androjen tüksekliği

seramonii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
225
44
123
Balıkesir
mrb. doktor hnm, benim adet düzensizliği tüylenme gibi problemlerim vardı. En son adetimin 3. günü yaptırdığım tahlil sonuçlarım aşağıda.
Dhea so4 ve lh aşırı yüksek. 3 aylık diana 35 ve aldactone tedavisiyle lh değerim 23 den 7 ye dhea so4 de 688 den 410 a inmişti. İlacı bıraktıktan 1 ay sonra aşağıdakı gibi yine yükseldi.
bu durumda ben nasıl çocuk sahibi olabilirm.Prolaktinim de 28 çıktı. Bu değeri de düşürmek gerekli mi?
lh 20 ref 3-12
fsh 5,33 ref 3-12
e2 55 ref 12-166
dhea so4 515 ref 98-340
prolaktin 28 ref. 4-23
kortizol 25 ref 6-19.4
SHBG 68 REF. 26-210
İNSÜLİN 9 REF. 2.6-24.9
ADRENOKORTİKOTROPİK HORMON 9.53 REF. 7-63
DXM süpresyon 2 mg 1.60

merhaba evet değerleriniz tekrar yükselmiş bir süre daha bu ilaçları kullanmanız gerekecek. prl için de ayrıca başka ilaçlar verilmelidir. yumurtalama takiplerine ise daha sonra başlanabiilir. eğer tanıdığınız bir infertilite uzmanı kadındoğumcu var ise onunla çocuk sahibi olmakla ilgili konuşmalı tedavilerinizi bu durumu gözeterek planlamalıdır. sevgiler.

mrb. doktor hnm, benim adet düzensizliği tüylenme gibi problemlerim vardı. En son adetimin 3. günü yaptırdığım tahlil sonuçlarım aşağıda.
Dhea so4 ve lh aşırı yüksek. 3 aylık diana 35 ve aldactone tedavisiyle lh değerim 23 den 7 ye dhea so4 de 688 den 410 a inmişti. İlacı bıraktıktan 1 ay sonra aşağıdakı gibi yine yükseldi.
bu durumda ben nasıl çocuk sahibi olabilirm.Prolaktinim de 28 çıktı. Bu değeri de düşürmek gerekli mi?
lh 20 ref 3-12
fsh 5,33 ref 3-12
e2 55 ref 12-166
dhea so4 515 ref 98-340
prolaktin 28 ref. 4-23
kortizol 25 ref 6-19.4
SHBG 68 REF. 26-210
İNSÜLİN 9 REF. 2.6-24.9
ADRENOKORTİKOTROPİK HORMON 9.53 REF. 7-63
DXM süpresyon 2 mg 1.60

merhaba hocam
ben 27 yaşında bekarım yüzümde tüylenme olduğu için epilasyon yaptırdım fakat sonuç vermedi tahlil yaptırdım değerlerim aşağıdaki gibi.Yasmin hap kullanıyorum.3 ay kullanmam gerekiyor son ayımdayım değerlerime bakarmısınız
prolaktin:19,73
Total testesteron 0,3
tsh 1,466
Dehideroepiandrosteron 245,8

fsh:4,08 Estradiol:24
vücudumda tüylenme yok.çene favori bölgemde var.Lazer tedaviisnde tüylerim yarıya indi fakat sonuç alamıyoruz tam olarak bitmiyor.Yasmin hap yeterlimi düşürmek için bu hormonları.birde ultrason da doktorun da söylediğine kistlerim yokmuş.
Cevap vermenizi bekliyorum şimiden teşekkürler.

Merhaba değerleriniz normal görünüyor. Bazen erkeklik hormonları yüksek olmasa da yapısal ırksal özelliklerden dolayı tüylenme artışı olur. Kozmetik çözümler daha fayda sağlar. Ilaçlar hormonal sorunlarda tedaviyi sağlayıcıdır. Poliksitik yumurtalık yoksa endişelenmeyin.

merhaba hocam
ben 27 yaşında bekarım yüzümde tüylenme olduğu için epilasyon yaptırdım fakat sonuç vermedi tahlil yaptırdım değerlerim aşağıdaki gibi.yasmin hap kullanıyorum.3 ay kullanmam gerekiyor son ayımdayım değerlerime bakarmısınız
prolaktin:19,73
total testesteron 0,3
tsh 1,466
dehideroepiandrosteron 245,8

fsh:4,08 estradiol:24
vücudumda tüylenme yok.çene favori bölgemde var.lazer tedaviisnde tüylerim yarıya indi fakat sonuç alamıyoruz tam olarak bitmiyor.yasmin hap yeterlimi düşürmek için bu hormonları.birde ultrason da doktorun da söylediğine kistlerim yokmuş.
Cevap vermenizi bekliyorum şimiden teşekkürler.

teşekkür ederim cevapladığınız için ALLAH razı olsun
lazer doktorum sonucu gördüğünde "bakk gördün mü çok yüksemiş vah vah"edince bende ürperdim.Bu duurmda lazer epilasyonun sonuç vermesi normaldir o zaman değilmi..
Çokk teşekkür ederim sağolun

Evet iyi sonuç alacaksınız korkmayın.

teşekkür ederim cevapladığınız için allah razı olsun
lazer doktorum sonucu gördüğünde "bakk gördün mü çok yüksemiş vah vah"edince bende ürperdim.bu duurmda lazer epilasyonun sonuç vermesi normaldir o zaman değilmi..
çokk teşekkür ederim sağolun

Back
X