- 29 Mayıs 2017
- 1.993
- 12.025
- 123
- Konu Sahibi loveyourselff
-
Doktordan destek alın, arkadaşım da aynı problem vardı, şu an durumu gayet iyi.arkadaşlar aranızda stresten dolayi uykusuzluk sorunu yasayan var mi?Ben senelerdir geceleri uyuyamiyorum yani uykuya dalmakta zorluk cekiyorum.Uyursam uyanma sorunum yok öyle sürekli ama bu uykuya dalamamak beni cok stres yaptiriyo.Nedenine gelince gece yataga yattigimda aklima hep kaygı dolu düşünceler geliyor veya takıntı yaptigim seyler.Ama tüm hayatim düzensiz bu uyku sorunum yüzünden.Tüm gece uyumasam sabah erken kalksam akşam uykudan ölsem bile erken yatamiyoeum kendimi şartlamışım yattigimda gene aklima gelecek üzülücem stres olucam uyuayamicam diye ne yapabilirim gercekten bilmiyorum böyle olan var mi baska?
Ya istiyorum da ilaç yan etkilerinden korkuyorum ben de hastalik hastaligi var kucuk bisey hissetsem hemen korkarim arada kaldim o yüzdenDoktordan destek alın, arkadaşım da aynı problem vardı, şu an durumu gayet iyi.
Ben de sizin gibi hem anksiyete hem de okb hastasıyım ama tedavi almiyorum antidepresan yan etkilerinden korktugumdan dolayi bir de hastalik hastaligim var cunku herseyi cok büyütüyorum bıktım artik(
Sanki beni yazmışsin cnm ya kendimi okudum. Hep stres hep bir dünya sanki yıkılmış altında kalmışım durumu var. Mutlu olamıyorum hiçbir türlüBen anksiyete ve okb hastasiyim yillardir.. donem donem artar azalir.. tedavilerim basariyla sonuclaniyor zaten Rabbime sukur.. ama cok zor birsey.. ya bi insan hepmi felaket senaryolarini dusunur, hepmi karamsar olur, BEN ISTE !! Mecburen ilac kullaniyorum, ilaci doktorum birak dedi, bu kez okb rahatsizligim artti.. tekrar basladim ilaca.. bunada sukur diyorum ne diyeyim.. sanada gecmis olsun cnm
İlaç yan etkilerindne korkuyorum ilac fobim var o yuzden alamiyorumDoktordan destek alın, arkadaşım da aynı problem vardı, şu an durumu gayet iyi.
Hiç alışkanlıgım yok ya kitap okuma okurken de tam odaklanamiyorum pek ama gene de bidaha denicem teşekkür ederimKitap okuyun uyumadan. Okudukça uykunuz gelir
Ben de yanimda sevdiklerim olunca sizinki gibi rahat uyurum ama ne yazik ki bizimkiler benden cooook daha erken uyuyorlar bir kaç saat önce ben sabahlıyorum hep bu problem yüzünden dolayısıyla yapamam oyle biseyBen de öyleyim. Yataga yatinca ne kadar kötü düşünce varsa beynime üşüşür.
Sevdiklerimi kaybetme korkusu mu sarmaz, cinli perili şeyler mi aklıma gelmez, çok utandığım bir anım mı birden aklıma gelmez, gelecek kaygıları mı oluşmaz, hayatımı mı sorgulamam... Neler neler eksiği var fazlasi yok.
Ve bence bu durum ancak tedaviyle düzelir.
Ama tek bi istisna, eğer ben yatip uyumaya çalışırken aynı odada sevdiğim birisi (kardesim annem vs) uyumayip biseylerle uğraşıyorsa, o zaman onun sesini dinleyerek uyuyorum kaygisiz bi sekilde.
Mesela ben uyuyacakken annemle kardesim aynı odada bilgisayarda takılırlar bazen, konuşur gülüşür biseyler izlerler. En rahat uykuya daldigim zamandir o.
Sen de bi dene, tek başına sessiz bi yerde kalıp kendini dinlemektense, sevdiklerinin ailenin falan sohbet muhabbet seslerini dinleyerek uyu.
Benim en cok korktugum sey sevdiklerimi kaybetmek olduğu için onlarin sesini dinleyerek uyumak kadar rahatlatici bisey olmuyo benim gözümde.
E her şeyi reddediyorsunuz, kendiliğinden geçecek basit bi durum değil ki.İlaç yan etkilerindne korkuyorum ilac fobim var o yuzden alamiyorum
Ya benim senelerdir böyle ama kendimi şartlamışım buna farkindayim ama yataga erken yatınca acayip bir stres geliyo illa aydınlıkta yaticam cok sinir bir durum.evdekiler erken uyuyor bu mümkün degil.Kendimi pek yormuyorum o da etkilidir mutlaka dediginiz gibi buna da dikkat ederim tesekkür ederimCanım ben bir kaç ay güneş doğana kadar uyuyamamıştım şimdi zifiri karanlık tek başıma evde saat kaç olursa olsun uyuyabiliyorum. Birincisi kendini zorlama uyumaya çalışma yalnız kalma odada biri olsun, ışığı tepende değil koridor ışığını açık bırak
Kendini yor koş mesela her gün ve uyumaya kendini odaklama, sıcak süt iç geceleri
Bu geçici bir dönem ve düzelecek hiç merak etme
İlaç kullanmanı da tavsiye etmem
Ya yok reddetme degil hastalik hastaligim var benim dolayısıyla asiri takiyorum bu bedensel belirtileri bundan dolayi korkuyorum ondan terapiyle gecmez miE her şeyi reddediyorsunuz, kendiliğinden geçecek basit bi durum değil ki.
Araştırmak lazım, arkadaşım ilaç tedavisiyle atlattı çok şükür.Ya yok reddetme degil hastalik hastaligim var benim dolayısıyla asiri takiyorum bu bedensel belirtileri bundan dolayi korkuyorum ondan terapiyle gecmez mi
İlacın yan etkilerinden değilde hastalığının sana verdiği zararlardan kork bence. Bu şekilde kaygı ve üzüntüyle zaten birçok hastalığa yol açıyorsun. Korkma ilaçlardan, sen rahatladıkça farkı kendi gözlerinle zaten göreceksin. Süreci zorlaştırma, okb ilerlerse Allah korusun çok riskliİlaç yan etkilerindne korkuyorum ilac fobim var o yuzden alamiyorum
Aynen haklisiniz benim lisedne beri var aileme anlattim ama onlar anlamiyorlar sen boşluktan böylesin diyorlar biseyle ugrassan kalmaz böyle bisey gerek yok oyle biseye diyorlar ki evet tamam boşlukta etkiliyor ama bir rahatsızlık bu sonucta bir psikiyatra gittim memnun kalmadim kendisinden sonra da gitmedim bir dhaa psikolog düşünüyorum klinik ama annem hasta diye ona maddi olarak harcadigimiz icin kendim icin gidemiyorum bu aralarGeçmiş olsun fakat tedavi olmadan, yardım almadan atlatmanız çok zor. Okb hastalarında ilaç kullanımına karşı önyargı daha fazla oluyor. Aslına bakarsanız yine hastalığınızın tetiklediği bir durum bu. Bu şekilde de bu kısır döngüden çıkmanız zor. Çünkü okb ve anksiyete birbirini besleyen süreçler. Siz istemediğiniz sürece kimse zorla ilaç kullandıramaz tabiki size. Fakat bu şekilde de önlem almadıkça durumu derinleştiriyorsunuz. Ya iyi bir psikiyatrist araştırıp, kendisine gerçekten güvendiğiniz bir doktora gideceksiniz.. Ya da ilaç kullanmadan bir tedavi yolu çizeceksiniz. Psikoterapi+nefes terapileri+spor.
Haklisiniz tabi ki biliyorum dogru olanın o oldugunu ama o kadar cok stresleniyorum ki böyle negatif bisey okudugumda falan ya bendede olursa falan diye o beni engelliyo birdenİlacın yan etkilerinden değilde hastalığının sana verdiği zararlardan kork bence. Bu şekilde kaygı ve üzüntüyle zaten birçok hastalığa yol açıyorsun. Korkma ilaçlardan, sen rahatladıkça farkı kendi gözlerinle zaten göreceksin. Süreci zorlaştırma, okb ilerlerse Allah korusun çok riskli
Ben de bu yöntemi deneyip uyuyordum aynen böyle işe de yariyodu gevsememe dediginiz gibi ama sonra stresli durumlar arttikca ise yaramamaya basladi iyi bisey de düşünsem hemen aklima onun gercek olmayacagi geliyodu kötü seyler geri geliyordu cidden siDün yaşadigim bir olaydan dolayi benimde anksiyetem artmis durumda bugun itibariyle.dün gece o kadar kötu oldum ki kendimi balkondan aşagi atmak istedim.okb nin cesidi var yani sevdigini kaybetme korkusu , bulasici hastaliklar korkusu gibi.bende ki bulasici hastalik korkusu.mesela evdeki bir esyanin mikroplu oldugunu düsunuyorum.esim ona dokunup gelip bana dokunursa yanlislikla kriz geciriyorum.dun cok korktum.ölmek istedim korkudan.ileri derece okb var bende.eskiden sakinlesmem gunler süruyodu.simdi daha hizli sakinlestirebiliyorum kendimi.cok zor.ne kadar sacma oldugunu bilsende bu düsuncelerin beyninden atamiyo insan.var olan ama insanin hayatini cok etkilemeyen obsesif davranislar , stresle beraber ilerleyip okb hastaligina dönüsuyo ve kontrolden cikiyo.ama benim uykularimi etkilememesi icin kendimi rahatlatmak ve uyumak icin cok sacma bir yöntem buldum.belki cocukca ama bende ise yariyo.belki sende denersin.ben hayal kuruyorum.gece yatinca aklima sacma sapan seylerin gelmemesi icin.mesela herseyin güzel oldugunu.iyilestigimi.bugun yasanan olayin beni korkutan seyin aslinda yasanmadigini.canim ne isterse onun hayalini kurarak rahatliyorum.hayalimi bitiremeden sızıp kaliyorum.ertesi gece hayalime kaldigim yerden devam ediyorum.ne yapayim sacma ama rahatlayip uyumama yardimci oluyo
ben de aynen böyle yapiyordum ise yariyodu gevsiyodum da bir süre ama sonra stresli durumlar arttikca bu da ise yaramamaya basladi aklima bunlarin gercek olmayacagi ve hep gecmisten gelen kötü olaylar geliyodu gercekten istemesek te düşünceler gitmiyor cok sinir bozucu bir durummDün yaşadigim bir olaydan dolayi benimde anksiyetem artmis durumda bugun itibariyle.dün gece o kadar kötu oldum ki kendimi balkondan aşagi atmak istedim.okb nin cesidi var yani sevdigini kaybetme korkusu , bulasici hastaliklar korkusu gibi.bende ki bulasici hastalik korkusu.mesela evdeki bir esyanin mikroplu oldugunu düsunuyorum.esim ona dokunup gelip bana dokunursa yanlislikla kriz geciriyorum.dun cok korktum.ölmek istedim korkudan.ileri derece okb var bende.eskiden sakinlesmem gunler süruyodu.simdi daha hizli sakinlestirebiliyorum kendimi.cok zor.ne kadar sacma oldugunu bilsende bu düsuncelerin beyninden atamiyo insan.var olan ama insanin hayatini cok etkilemeyen obsesif davranislar , stresle beraber ilerleyip okb hastaligina dönüsuyo ve kontrolden cikiyo.ama benim uykularimi etkilememesi icin kendimi rahatlatmak ve uyumak icin cok sacma bir yöntem buldum.belki cocukca ama bende ise yariyo.belki sende denersin.ben hayal kuruyorum.gece yatinca aklima sacma sapan seylerin gelmemesi icin.mesela herseyin güzel oldugunu.iyilestigimi.bugun yasanan olayin beni korkutan seyin aslinda yasanmadigini.canim ne isterse onun hayalini kurarak rahatliyorum.hayalimi bitiremeden sızıp kaliyorum.ertesi gece hayalime kaldigim yerden devam ediyorum.ne yapayim sacma ama rahatlayip uyumama yardimci oluyo
Onlarla ya da onlardan biriyle ayni odada uyuma sansin yok mu? Nefes alisverisini dinleyerek uyumak bile emin ol yalniz uyumaktan daha iyi geliyor.Ben de yanimda sevdiklerim olunca sizinki gibi rahat uyurum ama ne yazik ki bizimkiler benden cooook daha erken uyuyorlar bir kaç saat önce ben sabahlıyorum hep bu problem yüzünden dolayısıyla yapamam oyle bisey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?