Ankara'da doğum için hastane ve doktor arıyorum

thecute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
79
1
86
- Yurtdışı
Merhabalar,

Mart ayında tüp bebek yaptırdım, şu an 8+4 günlük hamileyim. 1 ay içerisinde bir hastane ve doktor bulmam gerekiyor. Lütfen fikirlerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşın.

Mümkün olursa normal doğum yapmak istiyorum. Doğumuma gebelik takibimi yapacak doktorum girsin istiyorum, son dakikada doktorunuz gelmiyor olmasın. Doğum öncesi ağrımı kendi odamda eşim ve ailemle çekmek istiyorum, beni bir yere tek başıma bırakıp gitmesinler. Doğum öncesi yatağa bağlanmak istemiyorum, dolaşma, çömelme ve masaj gibi doğuma yardımcı teknikleri bilen bir hastane olsun. Epidural normal doğum istiyorum ve hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesi olsun istiyorum. Ve elbette ki doktor ve hemşireler güleryüzlü ve ilgili olsun.

Çok mu şey istiyorum :)

Bu istediklerime benzer veya memnun kaldığınız hastaneleri ve doktorları, ödediğiniz toplam ücretle beraber bana söyler misiniz?

:) çokşey istiyorsun yok öyle bir doktor türkiye karasularında galiba. bende arıyorum.bilgi hastanesi selçuk bey iyimiş ancak ondan sıra almak ne mumkün. bilginin devletten pek bir farkı yok. başka bir kadın doğumcuya gözüktüm onuda çok sevmedim. yenimahalle devlet hastanesi çok kalabalık ve sürekli doktor değişir. lina kadın sağlığı merkezini deneyeceğim bu hafta bakalım nasılmış. medicana iyi diyorlar ancak çok tuzluymuş. bulursan iyi bir doktor söylediklerini yapcak kesin yaz buraya.:)

2. doğumumu Lina'dan Mine hn. la 2. medicana'da yaptım. Dr.um gelene kadar tavan yapmış olan sancılarımla yatarak nst'ye bağlanmak istemediğimi söylediğimde vazgeçirmek için bayağı uğraştı doğum hemşiresi. Dr. biraz daha anlayışlı olmakla beraber bana biran önce epidural vermek istediği her halinden belliydi. Niye uğraşsın ki beklemekle, inleyen bir hastayla falan. Kesemin patlamasını tabii ki beklemedi, kendisi patlattı. Bir an önce doğurtmak için açıklığım 10 cm.i bulmadan doğuma alındım, canım acıtılarak deli gibi bastırılırak 5 dk. da doğurtuldum. İçereden de yırtıklarım olduğu için dikişlerim yarım saatten fazla sürdü. Bütün bunları yaşamak için toplamda 2700 tl
verdim.
Aynı merkezdeki Sema Hn. bir hastasıyla konuşurken bizzat kulak misafiri oldum, neymiş bu devirde öyle bağırarak falan doğum yapmak, epidural varken diyordu. Şükran Hn. ve genelde tercih ettiği hrs konusunda bir şey diyemeyeceğim, doğal doğuma yaklaşımları anlamında yani.
Benim üçüncü hamileliğim ve Etlik Lokman Hekimde Elif Hanım'dan başkasını denemeyi bile düşünmüyorum. Doğal doğum isteyen annelerin hastane seçiminden çok dr. seçimine dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ebe ve hemşireler dr. ne derse ona göre davranıyorlar.

etlik lokman hekimde elif hanımı kesinlikle tavsiye ederim
linadan da çok memnunum güzin hanımdan
bide akropolde nurten hanım

Selamlar ocak ayında medicanada doğum yaptım bnm dr özeldi dr mehmet serdar oğuz girdi doğumuma epidural normaldi doğumum.şunu söyleyebilirimki hastaneden çok dr önemli zira doğum yaptıran ekip doktorun ekibi oluyor ve konforunu onlar sağlıyor
Benim gece 00.30 da başladı sancılarım 08.30 da hastaneye gittim 9.30 gini epidural yapıldı ve 12 de bebeğimi kucağıma almıştım:)doğumtoplam 10 dk sürdü ve 25 dk da odamdaydım serdar hoca inanılmaz ğozitif bir dr hastsne için çok bişey diyemem iyi nir otel o kdr diyim siz anlayın hemşireler ve idari personel ise bence facia

arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim. lütfen fiyatlarınızı da yazın.

medicanada normal doğum yapan yok deniyor, bir sürü de şikayet okudum diğer şehirlerdeki medicanalardan kalite olarak düşükmüş diye duydum. diğerlerini de bilmiyorum bir fiyat alırsan yaz lütfen :)

nst sancıları ya da açılmayı ölçmek için kullanılan alet değil mi neden bağlanmak istemedin anlamadım? bir de doktorunu önceden tanımıyor muydun canım acıyor yavaş olun falan neden demedin? veya ben bilmiyorum doğumda doktora birşey söylenmiyor mu :) bir de ben de epidural istiyorum, yoksa korkarım normal doğumdan ama öyle aceleye getirilsin istemem açıkçası. of çok zor bu işler. etlik de bana çok uzak malesef ama yine de ordan fiyat alınca yazarsan sevinirim :)

etlik lokman hekimde elif hanımı kesinlikle tavsiye ederim
linadan da çok memnunum güzin hanımdan
bide akropolde nurten hanım

etlik bana çok uzak malesef, linada muayene ücreti ne kadar bir de doğum fiyatları ne kadar anlaşmalı oldukları hastanelerde?

serdar beyin muayene ücreti ne kadardı? bir de doğum için ne kadar ücret ödediniz?

bende araştırıyorum ve hala bi hastane bulmuş deilim kendi doktorumdan çok memnunum fakat hastaneyle baglantılı deil hem doktorumu istiyorum dogumda hemde temiz güzel bi hastane olsun. bulduklarım ya çok tuzlu yada çok ters kalıo artık bi hastaneye karar vermek lazım ama yok yok yok.....

linada gebelik takibi 45
normal muayne 35 artı tahliller
dogum 2000 4000 arası degişiyor duruma göre
lokman hekimde kadın dog.muayne 42 tl
sezeryan 900 civarı
normal 780 800 arası

Evet NST doğum için hastaneye gidince rutin olarak uygulanıyor fakat yatarak bağlamak sadece hemşireye kolaylık sağlıyor, asıl orada sancıları tavan yapmış hamilenin rahatı önemliyken herkes kendini düşünüyor. Oturarak da nst bağlanırsa pekala çalışıyor. Üstelik bu cihaz doğuma kadar aralıksız bağlanmak zorunda değil, ara sıra bağlanıp kontrol edilebilir ki sancısından bağıracak duruma gelmiş kadının sancısının değerini öğrenmek için değil, bebeğin kalp atışları açısından kıymetli. Evet 9 ay boyunca rutin kontrollerde pek bi yumuşak olan dr.un doğum sırasında takındığı tavırlar beni de şoka soktu. Sanki dünyaya bebek getiriyor gibi değil de futbol maçında gole koşuyor, beceremezsem dayak yiyecek gibiydim :) Güldüğüme bakmayın, o beş dakikanın şokunu haftalarca atamadım üzerimden.

Epidurale gelince, ikinci doğumum olduğu için belki dayanırım düşüncesiyle istemiyordum bu sefer, fakat bütün gece uyumamıştım ve ağrı eşiğim o kadar düşük ki 4 cm açılma olduğu sırada dilimi ısıracak kadar çok ağrı hissediyordum. Ağrı eşiği yüksek olan pek çok kişi 9-10 cmle hissediyor bu kadar ağrıyı. Halden anlamaz, kendini bilmez anlamaz bazı ebe/hemşireler (maalesef bazen de çok bilmiş anneler) de, kimi hiç sesini çıkarmadan 10 cm açıklığa gelirken böyle benim gibi daha başlarda ağrıdan ortalığı inleten kadınlar kapris yaptığı için böyle oluyor sanıyorlar. Velhasılı ben bu sancılara bağırmadan sadece ayakta veya oturarak biraz daha katlanabilirdim, fakat epidural alsam ne kadar rahatlarım onu da bildiğimden daha gelir gelmez bana hemen epidural teklif eden dr. a hayır diyemedim. Fakat ne oldu, aşırı düşük tansiyonla tir tir titreyen bacaklarla doğuma alındım. Daha kötüsü doğumdan sonra 2-3 saat sıkışık olduğum halde idrara çıkamadım. Hepsi de epiduralden kaynaklanıyordu. Evet epidural bir nimet fakat bir çok yan etkisinin olabileceği de bir gerçek.

Etlik lh. fiyat olarak 2 sene önce benim ödediğimin dörtte biri kadardı, ki ne hastane ortamı, ne de ebe hemşire hizmeti açısından medicanadan daha aşağı değildi bence. Hatta (tabi biraz da şans ama) etlikte bana denk gelen ebeler ve bebek hemşireleri medicanakiyle kıyaslanamayacak kadar sıcak ve samimiydiler.

uzun uzun açıklamalı cevabın için çook teşekkür ederim. keşke herkes böyle anlatsa, tecrübelerini paylaşsa. kafam öyle karışık ki ne yapacağımı hiç bilemiyorum. dediğim gibi etlik bana çok uzak hem kontrollere gitmem zor olur hem de doğuma kısmet olursa. yine de aklımda tutacağım :)

Bende tecrubelerimi paylasmak istedim. Ilk gebeligimi bilgi hastanesinde ogrendim soguk ve ilgisiz bayan doktordu sevmedim yine bilgi sincanda sultan hocaya arkadas tavsiyesiyle gittim ama tam bi facia devlet hastanesi daha rahat ordan ilk muayenemize 9da hastaneye girdik 1:30da anca sira geldi ki c.tesiydi randevuyla calismiyordu ve bayanin ilgiside beni memnun etmedi. Sonra lina sukran hanim bence paragoz bi bayan her adimina para istiyor oda isime gelmedi. Sonra y.mahalle devlet hastanesi tam burdan memnun kaldim derken kontrole gittigim her doktor ya hastaneden ayrilmis oluyordu yada izinli ve en onemlisi 38.haftamda hastanenin normal dogum icin gece nobetci cocuk doktoru olmadigi icin baska bir hastaneye sevk etmesiydi. Eee ben baska bi hastaneye gideceksem burda ne isim vardi degilmi.
En sonunda sincan koru murat hoca ile tanistik cok iyi bi doktor gayet de aciklayici normal istedigimizi belirttik bekleyelim dedik olur dedi ama kismet kontrele gittigimde sezeryana karar verdik sartlar onu gerektiriyordu. Hastaneden anestezi ekibinden doktorumdan cok memnunum memnun olmadigim sey gicirdayan hasta yataklari ve oda kapisi idi.
Biraz uzun oldu ama paylasmak istedim.

cevabın için çok teşekkür ederim :) koru hastanelerini çok tavsiye ediyorlar ama bir şekilde normal doğum diye konuşup son dakika herkesi sezeryana ikna ediyorlar gibi geldi bana. koru'da doğum ne kadara mal oldu size?

Cnm sincan koruda normal ve genel anestezi ile sezeryan dogum 1200 tl epidural olursa 1500 tl benim esimin calistigi yer ile anlasmasi vardi %15 indirim yaptilar. 1275 tl odedik. Balgat koruda fiyatlar 2 kati haberin olsun.
Bide normal dogum konusunda gercekten hersey yolundaysa normal yaptiriyorlar. Ben kontrole gittigim gun sezeryana karar verdik ki sartlar onu gerektiriyordu cantamizi almaya eve gidelim dedik tekrar hastaneye geldigimizde doktorum bak sen gidip gelene kadar bi tane normal dogum oldu dedi. Ertesi gunde normal dogum oldu sahit oldum yani. Doktorlar sezeryan olmasi gereken durumu zorluyorlar bence karar senin tabii.

malesef sincan bana çok uzak balgattakini düşünüyordum ama orda tavsiye edilen doktorlarda bir tane bile normal doğurmuş yorum okumadım o kadar araştırmama rağmen. araştırmaya devam edeceğim napalım :) çok teşekkür ederim bilgilendirmen için.

TOBB etü hastanesi doç. dr. cemil kaya. muhteşem bir insan. ilk kadın doğum doktoru tecrübem berbattı. hatta tahlillerim yanlış yapılmıştı. ve sonuçları çok kötüydü. çok kötü bir halde cemil hocama gittim ve beni yeniden umutlandırdı. sayesinde şu an bebişimizi bekliyoruz :) cemil hocamın üzerine kimseyi de tanımıyorum. bu kadar da büyük konuşuyorum.. onu tanıyanlar bilirler..

nasıl biri, ilgili güler yüzlü mü?

Lina kadın sağlığı merkezi sema hanım için söylediklerinizi duyunca çok şaşırdım.ben doğumumu trabzonda yapıcam ama 6 aydır sema hanım takip ediyor beni çok ama çok ilgili bir doktor ve kesinlikle normal doğumdan yana.eğer ankarada doğum yapacak olsaydım kesinlikle ona yaptırırdım.ben epüdüral sezeryan olmak zorundayım artık çünkü bebekle beraber miyom oluştu bende.ama sema hanım her daim normal doğumdan yanaydı konuşmalarımızda.

Alıntı yapmadan cevaplamışsınız fakat benim söylediklerimi kastediyorsanız ben sema hanım normal doğum yaptırmıyor dememiştim, epiduralsiz doğumda annenin bağırması hakkındaki -bence- çirkin fikirlerini anlatmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…