anlayamıyorum arkadaşlar =( çok anlamak istiyorum ama yapamıyorum =(

onun sonradan eklemeli dediği şudur... büyük bir kısmı farsçadan türeyen bir dil olduğu. 10 bin kelime vardır Türkçemizde farsçadan geçen.. sonradan kelimeler eklenebilir Türkçeye ama uydurma kelimelerden oluşmaz bu... ve wikipediyadaki her bilgide doğru değildir onuda belirteyim.

dikkate alırım iyi geceler.

tabiki olabilir bende öyle düşünüyorum. işsizlik zor 33 yaşında bi adam için. ama o kadar bezdim ki şurada. ilk sorum bu sitede bişi bilmiyorum nerden kime cevap vericem nerden görücem onu da bilmiyorum. başıma ağrılar girdi. evliyim kocam var çocuğum var şükür diye mutluluktan hallenen insanlarla sorumdaki yardım çağrımın ucundan kenarından alakalı olmayan bişiyi tartışıyorum kaç dakikadır.

Şimdi laf mı soktun anlamadım ben ?.
Evet evli kocalı çocuklu mutlu olanlardanım da ona göre yanıt vericem bi laf sokma durumu varsa.
Uykum geliyo dolayısıyla jeton köşeliye döndü...

Şimdi laf mı soktun anlamadım ben ?.
Evet evli kocalı çocuklu mutlu olanlardanım da ona göre yanıt vericem bi laf sokma durumu varsa.
Uykum geliyo dolayısıyla jeton köşeliye döndü...

laf soktum da sana değil yaa :/ orda şükürlü mükürlü olana didim ben...

Yok şekerim ben vermiyorum.. Ama yanıldığın bir noktayı belirtmeden geçemeyeceğim...Bu tuhaf kelimenin dilimizin sondan eklemeli bir dil olmasıyla değil, argoyla ilgisi vardır...
Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur..

Vallahi ben hiç görmedim, ne zaman geldin bu konuya sen:53:

Kalk gidelim:4:

Senin yüzünden banlanırsam atlet don neyim getir bana :26:
Malum mapus şartları zor bekleyenin olmazsa :5:
Atla arkama gidelim ban gelecek şimdi :10:

Türkçe sonradan eklemeli bir dil değildir.. atar kelimeside atarlanmaktan gelmez ayrıca atarlanmak nedir? Atar yapmak karşı çıkmanın argosu manasında kullanılan bir kelimedir. Sizin dediğiniz gibi kökten falan türeyen birşey değil.

Atarlanmadan önce ya düzgün yazın ya da atarın argo olup olmadığını öğrenerek gelip sataşın.

Birincisi birleşik yazdığınız bağlaç olan 'de' ayrı yazılır. 'birşey' yazdığınız sözcüğün doğrusu da 'bir şey'dir.

İkincisi atar kelimesi argo değildir. TDK'dan alıntı:

atar:
Cesaret, cüret, kudret.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

Linki kopyalanmıyor, resme bakarak görebilirsiniz. Argo değil, Türkiye Türkçesi Ağızları içinde tanımlanan bir sözcük:
$Adsýz.webp

Bilip bilmeden ona buna sataşmayın. Ayrıca atarın anlamını da doğru bilmiyorsunuz. Bir şeye cesaret etmek için 'karşı çıkmak' gerekmez. Yani dediğiniz gibi karşı çıkmak anlamını karşılamıyor. Son olarak esasında Türkçe sondan eklemeli bir dil. Yapım eki, çekim eki olsun... İstisnalar her şeyde olduğu gibi var. Ayrıca istisnaların çoğunun Türkçe alternatifi var vs. Uzman değilim. Ama bu kadarını biliyorum. Hiçbir şey bilmemenize rağmen artislik yapmanız yersiz.

Son düzenleme:
facebook çıktı mertlik bozuldu :)))
eskiden napıyomuşuz ya biz..telefon bile yokmuş..ozaman bu konuları bile açamazdık..ne kadar garip yaa..
her şeyi kafaya taka taka kuruyup kalcaz
:52::52::52::52:

Atarlanmadan önce ya düzgün yazın ya da atarın argo olup olmadığını öğrenerek gelip sataşın.

Birincisi birleşik yazdığınız bağlaç olan 'de' ayrı yazılır. 'birşey' yazdığınız sözcüğün doğrusu da 'bir şey'dir.

atar:
Cesaret, cüret, kudret.

Linki kopyalanmıyor, resme bakarak görebilirsiniz. Argo değil, Türkiye Türkçesi Ağızları içinde tanımlanan bir sözcük:
Eki Görüntüle 560007

Bilip bilmeden ona buna sataşmayın. Ayrıca atarın anlamını da doğru bilmiyorsunuz. Bir şeye cesaret etmek için 'karşı çıkmak' gerekmez. Yani dediğiniz gibi karşı çıkmak anlamını karşılamıyor.

Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur ve "atar yapmak, atar vermek, atar koymak" argo kullanımlardır...

Kimse "atar" kelimesi yoktur, varsa bile argodur demedi..
Siz de doğru düzgün okuyup anladıktan sonra gelip burada atar yapın millete.

atar:
Cesaret, cüret, kudret.

Eki Görüntüle 560007

Bilip bilmeden ona buna sataşmayın. Ayrıca atarın anlamını da doğru bilmiyorsunuz. Bir şeye cesaret etmek için 'karşı çıkmak' gerekmez. Yani dediğiniz gibi karşı çıkmak anlamını karşılamıyor.

Bakınız o linktede benim dediğimi diyor.. de ve da bağlacını gayette iyi bilirim konumuz bu değil öğretmenize gerek yoktu. Lakin dikkat etmişseniz ben orada sadece atar kelimesi için yorumlar yaptım siz bunu neden böyle bir vazife edinipte zahmet ettiniz? Sataştığım falanda yoktu.. Hadi ben bilmiyorum kabul ediyorum. peki bir eğitimcinin bu bilgiyi bize sizin gibi TDKdan değide wikipediayadan vermesi ne kadar etik? saygılarımla... Bilginiz içinde teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Konunun dışına çıktığımız için belkide ceza alacağız ama forum kuralları gayet açıktır düzgün ve anlaşılır Türkçe kullanınız.

Belki benim görevim değil müdahale etmek ama gördüğüm yanlışı gösterdim... Bunun adı sataşma olmuyor.

arkadaşlar benim bir sevgilim var benden uzakta. bir defa evelnip boşanmış. onu çok seviyorum. o kadar ki 2 aydır öle sadığım ki ona. hatta kocaman bir resim yaptım hediye. çocuğuu verdim ona bir nevi..ama şimdi o bunalımda ve işsiz parasız. tiyatroyla ilgileniyor.uzağız birbirimize. akrep burcu. ben ikizler =( nasıl anltacağımı da bilmiyorum. o 33 yaşında ben 23. facede şu durumları paylaşmış.1)Ağlamak ruhu temizler....2)Çok sevme !! kimse şaşırmasın...3)Hayat aldıklarına karşılık verme ... Ama alma yeter artık..... bunun yanında yüyüüşe çıkıcam deyip çevirim dışı olduktan sonra şu şiiiri payşamış YILMAZ ERDOĞAN BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI - YouTube sizce sevdiği unutamadığı biri mi var kızlar =( ben atar bile yapamıyorum ki bunu hiç soraamam. bir de 2 ay su gibi akıp geçti ben hiç böyle bağlanmadım =(

Konunuza dönecek olursak;

Durumuzda sorun teşkil eden bir yan yok.

Face'deki paylaşımlarını değerlendirmek yerine sizinle neler paylaşıyor ya da paylaşmıyor bunlara göre ilişkinizin akıbetini değerlendirirseniz daha mantıklı bir yol olur.

Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur ve "atar yapmak, atar vermek, atar koymak" argo kullanımlardır...

Kimse "atar" kelimesi yoktur, varsa bile argodur demedi..
Siz de doğru düzgün okuyup anladıktan sonra gelip burada atar yapın millete.

Okuduğunuzu anlamadınız mı? Ben atar vermek, atar koymak gibi şeylerden bahsettim mi? Demediğim şeylerle bana sataşıyorsunuz. Ayrıca atar kelimesine argo diyen varken bana nasıl kimse demedi diyorsunuz? Atar kelimesi argo değildir diyorum ve kanıtıyla sunuyorum. Siz daha neyi savunuyorsunuz? Ben atara fiil eklenerek yapılan kelimelerden bahsettim mi? Benim ne dediğim açık. Üste çıkmak için söylemediğim şeyler üzerine konuşmanız bir yere varmanızı sağlamaz. Atar ağız sözlüğünde varsa normal kullanımı muhtemelen atar yapmak, belki de atarlanmaktır, bilemiyorum. Ama atar vermek, atar koymak gibi kelimeler için (ve atarlanmak, atar yapmak da dahil) bir şey belirtmedim. Ben kişisel görüşümü değil TDK ispatlı, doğru olanı savundum. Geri kalan kısmı için başkalarına sataşın. Ben daha fazla muhatap olmayacağım sizinle.

Ayrıca kötü bir şey söylenmediği ve hakarete, birine karşı kabalığa varmadığı sürece argo kullanımı kimi ilgilendirir?

Bakınız o linktede benim dediğimi diyor.. de ve da bağlacını gayette iyi bilirim konumuz bu değil öğretmenize gerek yoktu. Lakin dikkat etmişseniz ben orada sadece atar kelimesi için yorumlar yaptım siz bunu neden böyle bir vazife edinipte zahmet ettiniz? Sataştığım falanda yoktu.. Hadi ben bilmiyorum kabul ediyorum. peki bir eğitimcinin bu bilgiyi bize sizin gibi TDKdan değide wikipediayadan vermesi ne kadar etik? saygılarımla... Bilginiz içinde teşekkür ederim...

Ben de atar kelimesi için konuştum ve gördüğünüz gibi atar kelimesi argo değil. Benim vazifemi sorguluyorsanız siz neden argo konuşup konuşmamasını sorguluyorsunuz? Şahsınıza bir şey veya kötü bir şey mi dedi? Ayrıca ben konu sahibini savunmuyorum. Sadece uzayan bir şeyi aydınlatmak istedim. Onun dışında eğitimci mi, nereden alıntıladı vs. beni ilgilendirmez. Bana niye şikayet ediyorsunuz?

Konunun dışına çıktığımız için belkide ceza alacağız ama forum kuralları gayet açıktır düzgün ve anlaşılır Türkçe kullanınız.

Belki benim görevim değil müdahale etmek ama gördüğüm yanlışı gösterdim... Bunun adı sataşma olmuyor.

TDK'da argo dışı olarak geçen bir sözcükten bahsediyoruz. Ve çoğunuz ne olduğunu bildiğinize rağmen eleştirme amaçlı anlamamazlıktan geldiniz. Hem sözlükte geçmesi hem de çoğunuzun ne kastettiğini anlamanıza bakılırsa gayet anlaşılır ve düzgün bir kelime kullanmış konu sahibi.

Diyeceklerim bu kadar. :)

İyi geceler.

Bu 3 cümleyi aynı temada nasıl kullandınız inanın anlayamadım.
Birincisi 2 ay sadık olmanız aklımda koccaman bir soru işareti, bunu ne maksatla söylediniz???
İkincisi resim ve çocuk yapmak arasındaki ilişkiyi kuramadım, açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üçüncüsü ise bunalımda işsizliği yüzünden demişsiniz, unutamadığı bir eski sevgili mevzusu nereden çıktı???

Bu 3 cümleyi aynı temada nasıl kullandınız inanın anlayamadım.
Birincisi 2 ay sadık olmanız aklımda koccaman bir soru işareti, bunu ne maksatla söylediniz???
İkincisi resim ve çocuk yapmak arasındaki ilişkiyi kuramadım, açıklarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üçüncüsü ise bunalımda işsizliği yüzünden demişsiniz, unutamadığı bir eski sevgili mevzusu nereden çıktı???

sitede yeni olduğumdan nasıl cevap vereceğimi bilemedim. şöyle açıklıyım ben hiç bir ilişkimde çok ciddi yaşamadım 2 defa aldatıldığım için bağlanma gibi bir becerimi kaybettim sanıyorken 2 ayın su gibi aktığını gördüm.
ikinci olarak resim yapıyorum ve her çalışmam özgün olduğundan benim çocuğum gibi. çalışmalarımı satmam. sevdiğim nadir insanlara armağan ederim. sevgilimde onlardan biri oldu kısa bir sürede.
facedeki paylaştığı durumlardan =( bakar mısınız ne demiş çok sevme! kimse şaşırmasın. ne demek ki inanın anlayamıyorum =( yaşı büyük olduğundan mı ne. anlamakta gerekten güçlük çekiyorum :(

Hah şimdi biraz biraz kafamda şablon oluşmaya başladı.
İlişkiniz iki aydır, o sebeple o cümledeki vurgu.
Sanatla uğraşıyorsunuz dolayısıyla kendi emeğiniz ve göz nurunuzu hayatınızdaki bu adama vermeniz sizin için en en büyük adımlardan biri.
Öbürü de paylaşımda bulunduğu şarkı içeriği sebebiyle unutamadığı biri olduğunu düşündünüz.
Dediğiniz gibi bunalımdaysa böyle şarkılar paylaşması normal, hatta olmasa bile normal.
En mutlu anlarda bile insanın içine işleyen şarkıları dinlemek zevk verebilir, keza zaten ruh hali çok iyi değilse tek yapacağı bu olur.
Ben sizin gibi düşünmedim ya da şöyle söyleyeyim, sadece bir paylaşımından ötürü kimsenin hayatında unutumadığı biri olduğu çıkarımında bulunamam.
Biraz daha bekleyin, kafanızı buna çok yormayın derim.
Zamanla her şey çözülecektir zaten, ruhani olarak zayıflamış bir insana da bu tarz sorular sormak ancak size kaybettirir.

Konu nerelere geldi, ilk sayfada konu sahibesiyle geçen konuşmamız.
Burada anlaşılmayan detayları beraberce ortaya çıkardık, o açıkladı ben yorumladım ve o da durumun bu olduğunu onayladı.
Bu kadar basitti, ilk sayfayı kimse tam okumamış ve tartışma başka yerlere gitmesin diye alıntı yapıyorum konu detaylarından.
Türkçeydi değildi, argoydu değildi di başka yerlerde tartışalım.
Soran olursa sana ne oluyor diye, her girdiğim konuda bir tartışma var, üzerime alınıyorum artık uğursuz muyum neyim:52:, bunu tatlıya bağlamak adına adım atayım dedim.
İyi geceler.

KOnu sahibi bence o adam seninle öylesine takiliyor, yani sevdiginden felan degil,
parasi yok yanina gelemiyor falan fasa fiso bunlar, hep sen gidiyormussun zaten, nereye kadar?
Ayrica adam hic calismamis birisi diye dogru anladim sanirim, senin ne isin olurki öyle biriyle?
Kimin ne isi olur?
Ilk evliligide bu yüzden bitmistir zaten,
sanirim yasin cok kücük bence bu adamdan uzak dur,
2 ayda öyle hemende baglanma yani

Yani eşinden yeni mi ayrılmış adam,eski eşine mi gönderme yapıyor sence?
Facebookta eski sevgilisi mi var?
Sen bu kadar bağlandığını belli etme,belli ki yaşı büyük olduğundan sen onda
şefkat,sahiplenilme gibi duygular yaşadın bağlandın kolayca..Ama üstüne
gitme ters tepmesin.Umursamaz davran .

Sevgili arkadasim belki diger uye arkadaslarimizin soylediklerini tekrarlayacagim..
Ilk once sana onerim sorunlarini belirle sorunlarin icin sorular yarat neyden supheleniyorsun paylasimlarindan mi ?
o zaman arastir eski esi kimmis?
kac tane sevgilis olmus?
sevgilisi esi hala listesindemi ?
cok fazla belli etmeden son zamanlarda kimlerle gorusmus v,s Ondan sonra gelelim is guc meselesine bir seyleri acik acik konusmak lazim durum anlasildi karsindakinin maddi durumu musait degil gelemiyor sadece sen gidiyorsun gidiyorsun da nereye kadar hep sen mi gidiceksin bir gun demiycekmisin sen kendine acaba o beni sevmiyo mu da gelmiyo? hadi parasi yok zaten nasil gelsin.. Ben oyle insanlar gordumki yemeginden gezmesinden azar azar ayirip sen 5 gidiyosan en azindan o 1 gelsin. Sigara kullaniyormu acaba? Gunumuzde herkeze guven olmaz 2 ay az bir surede degil cok da degil adam 33 yasinda fikirleriniz uyusuyormu acaba sen daha yeni olgunlasiyorsun 4-5 yil sonra cilginliklar yapmak isteyebilirsin ama o 4-5 yil sonra 40'ina hazirlanmaya baslayacak tabi ben bunu genel olarak nitelendiriyorum genc ruhluysa ne guzel cunku bazilari yasina ragmen cok daha olgun olabiliyorlar heleki genc yaslarda omuzlarina cok yuk yuklenmisse. Ayrica karsinda yetiskin biri var rahat rahat konusabilirsin bu yollardan gecmis nasil olsa eger onun kapanmamis bir yarasi varsa senide yaralamaya hakki yok kendini toparla guclu olduguna inanki guclu olasin.Basimiza her gelen sey bizim icin bir tecrubedir eger soylediklarinde hakli cikarsan uzuleceksin elbette am guclu durmalisin daha boyle nereye kadar giderdiki yani bazi dogrulari eger kanitlarsan kendine itiraf etmekten hic cekinme. Umarim ki endisen yersizdir .

Back
X