Ankara Kalesi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.849
29.706
60
asırlardır kentin bekçiliğini yapan ankara kalesi kentin sembolü olmuştur. ankara kalesi'nin tarihi, kentin tarihi kadar eskidir. yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber ilk kez romalılar tarafından yapıldığı fikri yaygındır. selçuklular tarafından onartılıp genişletilmiştir. kurulduğu tepe yanında akan (hatip çayı) bentderesinden 110 metre yüksektedir.
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
kale, iç ve dış kale olmak üzere iki kısımdır. yirmiden fazla kulesi vardır. dış kale eski ankara şehrini yürek biçiminde çevirir. dört katlı olan iç kale kısmen ankara taşından kısmen de toplama (spoliyen) taşlarla yapılmıştır. iç kalenin iki büyük kapısı olup, birisi dış kapı, diğeri hisar kapı adını taşır. iç kaledeki kulelerin yüksekliği 14 ile 16 m. arasında değişmektedir. bugün kale içinde osmanlı ankara’sının xvii. yüzyıldan itibaren ayakta kalmış bir çok ankara evi bulunmaktadır.
 
begendikleriniz icin rep ve tesekkur butonlarini kullaniniz aksi takdirde mesajlariniz silinecektir resim ve bilgi paylasimi disinda sohbet etmeyiniz
 
Ankaradan görüntüler
564945087b63a02feb3xd9.jpg

128344980144062500widefk6.jpg

ankarakalesicd4.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
anneannemle dedem ankara kalesindeki evlerde oturur.dış hisarda.benim de çocukluğum orda geçti.son zamanlarda çevresindeki evler restore edilip güzelleştirildi,çok şık restoranlar yapıldı.gezmenizi tavsiye ederim.
 
suan cevresı restore edılıyor ınsallah cok daha guzel olacak ....
 
X