Ne güzel yazmışsın.Yer hakkında tam bir bilgim yok ama Ankara hakkında bilgi vereyim.
Ankara siyasal yoğunluğundan dolayı gri bir şehir olsada son zamanlarda dort bir yanına acilan piknik alanları mesire alanlari yeni proje evleriyle yeni bir renge kavusuyor.
Ankaranın ayazı diye bir kavram vardir.el ayak çatlatan cinsten kemiklerinize kadar hissedersiniz.
Eldiven bile fayda sağlamaz.
İnsanlari biraz atarlidirama yardimseverlerdir.
Bi yol sor mesela kendi yoluna devam eder ama hala işaret eder şurdan şurdan diye
Nerdeyse her mahallede park vardir.
Her mahallede hanımlar lokali vardir ve hanımlar ilgi alanlarina göre kurslara ücretsiz olarak giderebilirler.donem donem şehir dışına geziler olur onlara katılırlar.
Sular donem donem bozulur ishal yapar
Sulara güvenmemek lazım
Bazi yerlerinde Suriye mahallesi vardır.
Sizin olduğunuz yerlerde yoktur muhtemelen.
Çılgınlar gibi her yerde ev inşaati var.
Çoğu boş ve alınmayi bekliyor.
Ramazanda hamamonu güzeldir...
Ne güzel yazmışsın.bir Ankaralı olarak hiç görmemişim gibi ilgiyle okudum.
Ankara tam aile şehri bence o açıdan İstanbul'dan iyidir diye düşünüyorumMerhaba arkadaşlar..
Geçenler de kpss tercihleri ile ilgili konu açmıştım. Eşim İstanbul tercih etti diye biliyordum ama son anda fikir değiştirip gelir mi gelmez mi diye Ankara Devlet Hava Meydanlarını da eklemiş.. Şansı %52 ydi oda tutmuş.
Şimdi sorularıma geçeyim., buyük ihtimal Yeni mahalle de ise başlayacak.. Orada kira fiyatları nasıldır? Yan ilcelerinin kira fiyatlarını ve ulaşımını da merak ediyorum doğrusu.
Şuan oturduğum evin kredisini oduyoruz. Burayı kiraya verirsek oradan bir ev alma şansımız daha var düğün altınlarım ve biraz birikmis paranın üzerine tüketici kredisi çekerek. Ev satın alma fiyatları nasıldır??
Bir bebeğim var büyük şehir imkanları İstanbul dan iyi midir yoksa aynı düzey midir?
Eşim beni Ankara konusunda ikna etmiş durum da yine de çekincelerim var ise alışabilir mi ben oraya alışabilir miyim.
Kurum bir süre verdiği zaman gidip görmeyi düşünüyoruz zaten şimdiden bir kaç sokak,mahalle isimleri bilsem ona göre daha planlı gezerim hiç tanıdığımız da yok malasef orada.
Şimdiden teşekkür ederim..
bulunduğun semte göre değişirÇok teşekkür ederim hanımlar genelde herkes aynı mahalleleri söylemişler.
O zaman merkez de bir ev kiralarsam şimdi oturduğum evin kirası ile aynı değer de olur. Benim için kira düşünme derdi pek olmaz..
İnternetten evlere de baktım.. Benim evim den güzel evler burdaki evlerden daha ucuz. Birde ilçeden ilçeye fiyatlar çok aşırı fark ediyor sanırım bir yerde 85e ev varken diğer yerde 200 falan.
Peki arkadaşlar Ankara da yaşayanlar olarak komşuluk ilişkileriniz var mi ? Dun bi arkadaşım çok komşuluk ilişkisi bekleme cool bi şehirdir orası dedi.
Kimsem yok Ankara da yalnız kalmaktan dostluklar kuramamaktan da çekindim.
kecioren eryaman sincan uzak durun hem uzak hem kalabalik hem karmasik. merkezden kasit neresi bir de belediyenin oldugu taraflari kast ettim ben buvarada bilginiz olsun. ana binaysa ve cok yakin oturcaksaniz baska secenekler sunabilirim.
allahim emlkci gibi konustum ama hic alakam yok sadece Ankarayi severim ve devlet memuruyum belirteyim :)
Ben de ankaraya atandim baska bir kuruma
Haftaya baslicam sanirim
Yenimahalledeymis calisacagim yer
Hem yeni bina hem nezih biyerde ev tutmak istiyorum bende
En azindan aksam yuruyus yapabilecegim canlı biyer olsun istiyorum
Bana sentepe etlik demetevler vs yerler iyi degil dediler
Merkezde de evler eski dediler
Kafam karisti benim de
Eryaman batikent filan da uzakmis baya
bulunduğun semte göre değişir
keçiörende çoğu yerde hala komşuluk varken hatta dükkandakiler bile tanır bilir kim kimdir selam verir :)
mesela batıkentte arkadaşım komşularını hiç tanımadığını söylemişti
etlik iyi değil diyenlere güldüm avmsi var kenarda dursun parkları var
her yerde marangozudur tamircisidir osudur busudur bir sürü alışveriş ve ihtiyaca yönelik dükkan var
gece 2de 3 te sokakta yürüyüş yapabiliyorsunuz kız kıza daha ne olsun
bir tek entelektüel insan yoğunluğu azdır ondan beğenilmemiş sanırım
aynen öyle ama varoş değil kesinlikleDaha fazla anadolu insanı denilen kesimin olduğu bir yer mi acaba?
aynen öyle ama varoş değil kesinlikle
önceki mesajda da dediğim gibi en iyi yer yaşamak için batıkent
Peki yeni mahalle dışında etimesgut gfalan nasıldır acaba? Kuruma çokmu uzak kaçar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?