X Mas kuaförün Öveçler 2. Cadde şubesine gittim bugün. Saçım uzun ve düz, kesimi de düz idi. Dedim ki kendini kuaför sanan şahsa (İbrahim), 10 cm kadar kısalsın, çok kısaltma. Dümdüz bir kesim istiyorum, kat olmasın kesinlikle. Kuaförlerin huyunu bildiğimden 2-3 kez kat istemiyorum diye tekrarladım ve işe başladı. Kesim bitince boyu istediğim gibiydi ama gördüğüm kırpık saçlar beni şok etti. Kat desem kat da değildi. Arkadan bakınca saçın bazı yerleri katlı bazı yerleri dümdüzdü. Bunu saçımı sağa sola eğip büküp keserken becermiş olsa gerek. Örneğin tam arka ortada saçın alt katmanı istediğim uzunlukta ama üstünde kazık gibi dümdüz kesilmiş başka bir katman daha var ama azcık sağa sola bakınca öyle katmanlar yok. Ben size kat istemiyorum demedim mi diye sorunca " dediniz ama ucunda biraz kat sorun olmaz diye düşündüm"dedi. Kat dediği şey birşeye benzese sesimi kısar ve çıkardım ama tamamen saçma bir görüntü vardı. Ben itiraz edince kabul etti o zaman 2 cm kısaltsam hallolur dedi. Fakat tekrar arka aynayı istedim fark 3-4 cmden fazlaydı. Kesmeyin kalsın çünkü çok kısalaacak dedim. Kime diyorsun! örtüyü tekrar bağladı. Bi de ayağa kalkmamı istedi. kuru saçları ayak üstü kırpmaya devam etti. Kısalmıyor değil mi diyorum yok diyor. Başkasını çağırabilir miyiz o da baksın diyorum. 2-3 kez tamam demesine rağmen tenezzül edip kimseyi çağırmıyor (yaptığını bildiği için korkudan olsa gerek) Sonuç saçım 15 kısalmışsaçma sapan yerlerde aşırı belirgin rezalet kırpıntılarla ve hayatımda ilk kez ağlayarak terk ettim bir kuaförü. Kuaför sahibi anlayışlı bir bayandı, ücret almak istemedi. Ama 25 tl benim mahvedilen saçlarımı geri getirmezdi, benim için etik olanı yaptım, ağlarken parayı ödedim ve çıktım. O hanıma da durumu kısaca anlattım ve napacağım şimdi, kestirip düzeltemem de iyice kısalttı saçlarımı deyince, o da "üç dört ay dokundurtmayın sakın" dedi, yani durumu onaylamış oldu. X mas kuaför 2. caddedeki en düzgün görünümlü yer olduğu için gitmiştim. Gitmeyin, Türkçe konuşmak işe yaramıyor bu bahsettiğim eleman için zira.