Anemonia'nın diyet günlüğü

anemonia

Guru
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
163
27
323
İstanbul
Başarabilcek miyim bilmiyorum ama şuraya birşeyler yazabiliyorsam en azından yazdıklarım hatrına başlar ve devamını getirebilirim .Sanal bir günlüğümün olması gerçekten güzel olacak.Artık 90 lara dayanan kilolarımla başetmekten sıkıldım .Her ne kadar 2 ay önce başladığım diyet serüvenindeki kadar hırslı olamasamda yarını atlatıp devamını getirmeye çalışacağım.Tekrar görüşmek üzere :21:

Günaydın
Bu diyet işini saya saya yapıcam sanırım ama aklıma geldikçe ve kilo verdiğimi farkettikçe tartılmaya çalışacağım.En iyi motivasyon şeklim olacak bu benim için .Bugün itibariyle başladım allaha şükür.
Kahvaltı olarak :
2 adet küçük domates
1 salatalık
1 adet yumurta ve
kibrit kutusundan daha küçük ve oldukça ince bir peynirle açılışı yaptım :21:
1 bardak sütlü kahve (Şekersiz) ŞEkeri bırakalı uzun zaman oldu Sırf bu yüzden çay bile içmiyorum .
1 tatlı kaşığı pekmez (kansızlık ) için :)
Okula gideceğim için ara öğünümü çubuk kraker ya da yanıma alacağım bir adet elma ile geçiştireceğim .
saat 16:00 gibi okul yemekhanesinde yiyeceğim için
1 kase çorba
küçük bir porsiyon etli yemek
1 bardak ayran :)
Eve geç vakitte geldiğimden geç vakitte yemek yemeyi düşünmüyorum .Çok acıkırsam bir kase yoğurt yiyebilirim :16:

Son düzenleme:
günaydın
bugünkü kahvaltım
1 kase sütlü yulaf ezmesi
1 büyük tabak bol elma sirkeli ve limonlu salata
1 yumurta
ara öğünü 1 elma ile geçiştirip
öğlen okul yemekhanesinden belirli ölçüde yiyeceğim .:52:

tatlım önce kendine inanmalı güvenlemelisin

bak burda yüzlerce kişi nasl veriyo kiloları?

aklında acabaları taşıyorsan evren sana yardımcı olmaycaktır emin ol,

inan ve bu yolda sabırla uğraş sonuçlar güzel olacaktır:54:

tatlım önce kendine inanmalı güvenlemelisin

bak burda yüzlerce kişi nasl veriyo kiloları?

aklında acabaları taşıyorsan evren sana yardımcı olmaycaktır emin ol,

inan ve bu yolda sabırla uğraş sonuçlar güzel olacaktır:54:
Güzel desteğin için teşekkür ederim . Emin ol elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım .:16:

Günaydın

Bugünkü kahvaltım
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet yumurta
1 çay bardağı yarım yağlı süt
küçük bir parça peynir (kibrit kutusundan nefret ediyorum :36:)
öğlen yemeğim her zaman ki gibi okul yemekhanesi akşam doğru çok acıkırsam bir parça bisküvi yiyebilirim .
Günlük kilo tartılması gibi bir durum yapmayacağım .Salı itibariyle başladığım için haftalık olarak tartılacağım ve Salı gününü dört gözle bekliyorum .
Okulum olduğu için spor yapamıyorum ama otobüsle gelirken bir durak erken inerek bu şekilde açığımı kapatmaya çalışıyorum .
tekrar görüşmek üzere azimle ve sabırla :16:

Merhaba
Biraz geciktim sanırım .Ama bugün kendimi daha bir alışılmış hissediyorum .
Kahvaltım
1 adet yumurta
2 adet domates
1 kase yoğurtla karıştırılmış yulaf ezmesi
1 bardak çay
Ara öğün bir tane elma veya kepekli bisküvi
Öğlen yemekhane yemeği
akşam 1 bardak süt veya şekersiz 1 bardak sütlü kahve
e daha ne olsun .
Buraya yazma hevesim olduğundan olsa gerek diyetimi bozmak istesemde bozamıyorum :1:
Şaka Şaka tam gaz devam .Sabırla ve azimle :3:

başarıla rcanım pes etme sakın yolun bayagı uzun görünüyor sana tavsiyem 40 kilo çok fazla spor yap ki sarkma,bir durak önce inme daha erken in en az 60 dakika yürü fırsat zaman varsa okul dönüşün saat uyarsa 120 dakikalık mesafeden yürü...sporla olursa derin de toparlanır..başarılar ..

başarıla rcanım pes etme sakın yolun bayagı uzun görünüyor sana tavsiyem 40 kilo çok fazla spor yap ki sarkma,bir durak önce inme daha erken in en az 60 dakika yürü fırsat zaman varsa okul dönüşün saat uyarsa 120 dakikalık mesafeden yürü...sporla olursa derin de toparlanır..başarılar ..
Canım desteğin için teşekkür ederim .Tavsiyelerini dikkate alıcam bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğum şeyl birilerinin yanımda olması
:16:

Merhaba
Haftasonu olduğu için yazamadım çünkü çalışıyordum.Sakın yanlış anlaşılmasın hala diyetime devam ediyorum .Alıştm snırım gitgide .Dün bir kez daha gördüm ki ne kadar çirkin olursan ol önemli olan zayıf olman .Şişman ve güzelsen kimsenin umurunda olmuyorsun .Bu yüzden bugün bunları düşünüp kendime bayağı kızdım ve gerçekten o an tıka basa yemek yemek istedim fakat tekrar düşündüm ve kendimle konuştum bu kadar zaman dayanmışım daha fazla da dayanırım evet yolum uzun ama vazgeçmicem dedim kendime .Bugün vazgeçersen yarın yine aynı durumlara düşüceksin dedim .Bu yüzden aptal yeme fikirlerinden vazgeçtim .Azimle HALA DEVAM EDİYORUM ALLAH'IN İZNİYLE DE EDİCEM ...
Bu arada yarın tartı günü yarın tam bir hafta olacak ve ben çok merak ediyorum .Tartıdan sonra burada hemen hemen her kilolu insanın karşılaştığı zorluklara bende bir yenisini daha eklicem tekrar görüşmek üzere iyi geceler herkese :16:

İyi Geceler

Birkaç gündür yazma fırsatını bulamadığım diyet sayfama geri dönmüş bulunmaktayım .Tabii yazamamamın haklı sebepleri var .Diyetten mi kaynaklandı bilmiyorum öncelikle kabız oldum (Allah kimseye göstermesin ) dahası bu sıkıntıyı çekerken içtiğim sütten olacak dayanılmaz karın ağrıları çektim ve bir günüm eziyet biçimde geçti .Tüm bu kötü olaylar olurken salı günü diyetimin tam bir hafta olması dolayısıyla her ne kadar fazla bir şeyler beklemesem de tartıya çıktım ve gözlerime inanamadım .Kabız olmama ve tuvalete çıkamama rağmen tartı 85,400 gösteriyordu .neredeyse 4,5 kilo gibi bir kayıp .Neden böyle olduğunu anlayamadım .Şok diyetler yok şöyle böyle diyetler falan uygulamadım ve sadece az yiyerek yaptım bunları ve haftasonları mümkün olduğunca ve fazlaca yürüdüm .Yarın kabızlığımdan kurtulduğumdan dolayı tartıya tekrar çıkıcam ve baklaım o zaman sonuç ne olacak merak ediyorum.Bu kadar fazla kilo vermek beni tedirgin etti doğrusu .Bu arada devam ettiğimi de söylemeliyim .Yediğim ,içtiğim herşeye dikkat ediyorum ve ciddi ciddi bu az yeme alışkanlığına alıştım sayılır umarım tekrar geri dönmem eskiye bu böylece devam eder.
Tekrar görüşmek üzere iyi geceler ...:8:

İyi Geceler
Uzun zamandır bende hikayemi paylaşmayı düşünüyordum ki kısmet bugüneymiş :)) Aslında ben şişman bir çocukluk geçirmedim ergenlikle beraber yavaş yavaş kilo almaya başladım fakat o zamanlar dikkat etmek aklımın ucundan bile geçmemişti.Liseye geldiğimdeyse kilolu bir insan olmaya başladığımı geçte olsa anladım .Lise 3 e giderkende zaten kilolarımla başım yeterince dertteyken kıl dönmesi ameliyatı oldum .İşte kilolarımın bana verdiği en büyük zararlardan bir tanesi de buydu ameliyattan sonra daha çok kilo aldım.Hiçbir zaman diyet yapmak gibi bir niyetim olmadı .Tabii bunun nedeni kilolarımdan dolayı oluşan özgüven falan da değildi .Ben kilo vermeyi hep aç kalmak olarak algıladım .Beynim sürekli beni buna inandırdığı için korktum o yüzden uzun uzadıya ve aralıklarla yapılan diyet zamanlarım olmadı benim .Peki hiç mi kilo vermedim hep mi aldım derseniz tabii kilo verdim ve hatta bu duruma ben bile şaşırdım .Yazın okul bittikten sonra hep çalışırdım .Çalıştığım yerde bayağı uzaktı ve yürüyerek giderdim .Akşamları tıka basa yememe rağmen iş gidiş ve dönüşleri 2 saat falan yürüdüğüm için 5 kilo falan vermiştim .Bu durum beni gerçekten şaşırtmış ve yavaş yavaş kilo verme olayını anlamaya başlamıştım .:9:
Şişman olmak gerçekten çok zor hayatta ki tüm istekleriniz tüm hayalleriniz sanki buna bağlı .Gerçektende öyle .Şimdi bana iç güzelliklik zırvalığı yapacaklar vardır .Şimdiden onları duyar gibiyim .Bu insanlar ya hiç kilolu olmamışlar ya da bizi üzmek istemeyen insanlardır .Neyse her ne olursa olsun onlara kulaklarımı tıkıyorum ve devam ediyorum .:36:
Kilolarımın bana getirdiği en büyük zorluklardan bir tanesi hiçbir zaman istediğimi giyememiş süslenip püslenememiş olmam .Bunu da ablamın düğününde bir kere daha tescilledim ve gerçekten benim için acı dolu geçen bir gün oldu .Düğün zamanı gelinin yakınalrının her zaman daha süslü ve daha alımlı olmalarını beklersiniz .Ben hariç evet öyle .:26:O gün artık binbir zorlukla içerisine sığmayı beklediğim ve zorlada olsa içine girebildiğim elbiseyi giydikten sonra düğün yerine girmek için evden çıktık.Annemler ,teyzem ve bir akrabamız yürüyerek düğün yerine gidiyoruz .Annemler önde ben ortada arkada da teyzem ve akrabamız yürüyoruz.Akrabamız dediğim kadın benim arkamdan teyzeme verip veriştiriyor ve gülüyor yol boyunca bense dediği her bir lafı duyuyorum yapabildiğim tek şey ise gözlerimin dolması oluyor .Aynı gün düğün çıkışı yine akrabamız dediğim bu kadın almanya dan gelen kuzenime ise ne güzel manken gibi kız falan diyor benim içimde yaşadığım ise tam bir yıkılış :43:O zaman 15 yaşında falanım ve hala unutamıyorum ve unutmıcam .
Aslında hepimizin karşılaştığı hayatınıza adam akıllı birinin giremiyor oluşu yalnızlığınızı kimseyle paylaşamıyor oluşunuz.Sırf bu yüzden erkeğe bile benzemeye başlarsınız yavaş yavaş ne etek giyebiliyor ne de makyaj yapabiliyorsunuzdur .Dünyanın tüm çirkin elbiseleri sizin için tasarlanmıştır hem de en bol olanından .Sırf bu yüzden madem erkeğe benziyorum diyip belime kadar olan saçlarımı erkek tipi kestirdim bundan birkaç ay önce pişman mıyım ? Bazen uzun saçlı kızları gördüğümde pişmanlık duyuyorum.Bana göre hayat ya vardır ya yoktur ya evettir ya da hayır kararımın kötü ya da iyi olması farketmez sonuç nettir bu yüzden hiçbir zaman hiçbirşeyin ortasını düşünmedim ve ne yapmak istediysem onu yaptım .Dğer bir yandan dediğim gibi yalnızsınızdır .Şanlıysanız bir iki sevgiliniz olur yada hiç olmaz .Yanında gezdiğiniz güzel arkadaşınız 10. sevgilisinin bayrağını dikmişken sizin tek yapabildiğiniz onu dinlemek ve güzelliği konusunda onu tatmin etmenizdir.Etrafınıza bakar ve imrenirsiz dahası hiçbirşey yapamaz ve öylece köşenize çekilip beklersiniz ve haliyle hayata kendinizi kapatırsınız.
Yukarıda yazdıklarım ve şu anda yaptıklarım tamamen yıkmak istediğim tabulardır .Eminim bu durmlar birçoklarımızın başına gelmiştir .Şimdi ban bazıları elin ayağın düzgün şükret diyebilir Allah şükür hiçbir zaman isyankar olamdım ve halime şükrettim ama işte daha iyisi olmakta var .Görüşmek üzere ...:5:

Merhaba
Maalesef hergünümü tek tek yazamıcam derslerimden dolayı ama mümkün olduğunca boş vakitlerimde paylaşmaya çalışacağım .
Bugünkü kahvaltım
2 adet haşlanmış yumurta
1 adet domates
1 adet salatalık
Çok küçük bir dilim beyaz peynir
1 dilim kadar ekmek
bıçağın ucuyla çok ama çok az aldığım kaymak (o da göz hakkı :D)
Öğlen
Yaklaşık 2 saat kadar spor yaptım 1,5 saat tempolu yürüyüş 30 dk egzersiz
sonrasında 10 tane kadar fındık 15 tane kadar da antep fıstığı
2 porsiyon kıymasız kapuska aslında bir nevi haşlanmış lahana da diyebilirim iştahımı başka türlü durduramadım.
1 fincan şekersiz sütlü kahve
Akşamı da çorbayla sonlandırmayı düşünüyorum .Aynı zamanda 1 fincan kahve içebilirim .
:52:

Son düzenleme:
anemonia harika gidiyor dietiniz
Allah kolayliklar versin
bu gidisle hedefinizi kisa zamanda görecege benziyorsunuz ,insallah :16:

anemonia harika gidiyor dietiniz
Allah kolayliklar versin
bu gidisle hedefinizi kisa zamanda görecege benziyorsunuz ,insallah :16:
Çok teşekkür ederim canım .Bugünlerde bir hırslandım bir hırslandım sorma .Bırakmıcam diye diye devam ediyorum hoş artık bırakmak içimden gelmiyor . Allah izin verdiği sürece devam edeceğim .Evet kilolarım oldukça fazla ama güzel şeyler olacak ve buna değer burada olmakta ayrıca bana motivasyon kazandırıyor .Özellikle desteklerinizi görünce .:16:

Son düzenleme:
Merhabalar herkese
Bugünkü kahvaltım

1 bardak çay
2 tatlı kaşığı sıvı yağ ,bolca maydonuzlu , 2 yemek kaşığı lor ve 3 yumurta ile hazırlamış olduğum omlet
kibrit kutusunun yarısı büyüklüğünde bir peynir
1-2 sürümlük kaymak (bu aralar dayanamıyorum :D)
1 simitin yarısı
birer adet domates ve salatalık
:52:

İyi akşamlar
Bugünkü menüm
Kahvaltı
1 kase yoğurt içine 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yumurta
sınırsız salatalık ve domates
öğlen
form bisküvi ve patlamış mısır
Akşam
2 baget ve 1 kase mercimek çorbası
1 dilimden oldukça küçük ekmek
1 fincan şekersiz sütlü kahve
1 form çubuk kraker

Sayfamı ziyaret eden sevgili arkadaşlar lütfen diyet listemi okurken yanlışlarımı düzeltmem de bana yardımcı olur musunuz deneyimlerinize ve desteklerinize ihtiyacım var .Şimdiden teşekkür ederim .:40:

Bugünü nasıl bitirdim
Kahvaltı
1 kase yoğurtlu yulaf ezmesi
1 yumurta
3-4 tane form çubuk kraker
ara öğün
1 elma
öğlen
1 kase çorba
1 küçük tabak bulgur pilavı
akşam
1 havuç