Anlasmali bosanmada evin devri nasil olur

Bilge 06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
415
702
53
44
Arkadaslar slm yıllarca süren şiddet ve dahası sonucu birkac aydir suren çekişmeli bosanma davasındakarşı taraf evi bana vercegini soyleyerek anlaşma talep etti.şöyle bir evimiz var suan benim üzerime ancak bosanma aşamasına geldiğimiz ilk günlerde karşı taraf tapuya satış yapılamaz serhi koydurdu.Simdi anlaşmada evin benim olcagi ve ev üzerindeki alacak haklarından vazgeçtiği yazıyor.ancak ben guvenemiyorum anlasmali boşanmadan sonra evin üzerinde hak iddia eder mi bunun için şimdiden ne tedbir almalıyım bilenler lütfen yardımcı olabilirler de çok sevinirim

Teşekkürler ederim peki bosanma sonrası tapuya anlasmali bosanma kararindaki bu maddeler göstermem mi gerekir anlaşmada bu tarihten itibaren evin üstündeki şerhi de kaldıracaktır diyor bu yeterli mi ona hiçbir şekilde güvenmiyorum

Bİr bilgim yok, yardım edebilecek olanlar görebilsinler diye yorum yapıyorum

Bosanma protokolune evin devrinin size olacagini belirtip iki taraf da imzalasin. Sonra avukatiniz ev uzerindeki serhin kaldirilmasi icin mahkemeye dilekce yaziyor. Sonra mahkeme karari ile serh kaldiriliyor. Karar tapuya gidiyor ya da siz goturuyorsunuz, onu bir avukata sorun. Ve sonra serh kaldirilip ev sizin uzerinize devir oluyor bildigim kadariyla.

Protokole serhin kaldirilmasi da ilave edilebilir diye dusunuyorum yani hem evin devri hem de serhin kaldirilmasini protokole yazin. Bir avukata sorun bence.

Oncelikle teskkur ediyorum protokole evdeki haklarından vazgeçtiği ve hiçbir şekilde alacak talep etmeyeceğini ve şerhi bu tarihten sonra kaldricagini yazdık avukatim var ancak icimdeşüphe var bir açık bulurlar da boşanmadan sonra evden hak talep ederler diye

Allah yardımcınız olsun. Benim de bilgim yok. Konu üstlere taşınsın diye yazdım. En iyi avukattan Bilgi alırsınız yalnız. Bir iki avukata danışabilirsiniz.

Şerhi mahkeme koyduysa , o kaldırır, eşinizin talebi ile tapuda konduysa, o başvurursa kaldırılır, eğer o kaldırmaya yanaşmazsa, boşanma davası kesinleşince, kesinleşme ile beraber talep üzerine kaldırılır. Ayrıntılı bilgi için bir avukata başvurun. Ayrıca ev gibi ciddi bir meblağın olduğu boşanma protokolününde avukata hazırlatmanızı ve bir avukattan en azından hukuki yardım almanızı tavsiye ederim

Ben olsam anlasmali bosanmak icin once git serhi kaldir derdim garantici davranirdim ama hukuksal yonunu bilemem tabiki

Teşekkür ederim şerhi karşı taraf koydurmustu bosanma kesinleşince anlasma uzerine tapuya benim talebimlemi yoksa karsi tarafin talebiyle mi serhin kalditilmasi gerekir . avukatim var protokolü o hazirladi ancak bir sekilde sonradan hak talep ederler diye endiselendim çünkü onlarda kanunu araştırıyorlar bence

Merhaba protokolde feragat etmesi ve mahkemede de protokolü kabul ettiğini belirtmesi yeterli. Daha sonra hiç bir hak talep edemez

Teşekkür ederim . Protokolde temyiz ve istinaftan feragat edilecektir de diyor bu da bağlayıcı sanirim değil mi

Merhaba protokolde feragat etmesi ve mahkemede de protokolü kabul ettiğini belirtmesi yeterli. Daha sonra hiç bir hak talep edemez
merhaba
Arkadaşın dediği doğrudur, kendi rızasıyla vazgeçtiği için ileride hak talep edemez, kimse de kaale almaz zaten öyle bir şeye kalkışırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…