Arkadaşlar ben 1 tüp bebek ve 1 dondurulmuş denememi Anatolia'a yaptım. Sonuçları negatif olduğu için değil, sözlerinden döndükleri için, para öncelikli çalıştıkları için, ellerindeki yöntemlerin en iyisini kullanmadıkları için asla önermiyorum.
Ben ç.kisti için ameliyat olduktan sonra ter temiz bir şekilde gittim. Benim durumum kritik, ilaçlar yüzünden endometriosis hastalığım geri gelebilir, ameliyatın etkisi geçmeden hamile kalmam gerekiyor lütfen elinizden gelenin en iyisin yapın dedim ama nafile! Embriyolarımın sayısı ve kalitesi uygun olduğu halde 5. güna kadar büyütmediler, ellerindeki iyi dondurma yönteminin reklamını yapıp (vitrifikasyon) bizimkileri eski yöntemle (slow freezing) dondurdular, ilk görüşmede dondurma 750 + 150 istediler, ödemeye gidince 750 + 450 dediler.
Dondurulmuşlarda da 1400 diye anlaştık, ödemeye gittik 1750 aldılar. (biz 20 aralıkta başladık tedaviye, ödemeyi ocakta transferden önce yaptık, neymiş efendim o arada zam gelmiş.)
İlk tedavimde OHSS oluyordum neredeyse.
Negatiften sonra ağlamaklı bir şekilde 1 saat doktoru bekledik gelmeyince kalktık gitti. Kimse aramadı bile.
Donmuşlarda da öyle. Şehir dışındaydım kan vermeye gidemedim. Kendim yaptım testi. Hala arayan soran yok.
Tamam çok hastaları var benimle özel ilgilenemezler ama en azından ellerinden gelen en iyi tedaviyi uygulamaları lazımdı. O zaman negatifte olsa hakkımı helal ederdim ama şimdi asla etmiyorum. Allah'a hesap versinler eğer ihmalleri varsa.
Ameliyattan önce seelerce hiç büyümeyen 3.5 cm ç.kistim vardı. Ameliyattan sonra o ve diğer endo odakları temizlendi. Kendi doktorum tüp bebek ilaçları hastalığını arttıracak ama başka şansın da yok inşallah hamile kalırsın diye beni bunlara yolladı. 2 negatif ve 2 yeni 2 cm kistle geri geldim.
İlk denemede pozitif alan çok kişi vardır, memnun olan çok kişi vardır ama ben bunları yaşadım. Eğer sizde yaşamak istemiyorsanız oraya lütfen gitmeyin. Bu zaten çok zor bir yol. Sizi sizin gibi düşünecek, vicdan sahibi bir doktor bulun.