bebeğmi anensefali yüzünden 26 kasım da kaybettim hala toparlanamadım ne yapmam gerek bilmiyorum ilk hamileliğimde boş gebelik nedeniyle sonlandırılmıştı
geceleri uyku tutmuyor yüreğim yanıyor göğüslerim sızlıyor bebeğimi çok özledim:
teşekkür ederim cnm 16 haftalıktı bebeğim yarın işe başlıcam ama iş yerinde 2 hamileydik onu görünce ne yapıcam nasıl davranıcam bilemiyorum
teşekkür ederim cnm 16 haftalıktı bebeğim yarın işe başlıcam ama iş yerinde 2 hamileydik onu görünce ne yapıcam nasıl davranıcam bilemiyorum
sizi o kadar iyi anlıyorum ki....hepinizin yazdıklarını okuyunca inanın ben daha çok üzüldüm,ağladım.yaşadıklarım geldi aklıma.bebeğimi nasıl kaybedişim.bende bebeğimi anensefaliden kaybettim 22 eylülde.benim hamileliğim planlı bi hamilelik değildi.bebek düşünmüyorduk eşimle.zaten adetim de hep düzensizdi.45-50 günde bir adet olurdum.hamile olduğumu hiç anlamadım yani.hastayım diye doktora gittim doktor 6 haftalık gebelik kesesi var dedi.inanamadım o an.ilk aklıma gelen ben nasıl bi bebeğe bakıcam oldu...şimdi öyle düşündüğüm için o kadar pişmanım ki...yeterki evlat olsun gerekirse okulu bırakır bakardım.ikili teste gittiğimizde doktor acil 4 buyutlu ultrason istiyorum dedi.o an anladım işeylerin ters gittiğini.kalbimi atmıyo dedim hayır atıyo çok fazla hareketli bi bebek dedi.içim bi yandan rahatladı bi yandan da hala bişey oldu diyordum kendi kendime.ultrason sırasını beklerken sürekli ağladım dua ettim ne olur bebeğimde bişey olmasın diye.sonra radyolog bebek anensefali dedi.üst kafa kemikleri gelişmemiş dedi((daha önce hastane de çalıştığım için anensafalinin ne olduğunu gayet iyi biliyordum ama yine de doktora düzelmezmi,bişeyler yapın diye yalvardım.ufacık bi umut istedim ama doktor gebeliği sonlandırıcaz,başka yolu yok dedi.izmirde gitmediğim doktor kalmadı,hepsi de aynı şeyi söyledi.sonunda 22 eylülde13 haftalık bebeğimi normal doğumla benden aldılar.doktorum bebeğimi patoloji ve genetik labratuvarına gönderdi.hep kızım olacak derdim bebeğim kızmış (((ismini bile bulmuştuk eşimle.melis ahsen olacaktı ((çok şükür sonuçlar da genetik bişey çıkmadı.folik asite başladım.insan binde 3 olan bi hastalık benim başıma gelmez diye düşünüyo hep.şimdi 2. bebekte de normal bir bayana göre yüzde 5 daha fazla ntd li bebek sahibi olma şansımız var.bu beni çok korkutuyor.Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın.isteyen herkese sağlıklı ,hayırlı evlatlar versin.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ((
sizi o kadar iyi anlıyorum ki....hepinizin yazdıklarını okuyunca inanın ben daha çok üzüldüm,ağladım.yaşadıklarım geldi aklıma.bebeğimi nasıl kaybedişim.bende bebeğimi anensefaliden kaybettim 22 eylülde.benim hamileliğim planlı bi hamilelik değildi.bebek düşünmüyorduk eşimle.zaten adetim de hep düzensizdi.45-50 günde bir adet olurdum.hamile olduğumu hiç anlamadım yani.hastayım diye doktora gittim doktor 6 haftalık gebelik kesesi var dedi.inanamadım o an.ilk aklıma gelen ben nasıl bi bebeğe bakıcam oldu...şimdi öyle düşündüğüm için o kadar pişmanım ki...yeterki evlat olsun gerekirse okulu bırakır bakardım.ikili teste gittiğimizde doktor acil 4 buyutlu ultrason istiyorum dedi.o an anladım işeylerin ters gittiğini.kalbimi atmıyo dedim hayır atıyo çok fazla hareketli bi bebek dedi.içim bi yandan rahatladı bi yandan da hala bişey oldu diyordum kendi kendime.ultrason sırasını beklerken sürekli ağladım dua ettim ne olur bebeğimde bişey olmasın diye.sonra radyolog bebek anensefali dedi.üst kafa kemikleri gelişmemiş dedi((daha önce hastane de çalıştığım için anensafalinin ne olduğunu gayet iyi biliyordum ama yine de doktora düzelmezmi,bişeyler yapın diye yalvardım.ufacık bi umut istedim ama doktor gebeliği sonlandırıcaz,başka yolu yok dedi.izmirde gitmediğim doktor kalmadı,hepsi de aynı şeyi söyledi.sonunda 22 eylülde13 haftalık bebeğimi normal doğumla benden aldılar.doktorum bebeğimi patoloji ve genetik labratuvarına gönderdi.hep kızım olacak derdim bebeğim kızmış (((ismini bile bulmuştuk eşimle.melis ahsen olacaktı ((çok şükür sonuçlar da genetik bişey çıkmadı.folik asite başladım.insan binde 3 olan bi hastalık benim başıma gelmez diye düşünüyo hep.şimdi 2. bebekte de normal bir bayana göre yüzde 5 daha fazla ntd li bebek sahibi olma şansımız var.bu beni çok korkutuyor.Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın.isteyen herkese sağlıklı ,hayırlı evlatlar versin.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın (([/QUOT
daha önce bunu yaşadığımız için tekrarlama riski yüzde 5 bizde. bana göre çok yüksek bi oran ama bütün kötü ihtimallere rağmen yine de yeniden diyorum.. 5 aydır folik asit kullanıyorum tekrar cesaretimi toplarsam inşallahhh denemek istiyorum. 2 kere gebeliğim sonlandırıldı çok canım yandı ama bütün risklere rağmen anne olmak istiyorum biliyorum olacak..
sizi o kadar iyi anlıyorum ki....hepinizin yazdıklarını okuyunca inanın ben daha çok üzüldüm,ağladım.yaşadıklarım geldi aklıma.bebeğimi nasıl kaybedişim.bende bebeğimi anensefaliden kaybettim 22 eylülde.benim hamileliğim planlı bi hamilelik değildi.bebek düşünmüyorduk eşimle.zaten adetim de hep düzensizdi.45-50 günde bir adet olurdum.hamile olduğumu hiç anlamadım yani.hastayım diye doktora gittim doktor 6 haftalık gebelik kesesi var dedi.inanamadım o an.ilk aklıma gelen ben nasıl bi bebeğe bakıcam oldu...şimdi öyle düşündüğüm için o kadar pişmanım ki...yeterki evlat olsun gerekirse okulu bırakır bakardım.ikili teste gittiğimizde doktor acil 4 buyutlu ultrason istiyorum dedi.o an anladım işeylerin ters gittiğini.kalbimi atmıyo dedim hayır atıyo çok fazla hareketli bi bebek dedi.içim bi yandan rahatladı bi yandan da hala bişey oldu diyordum kendi kendime.ultrason sırasını beklerken sürekli ağladım dua ettim ne olur bebeğimde bişey olmasın diye.sonra radyolog bebek anensefali dedi.üst kafa kemikleri gelişmemiş dedi((daha önce hastane de çalıştığım için anensafalinin ne olduğunu gayet iyi biliyordum ama yine de doktora düzelmezmi,bişeyler yapın diye yalvardım.ufacık bi umut istedim ama doktor gebeliği sonlandırıcaz,başka yolu yok dedi.izmirde gitmediğim doktor kalmadı,hepsi de aynı şeyi söyledi.sonunda 22 eylülde13 haftalık bebeğimi normal doğumla benden aldılar.doktorum bebeğimi patoloji ve genetik labratuvarına gönderdi.hep kızım olacak derdim bebeğim kızmış (((ismini bile bulmuştuk eşimle.melis ahsen olacaktı ((çok şükür sonuçlar da genetik bişey çıkmadı.folik asite başladım.insan binde 3 olan bi hastalık benim başıma gelmez diye düşünüyo hep.şimdi 2. bebekte de normal bir bayana göre yüzde 5 daha fazla ntd li bebek sahibi olma şansımız var.bu beni çok korkutuyor.Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın.isteyen herkese sağlıklı ,hayırlı evlatlar versin.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın (([/QUOT
daha önce bunu yaşadığımız için tekrarlama riski yüzde 5 bizde. bana göre çok yüksek bi oran ama bütün kötü ihtimallere rağmen yine de yeniden diyorum.. 5 aydır folik asit kullanıyorum tekrar cesaretimi toplarsam inşallahhh denemek istiyorum. 2 kere gebeliğim sonlandırıldı çok canım yandı ama bütün risklere rağmen anne olmak istiyorum biliyorum olacak..
evet canım bizde yüzde 5 lik bi ihtimal var.bende 3 aydır folik asit kullanıyorum.e çok korkuyorum.okadar çok istiyorum ki bi bebeğim olmasını ama denemeye korkuyorum.ya tekrarlarsa???? yine kendimizi şanslı görmemiz lazım diyorum bazen.ntd nin bi çok çeşidi var.hidrosefali,spina bifida....anensefali de yaşama ihtimali hiç olmadığı için biz gebeliği sonlandırdık.o bizi birazda olsa rahatlatıyor.spina bifida da belden aşağısı felç oluyo ama sağlıklı bi bebek oluyo.ya onun ikileminde kalsaydık???yine de Rabbime şükrediyorum...bende 2 ay sonra bebek denemeye başlammak istiyorum ama hala çok korkuyorum....
canım allah kolaylaştırsın...bunun sonrasında güzel günler olsun...
ben de sadece benim başıma geldi sanıyordum meğerse ne kadar da çokmuş ben hep ya aniden kalbi durursa diyordum ben ne bileyim başıma böyle bişeyin geleceğini içim yanıyor şimdi biz ne yapıcaz
sadece folik asit ve multivitamin içmek yeterli olacak mı kafayı yemek üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?