Aslında zaman dediğimiz kavram küçük 'an'lardan oluşuyor, biz birşey yapmak için koca koca saatleri beklerken. Bir bakıyoruz, o koca saatler hiç gelmemiş.Telefondan, sosyal medyadan, vs. uzak durmak an’ı yaşamak, farkındalıkla yaşamak için bir önkoşul bence. 2 gündür kahvemin daha çok tadına varıyorum. Ders aralarımı daha verimli kullanıyorum. Sevdiğim şeylere daha çok zaman ayırıyorum. Çocuklarla daha çok kendimi vererek ilgilenebiliyorum. Sohbetlere daha çok odaklanabiliyorum. Bunu devam ettirmek için elimden geleni yapacağım
Aynı fikirdeyim. Şunu fark ettim: kendime sosyal medya yasağı koyunca, pintereste dalıyorum pintereste de bakmayacağım deyince telefondaki fotoğraflara bakıyorum yani illa ki bakacak bir şey buluyorum resmen bağımlılıkAslında zaman dediğimiz kavram küçük 'an'lardan oluşuyor, biz birşey yapmak için koca koca saatleri beklerken. Bir bakıyoruz, o koca saatler hiç gelmemiş.
Teoman'ın bir şarkısında söylediği gibi,
Nasıl oluyor, vakit bir türlü geçmezken
Yıllar, hayatlar geçiyor.
Dediğin gibiMikan ım, bugün bende oğlanlar telefon diye tutturmasınlar istediğimden, çoğu zaman sakladım. Zaman bereketlendi sanki. Girince aslındq hiç alakam olmayan şeylere de bakıyorum gerçekten. Bu telefonu bırakma işini daha çok yapmalıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?