Anksiyete ( kaygı bozukluğu) ile geçen hayat

Venflaksin 150 mg, 2 aydır kullanıyorum, anksiyetenin a’sı kalmadı, kafamda durup dönen düşünceler eskisi gibi değil, sosyal kaygı bozukluğum da vardı, o da baya baya geçmiş durumda. Bende ilaçsız geçmedi tüm bunlar, gerekirse antidepresan kullanmaktan korkmayın.

İletişime geçelim okadar benzer şeyler yaşıyoruz ki belki bir yardımımız olur birbirimize bana msj at lütfen mutlaka konuşalım bende usandım yıldım bıktım artık bundan
Ben de hep hasteneleri geziyor doktorlara inanmıyordum eski zamanlar geldi aklıma. Aynı bölümden de birkaç farklı doktora gidiyordum. Şimdi nasıl oldunuz acaba?

Anksiyete ile nasıl baş ediyorsunuz yoldaşlarım...
Baş edemiyorum maalesef sakınliyor gibi oluyorum ama olaylar üst üste gelince anksiyeteye tutuyor taşikardı bile yaptı sağolsun. Tek yapabildiğim şey nefes egzersizleri ama psikolojik destek de önemli tabi alsak fena olmaz

Düzenli kontrol yapmak lazım. Her ne oluyorsa stresten , üzüntüden oluyor zaten. Kendinize ve kalbinize dikkat edin.

Yıllardır anstiyetem ve panik atağım var. Stres ve kaygı verici herseyden uzak durmaya çalışıyorum. Evet bu zamanda çok zor ama sakin bir hayat tek ilacı. Zaman oluyor gördüğümü görmezden duyduğumu duymazdan geliyorum. Sırf bu yüzden iş ve şehir değistirdim

Geçmiş olsun. Ben de bir süre kötü hissetmeye başladım daha sonra kalbimde teklemeler hissettim. Doktor zararsız dedi ama ek atımlar fazla çıkmıştı. İlaç 1 ay kullandım ama nefes darlığı yaptı ek atımlar da azalmadı, başka bir ilaca geçirdi ama kullanmaya da çekiniyorum. Sizin kalp atışlarınız normalde döndü mü? Kalp ilacı mı yoksa antidepresan tarzı bir ilaç mı kullandınız?

Nabzınız arttığında terleme de oluyor muydu sizde? Nabzım çok artıyor doktor muayenesi iyi çıktı ama nabız artışı devam ediyor

Nabzınız arttığında terleme de oluyor muydu sizde? Nabzım çok artıyor doktor muayenesi iyi çıktı ama nabız artışı devam ediyor
Yok canım terleme olmuyor panik oluyorum çünkü carpıntı boğazıma kadar hissediyordum bayadır olmuyor

Yazdıklarımı gören olur mu bilmiyorum ama öyle yazdım gitti. Benimle belki benzer sorunları olanlar vardır, kendinizi YALNIZ HİSSETMEYİN diye yazmak istedim.

Şuan kaç mg kullanıyorsunuz, doktor kontrolünde mi bırakıyorsunuz ve anksiyete için mi yoksa panikatak için mi kullanıyorsunuz acaba?
10 mg paxera doktorumla irtibat halinde oluyorum hem panik hem anksiyete onlar ikisi birlikte çünkü yoğun anksiyete sonrası panik atak da oluyor ya genelde

Bunu çoğu aile yapıyor zaten bu anlattığın anksiyete durumuna mı giriyormuş
Yok hayır anksiyete değil bu tabiki. Sadece seslere karşı aşırı hassasiyetim var içerde çok sesli konuşuyorlardı ben uyurken. Öyle her saçma sapan şeye anksiyete diyemeyiz. Bazı tetikleyici şeyler var benim için.

10 mg paxera doktorumla irtibat halinde oluyorum hem panik hem anksiyete onlar ikisi birlikte çünkü yoğun anksiyete sonrası panik atak da oluyor ya genelde
Anladım şifalar dilerim umarım daha iyi olursunuz. Benim yaşadığım durum anksiyete değil gibi görünüyor çok ağır belirtiler yaşıyorum çünkü.

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sizin durumunuz nedir?
Birkaç haftadır psikiyatri için randevu bekliyorum. 10 mg antidepresan kullandım 1 ay boyunca. Ama ilacım bitti. Tekrar gitmem gerekiyor. Durumum hiç iyi görünmüyor. 5-6 yıl boyunca kendimi bastırıp ilaç kullanmayı reddettim.

Birkaç farklı psikiyatriye gittim ama ilaç kullanmamıştım sadece kısa süreli kullandım bir ara ama sonra doktorun yanına gitmemiştim. Çok ertelediğim için pişman oldum ama yaşadığım sürece pes etmek yok. Neyseki bu sefer artık düzenli psikolojik destek almaya kararlıyım. Mide bulantısı, kusma, uykusuzluk ya da aşırı uyuma isteği yapsa bile içeceğim.

Bu aralar öfke patlamaları yaşıyorum. Enerjim, ruh halim çok değişken. Ben bile kendimden bunalıyorum böyle olunca. Modum değişsin diye enerjik bir şarkı açıyorum, defterime yazılar yazıyorum not tutuyorum, kitap okuyorum. Mesela geçen gün avmye alışverişe gittim iyi geldi fena değildi.

Tarz değişimi yaptım yeni kıyafetler aldım kendimi iyi hissettim ,birkaç hafta önce saçımı kestaneye boyadım ama tekrar boyamak istiyorum, bu sefer küllü kumral yapacağım inşallah. Kaş rengimi de açtıracağım. Kendimle ilgilenince daha iyi hissediyorum. Ama ani gelen dürtüler beni mahvediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…