• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara bakıcı ücretleri

1-1.5 saat dinleme molası olduğunu yazmıştım :)
8-9 a kadar çocuk bakacağını söylemedim.
Sanırım yazdıklarımı tekrar okumanızda yarar var :)
Ayrıca kim 80-90 maaş verecek bir para kazanıyor arkadaşlar. Bu ücretleri maaşlı çalışan çoğu kişi veremez biraz gerçekçi olalım.
Sonuçta her şey karşılıklı anlaşmakla ilgili. Benim aradığım format bir çok kişinin de ücretini ödeyebilse arayacağı format olurdu eminim. Gelen kişi de uygun görürse çalışmaya başlayacak, zincire vurup çalıştırmayacağız sonuçta. Bu kadar mağdur edebiyatına gerek yok :)
Yani siz o parayı veremiyorsunuz diye bu işin hakkı azalmaz.Mutlaka sizin şartlarınızı daha düşük ücretle kabul edecek birini bulursunuz. Biz buna emek sömürüsü diyoruz.

Bence bunları bir çocuk ebeveyni ile yapabilir ama bakıcı ile yapamaz, bir çocuk bana emanet edildiğinde asla girişemeyeceğim işler. Çünkü çok fazla kötü örneği var mesela bulasik makinesi boşaltılırken çocuk düşüyor demiri gözüne batıyor ve görme yetisini kaybediyor. Birde konu sahibinin bebeği 1.5 yaşında yürümesi bile sürekli dengede değildir. Eğer 3 yaş ve üstü olsaydı dediğiniz gibi çocuk kendi kendine zaman geçirebilirdi.
Tabi işin o kısmı da var. Anne bile çocuğunu ihmal edebiliyor bazen bir şeylere dalıp. Bakıcının tek işi çocuğa bakmak olmalı en güvenlisi bu.

Herkese merhaba,

Ankarada yaşıyorum. Gündüzlü ve yatılı bakıcı olanların Ankara'da ne kadar ücret aldığı ve evde tam olarak nelerden sorumlu olduğu konusunda fikir almak istiyorum.

Benim kafamdaki işler ve saatler şöyle;

Gündüzlü olursa beklentim:
8:00-17:00 (belki 17:30) arası çalışması yeterli bizim için.
Cocuk 1.5 yasında ve tüm gün peşinde olmak gerekiyor. O yüzden cocuk uyanıkken hep onunla ilgilensin, cocuk uyurken de çocuğun dağıttıgını toplasın, hazırda yiyeceği bir sey yoksa sonraki öğününü hazırlasın, mutfak illa ki dagılacak bulaşık makinesi bosalt doldur gibi işler olabilir veya cocugun çamaşırını veya ütüsünü halletsin (o gün ne gerekirse), aksam ben erken gelirsem, cocukla ben ilgilenirken çıkma saatine kadar yemeğimizi yapsın istiyorum.

Yatılı olursa da :
Aksam 8-9'a kadar gerekli ne varsa evde (ben gelene kadar çocuk bakımı, sonra ben cocugu alınca yemek, derleme toplama, çamaşır) onla ugrassın, cumartesi büyük temizlik yapsın, pazar günü izinli olsun mesela.

Özellikle su anda bakıcısı olanlar ne ödedikleri ve ne yaptırdıkları konusunda yazabilirse çok faydalı olur bir çok kişi için.
Ne kadar çok talebiniz var bakici değil de köle ırgat arıyor gibisiniz, kendiniz yapın öyle kolaysa, işten gelince ne güne duruyorsunuz?

Bence bunları bir çocuk ebeveyni ile yapabilir ama bakıcı ile yapamaz, bir çocuk bana emanet edildiğinde asla girişemeyeceğim işler. Çünkü çok fazla kötü örneği var mesela bulasik makinesi boşaltılırken çocuk düşüyor demiri gözüne batıyor ve görme yetisini kaybediyor. Birde konu sahibinin bebeği 1.5 yaşında yürümesi bile sürekli dengede değildir. Eğer 3 yaş ve üstü olsaydı dediğiniz gibi çocuk kendi kendine zaman geçirebilirdi.
Sizinki de bir bakış açısı tabi ki. Ama şöyle düşünün en profesyonel bakıcı da olsa nereye kadar 1.5 yaşındaki bir bebeğe sürekli ilgi gösterebilecek? Bir yerden sonra telefonuna bakmaya başlayacak. Sizin haberiniz olmadan TV açacak. Belki eve birilerini getirecek. 3 yaşında olsa zaten kreşe gidiyor. Benim ikizlerim de 1.5 yaşında. Sıkılmaya başladıklarında sandalyelere masalara çıkmaya başlıyorlar. İnsanın aklıma gelmeyecek işlere kalkışıyorlar. Bu böyle her gün yaşanmaz da çekilmez de. Ama mutfakta yemek yaparken ellerine tencere kaşık versem benimle birlikte vakit geçirebiliyorlar. Gözümün önünde oluyorlar. Çözümsüz şeyler değil yani

Sizinki de bir bakış açısı tabi ki. Ama şöyle düşünün en profesyonel bakıcı da olsa nereye kadar 1.5 yaşındaki bir bebeğe sürekli ilgi gösterebilecek? Bir yerden sonra telefonuna bakmaya başlayacak. Sizin haberiniz olmadan TV açacak. Belki eve birilerini getirecek. 3 yaşında olsa zaten kreşe gidiyor. Benim ikizlerim de 1.5 yaşında. Sıkılmaya başladıklarında sandalyelere masalara çıkmaya başlıyorlar. İnsanın aklıma gelmeyecek işlere kalkışıyorlar. Bu böyle her gün yaşanmaz da çekilmez de. Ama mutfakta yemek yaparken ellerine tencere kaşık versem benimle birlikte vakit geçirebiliyorlar. Gözümün önünde oluyorlar. Çözümsüz şeyler değil yani
Benim kardeşim öğrenci olduğu ve yeni mezun olduğu zamanlar çocuk bakıyordu ve çocuk baktığı için arama harici telefona bakmıyordu arama yaptığımızda bile çok kısa konuşuyordu. Çocuğun yaşına uygun aktiviteler yaptırıyordu. Tabi ki kendi çocuğumuza bakarken durum daha farklı oluyor başka işlerimizi de hallediyoruz ama iş yerinde nasıl telefon ile uğraşmıyorsak çocuk bakarken de uğraşılmaması lazım. Benim bebeğim 7 aylık ben şimdi bile mutfakta yanıma oturtup bir şeyler hazırlayıp iş yapıyorum. Ona da mutfak kaplarını veriyorum oynuyor ama ben annesiyim. Ben işteyken annem bakıyor her zaman dediğim şey yemek yapma sadece bebekle ilgilen diğer türlü içim rahat etmiyor, bakıcı olsa da bu şekilde düşünürdüm 🤷‍♀️

Ben de Ankara'da bakıcı arıyorum ama henüz birileriyle görüşmedim. 30-35 bin istiyorlar öğrendiğim kadarıyla. Sizi anlıyorum yani bu bakıcı haftanın her günü 8 saat boyunca çocukla mı bakışacak? Çocuk bazen kendi başına oynuyor, bazen arkadaş istiyor, bazen parka götürmek gerekiyor. Hele kış geldi Ankara'da parka götürmek de zor şimdi. Biz ikizlere annemle birlikte bakıyoruz. Biz iş yaparken onlar da bize eşlik ediyor. Sıkılınca oyuncaklarına gidiyorlar ya da yaramazlık yapacak bir şeyler buluyorlar. Her dakika oyun oyun ilgi ilgi olmaz. Bakıcının çocukla günlük ev işlerini yapmasının neresi kötü? Birlikte evi süpürebilir, bulaşık makinesi boşaltabilir, toz alabilir, meyve tabağı hazırlayabilir, çamaşır asabilir. Ayrıca bakıcı 1 tencere yemek de hazırlayabilir ihtiyacınız varsa.
Yahu kreşler olmuş 35-40 bin. Bu fiyata temizlik yapıp+çocuk bakan olsa herkes tutar? Kreşler de iflas ederdi

Haftanın 3 günü günlük temizliğe gelen hanımlar 25-30 bin tl istiyor.

Back
X