Ankaradan olanlar bakarmısınız lütfen

Ankara da 1 sene kadar yaşadım şu an istanbuldayım. Benim iş imkanım var eşimin pek yok orada. Mümkün olsa hiç durmam Ankara’da yaşarım ben. Hayat kolay istanbul gibi büyük karışık trafikli değil. Her şey elinin altında. Hatta Ankaralıların gözünde büyüttükleri yollar bile istanbuldan sonra bize böyle kahve içmeye gidip gelinebilecek mesafeler geliyor. O yüzden ben çok rahat etmiştim.
Ev kirası olarak da istanbuldan çok uygundu. Ben yeni mezun olduğumda gitmiştim. Kötü bir ev tutmuştum ucuz olsun diye. Yine de bayağı iyidi. Tek başıma yeni mezun halimle rahat yaşıyordum.
Ben sizin yerinizde olsam deneme falan değil direk taşınırım.
Hele maaş istanbuldan yüksekse bence hiç durmayın.
Çünkü genelde ankarada maaşlar daha düşük olur.
Maaş ve konum baya yükseliyor ve ek olarak ev kiramız karşılanacak. Şuanda da kendi evimiz oldugundan kira derdimiz ve borcumuz yok çok şükür. Bana kalsa gitsekte olur gitmesekte ama eşim malum konum ve maaştan dolayı gitmekten yana. Güzel yorumlar iyi geliyor teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olur.

Şu konudaki cevaplardan anladim ki Ankaralı olmayan hiç kimse sonradan Ankara'yı sevemiyor 😂

Yenimahallede merkezde sitede oturuyor arkadaşım o tarafları beğeniyorum.
Batikentte müstakil çok ev var.
Gözüm oralarda kalmıştı ama Ankara'da soğuk olur mustakilde isinamazsiniz deniyor hep.
Beşevler de çok hoşuma gidiyordu. Sakin bir yer ama insani nasıldır bilmem.
Gerçi son yıllarda çok genişledi her yer site olmuş.
Bir de herkesin beklentisi farklı tabi.

Sorularınızı cevaplamamışım pardon. 30 yaş ev hanımıyım. Çocuklar ortaokullu ve 3 yaşında ufaklık var. Genelde sessiz semt ve ev ortamını severim. Hafta sonları kalabalık avm,gezmeler yaparız ailecek.
Şöyle söyleyeyim ortaokulda çocuğunuz varsa onun okulunu da düşünüp ayarlamalısınız.Ben şehir merkezinde yılda 2 Türkiye birincisi çıkaran, kalabalık mevcutlu bir okula yazdırdım kızımı..eşekler gibi pişman oldum.Butik ,öğrenci portföyü kozmopolit olmayan ,genç ve rekabetçi öğretmenlerin olduğu bir okul arayışında olup evi de ona göre tutabilirsiniz.

25 yılım Ankara'da geçti sonradan görev icabı İstanbul'a geldik. Bir gün tekrar dönebilme in hayalini kuruyoruz. 😊 Umarım sizin için Ankara hayırlı olur. Farklı yerlerinde yaşadım üniversiteyi de orada okudum. Sakın ama merkezi yer olarak bahcelievler, beşevler tarafını tavsiye edebilirim. Site hayatı için Eryaman olabilir ama merkeze uzaktir. Yenimahalle de yine sakin bir yer.

bunlar iyi nezih semtlerdir.👍🏻 Bunlara ilaveten Gaziosmanpaşa eklenebilir. Ümitköy, çayyolu taraflarında çok güzel siteler yapıldı. Bütün büyük inşaat firmaları Ankara merkezdir. İhalelerden, bürokrasiden dolayı. Evlerin kalitesi Türkiye genelinden yüksektir.
etlik, keçiören, etimesgut... bunlar daha düşük gelir seviyesinin oturduğu kesimlerdir.

Sadece gelir seviyesine göre dalgalanmalar olmuyor ; işe , okula yakınlık , aileye yakınlık gibi etkenlerde çok fazla.

İstanbul'dan Ankara'ya gitmiştim tekrar İstanbul'dayım Çankaya Batıkent tarafları kira olarak pahalıdır her zaman ama Çankaya biraz dingindir 1 sene orada kalmıştım sonra Keçiören de oturdum iyi bir mahallesindeyseniz Subayevleri gibi şelaleye yakın oralarda güzeldir

Ortaokulda çocuğunuz varsa önce Ankara'da en iyi okullar araması yapsanız sanki daha iyi olur , çünkü okul en büyük pişmanlık olabiliyor.

En azından servisle gelip gidebilecek yakınlıkta olur eviniz.

Sorularınızı cevaplamamışım pardon. 30 yaş ev hanımıyım. Çocuklar ortaokullu ve 3 yaşında ufaklık var. Genelde sessiz semt ve ev ortamını severim. Hafta sonları kalabalık avm,gezmeler yaparız ailecek.
O zaman çayyolu, alacaatlı, beytepe, incek, yaşamkent tarafına yönelin dedim.
İstediğiniz hayat tarzı bu alanlarda.

ben dogma buyume hep cayyolundaydim. orada kendimi dunyanin en rahat yerinde gibi hissederim hep. insanlar egitimli, saygili, guleryuzludur. cocuklariniz varmis ozellerin de devlet okullarinin da kalitesi iyidir cayyolunda.

simdi ankarada kendi evim incekte, babam da incekte ev yaptirdi ama biz cayyolundan asla kopamiyoruz. ankaranin icinde baska bir yer gibi, kendimi orada turkiyedeymis gibi hissetmiyorum acikcasi. cok abarttin yassy demeyin benimki tamamen gonul bagi. :D

Doğma büyüme ankaraliyim arada baska sehirlere gitmis olsam da dönüp dolaşıp geldigim yer burasi oluyor. Benim de ülkeyi terk etme vaktim geldi ankarayi cok özleyeceğimi biliyorum. Neyi güzel dersen hicbiseyi güzel degil neyi kotu dersen hicbiseyi kotu degil :) güzel bir semtte oturur guzel dostluklar kurarsan cok yasanilasi bi duzeni huzuru vardir ankaranin.

Eşinin işi nerde olcak? Bence en guzel semtler Bilkent Beytepe Alacaatli. Merkeze uzakliga gore sıralaması böyle. Ben bilkent3ten bahceliye 15 dkda gidiyorum. Bilkent2 park sitesine bakabilirsiniz. Bilkent1 çamlık da super evler biraz eskidir ama ormanin içi bu soyledigim yerler ve cok nezih. Villaya para yetiosa şafak sitesini öneririm kendi muhitim. Evler benim ilgi alanim emlakcilik da yapiorum hobi olarak o yuzden dikkate alin derim. Evlerin içi yeni olsun derseniz beytepedeki ve beytepeden incege çıkarkenki tüm residanslari öneririm. Alacaatliya kadar. Daha ilerisini önermem Dodurgada kalite düşer. Eskisehir yolunun sag tarafindan da uzak durun Bağlıca Etimesgut kalite düşer. Konutkent cayyolu umitkoy eh fena diil oturmus semtler evler kötü genelde Yaşamkent evler müthiş ama uzak eskisehir yolu trafigi aksamlari hic cekilmez batiya gidersiniz güneş karşıdan tam gözünüze gelir o yuzden bilkent sapagindan saga dönüp ulasabileceginiz semtler önceliğiniz olsun. Tam merkezden de uzak durum artik Bahçelievler bile suriyeli kaynio ırk muhabbeti hosuma gitmio ama hicbi nezihligi kalmadi.

Eryamanda guzel evler yapildi ama esege semer vursan :) Göksuda biz eskiden don atlet yuzerdik xD Batikent de no way. Cocuklar icin de en guzeli bilkent.

Eşinizin çalışacağı konumun yeri çok önemli. Eğer merkezi ve sessiz bir yer arıyorsanız Mebusevlerini öneririm. Hem Ata'ya da komşu olursunuz. Mebusevlerinde iyi bir okulda bulunmakta. Herşeye bir o kadar yakın olursunuz hem de istediğiniz sakinlik söz konusu. Gidip görmenizi muhakkak tavsiye ederim.

Doğma büyüme ankaraliyim arada baska sehirlere gitmis olsam da dönüp dolaşıp geldigim yer burasi oluyor. Benim de ülkeyi terk etme vaktim geldi ankarayi cok özleyeceğimi biliyorum. Neyi güzel dersen hicbiseyi güzel degil neyi kotu dersen hicbiseyi kotu degil :) güzel bir semtte oturur guzel dostluklar kurarsan cok yasanilasi bi duzeni huzuru vardir ankaranin.

Eşinin işi nerde olcak? Bence en guzel semtler Bilkent Beytepe Alacaatli. Merkeze uzakliga gore sıralaması böyle. Ben bilkent3ten bahceliye 15 dkda gidiyorum. Bilkent2 park sitesine bakabilirsiniz. Bilkent1 çamlık da super evler biraz eskidir ama ormanin içi bu soyledigim yerler ve cok nezih. Villaya para yetiosa şafak sitesini öneririm kendi muhitim. Evler benim ilgi alanim emlakcilik da yapiorum hobi olarak o yuzden dikkate alin derim. Evlerin içi yeni olsun derseniz beytepedeki ve beytepeden incege çıkarkenki tüm residanslari öneririm. Alacaatliya kadar. Daha ilerisini önermem Dodurgada kalite düşer. Eskisehir yolunun sag tarafindan da uzak durun Bağlıca Etimesgut kalite düşer. Konutkent cayyolu umitkoy eh fena diil oturmus semtler evler kötü genelde Yaşamkent evler müthiş ama uzak eskisehir yolu trafigi aksamlari hic cekilmez batiya gidersiniz güneş karşıdan tam gözünüze gelir o yuzden bilkent sapagindan saga dönüp ulasabileceginiz semtler önceliğiniz olsun. Tam merkezden de uzak durum artik Bahçelievler bile suriyeli kaynio ırk muhabbeti hosuma gitmio ama hicbi nezihligi kalmadi.

Eryamanda guzel evler yapildi ama esege semer vursan :) Göksuda biz eskiden don atlet yuzerdik xD Batikent de no way. Cocuklar icin de en guzeli bilkent.
bağlıca da kalite düşer mi? :rolleyes: ümitköy çayyolu konutkent ehhhh fena değil mi ha ha ha.sizin Ankaranızla bizimki bambaşka anlaşılan.hepsi de modern insanların oturduğu Ankaranın en oturulası ve pahalı semtleridir

Merhaba kk hanımları. Ankarada yaşayan,yaşamış olanlar nasıl biryerdir ankara? Henüz semtini tam olarak bilmiyorum. Ev kiraları,pahalılık fln nasıl? Hangi mahalleleri güzel mesela? Yada neresinde oturulmaz? Eşim iş teklifi aldı, Konum ve maaş olarak yüksek bir teklif. Şuan istanbulun sınırı bir ilde,kendi evimizde oturuyoruz. Gitme durumunda eşyalı bir eve girip en azından 1 sene,evimizi bozmadan denemeye karar verdik. İyi gelirse sonra evle ilgili karar vericez. Şuan bulunduğumuz yerde eş akraba yok. Pekte önem vermiyorduk,pandemiden sonra hiç insan ilişkimiz kalmadı. Ailelerimize şuanki uzaklık neyse ozamanda aynı olacak hemen hemen.Değermi gitmeğe emin değilim. Vereceğiniz fikirler çok önemli,şimdiden teşekkür ederim.
ankara düzenli derli toplu bir şehirdir. istanbul gibi 24 saat hayat olan izmir gibi insanların oluk oluk dışarlarda gezdiği bir yer değil maalesef. ama bunun güzel yanları da var. toplu taşıma araçlarında, trafikte, marketlerde hangi saatin yoğun olduğu aşağı yukarı bellidir. çankaya ilçesi içerisindeki mahalleler büyük oranda yaşanabilir, aydın olur. kimse kimsenin yaşam tarzına pek karışmaz. geliriniz iyiyse ve şehrin biraz dışında yaşamayı sorun etmezseniz çayyolu, bilkent bağlıca, yaşamkent, ümitköy semtleri ekseninde yaşayabilirsiniz. buralar ankaranın görece daha kalburüstü semtleridir. bahçeli evler ve yüksek binalar bulunur genelde kiralar yüksektir. şehre biraz uzaktır ama daha sakindir. gece sokakta yürümekte, tekelden içki almakta, mini etekle vs gezmekte güçlük çekmezsiniz. ben şehrin dışında yapamam derseniz yine çankaya sınırları içerisinde emek, bahçeli, gop, tunalı taraflarında da çok güzel ortamlar vardır buralar apartman yoğun bölgelerdir pandemi vs bitince gece hayatına ve kültürel aktivitelere yakın olursunuz. yenimahalle fena değildir. bu saydığım yerlerden daha ucuz kiralar vardır insan profili de hemen hemen aynıdır yalnız evler bir miktar daha eskidir. az daha muhafazakar bölgelerde yaşamak isterseniz keçiören tarafları hem ulaşım sıkıntısı olmaz hem de kiralar önceden saydığım yerlere göre daha ucuzdur. biraz kendi yaşamak istediğiniz hayat tarzıyla alakalı. kışları biraz soğuk olur yalnız. eksi 15 lere 17lere düşer hava sıcaklığı. doğalgaz gideriniz daha fazla olabilir. yeme içme semtine göre istanbuldan bir tık daha pahalıdır. ama alınan hizmet kat kat daha iyidir bana kalırsa.

Hosdereye falan nezih diyenler görüyorum 2 sene önce iki arkadasimi hosderedeki evlerinin önünde indirirken travestiler arkadaslarimi hayat kadini sandı size burda ekmek yedirmeyiz diyerek sinirlenip arka camimi kirdilar ya ahahhaha :D 90larda falan nezihti hosdere.

yaa bunu demeyi unutmusum cayyolunda evet evler biraz eski. ama bilkent de ayni ya benim cogu arkadasim bilkent 2 de otururdu hep takilirdik yani evler oyle yeni falan degil pek.

simdi de kuzu effect furyasi var, tanidigim herkes cayyolundan oraya goc etmeye basladi. efsane evler cidden arkadaslarimdan oturanlar var olaganustu guzel ama oranda iste.

bu yazilanlara tamamen katiliyorum, sadece cayyolu bana daha aileye uygunmus gibi geliyor. ya da ben kendim bilkentte surekli icip sicip gezdigim icin kafamda oyle kodlamis olabilirim. :D

yaa bunu demeyi unutmusum cayyolunda evet evler biraz eski. ama bilkent de ayni ya benim cogu arkadasim bilkent 2 de otururdu hep takilirdik yani evler oyle yeni falan degil pek.

simdi de kuzu effect furyasi var, tanidigim herkes cayyolundan oraya goc etmeye basladi. efsane evler cidden arkadaslarimdan oturanlar var olaganustu guzel ama oranda iste.

bu yazilanlara tamamen katiliyorum, sadece cayyolu bana daha aileye uygunmus gibi geliyor. ya da ben kendim bilkentte surekli icip sicip gezdigim icin kafamda oyle kodlamis olabilirim. :KK70:
çin çin mahallesini tavsiye eden olmadı allahtan

Back
X