Anlam veremiyorum! Ben mi çok büyütüyorum?

ylmzsln

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2019
1
0
1
Herkese Merhaba Arkadaşlar,
Hemen konuya gireyim. Daha çok yeni evliyim. Kayınvalidem ile aynı şehirde yaşıyoruz. Burada özel bir kurumda çalışıyorum. ve işim gerçekten çok yorucu bazen eve geç saatlerde geldiğim oluyor. şimdiye kadar kayınvalidem 1 defa bile arayıp bize yemeğe gelin veya bir ihtiyacınız var mı, her ey yolunda mı diye merak edip aramadı bile. Ya ben yada eşim arar akşama size geleceğiz, nasılsınız iyi misiniz diye. Benim kendi ailem uzak bir şehirde yaşıyor biz gittiğimizde annem elinden geldiğince salça kışlık yiyecekler vb. bir şeyler yaparak destek olmaya çalışıyor. Daha kayınvalideme de gönderiyor. Kayınvalidem annemi ne arayıp teşekkür eder ne annen baban nasıllar diye hatır gönül sorar... Nişanlıyken sürekli arardı annemi evlendik ertesi gün sanki benim ailem yok oldu. Düğünde yakın bir arkadaşıma sinir olmuş ve eşimin yanında onu evine sokma gibi şeyler diyerek eşimi de dolduruşa getirdi. Şimdi eşim kesinlikle arkadaşımı istemiyor. Bu tavrı beni inanılmaz geriyor. Kızlar ben mi çok abartıyorum? Eşime gelince annesi bir tanedir. Asla hata yapmaz ne derse doğrudur. Ben nasıl davranacağımı şaşırdım kayınvalideme karşı nasıl davranmalıyım?

Hemen konuya gireyim. Daha çok yeni evliyim. Kayınvalidem ile aynı şehirde yaşıyoruz. Burada özel bir kurumda çalışıyorum. ve işim gerçekten çok yorucu bazen eve geç saatlerde geldiğim oluyor. şimdiye kadar kayınvalidem 1 defa bile arayıp bize yemeğe gelin veya bir ihtiyacınız var mı, her ey yolunda mı diye merak edip aramadı bile. Ya ben yada eşim arar akşama size geleceğiz, nasılsınız iyi misiniz diye. Benim kendi ailem uzak bir şehirde yaşıyor biz gittiğimizde annem elinden geldiğince salça kışlık yiyecekler vb. bir şeyler yaparak destek olmaya çalışıyor. Daha kayınvalideme de gönderiyor. Kayınvalidem annemi ne arayıp teşekkür eder ne annen baban nasıllar diye hatır gönül sorar... Nişanlıyken sürekli arardı annemi evlendik ertesi gün sanki benim ailem yok oldu. Düğünde yakın bir arkadaşıma sinir olmuş ve eşimin yanında onu evine sokma gibi şeyler diyerek eşimi de dolduruşa getirdi. Şimdi eşim kesinlikle arkadaşımı istemiyor. Bu tavrı beni inanılmaz geriyor. Kızlar ben mi çok abartıyorum? Eşime gelince annesi bir tanedir. Asla hata yapmaz ne derse doğrudur. Ben nasıl davranacağımı şaşırdım kayınvalideme karşı nasıl davranmalıyım?
Bunun tam tersi olsaydı ne yapardınız onu düşünün önce.
Anneniz yine bir tane olmaz mıydı,ona laf gelsin istemezdiniz di mi?
Ben istemezdim mesela.

Ben bu durumun bahsettiğim gibi tam tersini yaşıyorum. Kayınvalidem de annem de birtanedir,her zaman sevgimi,saygımı korurum her ikisine de.

Anneniz kaynananıza neden kışlık veriyor yahu anlamadım vermesin konuşmuyorlarsa ona da vereyim diye nasıl düşünüyor. Bu kadar da beklentili olmaya gerek yok geç geliyorsanız sizin sorununuz kaynananız düşünmekle mükellef değil ayrıca burada çok okuduk kaynanam hep yemeğe çağırıyor hep görüşmek istiyor diye o zamanda sorun oluyor. Kendiniz alacaksınız evinizin sorumluluğunu size karşı gittiğinizde bir tavrı yoksa boşverin belki de sıkboğaz etmek istemiyor siz istemedikçe çağırmak istemiyor

KV den beklentiniz sıfır olsun. Anneniz bir şeyler göndermiş göndermemiş, KV teşekkür etmiş etmemiş.. Bu onların arasında, sizi ilgilendirmesin bile. Eşinize gelince.. Empati yapsın. Anneniz arkadaşını istemiyor diye arkadaşlığını bitirirmi?! Herkes haddini bilsin, yetişkin insanlarsınız.

Evet siz abartıyorsunuz.
Dunyadakı en sanslıı insansınız, fitne sokan (arkadasınin gelmesini engellemıs) kaynananız sıze gelmiyor cagırmıyor diye resmen mutsuz olmussunuz oturun tadını cıkarın.
Annenizde abartmıs, kaynananız kim kı onca emek harcadığı yiyecekleri ona gönderiyor karsılıgında bir Allah razı olsun bile duymuyor, buna ragmen göndermeye devam ediyor.
Anneniz illa hayır yapacaksa, fakire fukaraya versin hayır dua alsın.
Arkadas konusunda da esimi dinlemezdım.

Bence biraz abartiyorsunuz . Calisiyorsunuz diye size yardim edicek diye bir sey yok . Mesafeli iyi. Arkadas meselesi biraz sikintili . Acaba neyini gormus arkadasinizin.
Anneniz iyi olmaya çalısmis ama kayinvalide izinde yapisi boyle demekki.
Bence kaynanayla mesafeli devam edin . Esinizle iyiyseniz , ince ayrintilara takilmayin.

Yeni evliyken bende takiliyordum . Simdi mesafeli ve beklentisiz mutluyuz cok şükür. 10 yillik evliyim.

Aramıyor sormuyorsa sen de arayıp sorma... NE güzel işte.. Bırak sonra sık sık gelip gitmeye başlarsa görürsün gününü. Bak bacım kimse mükemmel değil. Sana kötülüğü dokunmuyorsa, başka başka sorunlar arama... Belki senin annen çok sıcak kanlı birisi ama kv değil. Ne yapalım yani???

İnsanlardan gereksiz beklentilere girme....

Ne güzel aramıyor sormuyor.. Bırak gitsin.... Arayı uzak tut, mutlu olmaya bak.. Erkeklerein çoğuna göre böyledir. Annesini eleştirmesini bekleme.. Dediğim gibi bundan kaynaklanan büyük sorunların yoksa gidip kendine sorun arama adamı da arada bırakma.. Sonra sen zararlı çıkarsın...

Kv ile farklı şehirlerde de oturabilirdiniz, akşam yemekleri için bir beklentiniz olması çok tuhaf. Böyle bir yükümlülüğü yok büyüklerimizin.
Demekki çocuklar evlenince aileler de evleniyor zihniyetinde değil kadın. Kendi hayatına kaldığı yerden devam. Bunun tam tersi olsa asıl sıkıntıyı o zaman görürdünüz

Ne güzel kaynana işte. O aramıyorsa siz kafanıza göre ararsınız bitti gitti.
Ayrıca annenizde yapmasın birşey vermesin. Teşekkür etmekten gocunana bir iğnemi vermem.
Çalıştığını bilerek evlendiysen işler nasıl olacak, yemek nasıl yapılacak oturup düşünseydiniz eşinle. Bundan kaynanaya ne? Yemek mi yapacak size habire?

Annen ve kv meyve sebze yetiştiriyorlar mı? Kv salçayı marketten mi alıyor?

Bence gidip kayınvalidenizin elini öpün. Allah razı olsun ben daha çok yeniyim beni sıkboğaz etmediğin için deyin :) Ben bir de şu yaşı küçüklerin büyükler niye arayıp sormuyor kaprisini anlamıyorum. İskandinavya ülkelerinde mi büyüyorlar acaba. Biz de hani küçüğün büyüğü araması süregelen bir durum vardır ya hani.

çağırmak bir şey yapmak zorunda değil önce bunun farkına varın. kocanız da az adam olsun dolduruşa gelmesin asıl sıkıntınız o bence.

Bazen kayinvalidelere de acimiyor degilim.Arayip sorunca sik bogaz ediyor zaten calisiyorum der sikayetlenirler.Arayip sormayinca da neden aramiyor sormuyor diye yine dert yanilir.Surekli gelse gitse cagirsa fitne cikarmaya calissa ki zaten o potansiyel varmis daha mi iyi?

Herkesin yazdığına katılıyorum. İnan bir gün geçmeden arasa o zaman da o tavrı size batacaktı genelde öyle olur. Bence çok kurcalamayın. Eşiniz sizinle evlenince annesine olan ilgisi saygısı niye değişsin bunu beklemekte yanlış.

Back
X