aniden gelen ben bir halt oldum hissi

Meslege ilk baslarken hep hanim bey diye hitap edilecek saniyoruz ama hem toplum genetigimizdeki kodlar, hem hastanelerde islerin rica minnet yurumesi bir sure sonra "abi, abla, arkadasim, canım" moduna geciriyor hepimizi.
Ambulans soforu tabi ki meslektas olmadiginizi biliyor. Lafin gelisi soylemis onu.
Bir de eskiden doktor, ogretmen vb mesleklerin bir agirligi vardi. Karsilikli olarak sistematik bir sekilde meslek sayginligi bitirildi.
Ben duzende hiyerarsi olmasi taraftariyim. Amerika'daki unvansizlik konusu bizim ulkede ters tepiyor. Alcakgonullu oldukca tepene cikiyorlar.

Siz bu tavırları sergileyerek büyüklük tasladığınızı düşünüyorsunuz ama aslında sadece iş ciddiyeti istiyorsunuz. Daha öncesinde bu ast/üst kavramlarının olduğu bir ortamdan dümdüz bir ortama geçiş yapmak sizi zorluyor olabilir.

hekimliğin çoğu zaman ülkede bunun için okunduğu konusunda size hak veriyorum
ama şunu söylemeden es geçemeyeceğim gerçekten dünyanın en emektar hekimleri bizde
dünyanın geri kalan hekimlerinin 10 katı çalışıyor arkadaşlar hastanede (neyse konu bu değildi)

ben aslında pek okumak istemedim , benim başka alanlarım hobilerim vardı birakmamam için tıp fakültesini ailemden çok duygusal baskı gördüm,
şimdi bitirdiğim için memnunum ama hem vakit hem para açısından bana iyi bir hayat sunuyor.
hobilerimi is yapabilirim istersem , bu lüksü sunuyor.

aynen böyle aslinda
ama ne bileyim benimle nasıl böyle konuşursun lafı da mesela uzaktan bakınca çok çiğ görünüyor
bide ekip arkadaşlarım onlarla eşkidemli ve hep ne olacak diyorlar muhtemelen beni aşırı burnu havada buluyorlar

maalesef, maalesef
aslında beni arafta yoruyor.
çünkü hem diğerlerine kızıyorum , hem de onlara kızdığım için kendimi haksız , kendini bir halt zanneden biri olarak buluyorum
aslında tarafımı secsem daha kolay olacak

Ya zorlamaya gerek yok. Siz sen dili kullanılan ortamların insanı değilsiniz belli. Burnu havada görünmek istemiyorsanız kimselere rahatsız olduğunuzdan bahsetmeyin,sizi bu şekilde kabul etsinler. Ne demek istediklerini anladığınız sürece ve saygısızlık yapılmadığı sürece ast/üst kavramına çok takılmayın.

bu tavırlarım çok çiğ değil mi ya ? öyle hissediyorum
Yooo. Ben zenginim diye veya benim ailem soylu diye saygı bekleseydiniz saygıyı hak etmeyen çiğ bir insan olurdunuz. Okudum çalıştım bir yere geldim diye saygı beklemek neden çiğlik olsun?

ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/
bence takıntı değil, bu beklentilere girmekte haklısınız, ambulans şöförünün meslekteşız demesi komik geldi.
Ancak diğerlerinin de dediği gibi şehirde tek olmanız yani bilinmemesi olabilir mi size olan üslupsuzluğun asıl sebebi. Tatlı tatlı laf söyleyerek ancak bunları çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Yeriniz değiştiği zaman da muhtemelen benzer şeyler yaşanacaktır.

Ben de 112 ambulans doktoruyum. Sizin yaşadığınız sorunları ilk başta çok yaşıyordum. Yaşım diğerlerinden de küçük olduğu için sürekli bir üslup sorunu oluyordu. Birkaç kez uyardım, azarladıklarım bile oldu. Anlayan anlıyor, anlamayan anlamıyor yine. Bunun bir iş bölümü olduğunun farkında olduğun farkında değiller. Görev verme onlarda olduğu için kendilerini üst sanıyorlar. Halbuki aldıkları çağrıları tablete işleme görevi onlarda sadece. Saha pratikleri yok. Saha nasıl işler bir fikirleri yok. Uzmanlık düşünüyor isen biraz sık dişini çünkü acil daha yoğun geçer. Biriminizdeki diğer doktorlarla iletişimleri nasıl?

Bence bunun statüyle alakası yok haklısınız. O kadar emek veriyorsunuz tabi ki saygı görmek en azından saygılı bir üslupla muhattap olmak isteyebilirsiniz. Ben öğretmenim bana öğretmen hanım veya ……..hocam dendiğinde kendimi daha değerli hissediyorum açıkçası.

diğer hepsi erkek ,
onlar benden daha az takıyorlar bence,
ekip sorumlumuz istasyondakilerle çok yakın arkadaş,
kanki
o yuzden böyle takıntıları yok ama beni çok iyi anlıyor kişisel bazda
benim yaşadıklarımı tam net anlayan birini görmek çok iyi hissettirdi
benim birebir ekip arkadaşlarımla sorun yaşamıyorum az yaşıyorum/
ama komuta beni çok sinirlendiriyor.
geçen bir şey için il sağlığa gitmemiz gerekti anlatıyorum oksijen tüpü değişimi vs anlamıyor yok tekrar kontrol edin vs
bende kapattım telefonu .
beni tekrar 112 uzeinde aradı diyorki nasıl kapatirsin telefonu yüzüme?!
kapatamazsin.
kapatırım dedim yine kapatacaktim da sonra kara listeye alinacagiz çoğu vakayı bize yonlendirecekler, ekip arkadaşlarimda zarar görecek.

uzmanlık düşünmüyorum çünkü ben hekimliği yan meslek olarak yapıyorum asıl ilgi alanım sanat tarihi.

ama gelecek ay yerim kesinlikle değişecek ya komutaya ya da acile geri döneceğim.

aslında acilde direkt ast üst olayı olduğu için sorun hiç yaşamamıştım.
yerim değişince yaşanmaz diye umuyorum çünkü ambulanstan tamamen çıkacağım .
umarım yaşamam

Bence haklısınız.Muhtemelen bu hitap ile ilgili sorun yaşadınız(suistimal) bu yüzden bu şekilde hissediyorsunuz ve siz kiminle nasıl konuşmasını bildiğiniz,dikkat ettiğiniz için aynı hassasiyeti karşıdan da bekliyorsunuz.

ben kendime kızıyorum aslinda sanırım sorunu tam anlatamamışım
nedir bu statü takıntısı ne halt oldun birden diyorum kendime :/

Sizi tetikleyen durum bu yaşadıklarınız olmuş aslında onlarla alakalı yine sorun o yüzden özellikle üslup üstünde durdum. Ağız alışkanlığı olabilir ama dikkat etmeleri gerekiyor bence.

Ben anlattıklarınızdan ego savaşı hissetmedim mesela bu yüzden hissettiklerinizde haklısınız, bu statü takıntısı değil bence, hepimiz saygı görmeyi ister ve severiz. Başka yere geçene kadar uyarmaya devam ederdim ben olsam, mecburlar öğrenmeye.

Tıbbi sekreter bir arkadaşım, tıp bayramını kutlamadığım için trip atmıştı bana fkggkg daha önce de ex yengem trip atmıştı o da tıbbi sekreterdi. Ben doktor olsam bozulurdum mesela flflg

Komuta biraz böyle bir yer malesef ki. Sahada kendi ekip arkadaşlarımız ile böyle bir problem yaşamıyoruz çünkü acil bir vakaya çıkıyorsun ve ikinizin de isteği hastayı toplayıp ilgili birime aktarmak. Sen Att sin satürasyon probunu sen takacaksın, şekeri sen ölçeceksin olmuyor. Herkes her şeyle ilgileniyor.

Bizde de geçen şey oldu otobüs devrilmiş tk ya gittik. Vızır vızır arıyorlar. Triyaj mı yapayım, ekibi mi yöneteyim, hastalara mı müdahale edeyim, 112 ile telefonda mı konuşayım. Açmıyorum artık olay yerinde aradıkları zaman. İşim bitince kendim arıyorum nakiller nereye olacak diye.

Komutaya geçmeyi ben de istiyorum da beni almıyorlar herkesle car car car bozuştuğum için

Tanıdığım bir ambulans şöförün sürekli biz sağlıkçılar, biz sağlıkçılar diye konuya başlaması onun anlattığı konuyu dinleyememe içimden yazık yaaaa nerde görüyor kndini gibi sesiz konuşmalarım kafamdan baloncuklarla yukarı atıyırama kendi mesleğimde saygı görmek isterim. Bu alt üst durumu değil. Üst kişininde bşr temzlikçiye sonsuz saygı duyması gibi.
Yerini, durması gereken yeri bilmeyeni izaya sokacaksın. Zaten kndini bilen biri bu şekilde davranmaz. Bir çok avukat, doktor, hemşire müşterilerin var. Abla kardeş muhabbeti döner aramızda. Ama onların iş yerlerinde onlara x hanım diye hitap ederim. Olay tam da bu.

ahaha ben başlığı açarken bayağı gömülürüm diye düşünmüştüm
demekki cidden kendini bı halt sanan artistler gibi davranmiyorum bu iyi haber
bu arada kimse şu güne kadar tıp bayramimi kutlamadi xjdjdjs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…