- 12 Ağustos 2018
- 87
- 50
- 18
- 40
- Konu Sahibi Betulyarim
-
Gebelik dönemi kişiden kişiye değişen bir dönem bence, psikolojiyi altüst edecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum ben, 28 haftalık hamileyim nazar değmesin çok güzel bir hamilelik geçiriyorum 10 kilo aldım kıyafetlerim olmuyor ama ben yine de çok mutluyumHerşey nasip ama ben gayet pozitif bir insanım elhamdulillah hayatımda bir sorunum yok ama gebelik öyle bisey ki yaşamayan bilemez.. gerçekten zor.. psikolojinizi alt üst eden bi dönem..
Doğumdan 1 ay sonra ilaca basladgnza göre emziremediniz bebeği?Ben varım.
Hemde dibine kadar yaşayan.
Okumadığım makale araştırmadığım doktor kalmadı gebelik ve antidepresanlarla ilgili.
Panik atak okb hepsi vardı.
Kaç kere hastanelerde sakinleştirici ile anca uyudum hatta çoğu uyutamadı bile.
Hamile kalmaktan korkmak yüzünden senelerce eşimle problem yaşadık.
Boşanmak istedim ,ben bu haldeyken hamilelikle başedemem dedim
Doktorlara servet harcadım.
İlaçsız kesinlikle hastanelik oluyodum.
Günlerce uyku uyuyamıodum.
Sonunda ilaç kullanırken hamile kaldım.bilerek ve isteyerek.
En zararsız olanı seçtik.
Hamile kalır kalmaz bıraktım zaten tetikteydim ve 3.haftada öğrendim.
Hemen kestim.
Yemin ederim normalde yoksunluk sendromu yaşarsın ,onu bile yaşamadım ki yüksek doz sayılırdı kullandığım.
Gebeliktede sadece bebeğimle ilgili her annenin yaşayacağı endişeleri yaşadım.
Doktorum zorda kalırsan 3aydan sonra başlarız ilaca demişti.
Şükürler olsun iğne görünce bayılan ben , doğuma gülerek girip çıktım.
Allahın verdiği bi gayret bi rahatlık çöktü üstüme.
Doğum yaptım 1 ay sonra tekrar eski halime döndüm tabi ilaca başladım hemen.
Çok uğraştım bırakmak için ilacı ama ilaç beynindeki eksik olan hormonu tamamladığı için bırakınca eskiye dönüyosun genelde.
Doktorum gebelikteki hormonların anksyete okb gibi takıntıları azalttığını söylemişti.
Umarım herşey gönlüne göre olur.
Tek tavsiyem,hasta oldugunu kabul et.
Sakın kendini suçlama çünkü senin suçun değil.
Kabul edip ,ne var yani benimde problemim bu de kendine hep.
Mücadele etmeye çalıştıkça batıyosun çünkü.
Sakın hacı hoca işlerine girme.
Bide son bişey , Allah verecekse o evladı , her türlü gelecek sana.
Ol dediği zaman olacak.
Kilo almadım alsam da moral bozucu olacağını düşünmüyorum. Ben bir sıkıntısı olmayan kişi için bile zor olduğunu düşünüyorum. Bulantılar normal hayat standartını oldukça düşürüyor. Siz yaşamadınız diye herkes öyle olacak diye birşey yok tabi.Gebelik dönemi kişiden kişiye değişen bir dönem bence, psikolojiyi altüst edecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum ben, 28 haftalık hamileyim nazar değmesin çok güzel bir hamilelik geçiriyorum 10 kilo aldım kıyafetlerim olmuyor ama ben yine de çok mutluyum
Siz yaşadınız diye de herkesin kötü geçecek diye bir durum da yok işte onu anlatmaya çalışıyorum umarım konu sahibi de rahat bir hamilelik geçirirKilo almadım alsam da moral bozucu olacağını düşünmüyorum. Ben bir sıkıntısı olmayan kişi için bile zor olduğunu düşünüyorum. Bulantılar normal hayat standartını oldukça düşürüyor. Siz yaşamadınız diye herkes öyle olacak diye birşey yok tabi.
İşte bende onu diyorum konu sahibi sorunları olduğundan bahsetmiş + böyle bi durumun olma ihtimali ki oldukça fazla (hamile olanların konularını okursanız bulantısı olmayan çok nadir) zorlanacağını düşünüyorum.Siz yaşadınız diye de herkesin kötü geçecek diye bir durum da yok işte onu anlatmaya çalışıyorum umarım konu sahibi de rahat bir hamilelik geçirir
geçmiş olsun.
doktorunuz bu süreçte hamileligi dogru buluyor mu?
Emzirirken doktor l...ral verdi sutunu sagsag bebeğe verme dediEmzirirken kullanılabilinir ilaçlar var canım
Henuz korunuyorum zaten.iyi hissedemezsem bunu dusunmiycem.benide uzen bu.cok tesekkurlrrgeçmiş olsun.
doktorunuz bu süreçte hamileligi dogru buluyor mu?
cok tesekkur ederim.aynen oyle drendikce batiliyor.beynin biroyunu bu.kendimdeli gucu farketmek istiyorum..surekli hasta hissetmek yoruyor.cekmeyen anlayamiyor.herkez anlayamiyor zaten bircok insanin haberi yok.o yuzden burda sizlere yazmak istedim.bu arada 8 yasinda bir oglum var.ben bunu birkere basardim tekrar basarabilirim diye kendime cesaret veriyorum.cok sagolunBen varım.
Hemde dibine kadar yaşayan.
Okumadığım makale araştırmadığım doktor kalmadı gebelik ve antidepresanlarla ilgili.
Panik atak okb hepsi vardı.
Kaç kere hastanelerde sakinleştirici ile anca uyudum hatta çoğu uyutamadı bile.
Hamile kalmaktan korkmak yüzünden senelerce eşimle problem yaşadık.
Boşanmak istedim ,ben bu haldeyken hamilelikle başedemem dedim
Doktorlara servet harcadım.
İlaçsız kesinlikle hastanelik oluyodum.
Günlerce uyku uyuyamıodum.
Sonunda ilaç kullanırken hamile kaldım.bilerek ve isteyerek.
En zararsız olanı seçtik.
Hamile kalır kalmaz bıraktım zaten tetikteydim ve 3.haftada öğrendim.
Hemen kestim.
Yemin ederim normalde yoksunluk sendromu yaşarsın ,onu bile yaşamadım ki yüksek doz sayılırdı kullandığım.
Gebeliktede sadece bebeğimle ilgili her annenin yaşayacağı endişeleri yaşadım.
Doktorum zorda kalırsan 3aydan sonra başlarız ilaca demişti.
Şükürler olsun iğne görünce bayılan ben , doğuma gülerek girip çıktım.
Allahın verdiği bi gayret bi rahatlık çöktü üstüme.
Doğum yaptım 1 ay sonra tekrar eski halime döndüm tabi ilaca başladım hemen.
Çok uğraştım bırakmak için ilacı ama ilaç beynindeki eksik olan hormonu tamamladığı için bırakınca eskiye dönüyosun genelde.
Doktorum gebelikteki hormonların anksyete okb gibi takıntıları azalttığını söylemişti.
Umarım herşey gönlüne göre olur.
Tek tavsiyem,hasta oldugunu kabul et.
Sakın kendini suçlama çünkü senin suçun değil.
Kabul edip ,ne var yani benimde problemim bu de kendine hep.
Mücadele etmeye çalıştıkça batıyosun çünkü.
Sakın hacı hoca işlerine girme.
Bide son bişey , Allah verecekse o evladı , her türlü gelecek sana.
Ol dediği zaman olacak.
Tesekkur ederim.hamilelik bulantisini yasadim tam 4 ay.ama onda hamileyim hormonlarim yuzunden deniyor.allah guc veriyor.resmen 8 kilo vermistim.ama anksiyete cok baska.onun yarattigi etliler neden boyleyim dedirtiyor..basim dondukce beynim uyusuyorSiz yaşadınız diye de herkesin kötü geçecek diye bir durum da yok işte onu anlatmaya çalışıyorum umarım konu sahibi de rahat bir hamilelik geçirir
Kesinlikle oyle.2 defa acile beyin kanamasu geciriyorum diye gittim.fiziksel bir sikintim olamadigina inandigim gunden beri panik atak yasamiyorum.sadece anksiyete magduruyum.evet bu hastalik halime sukrederim hep.cok sukur hayatim yolunda zaten bir sorunum olmadigi halde boyle hissetmek uzucu.kendi kendimizr yapiyoruz keske olmasa.allah herkeze sifa versin.dr.um gebeligi takinti yaptigimi soyledi.korkuyorum ama cokta istiyorum.istedikce ya cok kotu olursam bebegede zararim olursa diger oglumla ilgilenemezsem diyorum.hep kotu senaryo iste....sacma oldugunu biliyorum ama bazen icinden cikamiyorum.bunu yasayan herkezte bu vardir.oncelikle gecmis olsun canim. sen de biliyorsun ki bu beynin bi oyunu. sen yonetiyorsun beynini. ve dusuncelern o kadar gercekci oluyor ki o an beynin adeta savunmaya geciyor. anksyete sahibi olup fiziksel muayenesini yaptirmayan yok. eminim sen de duzenli olarak kontrollerini oluyorsun. ve fiziksel bi bulgu cikmiyorsa sen fiziksel olarak sagliklisin demektir bunu kabul et. kendne sevdklerine kotu seyler olacak dusuncesini kendince metotlarla da yenebilirsin. psikiyatr gorusmelernde gebelik konusundaki yonlendirmelerni dinle. burdan sana tavsiyelere bakma. bnm sadece yorum yazma sebebim bu hastaligi yasayan sadece sen degilsin. kendni kotu hissedip suclama. gececek. odaklanmalarini degistir. hayatin farkli guzel alanlarina dahil ol. yalnizlik dusunmeye tesvik ediyor. aktivitelerin olsun.
Emzirdim.Doğumdan 1 ay sonra ilaca basladgnza göre emziremediniz bebeği?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?