anensefali...

melltem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
53
0
96
39
Manisa
bebeğmi anensefali yüzünden 26 kasım da kaybettim hala toparlanamadım ne yapmam gerek bilmiyorum ilk hamileliğimde boş gebelik nedeniyle sonlandırılmıştı
geceleri uyku tutmuyor yüreğim yanıyor göğüslerim sızlıyor bebeğimi çok özledim:

Benim de ilk gebeliğim boş gebelikti ikincisi de hidropstan dolayı 21.haftada sonlandırıldı.3. de kavuştum bebeğime çok şükür.İkinciden sonra boş gebelik için ne kadar gereksiz üzülmüşüm diye de kızdım kendime.Beterin beteri varmış dedi.Acını çok iyi anlıyorum.Ben de çok acı çektim çok üzüldüm çok ağladım.Sonlandırıldı mı yoksa doğumdan sonra mı kaybettin bilmiyorum ama ben hep ya doğduktan sonra bişey olsaydı çok daha üzücü olurdu diyerek teselli ettim kendimi.Bebek çok istediğim için de hemen toparlanmaya karar verdim.1 ay falan sürekli ağladım sonra kendime geldim ve yeni bebek için hazırlamaya çalıştım kendimi.Daha acın çok taze.Yavaş yavaş alışacaksın.Hep söylüyorum insan kendi kendinin psikoloğu olmalı.Eğer sen ben güçlüyüm iyi olucam dersen toparlanırsın.Canının canı gidiyo insanın içi yanmaz mı.Benim bile hala aklıma geldikçe gözlerim dolar arada bir damla yaş süzülür.Düşünürüm acaba kardeşini görüyomudur cennetten diye.Allah sabır versin.İnşallah en hayırlı zamanda tekrar hamile kalırsın.

teşekkür ederim cnm 16 haftalıktı bebeğim yarın işe başlıcam ama iş yerinde 2 hamileydik onu görünce ne yapıcam nasıl davranıcam bilemiyorum

teşekkür ederim cnm 16 haftalıktı bebeğim yarın işe başlıcam ama iş yerinde 2 hamileydik onu görünce ne yapıcam nasıl davranıcam bilemiyorum

Ben de iş yerinde çok zorlanmıştım ilk zamanlara.HAmile yoktu ama sanki herkes bana acıyarak bakıyodu.Onun için hep güçlü durdum gülümsedim içim kan ağlarken.Belki de o da çabuk toparlanmama yardım etmiştir.Senden çok o sana nasıl davranacağını bilemez heralde.allah kolaylık versin ama çalışmak yine de iyi geliyo insanın kafası dağılıyo.

canımsın allahım kolaylaştırsın ,ferahlatsın...bu acıyı unutturacak yeni bi melek gondersın hepimize inşallahhh....

selam arkadaşlar bende 6 mayısta bebeciğimi anelsefaliden kaybettim 18 haftalıktı ve normal doğumla gebeliğim sonlandırıldı bu 4.gebeliğimdi 2 düşüğüm 2 sonlandırılan gebeliğim var bende çok kötü günler geçirdim depresyona girdim kendimi katil gibi hissettim kendi çocuğumun yolunu dört gözle beklediğim bebeğimin canına kıymıştım hamile ve bebek görmek istemiyordum birinin hamile olduğunu duyduğumda dünya başıma yıkılıyodu ama şimdi her şeyin daha güzel olacağına inanıp bu ay tekrar denemeye başladım size tavsiyem kendinize zaman verin psikolojinizi düzeltin ondan sonra bebek yapmayı düşünün önce ebevynler sağlıklı olmalıkı bebeklerde sağlıklı olsun ayrıca bu anelsefali ve ensefolesel ya akraba evliliğinden yada radyasyona maruz kalmaktan oluyor ben laborantım gebeliğim sırasında çalışıyordum hastahanedeki laboratuvar cihazları ve solüsyonlar radyasyon yaydığından başıma bunlar geldi ben işi bıraktım sizde eğer böyle bi ortamdaysanız oradan uzaklaşın allah hepimize sabırlar versin inşallah

bende son bebeğimi ensefaloselden kaybettim 12. haftada sonlandırıldı, 3. gebeliğimdi. ilk gebeliğimde 18 haftalıkken sonlandırıldı arada bir de düşüğüm var, çok büyük tramva çok iyi anlıyorum üzerinden yaklaşık 1 sene geçti hala cesaretim yok.. üstelik bunu yaşadığımız için tekrar etme riski var bende ve eşimde sorun yok denemekten başka çareniz yok diyolar gelde yeni bi bebek için cesaret et.. seninki daha çok yeni.. zamanla daha iyi hissetceksin kendini, toparlanmaya çalış. büyük geçmiş olsun

canım çok geçmiş olsun...bende 5 temmuzda 14 haftalık bebeğimi ense anomalisi yüzünden aldırmak zorunda kaldım...kaç ay oldu ama bende hala unutamadım...sana tavsiyem bir an önce folik asit kullanmaya başla....çünkü folik asit eksikliğinden diyolar anensefaliyi de.....keşke biraz daha iznin olsaydı işe gitmeseydin ama olsun belki çalışmak kafanı dağıtmana yardımcı olur...allahım bi daha ne bize ne de başkalarına böyle acılar yaşatmasın arkadaşım...sağlıklı bebeklerimiz olsun en kısa zamanda inş...

kıyamam sana .seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde 19.haftamda trizomi 18 teşhisiyle sonlandırıldı gebeliğim.o kadar üzüldümki dünyam yıkıldı resmen 1ay kimselerle görüşmedim telefonlara çıkamadım işe gidemedim.ama tekrar başlamam gerek toparlamam lazım diye düşündüm..üstelik benimde çok yakın iki arkadaşm var yakınımda sürekli görüştüğüm ikisiylede aynı anda hamile kalmıştk beraber doğum yapcaktık hayaller kurardık hazırlıklar ypardk bebeklerimiz için.kader işte benimki bitti.onları her gördüğümde acıdan kıvranıyorum kocaman karınlarını gördüğümde ölüyorum sanki.ama yinede şükrediyorum ki beteri beteri var.kısmetim değilmiş .şu an tekrar deniyorum bebek sağlıklı bi bebek istiyorum .zaman geçicek acın biraz daha hafifliycek emin ol.hemen toparlan hemen hamile kal mutlu ol inşallah.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki....hepinizin yazdıklarını okuyunca inanın ben daha çok üzüldüm,ağladım.yaşadıklarım geldi aklıma.bebeğimi nasıl kaybedişim.bende bebeğimi anensefaliden kaybettim 22 eylülde.benim hamileliğim planlı bi hamilelik değildi.bebek düşünmüyorduk eşimle.zaten adetim de hep düzensizdi.45-50 günde bir adet olurdum.hamile olduğumu hiç anlamadım yani.hastayım diye doktora gittim doktor 6 haftalık gebelik kesesi var dedi.inanamadım o an.ilk aklıma gelen ben nasıl bi bebeğe bakıcam oldu...şimdi öyle düşündüğüm için o kadar pişmanım ki...yeterki evlat olsun gerekirse okulu bırakır bakardım.ikili teste gittiğimizde doktor acil 4 buyutlu ultrason istiyorum dedi.o an anladım işeylerin ters gittiğini.kalbimi atmıyo dedim hayır atıyo çok fazla hareketli bi bebek dedi.içim bi yandan rahatladı bi yandan da hala bişey oldu diyordum kendi kendime.ultrason sırasını beklerken sürekli ağladım dua ettim ne olur bebeğimde bişey olmasın diye.sonra radyolog bebek anensefali dedi.üst kafa kemikleri gelişmemiş dedi((daha önce hastane de çalıştığım için anensafalinin ne olduğunu gayet iyi biliyordum ama yine de doktora düzelmezmi,bişeyler yapın diye yalvardım.ufacık bi umut istedim ama doktor gebeliği sonlandırıcaz,başka yolu yok dedi.izmirde gitmediğim doktor kalmadı,hepsi de aynı şeyi söyledi.sonunda 22 eylülde13 haftalık bebeğimi normal doğumla benden aldılar.doktorum bebeğimi patoloji ve genetik labratuvarına gönderdi.hep kızım olacak derdim bebeğim kızmış (((ismini bile bulmuştuk eşimle.melis ahsen olacaktı ((çok şükür sonuçlar da genetik bişey çıkmadı.folik asite başladım.insan binde 3 olan bi hastalık benim başıma gelmez diye düşünüyo hep.şimdi 2. bebekte de normal bir bayana göre yüzde 5 daha fazla ntd li bebek sahibi olma şansımız var.bu beni çok korkutuyor.Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın.isteyen herkese sağlıklı ,hayırlı evlatlar versin.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın((

canım allah kolaylaştırsın...bunun sonrasında güzel günler olsun...

ben de sadece benim başıma geldi sanıyordum meğerse ne kadar da çokmuş ben hep ya aniden kalbi durursa diyordum ben ne bileyim başıma böyle bişeyin geleceğini içim yanıyor şimdi biz ne yapıcaz
sadece folik asit ve multivitamin içmek yeterli olacak mı kafayı yemek üzereyim

binde 3 ihtimal çok düşük gibi geliyo insana ama düşününce türkiye günde kaç bin bebek doğuyo hergün.ve az bir ihtimal değil bu.benim bebeğimin patolojiye gidince resmini çekmişler.doktoruma sonuçla beraber göndermişlerdi.o bana resmi göstermek istemedi.ama ben tesadüfen görmek istedim.anensefalik de olsa o kadar masum,okadar güzeldi ki.sonuçta benim canımdan bi parçaydı.(((Rabbim bir daha yaşatmaz inşallah.canım bizim yapacağımız folik asitimizi kullanmak,radyasyondan uzak durmak ve sigara kullanıyorsak bırakmak.gerisi Allah a kalmış.sana doktorun ne kadar korunma korunma süresi verdi?benimki bitti ama denemeye çok korkuyorum....(

sigarayı bırakalı 5 ay oldu folbiol kullanıyorum yine 5 aydır.. bana doktorum çok önceden deneyebilirsin dedi ama insan psikolojisinden bi haberler 2 kez yaşadım aynı şeyi korkularım çok büyük ben elimden geleni yapıyorum dua ediyorum artık yüzüm gülsün

bana 3 ay dedi hamile kalmazdan en 3 ay önce folik asit kullanmalısn dedi doktorlar doğumdan sonraki kürtajım iyi yapıldı mı diye başka bir doktora gittim bana folibol ve elevit yazdı 1 ay sonra kullanmaya başla dedi ama ben şimdiden başladım elevit bana iyi geliyor en azından kendimi yorgun hissetmiyorum

benim doktorumda 3 ay sonra deneyebilirsin dedi.bende hamileyken sigarayı bıraktım kürtajdan sonra yine başladım (sigarayı bırakmadan da hamile kalmak istemiyorum.kızlar bide kürtajdan sonra bazı kişilerde rahim ve tüplerde yapışıklık oluyomuş.o da gebe kalmayı engelliyormuş.sadece rahim filminde anlaşılıyormuş yapışıklık olup olmadığı.çektirmek istiyorum ama çok ağrılı,zor bi film.zaten bebeği kaybettikten sonra herşeyi kötüye yoruyorum,herşey benim başıma gelecekmiş gibi geliyo((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…