- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.863
- 73
- 33
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
-
Geçeceğim ama ben kendimle ilgili sorun yaşıyorum neden böyle oldum diye ,Farklı bir bölüme geçeceksiniz anladığım kadarı ile. Umarım orada sorunlar düzelir. Başka çare varmış gibi durmuyor.
ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışımMillet olarak üslup sıkıntımız var, çözümü de muhtemelen bizim bebeleri büyütürken görgü kurallarını öğretmemiz dışında yok gibi geliyor bana.
Yaşadığınız can sıkıcı bir durum, bu yaşa, bu meslek yaşamına kadar öğrenememiş insanlara öğretebilir misiniz? zor gibi geliyor..
Umursamamaktan başka çözümü yok gibi duruyor şuanki görevinizde ama bir kere canınız sıkıldıysa pek de huzurlu olmazsınız o ortamda çalışmaya devam ederken
gelecek ay yerim kesinlikle değişecekIsleyisi tam bilmiyorum, normal isleyiste mantikli olan onemli durumlarda komuta doktoru ile iletisime gecmek ayni kidemde oldugunuz icin, ama onlar da bakmaz telefonlara diyorsunuz...
Ama mesela ambulans soforunu kibarca duzeltebilirdiniz 'Tip fakultesi okumadigin surece meslektas degiliz, is arkadasiyiz sadece' diye.
En iyisi tekrar hastaneye donmek icin calismaniz sanirim kisiliginize daha uygun bir yer gibi gozukuyor. Surekli stresli calismak da zor.
gelecek ay yerim kesinlikle değişecek
ama ana konu benim için başlık tamamen
kendimi ne sanıyorum diyorum kendime
evet bizim istasyon dışında diğer konuştukları insanlar hep eskidemlileri.genel olarak bir üslup sorunu var belli ki ama sizi de dediğiniz gibi şehrinizde tek olmanız sebebiyle sizin daha fazla maruz kaldığınızı düşünüyorum. insanlar alıştığı genel ağızla konuşuyor sizinle. yapacağınız şey biraz biraz bu durumu kabul etmek, kabul edilemez olduğunda uyarmak bence.
anladım üzülmeyin lütfen. sizin böyle düşünmeniz anormal değil. bunun farkında olmanız da çok güzel.evet bizim istasyon dışında diğer konuştukları insanlar hep eskidemlileri.
aslında onlarda komutadan memnun değiller , usluplarindan
ama bunu benim gibi ben bir haltim benle böyle konusamazsin hissi ile yapmıyorlar
beni bu tavrım üzüyor
evet haklısınızBen sizi anlıyorum ve bence siz haklısınız.Sonucta biraraya iş için gelmiş insanlarsiniz ve siz doktorunuz.Buna herkes saygı göstermeli.Samimiyet ile bu anlattığınız şeyler çok farklı.Ben de okulumda çalışan hizmetlilerle baya sohbet ederdim.güler eglenirdik ama hep hocam diye hitap ederlerdi.Meslektasiz deseler ,eğitimime saygısızlık sayarım.Oldu olacak bir de enseye şaplak atsınlar.
Amerikan filmlerindeki o durum benim de hoşuma gider.Ama bence o iş yaşamı içinde değil sosyal hayatta oluyor.Atiyorum bir garson ile bir doktor gayet rahat arkadaşlık kurabiliyor gibi.
Onların size bunu yaptırdığını düşünüyorum. Sizin doktor olmanız üzerinden prim kasmışlar, senli benli konuşup emir vererek “bak doktoru hizaya getiriyorum” imajı çizmişler. Çünkü hepsinin içinde doktor olamamanın ama doktorlardan emir almanın verdiği bir kompleks var.ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/
bu tavırlarım çok çiğ değil mi ya ? öyle hissediyorumBence hissettikleriniz çok insani. Siz de hiçbir şeyi kendinize hak görmüyorsunuz lattesiz hanım. Halkımız ne yazık ki böyle, hatta bir tweet vardı işyerindeki çaycıya insan gibi davranırsan 1 ay sonra çayını kalkar kendin alırsın diye. Bir çeşit aşağılık kompleksi. Ben avukatım, mübaşir bana tutup da meslektaşız diyemez yani. Diyemez. İş arkadaşıyız sadece. Belki statünüze uygun davranılırken sizi rahatsız eden bir şey olmadığı için ortaya çıkmadı bu hassasiyetiniz. Şimdi bu koşullarda pırtladı
komutayı bilmiyorum ama bu dediğim soforde yok bence ,Onların size bunu yaptırdığını düşünüyorum. Sizin doktor olmanız üzerinden prim kasmışlar, senli benli konuşup emir vererek “bak doktoru hizaya getiriyorum” imajı çizmişler. Çünkü hepsinin içinde doktor olamamanın ama doktorlardan emir almanın verdiği bir kompleks var.
Acı ama gerçek.
anladım , kendimi birdenbire bı halt sanmaya başlamadınBence kendine haksizlik ediyorsun, normal hayatinda boyle degilsin is yerinde statune uygun davranilmasini beklemen cok normal. Sonucta sen ambulansta onlarin takim lideri konumundasindir diye dusunuyorum.
Ben de PhD'li ekip lideriyim, ki yurtdisindayim ekibimdekiler bana ismimle hitap eder, ben de supervizorume ismiyle hitap ederim. Ama ben bir maile 'Hi guys' diye baslarken, onlar bana ya Hello X, ya da Hello Dr. X diye baslarlar. Cunku yakisik almaz aksi. Anlatabildim mi bilmiyorum ama aradaki cizgiyi...
Ben bu olayın benzerini hukuk bürosunda yaşadığım için biliyorum. İcra işlerinden sorumlu yaşı büyük bir adam vardı, ofisteki genç avukatlar üzerinde senli benli konuşarak, işlerini yaptırarak genç avukatlar üzerinden egosunu tatmin ederdi. Hayatı boyunca avukatlardan emir aldığı ve kıdemli avukatlardan halen emir almaya devam ettiği için o da gücünün yettiği kadarına söz geçirip kendini avuturdu. Aşağılık kompleksi kısaca.komutayı bilmiyorum ama bu dediğim soforde yok bence ,
emin değilim
aslında kimse ile ilgilide bunu düşünmedim
buraya geçene kadar hekim olmakta ATT vs gibi bir meslekten başka bir şey değildi gözümde.
kalkıp oradan sen benimle nasıl böyle konuşursun demeye gelmek kendini bir halt sanmak değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?