Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

ayrıntılı ultrasonda ali ipeği tek geçerim... Obstetrik ultrasonu çok iyi.kesinlikle tavsiye ederim.

Bu başlığı yeni gördüm ama burası bir çok konuda takip ettiğim bir forumdu, hamile kalıncada üye olayım yazı da yazayım dedim. :))

3 aylık hamileyim ve olabildiğince yazılanları okumaya çalıştım. Herkes aynı konulardan sıkıntı çekmiş, yani ben tek başıma değilmişim diye sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.

Şu anda devam ettiğim bir prof. var ankarada ama kendisi sezeryandan başka doğum yaptırmıyormuş bu nedenle yeni dr ve hastane arayışı içine girdim.

Akrapol hastanesinde Bülent Alp Apaydın'dan randevu almayı denedim Mart ayına ancak randevu veriyorlar eh zaten bende o zaman doğum yapmış olucam :))

Bülent Bey'i tanıyan varmıdır aranızda acaba hani randevu konusunda yardımcı olmak adına ?

canım birşey sorcam ben gitmek istesem sen hangi haftada önerirsin?

4 boyutluya mı gitsem acaba. kim bilir kaç liradır :)

sitesinde böyle yazmış:
Türkiye'de bebeğin cinsiyet tespitinin birçok sağlık merkezi ve klinikte kullanılan ultrasonlar ile 5-6 ay gibi bir sürede tespit edildiğini, son zamanlarda bazı merkezlerde kullanılan yüksek teknoloji ürünü cihazlar sayesinde bu sürenin 3-5 aya kadar düştüğünü bildiren Dr. Servet Ünsal, kullandığı cihaz sayesinde bu sürenin daha da aşağı çekildiğini ve bebeğin cinsiyetinin 12 haftada kesin olarak belirlenebildiğini dile getirdi.

Ben Doç.Dr.Serdar Oğuz'a gidiyorum arkadaşlar. Çok çok memnunum. Bebişimi ilk öğrendiğim günden beri gidiyorum. Gereksiz hiç bir şeyi istemiyor. 2li tarama testini yaptırdım, problem olmadığı için 3lüyü istemedi, şu an 36.Haftamdayım bu güne kadar her ay 1 kere gittim kontrole mesela, her hafta her hafta kontrole gitmek zorunda kalmadım:) Ultrason cihazı zaten 4 boyutlu, her gittiğimde onunla inceliyor. Çok anlayışlı çok doğal biri. Muayene ücreti pahalı gelmezse size (200 tl) tereddütsüz gidin derim. Geçen gün bir arkadaşımın yanında Batıkent Bilgi Hastenesine gittim, doktorun kullandığı ultrason cihazını gördüm, şok oldum, Nuh Peygamber'den kalma resmen...Bilgi hastanesine hiç yakıştıramadım bu durumu. Böyle yerleri görünce doktorumun değerini tekrar anladım.

tanıdıklarımdan bilgiye gitmiş olanlar var öneriyorlar ama ben hep geri durdum o hastaneden bana çok donanımsız geliyordu ve yazını okuyunca çok mutlu oldum yanılmadığıma...
bu işte birşeyler istiyorsak sanırım kesenin ağzını açmak gerekiyor

Serdar Hoca doğumu hangi hastanede yaptırıyo peki özel hastanelerde mi giriyo yoksa devlette mi merak ettim

bencede cnm eşimde çok soğudu özelden hatta gidip kavga edecekti sincan korudaki dr.la ben engelledim...odaları falanda çok iyi sakin ve temiz yenimahallede...annem sürekli oraya gider hiçbi şikayeti yok hatta başhekimin sürekli gezinip memnun musunuz bi şakeyetiniz var mı diye sorduğunu söylüyor..medicana geçen bi arkadaşım doğum yaptı o da çok memnun değildi ticari yaklaştığını söyledi..bi de sütü gelmemiş başta mama vermek istemiş her kafadan bir ses çıkmış ve mama verdirmemişler çocuğun kiloosuunda %10dan fazla azalma olduğundanda sarılık olmuş küveze falan almışlar...

Son düzenleme:

benim 2006 yılında yılıında beri guatrm var...kandada tsh değerim düşük çıktı...ama zaten sürekli düşüyodu hamilelikten kaynaklı bi durum değil..kkadın doğum dr.u murat bey tereddütte kaldı ilaç yazma konusunda ve beni dahiliyeye yönlendirdi. o da ilaç verdi..ilaca başlamadan önce prospektüsü okudum plesenta ve sütle bebeğe geçtiği ve guatra sebep olduğu yazıyodu.ilacı içmek istemedim bunun üzerine ve ertesi gün yenimah. devlt hastanesine giittim..dr ki verdi bu ilacı kullanma şimdi ilaç gerektircek bi durumun yok dedi...yani doğmamış bebeğim ilaç yüzünden guatr olacaktı...bu yüzden oraya gitmek istemiyorum cnm...bi de bi arkadaşım 7. ayına kadar yenimah. devlet hastanesine gitti kontrollere doğumu medicana da yaptı..haticeydi sanırım dr.unun ismi memnundu...

merhaba canım.bende 36. haftamdayım.eger sen her gttiğinde 4 boyutluya gırıyorsan bebeğinin yüzünü çok net görüyorsundur değil mi?Benim en heves ettiğim şey bu.Ben hep 3 boyutluya gryrm ondada hiç bişi anlamıyorum verdği resimlerde hiç net değil.Bebeğimin yüzünü çok merak edıyorum.bir kere ayrıntılıda görebıldım ondada daha küçüktü ve inatla hiç dönmedi:)bi arkadasımda bana sureklı 4 boyutluda baktıklarını ve orada nasıl görünüyorsa aralarına öyle geldiğini söylemişti çok şaşırmıştım.:)

canım birşey sorcam ben gitmek istesem sen hangi haftada önerirsin?
ben ayrıntılıya girmedim ama 20.haftada en ideali diye okuduğum için bu hafta gireceğim inş.
işte burda zaten ali ipekin ultrasonu 4 boyutlu
,yani hem 4 boyutluu ultrasonda görüyorsun bebişi hem ayrıntılı ultrasona giriyorsun
iki iş bir arada oluyor
bizim aile dostumuz bir kadın doğumcu var ankaradaydı bu sene tayini çıktı gitti
ablamın doğumnda kardeşimin kürtajında hep o vardı
onu aradım sordum
15 yıllık aile dostumuz yani
bana yenidoğan yoğun bakımı varsa devlettede yapabilirsin hiç sıkıntı olmaz dedi
bir kadın doğumcu için sezeryan olduktan sonra tekiz ikiz hiç farketmez ikisi de aynı şeydir
bir bebek yerine iki tane çıkaracak o yüzden devlete de gidebilirsin dedi
ha devlette icim cicim olmaz illa özel ilgi istersen özele gidebilirsin ama gönül ferahlığı ile devlette de yapabilirsin dedi
sağolsun içime su serpti
ikiz diye pimpiriklenme
iyi düşün ii olsun herşey kasma kendini dedi
o yüzden ben yenimahalle devleti de düşünüyorum çarşamba inş. muayeneye gideceğim bakacğım
aklıma yatarsa olurum neden olmayayım
özelde de aydan biriyi önerdi onun adını çok duymuştum ama muaynesi çok pahalı 300 tl
o yüzden belki doğumu uygun fiyatsa son aylarda ona da gidip doğurabilirim

Arkadaslar benim bebeğimde gelisim geriligi basladi ne yazıl ki . Ankara'ya sevk edilme ihtimalimiz var en ıyi kuvez yogun bakın ve riskli gebelik uzmanı önerisi olan olur mü bana

Arkadaslar benim bebeğimde gelisim geriligi basladi ne yazıl ki . Ankara'ya sevk edilme ihtimalimiz var en ıyi kuvez yogun bakın ve riskli gebelik uzmanı önerisi olan olur mü bana

bir tanıdığımızın akrabası zekai tahir burakta idari birimde. ona sordurmuştum ben hastaneyi. demiş ki eğer normal bir gebelikse nereye giderse gitsin farketmez ama riskli ise ankarada en son yer zekai tahir. ama yoğunluk vs. tercih eder misin bilmem canım.
geçmiş olsun.

Cok sagol arkadasım kader kısmet elbet ana tedbiri de almak gerek bebegim oldukça kucuk dogabilirmis o yüzden yenidoganyofun bakımı cok iyi bir yer bulmalıyım

yenimahalle devlette de emre şükür çok artist ya böyle bir havalar filan... ben çıktı verir sandım birşey demedim elim boş döndüm. bir de ikili test için gittiğim haftada yanımda biri vardı benden 2 hafta ileride test sonucunu göstrmeye gelmiş. girdi girmesiyle çıkması bir oldu. iyi birşey yok demiş o kadar. yani her gittiğinizde ultrasonda bakmıyor. cinsiyeti bile öğrenemeden gitti 3 hafta sonra gel demiş. 3 hafta sonra kadın 17.haftasında olacak. burda özelde 14te öğrenen çok var. şimdi 2 hafta sonra bana da aynı şeyi yapacak. sırf bu yüzden özele gidip cinsiyeti öğreneyim diyorum. bilmiyorum doğum için hiç fikrim yok. ilerleyince beni almazlarsa diye de korkuyorum

sebnemak kullanıcısından alıntı
bende medicana'da doğum yapacağım inşallah,benımde bu tip detaylara çok ihtiyacım var.Sanırım medicanada her çarşamba emzirme ile ilgili eğitim veriyorlarmış,herhangi bir bilginiz veya katılan bir arkadaş varmı acaba?

Malesef hic duymadim. Buhafta kontrol icin gidicem ozaman sorup burdan yazarim

heer çarşamba saat 11.00 ile 12.00 saatleri arasındaymış. danışmanın yanında kocaman afiş var ama sen söyleyene kadar dikkatimi çekmemişti:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…