Bakın acı ama yetişkin ilişkilerinde zorlama olmadığı sürece yaşanan şeyler tek taraflı olmadığı için kul hakkı, ah aldı, beni kullandı gibi söylemler sadece sizi acizleştirir. Çocuk değilsiniz ki; dünyada her türden insan var insanlar amaçlarına ulaşmak için her şeyi söyler burada sizin akıllı ve mantıklı davranmanız lazım. Öncelikle hayattan ve ilişkiden ne bekliyorsunuz oturun düşünün, eğer sizin için ilişki evlilikle sonlandırılması gereken bir şeyse ve bir erkeğin cinsellik yaşadığı kadını terk etmesini ondan ayrılmasını o kadını kullanmak olarak görüyorsanız ona göre davranmanız gererkiyor. Öncelikle bir erkeğin niyetini anlamak için söylemlerinden çok hareketlerine bakın, mesela iki yıldır berabermişsiniz ancak adam sizle her şeyi yaşamış ama evlilik için tatlı sözlerden başka ciddi bir adım atılmamış, hadi onu da geçtim ailesinin bile sizden haberi bile yok, ama adamın ağzında sürekli bir evlilik lafı sizi kandırdığını buradan bile anlamanız gerekirdi aslında. Bakın malesef hayatta iyilerde var kötülerde onlardan kendimizi bizim korumamız gerekiyor, öyle bizi kandırıp canımızı yakmalarına izin verip sonra arkalarından ah etmekle geçmez hayat. Mesela hesap sormak istiyorum diyorsun, kendi isteğinle yaşadığın şeyler için neyin hesabını soracaksın, adam yaşamasaydın dese ne diyeceksin, çok sevdiğim bir laf vardır, sen ne kadar anlatırsan anlat, anlattığın ancak karşındakinin anladığı kadardır demişler; sence senin söyleyeceğin şeyler, seni bu şekilde bırakan adamın umrunda olur mu? Üstelik ortak çevrenizde varmış, onların diline laf verip kendini zor durumda bırakmaktan başka ne işe yarayacak bu? Bu yaşadıklarınızı acı bir tecrübe olarak görüp ardında bırakmanız gerekiyor, tamam adam canınızı yaktı ama ona bı fırsatı vererek sizde izin verdiniz. Bundan sonra bunu yapmayın, mesela cinsellik sizin için evlenilmeden yaşanılığı, sonra adam sizi bıraktığında kullandı tabirini kulanacağınız birşeyse yaşamamanız gerekirdi. Bir yerde okumuştum çok hoşuma gitmişti, kadın için cinsellik yaşamak hak olduğu kadar sorumlulukta gerektiren bir eylemdir, o yüzden sorumluluğunu alabilecekseniz yaşayın, bir erkeke zorlama olmadığı sürece cinsellik yaşadıktan sonra beni kullandı diyecekseniz yaşamayın, zira evlenmeden yaşanan cinsellikte adamdan talep edebileceğiniz tek hak hamile kalırsanız çocuk için babalık hakkıdır bunu unutmayın. Zaten sadece vakit geçirmek ve cinsellik yaşamak için size yaklaşanları da bu şekilde ayıklarsınız, istediklerini alamayacağını anlayınca uzaklaşırlar. Zaten belli yaşın üstünde iş güç sahibi insanlar bir yıl geçtikten sonra evlilik için bir adım atmıyor ancak sürekli ileriye yönelik evlilikten bahsediyorsa o insan büyük ihtimalle oyalıyordur.
Umarım bundan sonra hayatınıza aldığınız insanlara daha mantıklı ve temkinli yaklaşır, kendinizi üzmezsiniz.