aniden gelen ben bir halt oldum hissi

bende sağlıkçıyım 112 de değilim ancak orada çalışan çok samimi arkadaşlarım oldu 112 ayrı bir birimdir sizin de dedeğiniz gibi istasyonu var ve 24 saatlik her nöbette 3 4 kişi gün boyu beraber oluyor,sevk ve vakaya gidiliyor böyle bi ortamda statü oluşması çok zor bence ekip işidir 112 alt üst statü ilişkisinin orada oluşması zor ve sizin dediğiniz gibi genelde hekim de olmadığı herkes denk orada şu an aynı iş ekipçe yapıldığı için teoride olmasada pratikte denklik oluşuyor.Hastane çoklu bi kamu kurumu olduğu için daha fazla çalışan daha fazla hasta oluştuğu için doktor hemşire ana görevlerde ayrıldığı için orada statü durumu oturmuş oluyor siz istasyonda bunu bekleyemezsinşz

sesimi kesip oturayım o zaman xjdjsj
benimkide riske girmesin.
komuta olmazsa acile geçeceğim.
ben de artık telefonlara hiç cevap vermiyorum.
arkadaşlar yasal suç diyor ama bence değil.
vakaya çıkıyoruz tabletten giriyoruz her şeyi yapıyoruz
ben cevap vermesem yanimdakini arıyor zaten
bakayım bir şey yapabilecekler mi

Yok ya, bende doktora gidince doktora “siz” derken onun bana “sen” demesine bozuluyorum dkfkfk özelde bu yok mesela.
Ya da bir kuruma gittiğimde de bu şekilde “sen şunu şuraya götüreceksin” dediklerinde vatandaş olarak rahatsız oluyorum.
Konu açsam linçlenirim mesela ama bence haklıyım dkfkf
geçmiş tıp bayramlarınız kutlu olsun

evet haklısınız,
ama ana sorunum komuta ile

bunu çok söylüyorlar ama hiç duymadım ya aksine ben acilde çalışırken hastaya hep siz derdim onlar sen diyorlardi.
ben size hak veriyorum bu konuda
olabildiğince çok yaşlı olmadığı sürece teyzecim vs bile demiyorum
hep* hanımefendi derim

Sadece doktorlar da değil ya resmi bir kuruma mı gittim oradakiler de siz demeli. Ben sokakta tanımadığım herkese siz diyorum mesela. Garsonada siz diyorum,mağazadaki satış elemanına bile siz diyorum. Aslında bunu burda belirtiyo bile olmamalıydım. Çünkü olması gereken bu bence. Sonuçta hepimiz insanız makam ve mevkilerin hepsi bundan sonra gelir diye düşünüyorum.

Bence kişisellestirmeyin. Bazi insanlar bu şekilde rahat. Hekim bile hekime hocam derken arkadasim hic olmamiş. Tusu deneseniz. Gerci inanim hastanelerde drlar birsey rica edemezken bilgi islemcisi bile herkapiyi acip torpille hasta sokuyor. Pratisyenlik zor helede bayana umarim uzaman olursunuz

Yok genel olarak tüm kurumlarda böyle, konu sağlık alanında olduğu için belirttim özellikle, bence de böyle olmalı. Bana en çok markette “siz” diyorlar, en çok dikkat eden onlar

Madem hekimsiniz birşey soracağım. Genel olarak tüm hekimler böyle misiniz yoksa aranızda gerçekten alçak gönüllü olanlar var mı? Ben çok nadir denk geliyorum da. Hayır niyetim kişisel olarak sizi eleştirmek değil ama mesela muayenede hekime birşey sorup öneri vermeye korkuyor insan bazıları sert çıkıyor hemen. Sen bilirsin ki benim kadar okumamışsın tavrına giriyorlar. Bir de bazıları tamamen bağımsız olarak fikir beyan ediyor. Muayenede 2 tane hekime d vitaminim eksik sanırım vitamin almam gerekmez mi diye sordum. Biri onu gebelikte önermiyoruz dedi. Diğeri ise ya o çok önemsiz bişey falan deyip geçiştirdi.

Ülkemizde senli benli konuşma,üstelik hiç tanımadığın insanlara karşı da esnaf ağzıyla abla yenge diye hitap etmek yaygın ve sinir bozucu.

Nasil ki bir doktora ben “siz” diye hitap ediyorsam doktorun hastasına da aynı hitabı beklerim doğru olanı bu çünkü ama doktorlarımız hastalarına sen der geçer.

Size hak verdim.Kahve köşelerinde okey oynarken siz tıp okuyordunuz şimdi de meslektaşız diyebiliyor.

Zaten bu “hoca”kelimesini çok basitleştirmedik m? Bir doktor da hoca,profesör de hoca,aynı zamanda spor salonunda vücudunu hormonlarla şişiren çalışan da hoca..1 aylık kursa gidip mikroblading öğrenip kaş çizende de hoca diyorlar.. nasıl bu kadar basit olabilir ki..

evet haklısınız,
ama ana sorunum komuta ile
komutada bu ekipin parçası olduğu için statüye bakmadan sadece o grup ve vaka ile ilgili bilgi almak istiyorlardır kaldı ki takip ve yönlendirme işi onlarda olduğu için belkide bu sizde hesap mı soruyorlar izlenimi yaratıyor olabilir mesleki olarak ast grup olduğu için bu sizi daha da rahatsız ediyor olabilir ama sistem bu tabi ki tavırlarına üsluplarına herkes için dikkat etmeliler

kendi sorunumu anlatirken sizin bu soruna bambaşka şekilde bir eleştiri getirmenize anlam veremiyorum.
dünyadaki diğer doktorlara görünmeyen kimsenin Türkiye hekimlerinin hasta bakışına eleştirisini ciddiye almamayı tercih ediyorum.
keşke herkes bir kaç ay Avrupa Amerika vb yerlerde yaşasa da ,
ülkedeki sağlık çalışanlarını emeğini gorebilse.

her şeyi geçtim de yani komutadaki attnin beni arayıp arkadaşım demesi cidden normal mi ?

bu sen eleştirisini çok duyuyorum
ama benim deneyimlerim hep ama hep tam tersi yönünde oldu ,
acilde de ambulansta da hep sen diyen hasta tarafı bizde .
zaten birebir arkadaşım olmayan kimseye sen demem yani çok saçma buluyorum bende
haklısınız

her şeyi geçtim de yani komutadaki attnin beni arayıp arkadaşım demesi cidden normal mi ?
sizin doktor olduğunuzu o günkü nöbetçinin siz olduğunu bilşyor mu 112 telefonunu mu arıyor…ağız alışkanlığı olduğunu düşünüyorum ben çünkü sizin de bildiğiniz gibi hekimler çok istasyonda çalışmıyor ayrıca iş arkadaşısınız ben arkadaşım şunu yapar mısınız saat kaçta çıktınız arkadaşım demesinden rahatsız olmazdım emir kipi ile konuşmuyorsa

Yaanii.. böyle hissetmeniz kısmen normal, ha hissetmeseniz sizin için daha iyi olurdu sanki (statü, saygınlık.. bunlar kişisel alanıda, duygusal alanında insanı yoruyor bence çünkü, ben de kısmen öyleyim, olmayanlar daha rahat). Görev yılınız arttıkça azalır ama bu yönünüz belki

bir de bayılın bence Feriha

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…