Arkadaşlar ben Prof. Dr.Recai PABUÇCU'nun kliniği CENTRUM Klinikte 1. denememi yaptım. Sonuç

OZİTİF
Pek çok kişinin defelarca kez gittiği bu merkezlerde çok çeşitli şeyler duyup görüyor ve buradan paylaşıyoruz. Bu deneyimler bizden sonra bu konuda araştırma yapan pek çok kişiye örnek oluyor ve yol gösteriyor. Hepimizin yaşadığı süreçler, alınan bilgiler ve başarılar çok farklı. Ancak ben hem bir hemşire olarak hem de hasta olarak bu merkezden memnun kaldığımı ilgilenen arkadaşlarıma da önerdiğimi bildirmek isterim.
Yaklaşık bir yıl boyunca çeşitli
tüp bebek merkezlerine ön muayene ve bilgi için başvurdum. Özellikle de bu sitedeki kliniklerin beğenilip beğenilmemesi çok büyük bir yol gösterici oldu. Ancak kafa karaşıklığı ve bilgi fazlalığı hemşire olmama rağmen ben de bile yoğun bunaltı yarattı. Daha tedaviye başlamadan sürecin çok sıkıntılı ve yorucu olduğunu düşündürdü. Arada bir de düşük yaptım ki spontan hamile kalmıştım.
Ancak kader mi diyeyim nedir bilmiyorum ama bir gün internette gezinirken hocamızın merkezine bir mesaj attım. Yaşadığım süreç ve tahlil sonuçlarından bahsettim. İnanın çok hızlı bir şekilde cevap geldi ve randevu alıp muayene için görüşmemnin uygun olacağı düşüncesiyle Ankara'ya gittim. Uzun yıllar Ankara'da yaşamama rağmen son 1 yıldır başka bir ilde yaşıyordum. Vee.... süreç başladı. Benim beklentim mümkün olduğunca sıkıntılarımın göz önüne alınarak, aaa... keşke şunu yapsaydık demeden ilk aşamada başarı sağlamaktı. Ücret konusunda tanıdık vasıtasıyla gitmiş olmama rağmen bir indirim beklemiyordum ki recai hoca'nın genelde parasal konularda pek yardımı olmadığı ama işini iyi yaptığı söylenir ki ben de konunun ikinci kısmıyla daha çok ilgiliydim. Yani işleriini en iyi şekilde yapmaları.
Daha önce başka bir merkezde (İstanbul'da) yaptıran arkadaşla görüşmüştüm. Bu tarz hastanelerde ilk kontrol ve yumurta rezervlerine göre ilaç dozlarını hoca ayarlıyor ama ultrasonu başka bir doktor yapabiliyordu. O yüzden ben de bu şekilde bir muameleyi sorun etmedim ki ultrason muayenesinin ardından dozla ilgili ufak tüyoların recai hocanınki ile aynı olduğunu da farkettim. Yani çalışma arkadaşı ile uyumlu bir klinikte hemşireler ve doktorlara emanettim. Kan almada çalışan arkadaşım iki kez kan aldığında (damar yapım biraz sıkıntılı görünse de çoğu zaman kan almada problem olmaz) bu durum beni rahatsız etmedi. Hatta o hemşire hanımı çok sevdim. Kendimi sonucun olumlu olması konusunda teskin ettim ve küçük aksaklıkların ki ben de bir sağlık personeli olarak zaman zaman yaşayabildiğim türden olanları için sıkıntı yaşamadım.
Genelde bu merkezde çok beklemek ya da randevu saatinin geçmesine rağmen içeri alınamamak bazı arkadaşlarımı bunaltmış. Ama ben başka ilden geldim, iznimi aldım ve tüm zamanımı burada ya versem yılmadım. Sonuçta oraya gidiş amacım belliydi. İlk günlerden sonra alışılıyor saat kaçta ne aşamada olunacağını ve kaç gibi işinizin biteceğini tahmin ediyorsunuz ki işlerinizi sonraki günlerde ayarlayabiliyorsunuz.
Kalabileceğiniz misafirhaneleri var ve bu ücret çok cüzi (İstanbul'da ki bir hastanenin ücreti dolar üzerinden di arkadaşlar).
Yemek yeme için düşünmenize gerek yok. Orda yine cüzi ücretlere yemek yiyebiliyorsunuz.
Bu kadar uzunnnnn yazdıklarımı özetlemem gerekirse Türkiye'nin tüp bebek dalında ilkleri elinde bulunduran ve pek çok kişinin hocası olan Recai Bey'i seçmemeniz için bir neden göremiyorum. Sadece ne olursa olsun kendinize hakim olun. Hedeflerinize ulaşmak için maddi- manevi size rahatlık sağlayacak merkezleri araştırın. Her şeyden de önce hangi merkeze başlarsanız başlayın. Ama doktorunuza güvenin. Aşırı stres başarısızlık nedeni biliyorsunuz. Şu kişi şöyle dedi, neden biz önce gelmemize rağmen sonra görüşmeye girdik filan gibi şeylere takılmayın. Çok rahatsız olduğunuz bir merkez ise seçmeyin ve tavsiye etmeyin.
Umarım bu tedavilerin yükleri sizleri üzmez ve başarılı sonuçlara en kısa zamanda ulaşırsınız.