anlatmakla doğru mu yaptım yoksa çocukça bir davranış mı?

MinyonKiz

Tanrı'nın Yeryüzünde Unuttuğu Minyon Kız
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
1.544
469
163
kızlar ben yeni mezunum ve bir arkadaşın önermesiyle polis evinde, emniyet müdürünün kızına özel ders veriyorum. öğrencimin babası emniyet müdürü olmasından dolayı polis evinde bulunan herkes bana çok ilgi gösteriyorlar, bütün çalışanlar,polisler, kafeteryadaki garsonlar falan çok dikkatli konuşuyorlar benle. ilk günlerde polis evine girerken kimlik soruyorlardı ama zamanla tanıdılar, serbest girmeye başladım hatta öğrencimin babası, talimatla benden kimlik istenmemesini bildirmiş bende kimseye bakmadan aşağıya iniyordum..gel gelelim bugün yine her zaman ki gibi kimseye bakmadan tam aşağıya inecekken,bayanın biri- sert bir şekilde- bana seslenerek buyrun,nereye iniyorsunuz böyle dedi, bende şakayla karışık "offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak" diye, keşke demez olaydım..kadın sert bir ses tonuyla "size kimlik sormak zorundayım, sizi tanımıyorum burası da yol geçen hanı değil, ver kimliğini" dedi:53::53: bende bir şey demeden verdim..neyse bayan hala konuşuyor kendince,bende birşey demeden bekleme odasına yürüdüm.. kadın bu duruma daha da sinirlendi ama bir şey demedi. Sonra bir baktım beni başkasına şikayet ediyor.. bu sefer tepem attı, yanına doğru yürüyürek " ne diyeceksin yüzüme söyle arkamdan konuşmana gerek yok" dedim, sonra beni çekiştirdiği görevliye dönerek konuşmasına devam ediyor sonra görevli bana döndü ve güzelce "kimlik sormak mecburiyetindeyiz, burda her gün farklı kişiler görev alıyor,mesela akşam mesaisine başkası gelecek" dedik, bende haklı olduğunu ama bunu söylemenin de bir adabı olduğunu belirttim, sonra bayan bana dönerek ve sertçe " iyi de sana kimlik sorar sormaz sen" offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak"diye cevap verdin sonuçta seni tanımıyorum diye ,ses tonuna dikkat etmeksizin, bağırmaya devam etti..bende dedim ki tamam mehmet beye (öğrencimin babası) bu durumu bildiririm bundan sonra her girdiğimde kimliğimi gösteririm dedim, bana demez mi git kime şikayet ediyorsan et diye:47::47: iyice sinirlendim..sonra bir polis memuru geldi, her halde anladı durumu, bana yönelerek "yine mi sizi tanımadılar, burda bir ben tanımıyorum sanırım" dedi, bende gülerek "evet" dedim..kadın bozuldu tabii..neyse müsadeniz varsa ben aşağıya iniyorum dedim, oradaki komiser "buyurun lütfen dedi" ve aşağıya indim.

Aslında yaşanan olayı anlatmayacaktım ama sonra bayanın kalkıp olanları gerçek dışı anlatmasından korktum ve ders çıkışı mehmet beye olanları anlattım, bana verdiği cevap şu oldu : " o bayanı biz buraya diğer bölgeden aldık, orada da çok şikayet vardı ben yarin ona haddini bildireceğim, kimse senle bu tarz konuşamaz, sana yapılan bu terbiyesizlik bana yapılmış gibidir, istersen senden özür dilemesini söyleyeceğim dedi, bende gerek yok dedim, size anlatmaktaki amacım hakkımda yanlış anlamamanız dedim, mehmet bey de "yok yok olur mu öyle şey" dedi..
sorum şu; öğrencimin yanında bu durumu anlatmam nahoş bir davranış mı ya da daha doğrusu mehmet beye anlatmam yanlış mıydı? çünkü adam kıza çok kızacak hatta belki işinden bile olacak ve ben kimseyi işinden etmek istemem..:50::50: birde yarin yine dersim var ve o bayana kimliğimi göstermeli miyim eğer isterse??

Son düzenleme:
kadin ilk kimliginizi gösterin dedigi zaman eger bagirmadan sert cikmadan gösterseydiniz basiniz agrimazdi
sonucta herkes sizi tanimak zorunda degil
kusura bakmayin bana göre siz hatalisiniz
ve anlatmaktada hatalisiniz
eger uyari alir yada isten cikarma vs gibi seyler olursa yazik
kadin görevini yapmis
bence bos yere basiniz agrimis

Polis görevini yapmış,sonuçta üst düzey askerler bile gereğinde kimlik gösteriyor.Belki size benzeyen birisi geldi,bilemez.Görevini yaptığı için işinden olursa çok üzülürüm şahsen.

siz nasıl görevinizi yapıyorsanız onlarda görevini yapıyor..sizi herkesin tanımasıda imkansız..öğrencinizin babası nezaketen sizin gönlünüzü almış bayana karşı bir ttavır sergileyeceğini düşünmüyorum sadece bir daha kimlik sormayın diyebilir..bence siz tanıdık olsada olmasada bu tarz tatsızlıkların olmaması adına kimliğinizi gösterin..

iyi olmuş kadına, burnu inmiştir artık:47: olabilir sen o şekilde cvp vermiş olabilirsin; ama hem kendısı yenı ve kimseyi tanımıyor hem de agresif agrasif tavırlar, öyle iner havası işte.
çok iyi olmuş
hiç üzülmedim ben.
biraz insan olsunlar:47::47:

evet abartmışsınız.. ilk istediğinde verseydiniz keşke, bu kadar sorun çıkmazdı.. umarım işinden olmaz..

Son düzenleme:
Yok artık! Gerekirse cumhurbaşkanı bile kimliğini göstermek zorundadır bazı yerlere girişinde kaldı ki emniyet müdürünün çocuğunun özel hocası!! Görevli bayan sadece görevini yapmış...

herkesin sizin tanımasını nasıl bekliyorsunuz ki
bi kimlik çıkartmak çok zor olmasa gerek

ilk hatayı siz yapmışsınız ters cevap vermek yerine
mehmet beyin bilgisi var deseydiniz bu şekilde olmazdı

bana göre hiç hoş olmamış gidip hemen anlatmanız
sanırım biraz emniyet müdürü olmasından dolayı sizinde tavrınız o yönde olmuş

sanki ben her istediğimi yaparım ederim gibi :26:

ben görevini yapmıyor demedim ama insan nazikçe konuşur değil mi, bu bayan neredeyse beni dövecekti ayrıca bir aydır kimlik sorulmuyor bir anda istenilince insan affalıyor.. ilk önce konuşma adabını düzeltmeli bence...

ama sizin verdiginiz cevapda olmamıs orda banada o sekilde konusulsa kadının verdigi tepkiye benzer tepki verirdim kadın kimlik sordugunda gosterebilir ve gosterirken acıklama yapardınız hala size ileri geri konusursa ozaman mehmet bey dediginiz kisiye iletirdiniz

Son düzenleme:
kızlar ben yeni mezunum ve bir arkadaşın önermesiyle polis evinde, emniyet müdürünün kızına özel ders veriyorum. öğrencimin babası emniyet müdürü olmasından dolayı polis evinde bulunan herkes bana çok ilgi gösteriyorlar, bütün çalışanlar,polisler, kafeteryadaki garsonlar falan çok dikkatli konuşuyorlar benle. ilk günlerde polis evine girerken kimlik soruyorlardı ama zamanla tanıdılar, serbest girmeye başladım hatta öğrencimin babası, talimatla benden kimlik istenmemesini bildirmiş bende kimseye bakmadan aşağıya iniyordum..gel gelelim bugün yine her zaman ki gibi kimseye bakmadan tam aşağıya inecekken,bayanın biri- sert bir şekilde- bana seslenerek buyrun,nereye iniyorsunuz böyle dedi, bende şakayla karışık "offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak" diye, keşke demez olaydım..kadın sert bir ses tonuyla "size kimlik sormak zorundayım, sizi tanımıyorum burası da yol geçen hanı değil, ver kimliğini" dedi:53::53: bende bir şey demeden verdim..neyse bayan hala konuşuyor kendince,bende birşey demeden bekleme odasına yürüdüm.. kadın bu duruma daha da sinirlendi ama bir şey demedi. Sonra bir baktım beni başkasına şikayet ediyor.. bu sefer tepem attı, yanına doğru yürüyürek " ne diyeceksin yüzüme söyle arkamdan konuşmana gerek yok" dedim, sonra beni çekiştirdiği görevliye dönerek konuşmasına devam ediyor sonra görevli bana döndü ve güzelce "kimlik sormak mecburiyetindeyiz, burda her gün farklı kişiler görev alıyor,mesela akşam mesaisine başkası gelecek" dedik, bende haklı olduğunu ama bunu söylemenin de bir adabı olduğunu belirttim, sonra bayan bana dönerek ve sertçe " iyi de sana kimlik sorar sormaz sen" offf bıktım artık bir gün kimlik sorup ertesi gün sormamak"diye cevap verdin sonuçta seni tanımıyorum diye ,ses tonuna dikkat etmeksizin, bağırmaya devam etti..bende dedim ki tamam mehmet beye (öğrencimin babası) bu durumu bildiririm bundan sonra her girdiğimde kimliğimi gösteririm dedim, bana demez mi git kime şikayet ediyorsan et diye:47::47: iyice sinirlendim..sonra bir polis memuru geldi, her halde anladı durumu, bana yönelerek "yine mi sizi tanımadılar, burda bir ben tanımıyorum sanırım" dedi, bende gülerek "evet" dedim..kadın bozuldu tabii..neyse müsadeniz varsa ben aşağıya iniyorum dedim, oradaki komiser "buyurun lütfen dedi" ve aşağıya indim.

Aslında yaşanan olayı anlatmayacaktım ama sonra bayanın kalkıp olanları gerçek dışı anlatmasından korktum ve ders çıkışı mehmet beye olanları anlattım, bana verdiği cevap şu oldu : " o bayanı biz buraya diğer bölgeden aldık, orada da çok şikayet vardı ben yarin ona haddini bildireceğim, kimse senle bu tarz konuşamaz, sana yapılan bu terbiyesizlik bana yapılmış gibidir, istersen senden özür dilemesini söyleyeceğim dedi, bende gerek yok dedim, size anlatmaktaki amacım hakkımda yanlış anlamamanız dedim, mehmet bey de "yok yok olur mu öyle şey" dedi..
sorum şu; öğrencimin yanında bu durumu anlatmam nahoş bir davranış mı ya da daha doğrusu mehmet beye anlatmam yanlış mıydı? çünkü adam kıza çok kızacak hatta belki işinden bile olacak ve ben kimseyi işinden etmek istemem..:50::50: birde yarin yine dersim var ve o bayana kimliğimi göstermeli miyim eğer isterse??
Hiç bir devlet memuru işten atılmaz sadece görev yeri değiştirilir. Öğrencinizin babası oldukca kıdemli senden bir daha kesinlikle kimlik istemez. Sürülüceğini oda tahmin ediliyordur :D

ben görevini yapmıyor demedim ama insan nazikçe konuşur değil mi, bu bayan neredeyse beni dövecekti ayrıca bir aydır kimlik sorulmuyor bir anda istenilince insan affalıyor.. ilk önce konuşma adabını düzeltmeli bence...

bence de düzgün bir şekilde tekrar edebılırdı.
hemen burnunu havaya dikmesine gerek yok:19:

kendisi polis değil.. zaten farketmez polis olup olmaması benim sinirlendiğim nokta daha ben "oof yine mi kimlik demeden" mahalle ağızıyla konuşması..

bence de düzgün bir şekilde tekrar edebılırdı.
hemen burnunu havaya dikmesine gerek yok:19:

aynen hayır bir ne-oldum oluyor insan..düşün alışıyorsun kimlik vermemeye sonra birden sert sert konuşması deli etti beni..bir de oturup diğer görevlilere olayı anlatıyor..

Sivil biri olarak sizin ilk tavrınız zaten çocukca olmuş. Böyle tesislere girmek heran kimliğinizin elinizin altında olmasını gerektirir. Bizde aynı ortamlara giriyoruz, eşime sormazken arkasındna ben girdiğimde bana (tanımayanlar) sorabiliyor. Kibarca davranmak ve seviyeyi koruyanın ilk siz olmanız gerekirdi. Başka bir şeye canı sıkılmış olabilir, size yansıtmış olabilir. Unutmayın ki siz misafirsiniz o bayan orada görevli!

aynen hayır bir ne-oldum oluyor insan..düşün alışıyorsun kimlik vermemeye sonra birden sert sert konuşması deli etti beni..bir de oturup diğer görevlilere olayı anlatıyor..

biliyorum canım
bende ders verdığım bir zaman bu tarz bir durumla karsılastım.
o yüzden üzülmedim kadına
kendılerını bişi sanıyorlar:47:

herkesin sizin tanımasını nasıl bekliyorsunuz ki
bi kimlik çıkartmak çok zor olmasa gerek

ilk hatayı siz yapmışsınız ters cevap vermek yerine
mehmet beyin bilgisi var deseydiniz bu şekilde olmazdı

bana göre hiç hoş olmamış gidip hemen anlatmanız
sanırım biraz emniyet müdürü olmasından dolayı sizinde tavrınız o yönde olmuş

sanki ben her istediğimi yaparım ederim gibi :26:

hayır asla..ben kendini beğenmişlik yapmadım yapmam da..sadece o kadar insanın içinde sert müdahale etmesi sinirlendirdi yoksa niye kimliğimi vermeyim, dediğiniz gibi bir kimlik çıkartmak zor değil..:)

Back
X