Anestezi korkusu,sigara kullanımı,tüp bebek :(

Anestezi ile islem gormeden bir sure once(yanilmiyorsam 12 saatti) sigara icmemeniz gerekiyor. Bu yuzden doktorunuza mutlaka sigara ictiginizi belirtin.
Merak etmeyin anestezi alirken hic bisey hissetmiyorsunuz. Uyandiginizda hersey bitmis olacak

Çok çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için
tabi hiç içmemiş olmayı aşırı isterdim ama umarım bırakıcam
o ameliyathaneye girme o masaya yatma anını hep hayal ediyorum bana çok ürkütücü geliyo etrafımda anestezi almayan bi ben varım ailem arkadaşlarım herkes bi şekilde operasyonlar oldu çok şükür hiç birine bişey olmadı ama ne biliyim insan kendine gelince bişey olucakmış gibi geliyo :)

Arkadaşım günde 1-2 paket arası içer, apandisit ağrısı nedeniyle ameliyat oldu aniden. Hatırladığım kadarıyla ameliyat için belirlenen yeme içme perhizinde içmemişti. Bir sorunda olmadı.

Arkadaşım günde 1-2 paket arası içer, apandisit ağrısı nedeniyle ameliyat oldu aniden. Hatırladığım kadarıyla ameliyat için belirlenen yeme içme perhizinde içmemişti. Bir sorunda olmadı.
Benim annemde 30 yıldır içer bel fıtığı oldu 2,bucuk saat ameliyat oldu bi sıkıntı olmadı çok şükür ama ne biliyim 🤦🏻‍♀️

sizinde tüketiminiz fazlamıydı ?
haziran gibi bir tahlil daha vericez ve süreç başlayacak o zamana kadar bırakmak için zaman veriyorum kendime
Merhaba 2 kez anestezi aldım sezeryan için
ikisinde de soruldu sigara kullanan biriyim
dedim gebeliği öğrendim bıraktım öncesinde içiyordum diye
ona göre veriliyor tahmin diyorum
inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız:KK200::KK36:

Karar vermenize çok sevindim inşallah güzel sonuclar alirsiniz imkanıniz varsa terapi alsaniz

o ameliyathaneye girme o masaya yatma anını hep hayal ediyorum bana çok ürkütücü geliyo etrafımda anestezi almayan bi ben varım ailem arkadaşlarım herkes bi şekilde operasyonlar oldu çok şükür hiç birine bişey olmadı ama ne biliyim insan kendine gelince bişey olucakmış gibi geliyo :)
İnsani bir korku bu yaşadığınız ama sigara içen bir çok insan sizin de dediğiniz gibi anestezi alıyor

Merak etmeyin kafanızda kurdugunuz gibi uzun sürmüyor. kendiniz giyinip yuruyerek ameliyathaneye gireceksiniz. Uzanirken damar yolu acilacak, parmaginiza oksijen olcen cihaz takilacak, bu arada doktor ve hemsireler sizinle sohbet edecektir, bazen telefondan muzik aciyorlar, sohbet ederken uyuyakalacaksiniz :)

Arkadaşlar Merhaba
15 yıldır aktif devam eden sigara kullanımım var (günde 1 paket)
2 ay kadar sonra tüp bebeğe başlayacağım daha önce hiç anestezi almadım ve bu durum beni aşırı korkutuyor.
Panik atakta bir insanım sürekli o ameliyat haneye girdiğimi o masaya yatamadığımı falan hayal ediyorum.
Sigara kullanan arkadaşlar bir sıkıntı yaşadınız mı ?
sigarayı ne kadar önce bıraktınız?
Sadece tüp bebek için değil başka operasyon olup sigara ile ilgili bir sorun yaşadınız mı ?
Lütfen bana yardım edin tecrübeleriniz benim için çok değerli :KK43:
Tüp bebek için yapılan anesteziye sedasyon deniliyor ve farklı bir ilaçla yapılıyor büyük ameliyatlardaki gibi değil. O yüzden akciğer filmi vs.istenmiyor. Ben defalarca sedasyon aldım günde 0,5-1 paket kullandığım zamanda hiçbir sorun yaşamadım. Yaşayacağınız en büyük sıkıntı mide bulantısı olur ayılırken. ama tüp bebek sürecini ve yumurta gelişimini kötü etkileyen birşey sigara bırakmanızı öneririm. Gebelikte de zaten içemeyeceğinize göre şimdiden bırakırsanız sizin için daha kolay olur. İnşallah güzel sonuç alırsınız :dua:

Tüp bebek için yapılan anesteziye sedasyon deniliyor ve farklı bir ilaçla yapılıyor büyük ameliyatlardaki gibi değil. O yüzden akciğer filmi vs.istenmiyor. Ben defalarca sedasyon aldım günde 0,5-1 paket kullandığım zamanda hiçbir sorun yaşamadım. Yaşayacağınız en büyük sıkıntı mide bulantısı olur ayılırken. ama tüp bebek sürecini ve yumurta gelişimini kötü etkileyen birşey sigara bırakmanızı öneririm. Gebelikte de zaten içemeyeceğinize göre şimdiden bırakırsanız sizin için daha kolay olur. İnşallah güzel sonuç alırsınız :dua:
siz aslında az içiyormuşunuz benim bir paket kesin bitiyor malesef
kaç yıldır kullanıyodunuz peki ?

15-20 yıldır 1 pakete yakın işte belki 15 tane
evet bi iki ay öncesinde bırakmam lazım yani bu aralar iğneler falan başladığında içmiyor olmam gerek
bazı yerlerde opu anestezi diyolar bazı yerlerde sedasyon diyolar bende emin olamadım yarım anetezi ile bile yaptıranlar var

evet bi iki ay öncesinde bırakmam lazım yani bu aralar iğneler falan başladığında içmiyor olmam gerek
bazı yerlerde opu anestezi diyolar bazı yerlerde sedasyon diyolar bende emin olamadım yarım anetezi ile bile yaptıranlar var
Anestezi dedikleri de sedasyon zaten farklı farklı yapılmıyor kısa süreli ve farklı ilaçla yapıldığı için sedasyon deniyor. Zaten aynı şekilde hiçbirşey duymuyorsunuz merak etmeyin. Bir de bu kadar ince dataylara takılmamanızı öneririm. Çünkü bu süreçte çok fazla ayrıntı ve zorluk yeterince var zaten :) Kolaylıklar diliyorum :dua:

Anestezi dedikleri de sedasyon zaten farklı farklı yapılmıyor kısa süreli ve farklı ilaçla yapıldığı için sedasyon deniyor. Zaten aynı şekilde hiçbirşey duymuyorsunuz merak etmeyin. Bir de bu kadar ince dataylara takılmamanızı öneririm. Çünkü bu süreçte çok fazla ayrıntı ve zorluk yeterince var zaten :) Kolaylıklar diliyorum :dua:
haklısınız çok teşekkür ederim sağolun

Karar vermenize çok sevindim inşallah güzel sonuclar alirsiniz imkanıniz varsa terapi alsaniz
Evet zaten kullandığım ilaçları bırakıyorum yavaş yavaş sonrasına terapi ile devam edicem hiç bir durumda hayatımdan terapiyi el verdiği sürece çıkarmıcam desteğiniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Evet zaten kullandığım ilaçları bırakıyorum yavaş yavaş sonrasına terapi ile devam edicem hiç bir durumda hayatımdan terapiyi el verdiği sürece çıkarmıcam desteğiniz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
İnşaallah süreç sizin için çok guzel geçer bir an önce kavuşursunuz evladiniza

Amin bu yolda olan ve isteyen herkesin su gibi geçsin sizinde hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Teşekkür ederim sizinle konuştuğumuzda bende tedavi oluyordum sanırım bazen yorucu olsa da sonucu güzel olsun. Emin olun ondan sonra başka endişelerde olacak . Şimdi çocuğu olan annelerle konuşsak onların ne kadar çok endişeleri vardır

Back
X