- Konu Sahibi nonameanymore
-
MERHABALAR topıgınız hayırlı olsunn emınım cok faydalı bır topık olucak ...bende ankaradanım ve tap taze eylul_ekım annesıyım .... 12 haftamızın ıcındeyız ve konturollerımıze lınada dr şükran çakma a gıdıyoruz cok ama cok memnunuz dogumumu nerede yapacagıma henuz karar vermedım ama drum HRS onerıyor...
kızlarr cınsıyet kacıncı haftada ogrenılıyorrr?? gecen hafta dr gıttıgımızde cok ısrar ettık cınsıyet ogrenmek ıcın soylemedı amaa ımalı bır sekılde kız cocuk ıyıolur ılk kızınız olsun ısterım felan dedıı bızdede supe kaldı kızmı acaba dıe
saol canım bana da verdı o haptan ama etkı etmedı malesefHerkese merhabalar güzel anneler grip salgını var ya sanırım ben de ufaktan şifayı kaptım boğazım şişti umarım kısa sürede atlatacağım.
doğru saöylüyorsun canım hem çalışıp hem hamile olmak zor inşallah hakkımızda hayırlısı olsun bebişler sağlıkla gelsin de varsın kısıtlanalım napalım
ben düşünüyorum nurcancım aldım bile aptamilpre, ne olur ne olmaz belki süt gelmez bi komplikasyon bişi çıkar hemen emziremem vs.
geçmiş olsun canım iyi olmana sevindim şimdi ayy evet o bulantılar bende de olmuştu dramamine vermişti bana doktor da onla rahat etmiştim geçene kadar. Biz de iyiyiz çok şükür kızım pek hareketli maşallah kıpır kıpr
Canlar bu sefer en çok fayda sağladığım çocuk doktorunun verdiği bilgilerdi buyrun:
Bebek ancak 5. Ayında destekli olarak oturmaya başlar. Bebeğin nörolojik gelişimini etkilememek için erken oturtmaya çalışmamak gerekir.
1 aylıkken mutlaka işitme testi yaptırılmalıdır.
Göz kontrolü 3-6 ay arasında takibe alınmalıdır.
15. Gününde D vitamini başlatmak gerekir.(güneşe çıkarılabilir bebeğimiz ancak ya sabah güneşi ya saat öğleden sonra 3-4 güneşidir 10-15 dakikadan fazla tutulmamalıdır. Güneş koruyucu sürülürse d vitamini alınamaz)
6. Ayında demir ilavesi bebek için zorunludur.
Bebeğin üşüdüğünü ya da sıcakladığını eline-ayağına bakarak değil ensesine dokunarak anlarız. Bebeklerin ter bezleri gelişmediğinden fazla ısıyı ter olarak atamaz , fazla giydirirseniz direkt ateşi çıkar. Ateş 37nin üzerinde ise doktora gitmek gerekir.
Bebeğin uyuduğu erde nem oranı yüzde ortalama 50 olmalıdır. Oda ısısı 22-24 derece arasında olmalıdır. Buhar makinesi kullanılıyorsa sürekli çalıştırmamak gerekir oda nemini sağlayana kadar 1-2 saat çalıştırılıp kapatılmalıdır.
Bebeğin göbeğine düşene kadar pansuman yapmak gerekli değildir. Önemli olan kuru tutmak ıslatmamaktır.
Bebeğimizi kontrole götürmemiz gereken süreler 5.gün, 15.gün, 1. Ay, 2,3,4,6,9,12,15 ve 18 aylar, 2 yaş sonra senede bir kontrole götürülmelidir.
Günaydın annecikler
bende kızımı gördüm haftasonu üçlü tarama için kan alındı detaylı ultrason içinde tarih alık inş güzel sonuçlarını bekliyorum şimdi
günaydın bayanlar, ben gribi atlatamadım burnum tıkalı kaldıgece çok zorlandım, betty inşallah sonuçların iyi çıkar, sizler nasılsınız?
tüh ya gecmedı mı daha dogum yapıcaksın güçlü olman lazım canım bol bol vıtamın al dınlen ıns gecer bıran once
kızlar hepinize selam umarım hepiniz iyisinizdir bebeklerinizle beraber bende cuma günü şeeker yüklemesi yaptırdım sınırda çıkınca pazartesi 100gr istedi doktor bakalım gidicez inş yüksek çıkmaz bu arada hava çok güzel canımız sıkıldıkça çıkıyoruz kızımla dışarı güneşin tadını çıkarıyrz bol bol yürüyüş yapıyorz
MERHABALAR topıgınız hayırlı olsunn emınım cok faydalı bır topık olucak ...bende ankaradanım ve tap taze eylul_ekım annesıyım .... 12 haftamızın ıcındeyız ve konturollerımıze lınada dr şükran çakma a gıdıyoruz cok ama cok memnunuz dogumumu nerede yapacagıma henuz karar vermedım ama drum HRS onerıyor...
kızlarr cınsıyet kacıncı haftada ogrenılıyorrr?? gecen hafta dr gıttıgımızde cok ısrar ettık cınsıyet ogrenmek ıcın soylemedı amaa ımalı bır sekılde kız cocuk ıyıolur ılk kızınız olsun ısterım felan dedıı bızdede supe kaldı kızmı acaba dıe
evet ya nefese en çok ihtiyacım olduğu zaman( buhar yapıcam iyice bu gün, çok dikkat edin son günler kimseyle sarılıp öpüşmeyin bana kardeşim bulaştırdı (
günaydın bayanlar, ben gribi atlatamadım burnum tıkalı kaldıgece çok zorlandım, betty inşallah sonuçların iyi çıkar, sizler nasılsınız?
merhabalar, ben de haziran annesiyim ankara başlığını görünce cok sevindim çünkü doktor hastane alışveriş vs. tecrubelerı paylaşmak için çok ii olcak bu topik ben de birlik tarafında oturuyorum. henüz tüm sayfaları okuyamadım ama okudugum kadarıyla bi tane haziran annesi var cogunluk daha sonra dogum yapıcak sanırım. ayrıca aramızda hemşirelerin olması da çok güzel benim gibi kan aldırmaktan bile korkan biri için bir hemşirenin danışmanlıgı cok onemlı :) bundan boyle ben de sizinleyim..
merhabalar, ben de haziran annesiyim ankara başlığını görünce cok sevindim çünkü doktor hastane alışveriş vs. tecrubelerı paylaşmak için çok ii olcak bu topik ben de birlik tarafında oturuyorum. henüz tüm sayfaları okuyamadım ama okudugum kadarıyla bi tane haziran annesi var cogunluk daha sonra dogum yapıcak sanırım. ayrıca aramızda hemşirelerin olması da çok güzel benim gibi kan aldırmaktan bile korkan biri için bir hemşirenin danışmanlıgı cok onemlı :) bundan boyle ben de sizinleyim..
kıslar bişey sorcam eyip ekiciye gideninizmi varmı? yada başka doktora
eğer gittiyseniz kaçıncı haftanızda gittiğiniz bide
20. haftada bilgi hastanesi detaylı ultrasona randevu verdi ama ben ayrıca bide eyüp beye gitmek istiyorum
off çok üzülüyorum böyle olunca uzadıkça uzuyor gripte demişti
evet cnm ilk bebeğimhosgeldın canım ılk bebegın mı benım kısmetse ıkıncı ekım annesı olacagım ıns
ben detaylı ultrasona 20.haftada lina da gittim ali bey var orda radyolog o baktı, sonrasında linadan memnun kalmayıp doktor degıstırdım ama detaylı ultrasonundan memnun kalmıstım zaten radyologun yapması daha iyiymiş. bu arada kız annesi olcam kısmetse :)
merhaba canım,
öncelikle hayırlısıyla bebeğine kavuşmanı dilerim.
ben hamile değilim ama istiyorum.
eğer hamile kalırsam linaya giderim diye düşünüyordum.
sen neden linadan memnun kalmadın? doktorun kimdi?
ve şimdiki doktorun kim?
şimdiden teşekkür ederim...
sağlıcakla kal...
canım ben nisan 23 te gircem ayrıntılı usg'ye.ama etrafımda eyüp ekiciye çok giden var.çok iyi olduğunu söylüyorlar.
aman dikkat et kendine artık çok yaklaşmış doğum.doktorunada sor istersennormal doğum düşünüyorsan zor olabilir.
güzel haberlerini bekliyoruz.
20. haftada bilgi hastanesi detaylı ultrasona randevu verdi ama ben ayrıca bide eyüp beye gitmek istiyorum
off çok üzülüyorum böyle olunca uzadıkça uzuyor gripte demiştim ya ben 15 gün çıkamadım yataktan seni çok iyi anlıyorum
canım benim burnum falan hep tıkalıydı hiç nefes alamıyordum lokman hekimde hem dahiliye hem kulak burun boğaza gitmiştim
kkb doktoru hamilelikte kullanılan yeni bir ilaç çıkmış onu vermişti ve çok iyi geldi istersen bi muayne ol
hoşgeldinnnnn
kız mı? erkek mi? bebişin
selam kızlar nasılsınız dün sabah 4 de oğlum geldi ama kollarıma alamadım solunum problemi var ve yogun bakımda küvezde.ne olur dualarınızı esirgemeyin..
[ı]selam kızlar nasılsınız dün sabah 4 de oğlum geldi ama kollarıma alamadım solunum problemi var ve yogun bakımda küvezde.ne olur dualarınızı esirgemeyin..[/ı]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?