• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyeteyi yenemiyorum

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
704
323
Yıllardır yakamı bırakmıyor ilaçta kullandım zamanında ama bırakınca yine aynı bazen çok iyiyim ama bazen mesela bu geceki gibi çok fenalaşıyorum. Korona bir yandan deprem korkusu bir yandan (bu gece 17 ağustos onunda etkisi var) artık içinden çıkamıyorum korkularımın daha başka korkularımda var mesela duşa yalnız giremiyorum yıllar önce komşumuz duşta vefat etmişti geçen seneki depremden sonra evde yalnız kalamıyorum sanki hiç geçmicek ben düzelemicem başaramıcam sürekli öldüğümü düşünüyorum bilinçaltım çöplük sanki zamanında samanyolundaki programlardan çok korkuyordum hep onlar geliyor aklıma çaresiz hissediyorum yine bu gece bende mutlu olmak istiyorum bende normal olabilmek istiyorum tek hissetiğim korku kalp çarpıntısı. Var mı bu hastalığı yaşayan nasıl yendiniz bana yardım eder misiniz

Benim zamaninda vardi yendim de. Yenmeniz icin panik ataklarin altinda yatan sorunlari bulmaniz lazim. Tedavi görüyor musunuz?

Yıllardır yakamı bırakmıyor ilaçta kullandım zamanında ama bırakınca yine aynı bazen çok iyiyim ama bazen mesela bu geceki gibi çok fenalaşıyorum. Korona bir yandan deprem korkusu bir yandan (bu gece 17 ağustos onunda etkisi var) artık içinden çıkamıyorum korkularımın daha başka korkularımda var mesela duşa yalnız giremiyorum yıllar önce komşumuz duşta vefat etmişti geçen seneki depremden sonra evde yalnız kalamıyorum sanki hiç geçmicek ben düzelemicem başaramıcam sürekli öldüğümü düşünüyorum bilinçaltım çöplük sanki zamanında samanyolundaki programlardan çok korkuyordum hep onlar geliyor aklıma çaresiz hissediyorum yine bu gece bende mutlu olmak istiyorum bende normal olabilmek istiyorum tek hissetiğim korku kalp çarpıntısı. Var mı bu hastalığı yaşayan nasıl yendiniz bana yardım eder misiniz
sürekli ölüm korkusumu yasiyorsunuz yanlış anlamadıysam

Gebeliğin yarattığı ruhsal değişimlerin içinde de olabilirsiniz. Depremi, samanyolundaki hikayeleri, kötü anıları hatırlamak yerine ;

bebeğiniz sağlıkla doğmuş:emir_bebek:
İncecik elbiseniz ve sandaletinizle arabanıza kurulmuş; mis gibi bir sahil kasabasına hareket ediyorsunuz. O muhteşem rüzgar yüzünüzü aşındırıyor; otelinize varışınıza az kalmış; evden yaptığınız sandviçleri yiyip bir yandan yol alıyorsunuz güle oynaya.... Hadi gözlerinizi kapatıp bunları hayal edin :KK51:

Benim zamaninda vardi yendim de. Yenmeniz icin panik ataklarin altinda yatan sorunlari bulmaniz lazim. Tedavi görüyor musunuz?
Panik atakla anksiyete bozukluğu farklı şeyler. Panik atakda süregelen bir fenalık durumu yoktur; atak şeklinde yoklar. Ama ankaiyete bozukluğunda sürekli bir kaygı vardır maalesef :işsiz:

Bende de var. Dinime yaklaştıkça ve duygularımı bastırmadıkça daha iyi hissettim. Arada kavga, gürültü, huzurluk olunca yine geliyor ama artık işin hep eğlenceli yanındayım.
İlacın etkisini de asla gözardı edemem, şükürler olsun.

Profesyonel yardım al arkadaşım öyle kendi başına telkinle motivasyonla yenemezsin. Tedavisi olan yaygın bir sorun ama yaşarken çok ağır maalesef. Hiç bekleyip kendine eziyet etme hemen bi uzmanla görüş çarçabuk kurtul

Kriz anlarında ve o ölme korkusu oldugu zamanlarda baska seyler düşunun beynim bana oyun oynuyor ben senden daha gücluyum diye kendinize söyleyin. Agizdan nefes alip burundan verin kalkip iş yapin baska seylerle ilgilenin ve en önemlisi inancinizi bilemem ama kriz anlarinda ve korkulariniz basladiginda insirah suresini okuyun surekli rahatlayana kadar okumaya devam edin icinizin ferahladigini goreceksiniz. Cok gecmis olsun

İzzet güllü'yü tavsiye ediyorum dinle youtubeden. Beni ikna etti şahsen. Çok ileri derece ya da hormondan kaynaklı rahatsizlik değilse İlâçla tedaviye karşı bir psikolog. Herşey algıda bitiyor diyor

Kendini cok onemseme cok sevme hastalıgı.Kendinden cok baska birseyi seversen belki kendini dinlemezsin.Ama once icindeki sesi sustur.Birgun hepimiz bir sekilde olecegiz d'imi bunu dusun..

Cok sevdigim bir dostum yasiyor yaygin anksiyete beni arar hemen, konusurum saatlerce.Bedenine vurmus durumdaydi, ilaclarla telkinlerle biraz iyi.Ben panikatagim ama kontrolumde.Korler sagirlar agirliyoruz :)

İyi geceler ve kolaylıklar diliyorum. Bana anksiyete teşhisi konulduğunda 16 yaşımdaydım. Bir süre ilaç kullanıp sonra kendi manevi gücüme ve inancıma güvenerek ilaçları bırakmıştım. İlaçla mümkün olduğunca bu rahatsızlığı hafifleten arkadaşlarım var ancak iyi bir psikoterapist bulursanız bunu ilaçsız yenme şansınız da olduğunu düşünüyorum. Benim için öyle olmuştu, ha psikolojim tamamen düzeldi diyemem çok hassas bir yapım var yetiştirilme tarzımdan dolayı. Ancak hem hormonel değişimleriniz hem de anksiyeteniz düşünülünce iyi bir terapiyle 10-12 seansta hafifleyeceğini düşünüyorum.

Back
X