• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete panik bozukluk ve bebek isteği..

Kaygı bozukluğu panik atak anksiyete bunlar bende var. Hamile kalmadan önce nasıl olacak diye endişeleniyordum. İlaç kullanmadım çünkü ilaç alerjilerim sebebiyle ilaç fobim var bir psikiyatrist bunun da ayrıca bir bozukluk olduğunu söylemişti ilaç alamadım hiç
Hamile kaldım 8. Aya girdim bir kez bile atak tutmadı bende. Bu benim deneyimim 🙏🏻 gözü karartıp hamile kaldım. Psikoloğa gidiyordum ama sadece kriz anlarını çözüyordu devam etmedim hamilelikte
Ay ne güzel inşallah bende de olur aynı durum lütfen benim içinde dua edin 🙏

İlaç kullanmadan nasıl tedavi oluyor.İlac içenlerin cani yok mu?O kadar çok ,ayyy yan etkisi var diye ilaç içmek zorunda olup içmeyen insan var ki Hepsi hayatı çevresine zindan ediyor.Buna hakkınız yok.İnternetten araştırıp tedavisi yokmuş diyorsunuz.Bu şekilde gökten gelen bir ışıkla mi iyileşecekainiz.Gece uyku bile uyuyamiyorsunuz.Ne çocuğu Allah aşkına
Çocuklar zaten geceleri uyumuyor ne güzel işte beraber otururuz 😅😅

Kaygınızı kontrol altına almadan hamilelik düşünmeyin. Yükselen hormonlarla duygu durumunuz katlanarak artacak lohusalıkta tavan olacak. Normalde gamsız insanlar bile hamileyken kaygıya sürüklenebilir zaten bu şekilde hissediyorsanız hamilelikle ilgili bebekle ilgili binlerce kötü senaryo ile kaygi durumu yaşarsiniz. Tedavisi var ilac tedavisi almadiysaniz alın yan etki olması normal bir süre sonra gecicek yan etkiler, ciddi yan etkilerde muadil ilaçlar denenmeli. Daha sonra terapi ile devam edersiniz inanin üstüne düsüp kendinizi keşfettikce geçecek bir durum. Zamanla kayginizi besleyen ve engelleyen şeyleri fark edeceksiniz.
Eşim çocuk olsun çok istiyor bana da iyi geleceğini düşünüyor ki bende öyle düşünüyorum. 1 sene oldu ister istemez çevreden de bı beklenti var çocuk ne zaman vs diye bilmiyorum kendimi burda sıkışmış hissediyorum böyle.

Merhabalar ben yoğun kaygı bozukluğu yaşayan biri olarak derdimi anlatmaya geldim. Bu illet yüzünden hicbirsey den zevk alamıyorum asla mutlu olamıyorum. 1 senedir evliyim ve bu süreçte eşim yanımda olmasına rağmen ona da hayatı zehir ettim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra aklıma ya benden artık bıkar ve ayrılırsa düşüncesi geliyor kötü oluyorum. Geceleri uyku nedir bilmiyorum inanın ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Kulağımdan çıt çıt sesler geliyor internette okudum bunun bir tedavisi yok dediler ve bu beni daha da fazla gerdi korkuya itti. Hayatım boyunca ben bununla nasıl yaşayacağım diye kendimi yiyip bitiyorum. Bir yandan da bebeğim olsun istiyorum anne olmak istiyorum ama böyle olduğum müddetçe çocuk nasıl olucak onu da bilmiyorum. Hiç korunmama ma rağmen hamile kalamadim. Buna da çok kafa yoruyorum umarım en sonunda delirmem. Lütfen bana akıl verin bu şekilde nasıl yaşayacağım ?
Canım önce bir sakin ol rahatla nefes al
Hiç uzman desteğine başvurdun mu?
Psikolog yada psikiyatri doktoruna gittin mi? Gitmediysen terapi öneririm, çok iyi gelecektir. Ne kadar zamandır korunmuyorsun? Kadın doğum doktoruna başvurup gebelik istediğini söylersen folik asit vb vitaminler yazar gebe kalman kolaylaşır eğer bir sorunun yoksa
Yaşın kaç bilmiyorum 1 sene normal yoldan olmazsa eğer doktorlar sorun vardır diye düşünürler 1 seneden önceyse denemelerin endişe etme kimi ilk günden hamile kalır kimi 9. Ayda kimi 5. Ayda kimi 3. Senesinde
Tabii ki doktorun en iyisini bilir önce psikolog ve psikolojin çok önemli
Sonra da inşallah çocuğun olur 💕
İnan terapiye gitmek bir çeşit kendine yapacağın en büyük yatırım
Fakat ortalık kaynıyor iyi araştır gideceğin psikoloğu, uzman olması klinik psikolog olması çok önemli
Eğer tavsiye istersen de orta yaş üstü erkek psikologlar çok daha verimli oluyor 💕

Eşimle düzgün bir iletişimimizin olmadığını nerden biliyorsunuz? Evliliğimiz de herhangi bir sorun yok ben kendimle alakalı bir problemden bahsettim yine de teşekkür ederim.

1 senedir evliyim ve bu süreçte eşim yanımda olmasına rağmen ona da hayatı zehir ettim diye kendimi yiyip bitiriyorum.

Evliliğin oturmamışki konu sahibi, oturmuş güzel bir evliliğin olsa kocana hayatı zehir ettiğini mi yazarsın?

Kusura bakma ama kim annesi böyle durup durup ağlayan biri olsun ister? Bu şartlarda nasıl iyileşmeden, ilaçsız, düzgün tedavi olmadan bebek istiyorsun aklım almıyor. Üstelik bunun doğum sonrası psikolojisi olacak.

Düzgün bir psikiyatristten düzenli tedavi gör, ilaçları kullan, kendini toparla öyle çocuk yap.

Canım önce bir sakin ol rahatla nefes al
Hiç uzman desteğine başvurdun mu?
Psikolog yada psikiyatri doktoruna gittin mi? Gitmediysen terapi öneririm, çok iyi gelecektir. Ne kadar zamandır korunmuyorsun? Kadın doğum doktoruna başvurup gebelik istediğini söylersen folik asit vb vitaminler yazar gebe kalman kolaylaşır eğer bir sorunun yoksa
Yaşın kaç bilmiyorum 1 sene normal yoldan olmazsa eğer doktorlar sorun vardır diye düşünürler 1 seneden önceyse denemelerin endişe etme kimi ilk günden hamile kalır kimi 9. Ayda kimi 5. Ayda kimi 3. Senesinde
Tabii ki doktorun en iyisini bilir önce psikolog ve psikolojin çok önemli
Sonra da inşallah çocuğun olur 💕
İnan terapiye gitmek bir çeşit kendine yapacağın en büyük yatırım
Fakat ortalık kaynıyor iyi araştır gideceğin psikoloğu, uzman olması klinik psikolog olması çok önemli
Eğer tavsiye istersen de orta yaş üstü erkek psikologlar çok daha verimli oluyor 💕
Çok teşekkür ederim önerileriniz için kadın doğuma gittim evet folik asit kullanıyorum şu an

Eşim çocuk olsun çok istiyor bana da iyi geleceğini düşünüyor ki bende öyle düşünüyorum. 1 sene oldu ister istemez çevreden de bı beklenti var çocuk ne zaman vs diye bilmiyorum kendimi burda sıkışmış hissediyorum böyle.
İyide bu çok bencilce bir düşünce. Sizin tedaviniz terapi ve ilaç tedavisi cocuk tedavi etmez. İnsan çocugu icin olmayacak şeylerde bile kaygi duyabiliyor her annede bu stres seviyesi artarken sizde nasıl azalacağini düsünüyorsunuz? Baska bir durum olsa neyse ama kaygili anneler daha hamilelikte bile bebekleri stresi ile çok etkiliyor bunu süt ve emzirme durumunu saymiyorum

Bu konuyu daha once de acmistiniz hatta ilac da kullanmak istemiyordunuz yanlis mi hatirliyorum?

Evliliğin oturmamışki konu sahibi, oturmuş güzel bir evliliğin olsa kocana hayatı zehir ettiğini mi yazarsın?

Kusura bakma ama kim annesi böyle durup durup ağlayan biri olsun ister? Bu şartlarda nasıl iyileşmeden, ilaçsız, düzgün tedavi olmadan bebek istiyorsun aklım almıyor. Üstelik bunun doğum sonrası psikolojisi olacak.

Düzgün bir psikiyatristten düzenli tedavi gör, ilaçları kullan, kendini toparla öyle çocuk yap.
Şu an istesem de olmuyor zaten dediğim gibi konuyu açma sebebim çocuğum olsun değil panik ataktan nasıl kurtulurum derdindeyim önerileriniz için sağolun zaten artık düşünsem de istemiyorum şu an.

İyide bu çok bencilce bir düşünce. Sizin tedaviniz terapi ve ilaç tedavisi cocuk tedavi etmez. İnsan çocugu icin olmayacak şeylerde bile kaygi duyabiliyor her annede bu stres seviyesi artarken sizde nasıl azalacağini düsünüyorsunuz? Baska bir durum olsa neyse ama kaygili anneler daha hamilelikte bile bebekleri stresi ile çok etkiliyor bunu süt ve emzirme durumunu saymiyorum
Vazgeçtim hanımefendi istemiyorum sağolun bir Allahin kulu da yap kız iyi olur demedi 😅 yapmıyorum

Tedavinizi tamamlamadan çocuk sahibi olmayın bence size de yazık o çocuğa da. Şu an sadece kendiniz için kaygı duyuyorsunuz bir de o bebeğin kaygıları eklenince şimdiki halinizinden daha kötü olabilirsiniz. Hamilelikte ilaç da kullanamazsınız o neden bu yola girmeden iyileşmenize odaklanın zaten daha 1 yıllık evliymişsiniz. 1 yıllık evlilikte çocuk nerde diye soranlara aldırış etmeyin. Herhangi bir rahatsızlığınız olmasa bile 1 yıllık evlilik oturmadan çocuk yapmak saçma

Kaygi bozuklugu adi ustunde bir hastalik bir bozukluk panik ataksa onun ileri versiyonu
Ilacsiz tedavi olmasi zaten imkansiz yani hangi doktora gitseniz ilac illa ki yazar ben de gittim yazdi hatta kendimi cok iyi hissettigim halde ilac dozunu arttirip devam ettik 1.5 sene kullandim ki ilk 2 ayda zaten iyi gelmişti kalan surede de o halim stabilize oldu. Bende sadece biraz bas donmesi yapiyordu ama o panik halim azaldi terapilerle birlikte kaygilari yonetmeyi de öğrendim simdi ilac kullanmiyorum psikologla da ayda 1 2 kez ihtiyac duydukca gorusuyorum kaygi icin degil baska seyler uzerine konusuyoruz. Geçen araba trafigin ortasinda tam da yokusta stop etti yanimda annem panik halde beni de gerdi ama krizi yönetim ve devam ettim ki annem dunyanin en rahat insanıdır ama tam tersi oldu trafikte korkuyor 😀
Sonuc olarak bu hastaliklar ilacsiz iyilesmez iyilesecek olsa zaten şu an bu konuyu acmazdiniz.

Vazgeçtim hanımefendi istemiyorum sağolun bir Allahin kulu da yap kız iyi olur demedi 😅 yapmıyorum
Vazgeçmeyin sadece iyilesin öyle yapın hem daha mutlu rahat bir hamilelik gecirmek istemez misiniz? Şuan yasadiginiz durumlardan dolayi anneligin bile tadina varamazsiniz ne gerek var boşa strese siz ilaclari kullanın terapi ile bi süre verin kendinize belki stres kaynakli bile olmuyor olabilir

Siz yapmıyor degilsiniz Allah tarafından verilmemiş.Korunmuyorsunuz ,istiyorsunuz ,konunuzda anksiyeteden ziyade çocuk üstüne gibi.Amacim sizi yermek değil ama si bebek meselesini ve hamileliği çok hafife alıyorsunuz.Saglikli insanların bile psikolojisi bazen kaldırmıyor.Daha bir yıllık evlisiniz ve eşinizin sizden bıkmasindan korkuyorsunuz.Daha bir yıllık evli cicim aylarini yaşaması gereken biri olarak bunu bile yaşayamadan çocuk derdine düşmek kendi sagliginiza ve evliliginize sıkacağınız kurşun olur.Olayi dalgaya vurup şaka falan diye geçiştirmeye çalışıyorsunuz ama burda şaka yapılacak bir durum yok

Merhabalar ben yoğun kaygı bozukluğu yaşayan biri olarak derdimi anlatmaya geldim. Bu illet yüzünden hicbirsey den zevk alamıyorum asla mutlu olamıyorum. 1 senedir evliyim ve bu süreçte eşim yanımda olmasına rağmen ona da hayatı zehir ettim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra aklıma ya benden artık bıkar ve ayrılırsa düşüncesi geliyor kötü oluyorum. Geceleri uyku nedir bilmiyorum inanın ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Kulağımdan çıt çıt sesler geliyor internette okudum bunun bir tedavisi yok dediler ve bu beni daha da fazla gerdi korkuya itti. Hayatım boyunca ben bununla nasıl yaşayacağım diye kendimi yiyip bitiyorum. Bir yandan da bebeğim olsun istiyorum anne olmak istiyorum ama böyle olduğum müddetçe çocuk nasıl olucak onu da bilmiyorum. Hiç korunmama ma rağmen hamile kalamadim. Buna da çok kafa yoruyorum umarım en sonunda delirmem. Lütfen bana akıl verin bu şekilde nasıl yaşayacağım ?
Tedavi görüyor musunuz

Bende de vardı 10 sene tedavi gördüm, tedavisi var bu dediklerinizin, uzman ve işinde çok iyi bir psikiyatrist bulun çözülür.

Back
X