- 30 Mayıs 2011
- 1.544
- 469
- 163
kızlar ben yeni mezunum ve bir arkadaşın önermesiyle polis evinde, emniyet müdürünün kızına özel ders veriyorum. öğrencimin babası emniyet müdürü olmasından dolayı polis evinde bulunan herkes bana çok ilgi gösteriyorlar, bütün çalışanlar,polisler, kafeteryadaki garsonlar falan çok dikkatli konuşuyorlar benle. ilk günlerde polis evine girerken kimlik soruyorlardı ama zamanla tanıdılar, serbest girmeye başladım hatta öğrencimin babası, talimatla benden kimlik istenmemesini bildirmiş bende kimseye bakmadan aşağıya iniyordum..gel gelelim bugün yine her zaman ki gibi kimseye bakmadan tam aşağıya inecekken,bayanın biri- sert bir şekilde- bana seslenerek buyrun,nereye iniyorsunuz böyle dedi, bende şakayla karışık "offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak" diye, keşke demez olaydım..kadın sert bir ses tonuyla "size kimlik sormak zorundayım, sizi tanımıyorum burası da yol geçen hanı değil, ver kimliğini" dedi
bende bir şey demeden verdim..neyse bayan hala konuşuyor kendince,bende birşey demeden bekleme odasına yürüdüm.. kadın bu duruma daha da sinirlendi ama bir şey demedi. Sonra bir baktım beni başkasına şikayet ediyor.. bu sefer tepem attı, yanına doğru yürüyürek " ne diyeceksin yüzüme söyle arkamdan konuşmana gerek yok" dedim, sonra beni çekiştirdiği görevliye dönerek konuşmasına devam ediyor sonra görevli bana döndü ve güzelce "kimlik sormak mecburiyetindeyiz, burda her gün farklı kişiler görev alıyor,mesela akşam mesaisine başkası gelecek" dedik, bende haklı olduğunu ama bunu söylemenin de bir adabı olduğunu belirttim, sonra bayan bana dönerek ve sertçe " iyi de sana kimlik sorar sormaz sen" offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak"diye cevap verdin sonuçta seni tanımıyorum diye ,ses tonuna dikkat etmeksizin, bağırmaya devam etti..bende dedim ki tamam mehmet beye (öğrencimin babası) bu durumu bildiririm bundan sonra her girdiğimde kimliğimi gösteririm dedim, bana demez mi git kime şikayet ediyorsan et diye
iyice sinirlendim..sonra bir polis memuru geldi, her halde anladı durumu, bana yönelerek "yine mi sizi tanımadılar, burda bir ben tanımıyorum sanırım" dedi, bende gülerek "evet" dedim..kadın bozuldu tabii..neyse müsadeniz varsa ben aşağıya iniyorum dedim, oradaki komiser "buyurun lütfen dedi" ve aşağıya indim.
Aslında yaşanan olayı anlatmayacaktım ama sonra bayanın kalkıp olanları gerçek dışı anlatmasından korktum ve ders çıkışı mehmet beye olanları anlattım, bana verdiği cevap şu oldu : " o bayanı biz buraya diğer bölgeden aldık, orada da çok şikayet vardı ben yarin ona haddini bildireceğim, kimse senle bu tarz konuşamaz, sana yapılan bu terbiyesizlik bana yapılmış gibidir, istersen senden özür dilemesini söyleyeceğim dedi, bende gerek yok dedim, size anlatmaktaki amacım hakkımda yanlış anlamamanız dedim, mehmet bey de "yok yok olur mu öyle şey" dedi..
sorum şu; öğrencimin yanında bu durumu anlatmam nahoş bir davranış mı ya da daha doğrusu mehmet beye anlatmam yanlış mıydı? çünkü adam kıza çok kızacak hatta belki işinden bile olacak ve ben kimseyi işinden etmek istemem..
birde yarin yine dersim var ve o bayana kimliğimi göstermeli miyim eğer isterse??

Aslında yaşanan olayı anlatmayacaktım ama sonra bayanın kalkıp olanları gerçek dışı anlatmasından korktum ve ders çıkışı mehmet beye olanları anlattım, bana verdiği cevap şu oldu : " o bayanı biz buraya diğer bölgeden aldık, orada da çok şikayet vardı ben yarin ona haddini bildireceğim, kimse senle bu tarz konuşamaz, sana yapılan bu terbiyesizlik bana yapılmış gibidir, istersen senden özür dilemesini söyleyeceğim dedi, bende gerek yok dedim, size anlatmaktaki amacım hakkımda yanlış anlamamanız dedim, mehmet bey de "yok yok olur mu öyle şey" dedi..
sorum şu; öğrencimin yanında bu durumu anlatmam nahoş bir davranış mı ya da daha doğrusu mehmet beye anlatmam yanlış mıydı? çünkü adam kıza çok kızacak hatta belki işinden bile olacak ve ben kimseyi işinden etmek istemem..

Son düzenleme: