- 3 Nisan 2013
- 595
- 445
- 103
- 44
- Konu Sahibi Akanseneler
-
Nasil yani? Bana sürekli konuşuyordu bende tamam yapsam ne olur dedim .oglunun tavirlari senin bu tavirlarindan dolayi. ve esin hakli.
oglun senin aynan. oglun agresifse senin bu sekilde duygularini kontrol etmekte zorlanmandan dolayi agresif. yillarca senin problem cozme ya da cozememe aliskanliklarina bakarak ogrendigi cozum yolu bu. bagirmak. oncelikle cocuklarin icin ciddi tedavi olmalisin. bu hastalik cozumsuz degil. ikinci olarak da ogluna ulasmalisin. buyuk oglun resmen beni gor ve,sakunles diye bagiriyor.Nasil yani? Bana sürekli konuşuyordu bende tamam yapsam ne olur dedim .
Anlamadim tam olarak
Eşim asla ve asla tedaviye gitmez .Ne kadar gergin bir ev
Kimsede öfke kontrolü yok ve tepkinizi nasıl aktaracağinizi bilmiyorsunuz.
Okurken ben gerildim...
Bence madem psikiyatre devam gidiyorsunuz size bir aile psikoloğu önermesini isteyin. Hatta valilik ücretsiz psikolojik destek veriyor,onları bir araştırın.
Çünkü böyle ömür geçmez... Ne sizin ömrünüz ne çocukların ne de ileride gelinlerin...
Teşekür ederim canim ,tam anlattiğin gibi.Ailenizde ailemi gördüm. Ama benim annem pasifti, ezilen taraftı. Babamsa öfkeli, agresif, şiddet uygulayan vs vs. Üç kardeş gergin ortamda büyüdük, içlerinde en dirayetlisi bendim. Keşke onlar da öyle olabilseydi. Ablam ailede gördüğü agresifliği kendi ailesine taşıdı. Kızı da öyle bir ortamda büyüyor. Çok şükür ki eşi kızlarına çok düşkün ve sakin. Yani onlarda agresiflik kaynağı ablam. Bu bir. Ben de evliyim, bir oğlum var. Eşim çok sakin, çok şükür. Onun sakinliği bana da sakinlik veriyor. Ama zaman zaman ufacık şeylerde çabuk kızabiliyorum. Ailemin yanındaysa aşırı gergin ve agresif oluyorum. Değişiyorum yani. (İlk eşim fark etmişti, kardeşimle konuşmamızda) Bu iki. Küçük kardeşim ise agresiflikten ziyade pasiftir; korkaktır, içe kapanıktır, kolay dağılır. Agresifliği de var tabii ama karamsarlığı çok daha ön planda. Bu da üç. Anemin de babamın da ailesi gergin, sinirli insanlarmış.
Üçümüzde koca koca insanlarız. Ablam 31, ben 29, kardeşim ise 27 yaşında.
Demek istediğim şey ebeveynler çocuklarının aynasıdır. Siz ne yaparsanız onlar da onu yapar, çünkü böyle öğrenirler. Siz sakin olacaksınız ki onlar da sakin olsun. Kısacası çocuklarınızın nasıl olmasını istiyorsanız, siz de öyle davranmalısınız. O yüzden biraz kendinizi değiştirmeye ve geliştirmeye çalışın. Tedavi olun, bol bol rahatsızlığınızla ilgili kitap okuyun, gergin olduğunuz durumlarda kendinizi sakinleştirecek bir şey bulun (ortamı terk edin, belirli bir müziğiniz varsa onu çalın, elinizi yüzünüzü yokayın, sakız çiğneyin gibi gibi).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?