Anlasilir mi ?

Rapunzelea

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
926
414
53
Kizlar sizce bi kisinin oz guvenli oldugu nasil anlasilir ? Ya da siz oz guvenli misiniz ? Ne yönden ?

Özgüvenli insan rahattir,baskalarinin ne dediginden cok kendisinin ne hisettigi önemlidir.Agzindan cikan sözleri secerek söylerler ve zekidirler ayni zamanda .Toplum icinde bir duruşlari vardır. Sosyal bir ortama girdiklerinde dikkat cekerler .

cok ozguvenlı oldugumu dusunmuyorum ortalama duzeydeyım yerıne gore dıyeyım
mesela bır ortama gırdım hıc unutmuyorum bırı hakım bırı savcı dıgerı yuksek muhendıs bırı dıplomat
esım ve kuzenlerınden bahsedıyorum oturuyoruz bırlıkte
bırseyler konusuyorlar benım kafa basmıyor sohbete katılamadım kendımı cok acayıp hıssettım
eve dondugumuzde bunu esıme soyledım nece konustunuz sız ? baska bır dıldı bence falan dedım ogun sabaha kadar kıtap okudum konustukları konular hakkında netden arastırmalar yaptım mahcup oldum kendımı eksık ezık hıssettım

burdan yola cıkarak ozguvensız oldugumu dusunuyorum

Özgüveni yerinde olan insan bence mütevazidir.
Aşırı yaşamaya çalışmaz . Uçlarda olan şeyleri ben yaparım iddiaları ile gezmez.
Nerede mütevazi bir insan görsem , kendini aşmış oluyor cidden.

Genelde özgüvenliyimdir.
Biraz dik durmak gerek insanların yanında. Eksik noktalarınızı insanlara yumuşak tarafınız olarak göstermemelisiniz. Aksine bu noktaları kabullenip sizi siz yapan değerlerin bunlar olduğunu bilip bununla alay dahi edebilmelisiniz. Iş yerinde yaşca büyük biri beni çirkin diye sever. Çok çirkinsin kız bakımsız der. Ama ben bunu espri olarak algılarım. Ve hatta bende bu konuda kendim ile dalga geçerim. Iş yerinde makyaj yapmam özenli giyinmem. Çalisma ortamımın buna müsait olmadığından. Ve elimi yüzümü yıkar giderim. Ama güzel olduğumu biliyorum karşımdaki insan beni dünyanın en çirkini olarak görsün isterse. Benim için hiç önemi yok :)
Bizi ailemiz hep haklı olsak dahi tatsızlık çıkmasın diye susmayı öğretmeye çalıştı. Ama ben haklı gördüğüm konuda susabilen bi yapıya sahip değilim. Birşeyi istiyorsam peşine düşerim. Içimde tutmam hislerimi.
Bunlar özgüvenin belirtileri midir bilemem kişiye göre değişir. Ama bence özgüven insanın kendisini hatasını ve doğrusunu kabullenmesi ile sağlanır.

Özgüveni yerinde olan insan bence mütevazidir.
Aşırı yaşamaya çalışmaz . Uçlarda olan şeyleri ben yaparım iddiaları ile gezmez.
Nerede mütevazi bir insan görsem , kendini aşmış oluyor cidden.
Gecen yil yunanca kursuna gittim.Hakikaten iyiydim derslerde.Sinifta doktor bir arkadasim vardi.Siz iyisiniz yunanca da dedi bana.Ben de mütevaziligi gercekten sevdigimden ve hep öyle olmaya gayret gosterdiğimden ; yok daha cok eksiklerim var o kadar da degilim dedim.Bunun üzerine arkadasim; olur mu cok iyisiniz,yoksa sizin özguveniniz mi yok dedi :) Yani ben de sizin gibi düsünüyorum ama herkes ayni şeyleri düşünmuyor maalesef.siz mütevazi olurlar deyince hemen aklima bu yasadigim geldi .

Belli bir durusu olan, vakur olan insanlar. Baskarina göre degismeyen, tutarli olan insanlar. Insanlarin goruslerine saygi duyup yeri geldiginde kendi görüşünü de ifade edebilen ve bunun arkasinda durabilen insanlar özgüvenlidir.
Cesaret sahibidirler. Bir ise baslamadan once basaracaklarina inanirlar.

Kendini olduğu gibi sevmek kendine saygı duymaktır. Bence bir topluma katıldığında her konuda bilgi sahibi olmak ya da biliyormuş gibi yapmak değil, bilmediği konuda bilmiyorum diyebilmek özgüvendir. Ayrıca her şeyde iyi olmak değil eksik olduğu yönleri kabul etmek ve bunları söyleyebilmektir.
Özgüvenli olmak için bir duruşumuz olmalı, bir karakterimiz. Ne istediğimizi bilmek, nerde ne yapacağımızı bilmek, kendini ifade edebilmek vs.
Özgüvenli olduğumu düşünüyorum, eskiden bayağı eksiktim ve uğraştım bunu kazanmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…