- 28 Kasım 2010
- 42.567
- 141.399
- 798
- Konu Sahibi unexpectedd
-
Doktora sureci basli basina stresli bir donem, en azindan bende durum oyleydi. Yaptigim isten baska hicbirsey yoktu hayatimda, gunduz gece kavrami olmayan anksiyetesi tavan yapmis, asiri mutsuz ve umitsiz bir varlik olmustum. Antidepresan kullanmasam hayatta mucadele edemezdim hayatla.Bu yıl doktoraya yeni başladım. Kendimi bildim bileli hep bir yetiştiremeyeceğim korkusu oluyort. Haliyle bir işe başlayınca ya da bir proje olunca benim hayatım duruyor. Dışarı çıkmak eve misafir gelmesini kesinlikle istemiyorum. Annem çoğu konuda destekçim temizlik yemek çamaşırı böyle zamanlarımda üstlenir. Hatta gerginliklerime bile tahammülmediyor. Doktora bittiğinde otuzların ortasında olacağım. Evlilik hayatının bir sürü getirceği ekstra sorumluluk da olacak korkusuyla hayatıma kimseyi dahil etmiyorum çünkü evlilik bekleniyor. Bu şartlarda evlilik yapsam da yürüyeceğini çok düşünmüyorum,siz ne düşünüyorsunuz ?Sorun olunca kafama çok takılıyor. Yaptığım işe konsantre olamıyorum. Evlilik içinde yaşayacağım sorun akademik kariyerime maal olabilir, korkuyorum. Doktoramın bitmesini bekleyip evlenmek mantıklı mı ?
Terapistler çok pahalıEvlenmeye gelinceye kadar doktora nasıl olacak ? Normal insanlar stres altında sıyırıyor kafayı, Türkiyede doktora stres ve mobbingten ibaret adeta. BU şekilde anksiyete ile bu işin sonunu göremezsiniz, acilen terapiste vınlayın.
İlaçlarla uyuşuk başımı kaldıramayacak halde oluyorumOrtada evlenecek aday yokken bunu düşünmeseniz?
Kaldı ki rahatsızken de o doktora yapılmaz,kolay bir şey değil sağlam insanlar kafayı sıyırıyor doktora sürerken
Anksiyetem sizin dediğiniz gibi bazı zamanlarda tavan yapıyor. Gecem gündüzüme karşıyor. İlaçlar da beni sersemletiyor kararsızımDoktora sureci basli basina stresli bir donem, en azindan bende durum oyleydi. Yaptigim isten baska hicbirsey yoktu hayatimda, gunduz gece kavrami olmayan anksiyetesi tavan yapmis, asiri mutsuz ve umitsiz bir varlik olmustum. Antidepresan kullanmasam hayatta mucadele edemezdim hayatla.
Bu doktorayi, hergun gidilen is gibi goremedigin, keyif alamadigin surece, evlilik olayini kesinlikle unut.
Ama herseyden once bir uzmana git, evlenmemis olsan bile reddedilebilecek olan makalen olursa sinirden kendini yemeni engellersin.
Tamam işte bu halde nasıl doktora yapılır? Önce onu çözün,evliliği boşverin şu an.İlaçlarla uyuşuk başımı kaldıramayacak halde oluyorum
Vardı evlenme korkumdan bitirdimAnlamadım hayatınızda kimse yokken evlenme nereden çıktı ki? Tedavi olmadan evlenin desek birini hemen nasıl bulacaksınız?
Hayır ilaç kullanınca böyle oluyorumTamam işte bu halde nasıl doktora yapılır? Önce onu çözün,evliliği boşverin şu an.
Terapiler bütçemin çok üstünde sadece ilaçlarda sadece sersemletiyorAnksiyete hastasıyım ! Bunu bı kere hastalık olarak kendinize kabul etmeyin bu tedavi edilebilen olumsuz dusunceler çerçevesinde oluşan düşünce bozukluğu.Bende çok uzun süredir ilaç kullanıyorum evlendim iki çocuğum var.Terapiler kendini yönetebilme düşüncelerini değiştirebilme alışkanlığı edindiğimiz de herşey çok kolay oluyor.Sosyallesmekden korkmayın ve eve kapanmayın en fazla ne olabilir ki dusuncesiyle sürekli üzerine gidin
Kendi sosyal hayatımda bu şekilde felç zaten mutsuzumTedavinizi bırakmanız bence iyi olmamış sanırım doktor karar vermedi. en sağlıklı evlilikte bile sorunlar oluyor o yüzden Tedavinizi olup kendinizi iyileştirirseniz evlilik harici sosyal hayatınızda da iyi olur.
Vardı evlilik çıtlatmaları başlayınca bitirdimAnlamadım hayatınızda kimse yokken evlenme nereden çıktı ki? Tedavi olmadan evlenin desek birini hemen nasıl bulacaksınız?
Bence destek alın burada yazan arkadaşlar destek almışlar daha iyi durumdalar. Sizin durumunuzda düzelebilirKendi sosyal hayatımda bu şekilde felç zaten mutsuzum
Kafanıza göre mi bıraktınız?Antidepresanlar uyku ve bir çok yan etki yapıyor bir dönem kullanıp bıraktım
Terapistler çok pahalı
Asgari ücretin altında bir maaşla çalışıyorum.Tani parayı terapiste vermeyip ne yapmayı düşünüyorsun konu sahibesi? Yazdıklarına bakılırsa sosyal hayatın yok mutsuzsun, sevdiğim biri vardı bu yüzden ayrıldım diyorsun , hayatın durmuş şekilde parayı bu konuya vermeyip ne yapacaksın?? Parası neyse ver, düzgün bir doktora git mutlaka burdan başka tavsiye çıkmaz.
Kitaplarıma ihtiyaçlarıma zor yetiyorAsgari ücretin altında bir maaşla çalışıyorum.
Asgari ücretin altında bir maaşla çalışıyorum.
Ailemle yaşıyorum. Ücretli öğretmenlik yapıyorumKonu sahibesi yardımcı olmamız için ailenle mi yaşıyorsun tek mi?
Mesleğin nedir ne mezunusun, master diploman var madem neden asgari ücret altı işte çalışıyorsun, ne işi bu? Doktora gelirini ne kadar artıracak, doktoradan sonra ne iş yaacaksın?
Burayı konuşsak daha mantıklı olur bence, her şeyden önce gelirini artırmayı hedeflemelisin bence. BU şekilde hayatta kalman zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?