Ankarada 1750 TL ile ayrı eve çıkmak, geçim derdi...

Canim biz 2.500den biraz fazla ile +1 çocuk geçiriyoruz sıkıntı etme geçinirsin. Batıkentte azcık iyi evler 1000lira kötüler dökülüyor bence erzaman çok iyi küçük olsun ama orası olsun

1 750 ile gecinirsiniz ama kemer sikmaniz gerekebilir.

650 ev kirasi kisin 200 aidat 850 eder.

50 tl telefon demistiniz 900

100 elektirik su ocak icin gaz deseniz 1000

Her hafta 100 tl lik market alisverisi yapsaniz yemek ve kahvalti icin 4 haftadan 400 eder size 1400

Kaldi geriye 350 harclik. Bu bana kiyafet kozmetik gezmeye yeter diyebilyorsaniz gecinirsiniz.

bence rahatça geçinilir ev arkadaşına bulaşma

650 kira 200 aidat etti 850

faturalar 150 den az gelir tek kişiye zatern 6 gün evde yoksun

bir de yeme içme tek başına ne olabilir ki

bir paket makarna 1,5 tl üç kişi bir öğnde yarısını yiyoruz sana kaç öğün çıkar yani

meyve vs pahalı olabilir ama bir kilo meyve her akşam meyve yesen yine bir hafta gider

giysi masrafı bence çok da olmayabilir

yani ne bileyim şimdiye kadar aldıkların uzun bir süre yetebilir madem şimdiye kadar paranı onlara yatırdın şimdi almasan da olur belki ayakkabı eskir arada onda bile 5 çeşit olmayıverir verir bir süre

haftada 100 gezme olsa 400 eder kalan 350 ile de mutfak masrafı vs çok rahat çıkar

yani bunu burda sormanız biraz mantıksız. şundan dolayı: hayat standartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. misal ben 500 lirayla misafirhane de kalıyordum. 250 lira misafirhane parası. elektrik, su, yakıt onlardan. 250 lirada yemek çay param.. tabi mecburdum ödemelerim vardı. aileme kredi çekip vermiştim. o yüzden bana göre aldığınız maaşla çocuk bile büyütülebilir.

Gecinirsin ama maddi anlamda zorlanirsin ozellikle kisin.
Kira 650 olsa aidat 100 desek 750

Bir aylik erzak yiyecek icecek sebzesi meyvesi pazar alisverisi vs toplam en az 250 (gerci aksam yemegi vs yemeyince dusebilir ama evde de yiyecek bulunir mubakkak diye dusunuyorum.)

Elektrik su doğalgaz 100 diyelim
Ama kisin buna ilava dogalgaz en az ekstra 150

750 +250+100+150 =1250

Kalan 500 de senin aylik gezme kiyafet arkadaslarla aktivite eline harclik gibi seyleri yetinmene bagli.
Gecinilmez mi gecinilir ama ne olur yeri gelir biseylerden kisarsin.

şu an ailemle yaşıyorum. uzun süredir ayrı eve çıkma isteğim vardı. annem ikna oldu. sıra babamda. şimdiye kadar hayal gibi geldiği için çok ayrıntısını düşünmedim ama geçinebilir miyim acaba?

biraz birikmişim var, eşyalı ev bakıyorum ama.

maaşım 1750 tl. ufak bi taksidim var bitmek üzere. yol, yemek şirketten. akşamları evde yemek yemiyorum. 50 tl telefon ücreti.

Evi Eryaman'da bakıyorum. hem işe hem aileme yakın, hem de daha güvenli/temiz geliyor.

650 tl'ye eşyalı daireler var ama aidatlar çok yüksek. yazın 100 tl kışın 200 tl olan var. aşağı yukarı bu civarda.

Batıkent de olabilir ama oranın aidatları da böyle mi bilmiyorum.

Ev arkadaşı olsa belki daha rahat olur ama kararsızım, pek de istemiyorum.

ne diyosunuz?

ne gerek var demeyin. gereğini gereksizliğini ben düşündüm zaten. derdim geçinmek noktasında.

Ev arkadaşı olayı zor bolca yaşamış olan bilir zaten bu durumu ha anlaşabileceğiniz biri olur kimse kimseye karışmaz bir ihtimal.... Ekonomik açıdan faydalı olur kira aidat vs bölüşülür ama iyi anlaştığın biri yoksa boşver azıcık aşım ağrısız başım demişler

Kirası makul bir ev illaki vardır bolca araştır pazarlık yap bolca derim :super:

Süper bir karar C captain price ! :):super: Maddi kaygılarınız olsa dahi denemelisiniz bence. Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız neden olmasın ki? Hem bakarsınız ileride daha iyi bir iş fırsatı yakalayıp daha rahat bir şekilde yaşayabilirsiniz. Kıskanmadım değil! :KK39:

Ev arkadaşı olayına hiç girmeyin.

Umarım her şey dilediğiniz şekilde gerçekleşir. :KK66:

Ev arkadaşına gerek yok bence. Biraz idareyle geçinirsiniz. Civarda semt pazarı varsa meyve vs. haftalık olarak daha ucuza alabilirsiniz.

Hayırlı olsun ;)

Senelerdir yalniz yasiyorum ve parayi idare etmekten kenarda neredeyse 5 kurusum yok.En yakin arkadasim evleniyor ve tek dedigi ne yap ne et kenara para at.Benim ailemin yaninda yasama gibi bir durumum yoktu.Yani cok cok zorunlu degilse bir daha dusun derim ben.

bir de herkes evlenmeden öncesi için birikim vs demiş de

anladığım konu sahibinin bu aşamada öyle bir adayı vs yok

yani mesela görümcem 40 yaşında bekar

eee 25 yaşından beri ailesi ile oturup para biriktirse de bekar oturmayıp hayatını yaşasa da bekar

yani biraz da gençlikte kişinin kendine ait hayatı olmalı o zaman daha ayakları yere basar, hatta evlenecek aday da bulur

burada çok yazdım, düğünümde ailelerden herhangi bir yardım almadan, bana takılan seti bile biz aldık

taksit ile her şey olur ille de yıllarca kısıp para biriktirip altın yaldızlı 100-200 parça yemek takımları mı almak lazım

aile evinde olunca ailelerin böyle talepleri de oluşuyor ayrıca, kızım gidelim sana taksitle şunu alalım da paran bağlansın vs vs

ya da artık aileler kızlara kredi vs çektiriyor yıllarca sırtta kambur

hiç yalnız yaşadığım evim olmadı, bu yaştan sonra ben bile arada özeniyorum

bir de herkes evlenmeden öncesi için birikim vs demiş de

anladığım konu sahibinin bu aşamada öyle bir adayı vs yok

yani mesela görümcem 40 yaşında bekar

eee 25 yaşından beri ailesi ile oturup para biriktirse de bekar oturmayıp hayatını yaşasa da bekar

yani biraz da gençlikte kişinin kendine ait hayatı olmalı o zaman daha ayakları yere basar, hatta evlenecek aday da bulur

burada çok yazdım, düğünümde ailelerden herhangi bir yardım almadan, bana takılan seti bile biz aldık

taksit ile her şey olur ille de yıllarca kısıp para biriktirip altın yaldızlı 100-200 parça yemek takımları mı almak lazım

aile evinde olunca ailelerin böyle talepleri de oluşuyor ayrıca, kızım gidelim sana taksitle şunu alalım da paran bağlansın vs vs

ya da artık aileler kızlara kredi vs çektiriyor yıllarca sırtta kambur

hiç yalnız yaşadığım evim olmadı, bu yaştan sonra ben bile arada özeniyorum

evet ben de buna değindim zaten. şu an aday, aday adayı vs yok. hayali bi evlilik için şu an para biriktirmek içimdne gelmiyor. 1 senedir çalışıyorum. iki katını bile biriktirme imkanım varken 5000 tl biriktirebildim sadece. harcıyorum yani. belki evlenirken pişman olucam ama illa ki halledilir.

işte aradığım insan. yani aklıma gelmiyor bunları düşünmek, dile getirmek. iyi ki sordunuz. hemen cevap veriyorum.

kahvaltı alışkanlığım yok. bazen şirkette kahvaltı yapıyoruz. ya da bi poğaça alıyorum.
şirkette verilen öğle yemeği. ama biraz sarkıyor 2ye 3e bazen.
bir yıldır çalışıyorum. akşamları toplasan 10-15 kere acıkıp yemek yemişimdir.

Aidat olayını tam anlamadım. bi arkadaşım 150 tl + 50 tl veriyor. kışın da o verdiği 150 tl biraz artacakmış. sanırım kışın ödenecek yakıtı yazın da alıyolar çok yüklenmemek için. ama çok artmıyormuş. mesela bi evde yazın 100 tl kışın yakıtla beraber 190 tl demişler aidat için.

cumartesi çalışıyorum. pazarları ne yapıcam bilmiyorum :) genelde arkadaşlarımla takılırım ama açıkçası bisiklet alıp dolaşma hayalim var kendi başıma.

şu an giyime çok harcıyorum malesef. ufak tutarlar, pahalı almam ama parça çok olacak şekilde. açıkçası herhangi bi ürüne ihtiyacım yok. dolabım dolu. belki kışın bi mont alırım. ama bundan kısmam gerektiğinin farkındayım.
kitap masrafım yok gibi bişey. e kitap kullanıyorum, ekşi-meritokrasi.

arkadaşlarımla genelde bi yerde oturur yer içeriz. kişi başı 100 tllik yerlere gitmeyiz. klasik öğrenci kafeleri filan. öyle lüks yaşayan arkadaşlarım yok.
Kendinizi deneyin derim çıkmadan önce.
Kira 650-aidat-200-faturalar-200 kenara koyun 1.050-1.100 lirayı bu ay maaşınızdan.
Sonrasında evde eksikliğini hissedeceğiniz ne varsa kahve,atıştırmalık,meyve vs muhakkak vardır birşeyler yemek yemesenizde,onlar içinde üç aşağı 5 yukarı bir meblağı kenara koyun,temizlik malzemesi,bakım malzemelerinizide hesaplayıp kenara ayırın,kalan tutarı harcayın. Ay sonunda durumunuza bakıp karar verin derim.
Ev masrafı olarak umulmadık şeyler olabiliyor genelde. Bunu unutmayın. Ucu ucuna mı yetiyor,yoksa yetmiyor mu yada elinizde azda olsa bir miktar kalıyormu?bu önemli.

Ay boşver evlilik çeyiz olayını.

Valla hiç bişey yapmadım ben takıla takıla yaşadım.
Birden evlendim her şeyi ikimiz taksitle aldık iki kişi ödeyince elbet bitiyor

Salla evliliği falan ya, daha ortada aday bile yokmuş. Hem evlenip de ne yapacaksın? Çok gençsin. 30'dan önce düşünme bence :) Zaten ayrı evde kendi düzenini kurduktan sonra birçok konuda daha da seçici olacağını düşünüyorum, çoğu kişiye öyle olmuştur. Bence geçinebilirsin, gereksiz harcama yapmazsın olur biter. İlk birkaç ay bütçe dengesinde bazı problemler çıkabilir bişeyleri oturtana kadar, bu tarz sorunlara önlem olarak kenarda bir miktar paran varsa oradan kullanırsın ama çok mecbur kalırsan yap bunu. Hemen mi çıkacaksın bilmiyorum ama böyle bir karar zart diye alınmaz. Eğer birkaç ay sonra falansa bu süre içinde maaşından ciddi birikim yapmanı tavsiye ederim yani bundan kasıt çıkana kadar bütün gereksiz harcalamarı durdurmak. Neyse anladın sen beni, telefondan yazıyorum zor oluyor. Aileyle yaşamak herkes için kolay değil. Sana olumlu bişeyler katıyor olması lazım belli bir yaştan sonra aileyle durmanın, para biriktirmek gibi mesela. E bizim Türk aileleri ortada, çocuğu çalışsın maaşını yemek ister, yok kredi çektirir vs. Öyle olan çok. Kendi hayatını kuracaksın, nokta. Çok özendim şu an sana, ben de 23 yaşındayım yeni mezun oldum tabi daha iş falan yok :KK70: Ama kendimi toparladıktan sonra ben de senin yaptığını yapacağım, maaşım daha az bile olsa yapacağım. Bi de ben işe girdikten sonra biz çok kavga ederiz muhtemelen çünkü bizim evde 29 yaşına gelmesine rağmen hala daha öğrencilik adı altında evde bütün gün kazık gibi oturan, sadece yiyen tüketen, hiçbir katkı yapmayan, çalışmayan bir dayı var. O yüzden ben işe girer girmez öğrenim kredimi ödemeye başlayacağım yüklü miktarda ve eve de bende para yok, kredi ödüyorum diyeceğim. Sövecekler ama uğradığım haksızlıktan dolayı sinir olmaktan iyidir. O evde biri "benim durumum ortada, ben öğrenciyim" diyorsa ben de "benim durumum ortada, borçluyum" diyeceğim. Evet, bir konu başlığını daha kendi derdimle harcadım, okuyanlara teşekkürler, konu sahibi sana da hayırlı olsun :)

Back
X