kızlar slm sadece bilgilendrmek içim yazıyorum.gazide ameliyat oldum.burnumda sadece küçük bi kemer vardı ve onun için gitmiştim.burnumu kırmayıp sadece törpüyeceklerini ve ucunu brz kaldıracaklarını söylediler güvenerek ameliyat oldum.sargılarım açıldıgında burnumun üst kısmındaki kemerin gittiiğini ve alt kısmında yeni bi kemer oluştugunu gördüm,hocaya sordugumda bunun şişliklerden oldugunu ve zamanla gececeğini söyledi.1 ay sonra kontrolde şişliklerim inmişti ama o yeni kemer iyice belli oluyodu ve burnumn kenarında nohut kadar dışardan bakıldıgında belli olan bi kitle oluşmuştu.doktor burnumun üst kısmından çıkan kıkırdakları alt kısmına yerleştirdiklerini ve bu kıkırdagın bikaç ay sonra eriyeceğini söyledi.eğer erimezse lokalde 10 dklık bi işlemle halledilebileceğini söyledi.şuan 6. aya yaklaştım ve burnum eski burnumdan çok daha buyuk,kemerli,yan tarafında bariz nohut kadar çıkıntısı gözüken bi burun oldu. açıkcası gidip tekrar gazide düzelttirmeyi düşünmüyorum çnkü ztn yapabilselerdi ilk seferinde doğru düzgün yaparlardı.ameliyat oldugum için çok pişmanım.hocalarla konusunca ameliyat öncesinde çok ikna oluyosunuz ve güveniyosunuz,her sey mükemmel olcakmış gibi gelio ama sonuc tam bir hüsran.dikkat ederseniz hoca ismi vermedim çnkü kimseyi kötülemek ve rencide etmek derdinde değilim.sadece ameliyat olcak arkadasları uyarmak amacıyla yazıyorum gazi hastanesi plastik cerrahide pek başarılı değil cnkü sizin için önemli olan bi ameliyata baş asistanlar girince sonuc tam bir yıkım oluyor.bu arada ameliyattan önce 90 tl tutarında tampon vs bişeyler aldırdılar ve kullanmadılar bile,aldırdıklarıyla birlikte 850-1000 tl civarında bi para ödedim.dediğim gibi sadece başıma gelenleri yazdım,kimseyi kötülemek için degil.sonucta onlarda yaptıkları işi kötü olsun diye yapmıyorlar,eminimki ellerinden geleni yapıolardır.başıma gelenleri abartmadan objektif olarak yazdım,şimdiden yaptırcak arkadaslara bol şans diliyorum
Canım çok çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum ve şu noktada katılıyorum, Gazi Hastanesi
estetik konusunda hiç iyi değil, çünkü çoğu ameliyata asistanlar giriyor ve maalesef bizleri iyi ya da kötü ameliyat ederek deneyim kazanıyorlar, orası sonuçta bir üniversite hastanesi başka türlü nasıl iyi bir doktor olacaklar. Profesör bir hocaya yaşadığım bu talihsizliği anlattığımda şöyle dedi “ sen üniversite hastanesine gitmekle hata etmişsin bu burun çok fazla deneyim gerektirir, ben de devlet hastanesinde çalıştım bölüm başkanlığı yaptım, her ameliyata girmemiz imkânsız, tabi ki asistanlara dağıtıyorduk, onlar başka türlü nasıl öğrenecekler, zamanla daha iyi olacaklar ama farklı ve zor gördüğümüz vakaları biz kendimiz ameliyat ediyorduk, senin burnun da özel bir uzmanlık gerektirir her doktor yapamaz” dedi. Benim tepkim buna işte keşke bunu bana söyleselerdi, hatta asıl ameliyatıma girmesini istediğim doktor da bunu anlayabilseydi. Durumum gerçekten vahim, artık hiç düzelmez, ailem de 3. ameliyata tepki verir diye günlerce ağladım. Çünkü en iyi halinin bu olacağına beni öyle bir inandırdılar ki bari bunu yapmayın, doktor diyosun inanıyosun. Sonra neyse ki özeldeki profesör hocalarla görüştüm, aklın yolu bir, hepsi de şaşırdı bu burnu plastik cerrahın yapmış olduğuna inanamadılar, bir tanesi "burnunun en iyi hali bu mu dediler hadi yaaaa" diye baya bi tepki gösterdi, o bişey demese bile o kadar belli ki doktor olmaya gerek yok anlamak için. Şu noktada ise önceleri sizin gibi düşünüyordum, doktor ismi vermeme konusu. Mevlana okuyan bir nesiliz kimseyi kırmak ve kötülemek bize yakışmaz gerçekten ben de kimseyi rencide etmek istemem, sonuçta doktor olmak hiç kolay değil çok emek ve fedakarlık isteyen bir iş, kardeşim diş hekimliğinde okuduğu için ne zorluklar çektiğini görebiliyorum. Kardeşim de son sınıfta ve hastalarla ilgileniyor ama ufak bir yanlış yapsa vicdanı rahat etmiyor, günlerce çağırıyor hastasını özellikle ilgileniyor, yapamayacağını anlayınca da hocasına havale ediyor. Olması gereken bu değil mi sizce? Yapıp gönderse dişiniz gayet iyi dese hasta anlayacak mı bir hata olduğunu? Burun gibi bir şey değil ki tabi ki anlamaz. Demem o ki ben bir haksızlığa uğradım, burnum iyi olmasa da bana iyi dendi buna inandırıldım, en azından bu aşamada onlar da vicdanlı davranıp hatalarını gidermeye çalışabilirlerdi. İlk başlarda her ne kadar vicdanımın bir yanı doktorumu korusa da (sonuçta böyle olmasını istemezdi gerçekten kim ister ki, ameliyatım da 6 saat sürmüş, benim için çaba sarf ettiğini gösterir bu da ) düşündüm ki, yaşadıklarımı anlatmak, egomu tatmin etmek intikam alma duygusundan çok bir görev bir sorumluluk oldu. Bir mağazadan herhangi bir ürün aldığınızı düşünün kötü niyetli değiller ama ürünleri kusurlu, oraya gitmeye devam eder misiniz sırf iyi niyetliler diye, ya da oraya farkında olmadan giden arkadaşlarınıza A mağazasına gitmeyin diye engel olmaz mısınız? A mağazası demezsek kim nerden bilecek, ayrıca isim vermeyerek belki oradaki tüm doktorları zan altında bırakacağız. Ben kimsenin yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum ki bu durum mağazadan bir şey almaya benzemiyor doğrusu, ya telafisi olmasaydı ya ben ömür boyu bu pişmanlığı yaşamaya devam etseydim? Evet iyi niyetli olabilirler ama hatalarının farkına varmak durumundalar, ben de gidip en kibar şekilde mutsuz olduğumu kendilerine söyleyeceğim. Sadece buradan yazarak arkalarından konuşuyor gibi görünmek istemiyorum, burada ne yazdıysam aynı şekilde gidip konuşacağım, zararımı telafi etmelerini isteyeceğim. Kendileri de bilsin ki başka canları yakmasınlar. İsim verme konusunda şu an vicdanım rahat inanın, ama her zaman şunu söylüyorum mutlaka not düşüyorum yazdığım yazılarda, “ben böyle bir talihsizlik yaşadım ama belki çok başarılı ameliyatlar da yapıyorlardır, haklarını yemek istemem, lütfen iyice araştırın belki sizin de benim gibi özel uzmanlık gerektiren bir burnunuz vardır, onlar bunu bize söylemiyorlar her hastayı deneyim olarak görüyorlar, onlar söylemezse de biz nerden bileceğiz ki, o yüzden birkaç doktora danışın sonra karar verin”.