Anksiyete bozukluğu

Bugüne kadar hiç doktora gitmemiş olan her sorunuyla kendi başına çözmeye çalışan ben artık daha fazla dayanamayarak dün doktorun yolunu aşırı gerginlik,endişe,kaygı,ağlama nöbetleri,huzursuzluk nedeniyle tuttum. Anksiyete bozukluğu dedi bir ilaç verdi. Dün kullanmaya başladım. Etkisini 2 haftada gösteriyormuş. Kalabalıkta duramıyorum sıkıntı basıyor nefes alamıyor gibi oluyorum. İnsanlar benimle konuştuğunda laflar birbirine karışıyor sanki anlam veremiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sanki tüm dünya üzerime geliyor. Gün içinde bir mutluyum bir mutsuz. Dengesizim sigaraya yüklendim. İlaç biran önce etki etsin diye bekliyorum. İlaç bittikten sonra kontrole gideceğim tekrar. Herkese geçmiş olsun.

Sigara alkol bunların kullanılmaması ya da en aza indirgenmesi lazım diye okumuştum kaygıları tetikliyor.
Bir de sanırım seninkinin bu kadar ilerlemesinin sebebi doktora gitmekte diretmen olmuş.
İlaçlara güvenmelisin ben ilk iki gün mahvolmuştum ama şuan onlar olmasa ne yapardım bilemiyorum,tabi daha sonra stresli bi olay yasadım ve başa döndüm.
O yüzden elinizden geldiğince olaylardan etkilenmemeye çalışın uzak durun hatta olumsuz her şeyden
Gemiş olsun

Son düzenleme:
ewet depresyonla birlikte deliririm korkusu yada ölüm korkusu hangisi baskın gelirse zaten anksiyete bozukluğu panik bozukluğu demek genelde doğum sonraları çıkıyor ortaya yada geçmişte yaşanan psikolojik travmalar etken nefes egzersizleriyle panik anında sakinleşiyorum telkinlerle birlikte ama korkularla yaşamak çok kötü bunu yaşamayan kimse anlamaz kitap okumak komedi filmi izlemek açık hava iyi geliyor neşeli şarkılar iyi yüksek ses tetikliyor benim vertigo sorunumda başladı sonraları o zaten çok kötü bişi (üzücü duygusal kalabalık aksiyon içeren herşeyden uzak durun) ben haber bile izlemiyorum. ve korkmayın delirmezsiniz beyniniz size oyun oynuyor.

Sadece tv mi belgesel bile izleyemiyorum hayvanların bribirini yemesine bile dayanamıyorum
Off bilyorum ama işte elimde değil delirme korkusu yüzünden uykum var ama gözlerimi kapatamıyorum

Sigara alkol bunların kullanılmaması ya da en aza indirgenmesi lazım diye okumuştum kaygıları tetikliyor.
Bir de sanırım seninkinin bu kadar ilerlemesinin sebebi doktora gitmekte diretmen olmuş.
İlaçlara güvenmelisin ben ilk iki gün mahvolmuştum ama şuan onlar olmasa ne yapardım bilemiyorum,tabi daha sonra stresli bi olay yasadım ve başa döndüm.
O yüzden elinizden geldiğince olaylardan etkilenmemeye çalışın uzak durun hatta olumsuz her şeyden
Gemiş olsun

Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun. Maalesef şu sıra olumsuz şeylerden uzak durmam imkansız gibi bir şey

Anksiyete kısaca kaygı ve endişe bozukluğudur. Bana 2008 yılında teşhisi konmuştu ve teşhis konmadan 1 sene öncesi hayatıma girmişti. Her an kötü birşey olacak ve ölüm korkusu yaşıyorum. Sevdiklerimi kaybetmekten korkup birşey olursa ne yaparım ben diye saatlerce ağlıyordum. Cenaze arabaları görünce de aynı şekilde, o andan sonra günümün yarısı berbat geçiyordu. Hayattan zevk alamıyor, herşey boş geliyordu. Sürekli kalkıp kalkıp babamın nefesini dinlerim mesela, aniden ay babam yolda, bir de birşey olursa kaza geçirirse? Anneme birşey olursa, biz uyurken evde yangın çıkarsa? Uyuku haram haliyle. Evi arar annemi çok kontrol ederdim bu yüzden. Kimse ölmesin diye ağlayarak dua ederdim. Hatta kendimi mezarda tabutla görmüştüm bir gün çıkarın beni diye çırpınırken, çok korkmuştum bu bana bir işaret mi diye bile düşünmüştüm. Erkek kardeşim liseye gidiyordu kaç kere götürmeye kalktım okula ne senaryolar ama, kaçırıyorlar ya da organlarını alıyorlar, işkence ediyorlar yeter yeter diye ağladığımı bilirim. Çok zor birşey, hep gerginim, ellerim titrer yeni tanıdığım kişilerin veya 1-2 kez gördüğüm kişilerin yanında çok huzursuz oluyorum kalbim hızlı çarpıyor içimden ateş basıyor ya da ellerim soğuk terliyor. İnsanların ne dediğini çok takıyorum neden bunu dedi bana diye saatler değil günler, aylarca düşünürüm çıkaramam aklımdan. Bu hastalıkla tanışmadan önce hayatı ve yaşamayı çok sever, hiç böyle şeyler aklıma gelmezdi. Hatta ben 17 yaşındaydım, bir akrabamızda ölüm korkusu olduğunu evden dışarı çıkamadığını, sürekli fenalaştığını duymuştum da anneme gülerek ölümden korkulur mu hepimiz öleceğiz demiştim.:27:
Bu hastalıktan sonra sıkça aklıma gelir bu sözüm. :ssz:

Evet aynen böyle.Ben de iki yil oldu sanirim anksiyete teshisi konulali.Benim hastalik hastaligi ile basladi basim agrisa kotu bir sey var bogazim sisse basim donse vs hep en kotu hastalik belirtisi ve ölum korkusu.(hatta su an bile birkac gundur midemde patates yutmusum gibi bir his ve surekli aclik var korkuyorum oyle bir sey) Sonra da aynen dedigin gibi yakinlarima bir sey olacak kardesim araba kullanirken biriyle dalasacak kaza vs esim karsidan gecerken araba carpacak gibi seylerle devam etti.Doktor bana ilac verdi 7ay kullandim iyi geldi ancak o ilac kalp ritmimk bozdu boyle durup calisiyor gibi his.En son ilaci buraktirdi tedavi bitti (ilaci alirken bile binkere okudum prospektsnu oyle beter bir sey) simdi o ritim bozukluklarim nadir de olsa oluyor ama kahveden sigaradan uykusuzluktn vs dedi doktor.Simdi nasilim? Eskisi kadar olmasa da hala ayniyim bunun icin psikoterapi etkili cozum diyorlar ama hic arastirmadim eger duyarsan bana da yaxar misin? Bu berbat bir sey her gunu mutsuz ve huzursuz geciyor insani acaba nerm agricak da hangi hadtalik olacak ya da kotu ne haberi alacagim diye, kurtulmamizdilegiyle...

Back
X