Benim yeğenim geçen yıl devlet okulundan ingiliz kültür kolejine geçti. Devlet okulundan memnun kalmadıkları, cimcimenin dersleri de psikolojisi de düşüşe geçtiği için tercih ettiler bizimkiler de. 4. Sınıfı ingiliz kültürde okuyor şu an. Değişikliğe gözlerimle görmesem inanmazdım. Notları 60-70 civarında gezinen çocuk 90ın altına inmedi bu sene. Okula gitmek için çıldırıyor. Hatta okul saatinden bir saat önce gidip etkinlik yapıyorlar arkadaşları ve öğretmenleriyle. İngilizce konusunda başta biraz sıkıntı çekti devlet okulundan gelmesi sebebiyle ama ispanyolcaya çok çabuk adapte oldu. Kısacası son bir yıldır başarılı ve mutlu.
Okulun nasıl bir eğitim verdiğine gelirsek, bir çok kolejden daha başarılı olduğu izlenimi uyandırdı bende. Diplomaları yurt dışında bazı ülkelerde geçerli. Bu ilerisi için çok önemli. Yabancı dil konusunda oldukça başarılılar, öğretmenler ana dili ingilizce ve ispanyolca olan insanlar. Bu da çocuklar için büyük artı. Bir sürü etkinlikleri var, çocuklar dilediklerini seçebiliyorlar. Etkinlikler konusunda baskı yok, sıkıldıkları ya da hoşnut olmadıkları anda değiştirebiliyorlar. Biz memnunuz kısacası.
Ben de ucundan eğitimci sayılırım, uzun yıllardır özel ders veriyorum. Ama kolej taraftarı olmama konusunda size katılmıyorum. Devlet okuluna giden öğrencilerim de var koleje gidenler de. Aralarında dağlar kadar fark var. Bir gün çocuk sahibi olursam devlet okuluna göndermeyi düşünmem sanırım...