Selam
kelebekli papatya
nasılsın? Biliyorsun ben Dr gidiyrm. 21.gunu testlerimide yaptırdım. Haftaya regli günüm ve sonrasında rahim filmi cektirecegim.. rahim filmi sonrasında da eğer herhangi bir problem yoksa asilamami yapıyorlar. Nasıl oluyor o süreç iğne falan diyorlar. Sen yaşadığın için banada anlatrmsin. Aynı hastaneye gdrz zaten
Muhtemelen şubatta da tedaviye başlarsın. Aşılama olacaksa eğer, genelde 35 yaşından küçüklerde ve başka bir durum yoksa hap (klomen) ile başlıyorlar. Her zamanki gibi adetin 2 veya 3. günü sabahtan hastaneye gidiyorsun, kan veriyorsun ve ultrason cekiliyorsun. Kan sonuçları öğleden sonra çıkacağı için yine sekreterin orda bekliyorsun, barkotunu veriyorsun 1 den sonra, ordan sonuçları çıkanları dr odasına gonderiyorlar. Dr da kan ve ultrason sonucuna göre ilacını yazar ve nasıl kullanman gerektiğini anlatır ve kontrol için gün verir. Sen de hastaneden çıkınca eczaneden ilacını alır evine gidersin, ilacını kullanırsın. Gel dediği gün tekrar hastaneye gidersin, ultrasona girersin. Eğer yumurtalar yeterince büyüdüyse çatlatma iğnesi yazar (85 tl kadar), buyumediyse 1-2 gün sonra tekrar çağırır. Ben ilk aşılamada 1 kere, ikinci aşılamada 3 kere kontrole gittim. Igneyi yazınca hangi gün saat kaçta yaptırman gerektiğini anlatır, belki ilişki önerir ve aşılama için eşin ile gelmen gereken günü söyler. Igneyi yine eczaneden alırsın reçete ile, ve o reçete ile herhangi bir acile saatinde giderek igneni yaptırabilirsin.
Aşılama günü de eşin ikiniz kimliklerinizle giriş yaptırırsınız. Sen sekretere, esin de ürolojiye gider kimlik fotokopisi ile, fotokopiyi her zaman tekrardan istiyorlar. O örnek verirken sen de sekreterin yanında form doldurup kendin ve eşine imzalatıyorsun ve sonrasında dr yanına gidip ona imzalatıyorsun. Hepsini sekreter anlatıyor sırasıyla zaten.
Laboratuvarda da eşine saat söylerler, o saatte yine sekleterin orda beklersin, ismini söyleyince eşin dosyaya rıza yazısı yazar ve örnek bulunan tüpü sana getirip verir. Sen onu ve telefonunu yanına alarak odaya geçersin. Senin eşyalar eşinin yanında kalır ve bekleme salonunda bekler.
Aşılama odasında sana işlem yapılır ve 15 dk yatman gerektiğini söyleyip sana kısa bir eğitim verir hemşire. Sonrasında kalkıp evine gidebilirsin.
Bu arada tedaviye başlarken sana dosya açılır ve her iki eş icin vukuatli nüfus kayıt örneği, kimlik fitokopileri ve evlilik cüzdanı fotokopisi isterler. Erkenden kendin hazırlayıp yanında bulundurabiliesin bence.
Aşılama da smear testine benzer buraz pek bir sey hissetmiyorsun. Yaptırmışsındır zaten.