Ankara

Eğer servis durumu varsa heryer olabilir.Ben üniversite döneminde keçiörende kalmıştım.Beşevlere geliyordum.Ahh özledim o zamanları...

esinin atanmasina sevindim demek ki puanlar bayagi erimis hatirliyorum konunu. neyse soruna gelelim. yenimahalle buyuk bir semt ama sanirim sen merkezde oturacaksin. dhim ana binasi bahcelievlere yakin sayilir.ama havalimaninda calisacaksa yenimahalle iyi bir karar. kiralar 750 1500 arasi degisir. yeni projeler olursa 1200 ustu isterler.
ankara istanbuldan cok daha sakindir istanbul kadar imkani vardir hatta o imkanlara daha kolay ulasirsiniz.
anadolu bulvari mehmet akif ersoy mahallesi uzerindeki evlere bir bakin. ragip tuzun cad. ivedik caddesi uzerindeki binalarda iyidir ve muhit temizdir. demetevler tarafina dusmeyin. sentepe gibi yerlerden uzak durun. batikentte hayet iyidir.
bol sans. sormak istediginiz birsey olursa bir Ankara asigi olarak yardimci olurum.

kecioren eryaman sincan uzak durun hem uzak hem kalabalik hem karmasik. merkezden kasit neresi bir de belediyenin oldugu taraflari kast ettim ben buvarada bilginiz olsun. ana binaysa ve cok yakin oturcaksaniz baska secenekler sunabilirim.

allahim emlkci gibi konustum ama hic alakam yok sadece Ankarayi severim ve devlet memuruyum belirteyim :)

Ben de ankaraya atandim baska bir kuruma
Haftaya baslicam sanirim
Yenimahalledeymis calisacagim yer

Hem yeni bina hem nezih biyerde ev tutmak istiyorum bende

En azindan aksam yuruyus yapabilecegim canlı biyer olsun istiyorum

Bana sentepe etlik demetevler vs yerler iyi degil dediler
Merkezde de evler eski dediler
Kafam karisti benim de

Eryaman batikent filan da uzakmis baya

Yer hakkında tam bir bilgim yok ama Ankara hakkında bilgi vereyim.
Ankara siyasal yoğunluğundan dolayı gri bir şehir olsada son zamanlarda dort bir yanına acilan piknik alanları mesire alanlari yeni proje evleriyle yeni bir renge kavusuyor.
Ankaranın ayazı diye bir kavram vardir.el ayak çatlatan cinsten kemiklerinize kadar hissedersiniz.
Eldiven bile fayda sağlamaz.
İnsanlari biraz atarlidirama yardimseverlerdir.
Bi yol sor mesela kendi yoluna devam eder ama hala işaret eder şurdan şurdan diye
Nerdeyse her mahallede park vardir.
Her mahallede hanımlar lokali vardir ve hanımlar ilgi alanlarina göre kurslara ücretsiz olarak giderebilirler.donem donem şehir dışına geziler olur onlara katılırlar.
Sular donem donem bozulur ishal yapar
Sulara güvenmemek lazım
Bazi yerlerinde Suriye mahallesi vardır.
Sizin olduğunuz yerlerde yoktur muhtemelen.
Çılgınlar gibi her yerde ev inşaati var.
Çoğu boş ve alınmayi bekliyor.
Ramazanda hamamonu güzeldir...

Ne güzel yazmışsın. bir Ankaralı olarak hiç görmemişim gibi ilgiyle okudum.

Etlik güzeldir avmleri yuruyus yolları olan bir yerdir etlik kardeşler tarafı hep yeni bina 700 liraya çok rahat sıfır daire kiralık bulursunuz

Uranyum taraflarında yeni binalar var.yenimahalle genelde eski yapı ve binalar birbirine çok yakın.
Demetevler biraz daha iyi.
Batıkentte yakın.

Çok teşekkür ederim hanımlar genelde herkes aynı mahalleleri söylemişler.
O zaman merkez de bir ev kiralarsam şimdi oturduğum evin kirası ile aynı değer de olur. Benim için kira düşünme derdi pek olmaz..

İnternetten evlere de baktım.. Benim evim den güzel evler burdaki evlerden daha ucuz. Birde ilçeden ilçeye fiyatlar çok aşırı fark ediyor sanırım bir yerde 85e ev varken diğer yerde 200 falan.

Peki arkadaşlar Ankara da yaşayanlar olarak komşuluk ilişkileriniz var mi ? Dun bi arkadaşım çok komşuluk ilişkisi bekleme cool bi şehirdir orası dedi.

Kimsem yok Ankara da yalnız kalmaktan dostluklar kuramamaktan da çekindim.

Ankara tam aile şehri bence o açıdan İstanbul'dan iyidir diye düşünüyorum
daha sakin daha huzurlu ve düzenli İstanbul'a göre
ama kültürel sosyal etkinlikler tabiki İstanbul'da daha fazla

Ankara İstanbul'dan daha iyidir, Batıkent'te oturuyorum memnunum.
Komşuluk ilişkimiz pek yok çalıştığımız için.
Suriyelilerden bahsedilmiş, Batıkent'te onlarda yok.
Trafiği de İstanbul'a göre kat kat rahat.
Kiralar değişiklik gösteriyor.

bulunduğun semte göre değişir
keçiörende çoğu yerde hala komşuluk varken hatta dükkandakiler bile tanır bilir kim kimdir selam verir :)
mesela batıkentte arkadaşım komşularını hiç tanımadığını söylemişti

Henüz nerede çalışacağı da belli değil telefonda birisi ile konuşmuş merkez denmiş.
Simdi bu senede sınava girmişti ordan da çok iyi puan aldı. 160. oldu belki bir daki tercihlerde Ankaradan başka bir yere de taşınabiliriz eğer işini ve çevresini beğenmezse. Şimdi böyle bir kurumu kaçırmak istemiyor eşim.

O yüzden ev alma fikrinden vazgeçtim kiralık evler ileriye dönük bizim için daha uygun olur.
Kalabalıktan kastınız nedir acaba? Trafik vs falan mı?

Aslında gidip bakmak gerekiyor anca o zaman anlayabileceğini düşünüyorum neresi kedimiz için daha iyi olur diye.
Size de hayırlı olsun.

etlik iyi değil diyenlere güldüm avmsi var kenarda dursun parkları var
her yerde marangozudur tamircisidir osudur busudur bir sürü alışveriş ve ihtiyaca yönelik dükkan var
gece 2de 3 te sokakta yürüyüş yapabiliyorsunuz kız kıza daha ne olsun
bir tek entelektüel insan yoğunluğu azdır ondan beğenilmemiş sanırım
yine de tabi bir batıkent de değil elbette
en iyi yer batıkent bence yaşamak için:)

Çok sıkı fıkı ilişkileri sevmem ben ama yine de bir şey olduğunda kapısını çalacağım birileri olsun isterim.

Daha fazla anadolu insanı denilen kesimin olduğu bir yer mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…