• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlam veremiyorum.

gulden58

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
156
79
18
slm kizlar hemen konuya giricem fazla uzatmadan oncesinde boyle birseyi hic gormuyordum bilmiyodum bu iki sene boyunca ayda 2 veya 3 kere karabasan goruyorum uykumda bu gece de gordum beni cam kenarina cagiriyordu ansizin bir an uyanmak istedim uyandim bu sefer her uyandigim da bir korku icinde kaliyorum kuran kerim var odamda koydum yinede geliyor malesef bekarim bu arada.

yapmayın şunu ya böyle şeyler okuyunca o gece korkudan uyuyamıyorum.

yorgunluk ve yoğunluktan oluyor karabasanlı rüyalar.

Senin yerinde olsam psikolojik destek alırdım...

Bekarsanız karabasan size aşık olmuş olabilir.

Geçelim bunları arkadaşım, karabasan dediğiniz şey uyku felcidir. Vücudunuz uyurken beyniniz uyanır bilimsel açıklaması budur. Öyle oraya buraya cagirmaz sadece hareket edemezsiniz. Gördüğünüz şey kâbus, muhtemelen stresli bir doneminizdir, kafaya taktığınız bişey vardır.

yorgunluk ve stres den olur genelde. Rahatlamaya bak

uyku felcidir.bilim dünyası bu şekilde açıklar.araştırın.rahatlayacaksınız okuyunca.bende de olur zaman zaman.
korkutmayın kendinizi

Kafaya taktığınız birşey sizi rahatsız ediyordur, siz de bunu büyütüyorsunuz kafanızda.
Sakin olmanızda fayda var.
Oraya buraya bağlamanıza gerek yok.

Dilini damağına deydir . Uyku felcini bu hareket geçirir. Biraz baskı altında yAda stres içinde olabilirsin psikolojik destek al. Korku filmi falan izleme onlarda çok etkiler

Bende çok yaşıyorum çünkü yoğun stres altındayım. Uyku felcinin nedenide stres zaten.

Karabasan diye bir şey yok yani.

Aynen stresten oluyo biaralar banada cok oluyodu boyle kalkmak istiyodm kalkamiyodum cok kotu oluyo kafana takma fazla stresten uzak dur

Bilimden eğitimden araştırmadan yoksun kalan bir toplumda her olayı saçma sapan yorumlamak normal olmuş. Karabasan dediğiniz şey aslında yok.Uyku felci denen ve genelde stres ve yaşam kalitesi ile alakalı olan basit bir durumdur kendisi.
Tedavisi mümkün. Geçmiş olsun.

slm kizlar hemen konuya giricem fazla uzatmadan oncesinde boyle birseyi hic gormuyordum bilmiyodum bu iki sene boyunca ayda 2 veya 3 kere karabasan goruyorum uykumda bu gece de gordum beni cam kenarina cagiriyordu ansizin bir an uyanmak istedim uyandim bu sefer her uyandigim da bir korku icinde kaliyorum kuran kerim var odamda koydum yinede geliyor malesef bekarim bu arada.

abdest alıp yatın mutlaka işe yarayacak !!! tecerübeye sabit

abdest alıp yatın mutlaka işe yarayacak !!! tecerübeye sabit

muhtemelen işe yarar

zira bu tip şeyler psikolojik ve abdest aldım gelmez diye yatacağı ve kendini rahatlatacağı için işe yarayacaktır

esasen konu sahibi odada Kur'an var demiş muhtemelen o da benzer bir gerekçe ile koymuş

Dalga gecilsin diye soylemedim ki bunu neyse bunu senin karekterin ve kisiligin belirliyor bariz bir sekilde yorum yapmakta zorunda degilsiniz bu arada. sevgiler

Karabasanın şapkası varmış onu aldın mı bi daha gelmezmiş:KK51:

Bekarsanız karabasan size aşık olmuş olabilir.

Geçelim bunları arkadaşım, karabasan dediğiniz şey uyku felcidir. Vücudunuz uyurken beyniniz uyanır bilimsel açıklaması budur. Öyle oraya buraya cagirmaz sadece hareket edemezsiniz. Gördüğünüz şey kâbus, muhtemelen stresli bir doneminizdir, kafaya taktığınız bişey vardır.

Bekarliktan kastim evlilere gelir yada olur boyle seyler diye duydum soruyu anlamadan gereksiz yorumlar yapmasan iyi olurdu.

Dalga gecilsin diye soylemedim ki bunu neyse bunu senin karekterin ve kisiligin belirliyor bariz bir sekilde yorum yapmakta zorunda degilsiniz bu arada. sevgiler
Ben duyduğumu söyledim dalga geçmedimsen öyle algıladıysan benlik durum yk şekerim saygılar

Karabasan, uykuya daldıktan bir süre sonra şeytanın gelip göğse oturması boğazınızı sıkması nefes alamama hiçbir yerinizi oynatamama bağıramama yardım isteyememe şeklinde tarif edilen müthiş bir dehşet ve panik tablosu olarak tanımlanır. Kültürümüzde cinlerle ilişkilendirilen ve sıklıkla hocalara danışılan bu durum aslında basit bir uyku bozukluğudur. Bu olay uykuya daldıktan kısa bir süre sonra özellikle genç insanlarda hafif uykudan derin uykuya geçiş esnasında üst beyinle alt beyin arasında geçici bir uyumsuzluktan kaynaklanan sorun nedeniyle yaşanabilmektedir. Bu olay, bütün dünyada yaygın olarak görülmektedir. Örneğin bunun Japon halk kültüründe deniz cinlerine İngiliz halk kültüründe hortlaklara Kuzey Amerika'da cadılara bağlı olduğu zannedilirmiş. Ülkemizde bunun çok basit tedavi edilebilen nörolojik bir sorun olduğu maalesef bilinmemektedir. İnsanlarımız bu konuda ehil olmayan kişilere gidip zaman kaybetmektedirler. Bu hastaların mutlaka nörolojik muayeneden geçmeleri gerekmekir. Bu tür hastaların bazılarında çok nadir olarak tümör kanser damar yumaklaşması ya da iltihap gibi beyin sapı kisti saptanabilmektedir. Bu gibi durumların bertaraf edilebilmesi için hastaların ciddi bir nörolojik incelemeden geçirilmeleri şarttır. Tedavi kısa basit kolay ve kesindir

bilimsel açıklaması bu yeterli olur sanırım :KK9:

Back
X