• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlam veremiyorum.

muhtemelen işe yarar

zira bu tip şeyler psikolojik ve abdest aldım gelmez diye yatacağı ve kendini rahatlatacağı için işe yarayacaktır

esasen konu sahibi odada Kur'an var demiş muhtemelen o da benzer bir gerekçe ile koymuş

daha rahat uyuyacak

slm kizlar hemen konuya giricem fazla uzatmadan oncesinde boyle birseyi hic gormuyordum bilmiyodum bu iki sene boyunca ayda 2 veya 3 kere karabasan goruyorum uykumda bu gece de gordum beni cam kenarina cagiriyordu ansizin bir an uyanmak istedim uyandim bu sefer her uyandigim da bir korku icinde kaliyorum kuran kerim var odamda koydum yinede geliyor malesef bekarim bu arada.

Bir ara benim de çok oluyordu.
Sırtüstü yatınca oluyor genelde. Uyku felci diyorlar bu duruma.
Ağır yemeklerden, stresten kaynaklanıyormuş genelde.
Yine de dua edip uyuyun ve panik yapmayın (dua rahatlatıcıdır unutmayın)

Bekarliktan kastim evlilere gelir yada olur boyle seyler diye duydum soruyu anlamadan gereksiz yorumlar yapmasan iyi olurdu.

Sizin sorunuz gereksiz değil benim yorumum gereksiz öyle mi?

Evliler bakire olmadığı için mi geliyormuş karabasan? Bu kadar kişi anlatmış size sebebini hala evliye gelir diyorsunuz. Yazık...

tesekkur ederim.

Karabasan, uykuya daldıktan bir süre sonra şeytanın gelip göğse oturması boğazınızı sıkması nefes alamama hiçbir yerinizi oynatamama bağıramama yardım isteyememe şeklinde tarif edilen müthiş bir dehşet ve panik tablosu olarak tanımlanır. Kültürümüzde cinlerle ilişkilendirilen ve sıklıkla hocalara danışılan bu durum aslında basit bir uyku bozukluğudur. Bu olay uykuya daldıktan kısa bir süre sonra özellikle genç insanlarda hafif uykudan derin uykuya geçiş esnasında üst beyinle alt beyin arasında geçici bir uyumsuzluktan kaynaklanan sorun nedeniyle yaşanabilmektedir. Bu olay, bütün dünyada yaygın olarak görülmektedir. Örneğin bunun Japon halk kültüründe deniz cinlerine İngiliz halk kültüründe hortlaklara Kuzey Amerika'da cadılara bağlı olduğu zannedilirmiş. Ülkemizde bunun çok basit tedavi edilebilen nörolojik bir sorun olduğu maalesef bilinmemektedir. İnsanlarımız bu konuda ehil olmayan kişilere gidip zaman kaybetmektedirler. Bu hastaların mutlaka nörolojik muayeneden geçmeleri gerekmekir. Bu tür hastaların bazılarında çok nadir olarak tümör kanser damar yumaklaşması ya da iltihap gibi beyin sapı kisti saptanabilmektedir. Bu gibi durumların bertaraf edilebilmesi için hastaların ciddi bir nörolojik incelemeden geçirilmeleri şarttır. Tedavi kısa basit kolay ve kesindir

bilimsel açıklaması bu yeterli olur sanırım :KK9:

tesekkurler bu soylediklerinizle alakali olabilir dikkate almak sartiyla. ;)

Bir ara benim de çok oluyordu.
Sırtüstü yatınca oluyor genelde. Uyku felci diyorlar bu duruma.
Ağır yemeklerden, stresten kaynaklanıyormuş genelde.
Yine de dua edip uyuyun ve panik yapmayın (dua rahatlatıcıdır unutmayın)

Cin, Peri, Karabasan, büyü vs içerikli konu açmak yasaktır.

Back
X