Anlamiyorum gercekten

Samire tmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
4.501
3.065
133
Kk cok güzel bir forum burda birsey yazmayi cok seviyorum ama sunu gercekten anlamiyorum neden burda herkez demeyimde geneli bosanma taraftari asil kimlere üzülüyorum aldatiliyor siddet goruyor kaynanasi iskence ediyor ama kadin susuyor susmak zorunda kaliyor yoksa dayandigi icin ici kaldirip ayni yatakta yatmaya hevesli oldugu icin degil. az once bi konu okudum kadin calisiyor geliri de yerinde bosanmak istiyor ama calismayanlar ailesi arkasinda olmayanlar bosanamiyor ve ömrünün sonuna kadar malesef bunlari cekmez zorunda kaliyor

Dünya adil bir yer değil. Herkesin imtihanı başka. Keşkeleri acabaları iyikileri başka, nasıl ki çalışmayan kadınların çok rahatları ve huzursuzları olduğu gibi çalışanların da var.

Dünya adil bir yer değil. Herkesin imtihanı başka. Keşkeleri acabaları iyikileri başka, nasıl ki çalışmayan kadınların çok rahatları ve huzursuzları olduğu gibi çalışanların da var.
Oyle tabi ama gelirin yerinde olunca ailende arkanda olunca mutlaka bosanma goz onunde tutuluyor bilmiyorum ama ben cok tanidik biliyorum boyle susan omrunun sonuna kadar her zaman aklindan cikarmayan ama cocuklari icin ailesi icin susan bayanlar hz allah onlarin yardimcisi olsun

Bu konu kapatılabilir.
Şunu söylemek istiyorum.. insanlar ve hayatlar çok farklı. Psikoloji denen şey insanın tüm ruh halini ele geçirebilir.
Olayın içindeyken düşünceler olayın dışındaki düşüncelerden çok çok farklı..
Yani kimimiz mantığımızla kimimiz duygusal yönlerimizle hareket edebiliyoruz.. bunlar bizim en büyük özelliğimiz.

Maalesef herkez eşit şartlarda dünyaya gelmediği gibi, eşit şartlarda da evlenmiyor. Kimisi şidette, baskıya boyun eğse de kimisi en ufak saçma sebeplerden boşanabiliyor. İnsanları anlamak zor. Herkesin yaşayacağı iyi yada kötü bir sınav hayat buna başarmak yada başarmamak kendi elimizde.

Maalesef herkez eşit şartlarda dünyaya gelmediği gibi, eşit şartlarda da evlenmiyor. Kimisi şidette, baskıya boyun eğse de kimisi en ufak saçma sebeplerden boşanabiliyor. İnsanları anlamak zor. Herkesin yaşayacağı iyi yada kötü bir sınav hayat buna başarmak yada başarmamak kendi elimizde.
O zaman hakkimizda hayirli olani versin hz allah

Oyle tabi ama gelirin yerinde olunca ailende arkanda olunca mutlaka bosanma goz onunde tutuluyor bilmiyorum ama ben cok tanidik biliyorum boyle susan omrunun sonuna kadar her zaman aklindan cikarmayan ama cocuklari icin ailesi icin susan bayanlar hz allah onlarin yardimcisi olsun

şöyle düşünüyorum: benim annem gençliğinde babamdan çok çekmiş ama arkası ve ekonomik özgürlüğü olmadığı için gidememiş bütün ilgisini bana verdi beni okuttu benim şuan ekonomik özgürlüğüm var ve evliyim, eşim babam gibi davransa giderim ama kinci yada üçüncü evlilkte huzuru bulabileceğim garanti değil, annemin yaşlılığında ona bakacak kollayacak bir evladı var en azından, ben de ya evlilikte huzuru bulucam ya çocukta, Velhasıl demek istediğim bi yerden verir Yaradan mükafatı.

valla ben kaç yıl dirsek çürüttüm ailemden uzakta üniversite okudum. Kariyerim olsun diye millet gezerken ben eşşek gibi çalıştım cumartesi de dahil..

bırakta sesimiz çıksın arkadaşım.

aile desteği ise şans meselesi değil. Vicdan meselesi. Sen çocuğunun ne olursa olsun arkasında destekci değilsen bunun şans ile dünyanın adil bir yer olmadığı ile işkillen dirilemez.

Kk cok güzel bir forum burda birsey yazmayi cok seviyorum ama sunu gercekten anlamiyorum neden burda herkez demeyimde geneli bosanma taraftari asil kimlere üzülüyorum aldatiliyor siddet goruyor kaynanasi iskence ediyor ama kadin susuyor susmak zorunda kaliyor yoksa dayandigi icin ici kaldirip ayni yatakta yatmaya hevesli oldugu icin degil. az once bi konu okudum kadin calisiyor geliri de yerinde bosanmak istiyor ama calismayanlar ailesi arkasinda olmayanlar bosanamiyor ve ömrünün sonuna kadar malesef bunlari cekmez zorunda kaliyor
Maddi imkanı ve tüm şartları olgun olup boşanmak isteyen ama korkan çok insan var tanıdığım yada canına tak edip kadın sığınma evine giden de çok,burada bile okuyoruz ömrünün sonuna kadar olmıyacağı kanaatine varıp sıgınma evine giden insanları.
Bende ayrılmış bir insan olarak hiç kolay şeyler yaşamadım, boş evde günlerce aç kalıp merdiven silip bir lokma ekmek alabilmek için namusumla çalışıp kendi ayaklarım üstünde olmaya çabaladım ,annem ve babam dahil kimseden 1 lira para almadan kimseye muhtaç olmadan düşe kalka ulaştım şuanki durumuma ,çok şükür sabırın ve ele muhtaç olmadan zorluklada olsa ayakta kalmanın mükafatını aldığıma inanıyorum.
Yeterki insan kendine güvensin yapabileceğine inansın, elinden gelemiyeceği hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum ah vah edip acabalara düşüp duygusal kararlar vererek fazla bişey elde edilebileceğini düşünmüyorum

herkes konuları kendi penceresinden yorumluyor, bana göre aldatılma dayak bu gibi sorunlar kesinlikle boşanma nedeni.Bekar olmama rağmen ben bunu neden söylüyorum çünkü biliyorumki ailem her daim arkamda iyi kötü bir mesleğim var kendi ayaklarım üstü

valla ben kaç yıl dirsek çürüttüm ailemden uzakta üniversite okudum. Kariyerim olsun diye millet gezerken ben eşşek gibi çalıştım cumartesi de dahil..

bırakta sesimiz çıksın arkadaşım.

aile desteği ise şans meselesi değil. Vicdan meselesi. Sen çocuğunun ne olursa olsun arkasında destekci değilsen bunun şans ile dünyanın adil bir yer olmadığı ile işkillen dirilemez.
Keske okuyabilseydim babam okutmadi ne kadar yalvardiysamda

Genellikle bekarlar hemen bosan der kolay geldigi icin. Ama evliler yapicidir. Benim ise burdaki bazi konularda anlamadigim adam goz gore gore aldatiyor kadin yok benim sucum ben biraz bakimli olmaliyim diyip bosanmiyor. Bazi evliliklerde evet sorunlar cozulebilir ama goz gore gore hayatini yakanlari anlamiyorum

Kimse susmak zorunda değil susmayı seçenler, katlanmayı seçenler var sadece. Bazen cesaretsizlikten, bazen tembellikten... Mesleği olmasa da çalışabilir insanlar, temiizliğe gider, çaycılık yapar ama çocuğunun karnını bir şekilde doyurur eğer isterse.

Bir teyzem var annemin çok yakın arkadaşı, oğlu da benim canım ciğerim. Bu kadının iki gözü görmüyor, oğlu bebekken aldatılıyor ve adamı terkedip gidiyor. Yıllarca görmemesine rağmen orda burda çalışıp emekli oluyor. Evini alıyor, çocuğunu okutuyor. Şimdi oğlu çok iyi bir mevkide çalışıyor. Bu kadın gözleri görmemesine rağmen bunları yapabilmişse sağlıklı insanların ailem arkamda değil, mesleğim yok, çalışmıyorum o yüzden çekmek zorundayım demesini anlamıyorum ve bu insanlara acımıyorum. Çünkü herkes tercih ettiği hayatı yaşar.

Maddi imkanı ve tüm şartları olgun olup boşanmak isteyen ama korkan çok insan var tanıdığım yada canına tak edip kadın sığınma evine giden de çok,burada bile okuyoruz ömrünün sonuna kadar olmıyacağı kanaatine varıp sıgınma evine giden insanları.
Bende ayrılmış bir insan olarak hiç kolay şeyler yaşamadım, boş evde günlerce aç kalıp merdiven silip bir lokma ekmek alabilmek için namusumla çalışıp kendi ayaklarım üstünde olmaya çabaladım ,annem ve babam dahil kimseden 1 lira para almadan kimseye muhtaç olmadan düşe kalka ulaştım şuanki durumuma ,çok şükür sabırın ve ele muhtaç olmadan zorluklada olsa ayakta kalmanın mükafatını aldığıma inanıyorum.
Yeterki insan kendine güvensin yapabileceğine inansın, elinden gelemiyeceği hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum ah vah edip acabalara düşüp duygusal kararlar vererek fazla bişey elde edilebileceğini düşünmüyorum
Evet kimi dugyusala bagliyor kimi direniyor kimide hicbirsey yapmiyor oyle tabi biraz da aileden kaynakli gerici aileler vardir ya burdan gelinliginle cikarsin kefeninle donersin diye boyle dusunen insanlar oldugunu düşündüğüm zaman cok kotu oluyorum

Herkesin bakış açısı farklı ..
birbirimize saygı çerçevesinde fikir alışverişi..

herkes konuları kendi penceresinden yorumluyor, bana göre aldatılma dayak bu gibi sorunlar kesinlikle boşanma nedeni.Bekar olmama rağmen ben bunu neden söylüyorum çünkü biliyorumki ailem her daim arkamda iyi kötü bir mesleğim var kendi ayaklarım üstü
Iste bende onu diyorum meslegin var ailen arkanda ama senun gibi olmayanlar

şu an boşanmak isteyip de boşanamayan kadınların
yüzdesi çok fazla...eskisi gibi değil artık...
evlilik kurumu hala varsa da bu kadınların sayesinde bence...yoksa onlara bir şans tanı...kaçı duruyor bak bakalım....

Back
X