- 20 Aralık 2012
- 1.791
- 1.094
- 333
- Konu Sahibi captain price
Canim biz 2.500den biraz fazla ile +1 çocuk geçiriyoruz sıkıntı etme geçinirsin. Batıkentte azcık iyi evler 1000lira kötüler dökülüyor bence erzaman çok iyi küçük olsun ama orası olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şu an ailemle yaşıyorum. uzun süredir ayrı eve çıkma isteğim vardı. annem ikna oldu. sıra babamda. şimdiye kadar hayal gibi geldiği için çok ayrıntısını düşünmedim ama geçinebilir miyim acaba?
biraz birikmişim var, eşyalı ev bakıyorum ama.
maaşım 1750 tl. ufak bi taksidim var bitmek üzere. yol, yemek şirketten. akşamları evde yemek yemiyorum. 50 tl telefon ücreti.
Evi Eryaman'da bakıyorum. hem işe hem aileme yakın, hem de daha güvenli/temiz geliyor.
650 tl'ye eşyalı daireler var ama aidatlar çok yüksek. yazın 100 tl kışın 200 tl olan var. aşağı yukarı bu civarda.
Batıkent de olabilir ama oranın aidatları da böyle mi bilmiyorum.
Ev arkadaşı olsa belki daha rahat olur ama kararsızım, pek de istemiyorum.
ne diyosunuz?
ne gerek var demeyin. gereğini gereksizliğini ben düşündüm zaten. derdim geçinmek noktasında.
bir de herkes evlenmeden öncesi için birikim vs demiş de
anladığım konu sahibinin bu aşamada öyle bir adayı vs yok
yani mesela görümcem 40 yaşında bekar
eee 25 yaşından beri ailesi ile oturup para biriktirse de bekar oturmayıp hayatını yaşasa da bekar
yani biraz da gençlikte kişinin kendine ait hayatı olmalı o zaman daha ayakları yere basar, hatta evlenecek aday da bulur
burada çok yazdım, düğünümde ailelerden herhangi bir yardım almadan, bana takılan seti bile biz aldık
taksit ile her şey olur ille de yıllarca kısıp para biriktirip altın yaldızlı 100-200 parça yemek takımları mı almak lazım
aile evinde olunca ailelerin böyle talepleri de oluşuyor ayrıca, kızım gidelim sana taksitle şunu alalım da paran bağlansın vs vs
ya da artık aileler kızlara kredi vs çektiriyor yıllarca sırtta kambur
hiç yalnız yaşadığım evim olmadı, bu yaştan sonra ben bile arada özeniyorum
Kendinizi deneyin derim çıkmadan önce.işte aradığım insan. yani aklıma gelmiyor bunları düşünmek, dile getirmek. iyi ki sordunuz. hemen cevap veriyorum.
kahvaltı alışkanlığım yok. bazen şirkette kahvaltı yapıyoruz. ya da bi poğaça alıyorum.
şirkette verilen öğle yemeği. ama biraz sarkıyor 2ye 3e bazen.
bir yıldır çalışıyorum. akşamları toplasan 10-15 kere acıkıp yemek yemişimdir.
Aidat olayını tam anlamadım. bi arkadaşım 150 tl + 50 tl veriyor. kışın da o verdiği 150 tl biraz artacakmış. sanırım kışın ödenecek yakıtı yazın da alıyolar çok yüklenmemek için. ama çok artmıyormuş. mesela bi evde yazın 100 tl kışın yakıtla beraber 190 tl demişler aidat için.
cumartesi çalışıyorum. pazarları ne yapıcam bilmiyorum :) genelde arkadaşlarımla takılırım ama açıkçası bisiklet alıp dolaşma hayalim var kendi başıma.
şu an giyime çok harcıyorum malesef. ufak tutarlar, pahalı almam ama parça çok olacak şekilde. açıkçası herhangi bi ürüne ihtiyacım yok. dolabım dolu. belki kışın bi mont alırım. ama bundan kısmam gerektiğinin farkındayım.
kitap masrafım yok gibi bişey. e kitap kullanıyorum, ekşi-meritokrasi.
arkadaşlarımla genelde bi yerde oturur yer içeriz. kişi başı 100 tllik yerlere gitmeyiz. klasik öğrenci kafeleri filan. öyle lüks yaşayan arkadaşlarım yok.