(Lütfen açıklayıcı bilgiler verin. Herkesin bilgisine ihtiyacım var. Özellikle evlenecek olan, evli veya boşanmış olan kişilerin yorumları da çok önemli)
Şimdi benim iki evladım var. Biri 30 yaşında, evli olmayan erkek evladım. Biri de 26 yaşında evlenme kararı alan kızım. Oğlumuza kız beğendiremediğimiz için beyefendi evlenmiyor. Kızım ise biriyle tanışmış, sevmiş ve artık evlenme kararı almış. Ama kızımın evlenmek istediği çocukla bir sorunu var.
Evleneceği çocuk 32 yaşında parası, evi, arabası olan biri, gayet zengin bir çocuk! İnşaat
Mühendisi, dürüst, akıllı, terbiyeli ve çok saygılı bir çocuk fakat ufak bir güven sorunu yaşıyoruz ve bu da beni halli üzüyor. Bu çocuk mal varlıklarından dolayı anlaşmalı evlilik istediğini söylemiş kızıma, gerekçesini de belirtmiş. Gerekçesini bize şu şekilde söyledi:
Anlaşmalı evlilik yapmayanların çoğu sebepsiz ve saçma sapan şeyler yüzünden boşanıyor ve alınan kararlar erkeklere nafaka dışından başka ödemelerde çıkarıyor. Ortak alınan mallar dışında başka ödemelere tabir tutuluyor. Bu evladımızda bunları yaşamak istemiyormuş. Anlaşmalı evlilik yapan çiftlerde boşanma oranı çok az olduğu için anlaşmalı evliliği tercih ediyormuş.
Herhalde öyle olacak. Gidipte boşanırsa, sonra kızım ne yapacak? Tabii ki mecbur iyi yada kötü çözüm bulacaklar. Bir bakıma iyi ama yinede kızımı mecbur bırakmasın, kızım istediği zaman boşanabilsin. Terkedebilsin. Çekip gidebilsin. Erkeğine gerekirse kafa tutsun. Seni bırakırım. Bak! senin varını yoğunu alırım diyebilsin. (Şakasına) Yoksa kızım bu çocuğun elinde köle olur.
Birde çocuk zaten zengin, boşanırlarsa eğer biraz versin canım! O kadar parayı öteki tarafa mı götürecek? Yani, bu küçük meseleler beni üzüyor.
Bu çocuğun çevresinde buna benzer çok olaylar oluyormuş. Kadınlar Türkiye'de boşanmayı planlayarak evleniyorlarmış. Boşandıklarında, erkek zengin olarak yaşamına devam ederken, benim kızım yine erkek eline bakan başka biriyle yeniden mi evlenecek? Olmaz yani!
Bilemiyorum artık, hala ortak bir çözüm bulamadık.