Animasyon Ustasi ::: Hayao Miyazaki ve Filmleri

kızlar bir de zamanda sıçrayan kız var, gerçi film topiğinde tanıtmıştım ve miyazakinin değil ama olsa şahane olurmuş :) çok güzel bir japon anime filmi, izlemediyseniz diye dedim hani :kedi:

kızlar bir de zamanda sıçrayan kız var, gerçi film topiğinde tanıtmıştım ve miyazakinin değil ama olsa şahane olurmuş :) çok güzel bir japon anime filmi, izlemediyseniz diye dedim hani :kedi:

beyazperde de bulamadım tucem. orjinal ismini yada yönetmeni neydi ? arşive alayım onu , ztn sadece miyazakinin animeleriyle sınırlı kalmak istemiyorum. Asminin önerdiği dizilerede el atacağım :)

Toki wo Kakeru Shoujo orijinal ismi tatlım, anime seriler konusunda bulamadığın olursa yardımcı olurum :1hug:

zamanda sicrayan kiz : Toki o kakeru shôjo (2006)
2006 yapimini bulursun sanirim filmin.
yonetmeni de Mamoru Hosoda; one piece adli anime serisinin yonetmeni ayni zamanda.
zamanda sicrayan kiz cok guzel bir animasyondur, hem hem huzunlu hem guzel. ben sevmistim sanirim sen de seversin.

Kızlar mimi wo sumaseba / yüreğinin sesi adlı animeyi izledim.. Senaryosu Miyazaki ye ait.. hoş bir film ,ama çok basit bir senaryosu var...

Siz izlediniz mi, ne düşünüyosunuz ?

Kızlar mimi wo sumaseba / yüreğinin sesi adlı animeyi izledim.. Senaryosu Miyazaki ye ait.. hoş bir film ,ama çok basit bir senaryosu var...

Siz izlediniz mi, ne düşünüyosunuz ?

Whisper of the heart opuyorumnanaktan bence sımsıcak hoş bir filmdi; ancak Miyazaki'nin diğer filmlerinden biraz farklı, daha basitçe. Bu arada filmdeki kedi vardı ya, Baron, onun the cat returns (Sihirli Kedi) diye bir filmi daha var; yine anime; ancak Miyazaki'nin değil, ben henüz izlemedim ama çocuk filmi olarak trt vermişti, şimdi pişman oldum izlemediğime, indiriyorum :kedi:

ponyo şu sıra tr sinemalarında oynuyo haberiniz ola :)
kikiyi de bikaç ay önce galiba trt çocuk vermişti ve tesadüfen izlemiştim.. şimdi sizden öğrendim miyazakinin olduğunu.. konu gerçekten havada kaldı ama, yani ne bileyim..

siz yazmaya devam edin ben de sıraya koyayım listemde bunları :) teşekkürlerr

evet Miyazakinin filmlerinden farklı ... Filmdeki ayrıntılar çok hoş , herşeyi düşünmüşler izlerken bravo dedim yani :) sihirli kedi filmini bulursam onu da izlerim...
Konu çok basit bile olsa anime olduğu için insanın içini sıcacık yapıyor çok farklı bir tadı var. Bu senaryo normal çekilseydi böyle bir tad bırakmazdı eminim...

Bu arada filmdeki saatten bende istiyorum :))))

aaaa :) ama ben türkçe dublaj lı izlemeyi tercit etmiyorum. Orjinal dilinde izlemek en güzeli

Son düzenleme:
ponyoyu biz sinemalardan çok önce izledik yerimseniben trt doğrudan miyazaki filmlerini verdi geçen aylarda; ama açıkçası ben de tvde film izlemi hiç sevmiyorum. Dublajlı izlemiyorum mümkün olduğunca.
ben de o saate bayıldım :):) the cat returns filmi de miyazakinin şirketinden çıkma ama yönetmeni farklı canım. hatta belki bu filmin devamı da olmayabilir, öyle duymuştum opuyorumnanaktan

aaaa :) ama ben türkçe dublaj lı izlemeyi tercit etmiyorum. Orjinal dilinde izlemek en güzeli

kesinlikle kaydirigubbakcemile5

december im da iki icin aynisini dusunmus demek ki :)
hakkaten havada kaliyor kiki yahu.. keske oyle kalmasaydi ama neyse artik :)
whisper of heart i izlemedim.. belki bir gun izlerim listemde dursun...

bu arada prenses, prenses mononokeyi de izlemelisin.. butun filmleri listeye aldin mi bilmiyorum ama senden howls moving castle in yorumunu da almak isterim..

Yürüyen Şatoyu izleyecektim aslında öncelikle ama sonra onu sevgilimle izlemeye karar verdim... onuda anime dünyasına sokacağım :))) . Bütün filmlerini indirdim Asmincim hepsini izlemek istiyorum sırayla

Son düzenleme:
Tonari no Totoro 'yu izledim az önce Mia ya bayıldım sanki Ponyo ya benziyor sesi, hareketleri :) Filmide sevdim , beklentilerimi karşıladı ,masal gibi sıcacık bu soğuk günde iyi geldi :)))

ay ben daha izlemedim totoroyu :)) merak da ediyorum ama diger filmlerden sira gelmedi :)
begenmene sevindim izlicem kisa zamanda:)

Tonari no Totoro 'yu izledim az önce Mia ya bayıldım sanki Ponyo ya benziyor sesi, hareketleri :) Filmide sevdim , beklentilerimi karşıladı ,masal gibi sıcacık bu soğuk günde iyi geldi :)))

diğer konuya da yazdım, totoro ve koca göbeğini çok sevmiştim, bir de kedi şeklindeki arabasını tabi opuyorumnanaktan

Komşum Totoro hakkında Beyazperde.com da bir sinekritik çok hoşuma gitti...

Kim ne derse desin, çocukların hayalgücünün derinliğine yetişkinlerin erişmesi çok zor. Bilmenin, öğrenmenin getirdiği olgunluk, hayalgücünün sınırsızlığının büyüsünü yok ediyor ve biz yetişkinleri gerçekçiliğin sığlığında yüzmeye mahkum ediyor. Ne zamanki Noel Baba diye bir şeyin olmadığını, bunun sadece inanmanın hoş olduğu bir uydurmacadan ibaret olduğu gerçeğini farkediyoruz, işte o zaman çocukluğumuzun sınırsız hayal dünyasından kopmaya başlayıp, bilginin ve öğrenmenin getirdiği gerçekler/yetişkinler dünyasına adım atıyoruz. Fakat bazı insanlar da var ki, çocukluğunun hayalgücünü, masalsı dünyasını hiç kaybetmeden her yaşına taşıyabiliyor. Tıpkı usta Japon yönetmen Hayao Miyazaki gibi...

Hayalgücündeki sınırsızlık, yönetmeni en özel kılan özelliklerden biri. Asla tekrara düşmeden yarattığı farklı dünyalarla usta sıfatını sonuna kadar hak ettiği de bir gerçek. Miyazaki'nin filmografisinin genişliği, çok farklı türlerde beğenileri olan sinemaseverlerin hepsine birden hitap edebilecek denli çeşitli konularda örnekler sunuyor. Miyazaki filmleri, tüm bu farklı beğenilerin buluştuğu ortak bir payda gibi. Yönetmenin kendi ismi altında başlı başına bir tür oluşturduğu gerçeğini inkar etmek mümkün olmasa gerek.

Komşum Totoro, Miyazaki’nin başyapıtlarından kabul ettiğim iki filmden biri. ıkincisi ise kesinlikle Küçük Cadı Kiki. Genel olarak tüm Miyazaki filmleri için söylenebilecek bir şeyi Komşum Totoro için de söyleyebiliriz. Filmlerdeki o büyülü fantastik dünyaya mesafeli bir duruşla bakmak imkansız. Adeta karakterlerden biri olarak filmin tüm duygu yükünü üzerinizde hissediyorsunuz ve artık siz, o filmi izlemeden önceki siz olamıyorsunuz.

Annelerinin hastalığı nedeni ile yattığı hastanenin yakınında bir eve taşınan iki kız kardeşin, evlerinin yakınındaki ormanda yaşayan yaratıklarla olan ilişkilerini anlatan Komşum Totoro, her karesi ile bir başyapıt olmaya aday. Ne boyutta bir etkileyiciliğe sahip olduğunu anlatmak için aradığınız kelimeleri bulmakta zorluk çekeceğiniz filmlerden biri karşımızdaki. Şöyle bir deneme ile anlatmaya çalışalım: Bu filmi izleyip de Catbus'la seyahat etmeyi hayal etmeyeniniz oldu mu?

Komşum Totoro ve Küçük Cadı Kiki'yi belki diğer Miyazaki filmlerinden ayıran en önemli özellik basitlik olsa gerek. Yönetmenin Oscarlı animelerinden biri olan Ruhların Kaçışı başta olmak üzere, diğer animelerinin de çoğunda olan o birbirinden karmaşık ve farklı yaratıkların sürekli bir hareket yarattığı animelerden değil Komşum Totoro. Gücünü basitliğinden alan bir farklılığa sahip. Belki şöyle bir benzetme yapmak bile mümkün. Ruhların Kaçışı, Prenses Mononoke gibi şatafatlı animeler, gücü kuvveti yerinde bir saray hayatı ihtişamına sahipken Komşum Totoro ve Küçük Cadı Kiki, sıradan ve süssüz hayatın basit pırıltısına sahip. Kimi zaman ışıltılar içindeki bir barda martini yudumlamak kadar, bir sahil kenarında tabure üzerinde tavşan kanı bir çayı yudumlamak da aynı derecede keyif verebilir. Hatta bazen ikincisi çok daha keyif vericidir.

Büyümenin getirdiği zorluklar ve heyecanlarla hala çocuk olmanın verdiği saflıklar ve hayalgücünün birarada harmanlandığı Satsuki ve Mei'nin dünyasına konuk olurken, bir tarafınızla kendi çocukluk heyecanlarınız ve mahallenizde yaşayan canlılarla kurmuş olduğunuz sıradışı dostlukları hatırlamamanız mümkün değil. Gerçekçiliğin sığ sularında ne kadar boğuluyor olursanız olun, gelin bir buçuk saat kendinize izin verin ve Satsuki ve Mei ile birlikte ormanın derinliklerine bir geziye çıkın. Bu geziden sonra bir de bakmışsınız, bir zamanlar Noel Baba'nın varlığına inanan Siz yeniden geri gelmiş.

Yürüyen Şato ve Küçük Cadı Kiki izlemek istediğim animelerdendi ve iyiki izlemişim dediğim fimlerden oldular :)

Yürüyen Şatonun her karesi farklı bir hayal gücü ve masalsı anlatımla süslü. Miyazakinin filmlerinin en sevdiğim yönüde hikayesini mutlu sona götürürken hiç bir zaman sürekli kötü karakterler ve olumsuzluklarla seyirciyi bunaltmaması . her şeyi tadında bıraktığını düşünüyorum ki buda izleyen için tam anlamıyla bir haz oluyor. Yürüyen Şatoda öyle, gösterişli , hareketli bir anime . ilk 5 dk dan sonra sizi içine tamemen alıyor ve farklı diyarlara götürüyor... sözü fazlada uzatmayayım çok ama çok sevdim :)

Küçük Cadı Kiki

Aslında çok bilindik bir hikaye ama filmi sevmemek mümkün değil . Sade , yalın yer yer komik ve merakla izlenilen bir film..
Kızlar sonu havada kalıyor demiştiniz ama bana öyle gelmedi , filmin bitiminden sonraki hızlı hızlı göstediği karelerle Kiki nin hayatına ne şekilde devam ettiğini , mrk edileni bize fazlasıyla veriyor iyi bir son olmuş bence :) Özellikle en sonunda annesine babasına gönderdiği mektup tatmin eden mutlu bir sondu ...
Malesef filmi ingilizce dublajlı izlemek zorunda kaldım o canımı sıkan tek nokta oldu , kedinin seslendirilmesi pek hoşuma gitmedi ...

prenses filmleri begenmene cok sevindim oncelikle.
alinti yaptigin yorum ise muhtesemmis, yorum yaparken ne kadar sig kaldigimi farkettim.
kiki de havada kalma durumu soyle, ilk yolculuguna cikarken havada bir cadi ile karsilasiyor farkettin mi? aralarinda bir muhabbet geciyor. nedense bu muhabbette konustuklarini hic kullanmiyorlar film boyunca. benim canimi skan hem bu oldu hem de ailesine geri donmeyip orda olanlari aktarmasi. sanki egitimini tamamlayip ailesine donmesi gerekiyordu gibi geldi sanirim bana..
neyse izlemeyenler icin bu cok onemli bir detay degil onemli olan sonu da degil filmin, tam olarak ici icerigi.
miyazaki nin tum eserler rengarenk kendinizi kaptiriyorsunuz ister istemez. ama kendi filmleri icerisinde kiyaslama yapinca ponyo ve ruhlarin kacisi ile kiki cok farkli durumdalar.
neyse belki de kiyaslama yapmamak gerek. keyfini cikaralim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…