anlayamıyorum arkadaşlar =( çok anlamak istiyorum ama yapamıyorum =(

konu özet olarak şu mu 2 ayda bağlanmanız ve sevmeniz onun da facebook a yazdığı yazılardan başka birini mi seviyor gibi bir anlam çıkartmanız mı?

böyle bir soruyu bir erkeğin sormasındaki amaç ne olabilir ki :) herneyse...atar sık olmasa da atarlanmak sinir atmak gibi kökünden çok da uzaklaşmayan bir kelime. türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için daha çok kelimemiz türeyecek :)

Buraya gelip ne sorular soran erkekler gördük biz kk hatunları:ssz:

Ya cidden yanıldıysam kusura bakma..

Bir takım durumlara da bu kadar anlam yükleme...2 aylık ilişkin gibi..Sevgilinin Facebookta ne paylaşıp neyi beğendiği gibi...
Hayatta çok daha anlamlı durumlar var...
Bu kadar boş şeylerle tüketmeyin şu güzelim enerjinizi...

Konu sahibi şimdi senin asıl derdin bu adamın face de paylaştığı şeyler mi?
Başka biri mi olabilir diye soruyosun?
Bu mu olay ?

eleştiresim varda keyif mi yapıyoruz burda...sen düzgün anlatamadığın için komediye dönüştü mesele...
düzgünce izah etseydin başlangıçta, şimdiye kadar sekiz sayfa olmuş, çoktan cevabını tavsiyelerini alırdın...
sen anlatamadım diye kabulleneceğin yerde hala savunucu davranıyorsun...
stajyer bir öğretmene üslubu biz öğretmeyelim istersen...keşke şu sonlarda kullandığın üslubu, girişte kullansaydın, saygıyla tavsiyeleri eder geçerdik arkadaşım..kendin getirdin buduruma...

senin dalga geçesin varmış ti ye alasın varmış diye niteleyeceğim ben çünkü soruma gayet düzgün cevaplarda aldım yardım etme amaçlı. ama niyeyse sen sürekli yerden yere vurdun. anlamıyorsan ne demek istediğimi ayrıntılı sorarsn en başta soran arkadaşım gibi. bende tane tane açıklarım değil mi. en olmadı cevabından mahrum kalırım. sorun değil.

Türkçe sonradan eklemeli bir dil değildir.. atar kelimeside atarlanmaktan gelmez ayrıca atarlanmak nedir? Atar yapmak karşı çıkmanın argosu manasında kullanılan bir kelimedir. Sizin dediğiniz gibi kökten falan türeyen birşey değil.

Ücretsiz online ders verilir..:24:

Tamam çıktım konudan:17:

eleştiresim varda keyif mi yapıyoruz burda...sen düzgün anlatamadığın için komediye dönüştü mesele...
düzgünce izah etseydin başlangıçta, şimdiye kadar sekiz sayfa olmuş, çoktan cevabını tavsiyelerini alırdın...
sen anlatamadım diye kabulleneceğin yerde hala savunucu davranıyorsun...
stajyer bir öğretmene üslubu biz öğretmeyelim istersen...keşke şu sonlarda kullandığın üslubu, girişte kullansaydın, saygıyla tavsiyeleri eder geçerdik arkadaşım..kendin getirdin buduruma...

senin dalga geçesin varmış ti ye alasın varmış diye niteleyeceğim ben çünkü soruma gayet düzgün cevaplarda aldım yardım etme amaçlı. ama niyeyse sen sürekli yerden yere vurdun. anlamıyorsan ne demek istediğimi ayrıntılı sorarsn en başta soran arkadaşım gibi. bende tane tane açıklarım değil mi. en olmadı cevabından mahrum kalırım. sorun değil.

konu özet olarak şu mu 2 ayda bağlanmanız ve sevmeniz onun da facebook a yazdığı yazılardan başka birini mi seviyor gibi bir anlam çıkartmanız mı?

evet. onu anlayamıyorum. yaşından mı bilmiyorum ama anlamlandıramama problemi var :( ben de istemezdim tabiki facebooka bakıp hıı şunu mu düşünüyor ne düşünüyor diye düşünmeyi ama durum bu. zor seviyorum. ben de şaşırdım. ama böyle :(

allah aşkına cevap vermeyin yahuu. derdimi söyledim şurda :( iyi geceler.

Ne atar yapıyosun bana şimdi...
Ben güzelce cevabımı yazmışım dimi.
Dedim sadece hani başka birinden de mi şüpheleniyosun diye.
Şüpheleniyosan yok sanmam diyecektim.
Çünkü facede yazdıklarından başka biri olduğu kanısına varamayız.
İşsiz olduğundan bunalım takılıyodur yani olamaz mı.

Türkçe - Vikipedi burada türkçenin sondan eklemeli bir dil olup olmadığı bilgisi vardır. dersi umarım siz vermiyorsunuzdur. kulaktan duyma bilgiler kullanmak pek sağlıklı değil.

onun sonradan eklemeli dediği şudur... büyük bir kısmı farsçadan türeyen bir dil olduğu. 10 bin kelime vardır Türkçemizde farsçadan geçen.. sonradan kelimeler eklenebilir Türkçeye ama uydurma kelimelerden oluşmaz bu... ve wikipediyadaki her bilgide doğru değildir onuda belirteyim.

evet. onu anlayamıyorum. yaşından mı bilmiyorum ama anlamlandıramama problemi var :( ben de istemezdim tabiki facebooka bakıp hıı şunu mu düşünüyor ne düşünüyor diye düşünmeyi ama durum bu. zor seviyorum. ben de şaşırdım. ama böyle :(

face üzerinden yaşanılan bir ilişki!

Ya da yaşadığınızı sandığınız bir ilişki..

Adamın sana karşı ciddi birşeyler düşündüğünü sanmıyorum..

Üzülmeni istemem ama bence sen aklını başına topla da daha fazla bağlanmadan, bu kişiden kendini soyutlamaya bak..

Sonu yok gibi, senin bu ilişki sandığın şeyin..kusurabakma..

Ne atar yapıyosun bana şimdi...
Ben güzelce cevabımı yazmışım dimi.
Dedim sadece hani başka birinden de mi şüpheleniyosun diye.
Şüpheleniyosan yok sanmam diyecektim.
Çünkü facede yazdıklarından başka biri olduğu kanısına varamayız.
İşsiz olduğundan bunalım takılıyodur yani olamaz mı.

tabiki olabilir bende öyle düşünüyorum. işsizlik zor 33 yaşında bi adam için. ama o kadar bezdim ki şurada. ilk sorum bu sitede bişi bilmiyorum nerden kime cevap vericem nerden görücem onu da bilmiyorum. başıma ağrılar girdi. evliyim kocam var çocuğum var şükür diye mutluluktan hallenen insanlarla sorumdaki yardım çağrımın ucundan kenarından alakalı olmayan bişiyi tartışıyorum kaç dakikadır.

onun sonradan eklemeli dediği şudur... büyük bir kısmı farsçadan türeyen bir dil olduğu. 10 bin kelime vardır Türkçemizde farsçadan geçen.. sonradan kelimeler eklenebilir Türkçeye ama uydurma kelimelerden oluşmaz bu... ve wikipediyadaki her bilgide doğru değildir onuda belirteyim.

Yaa..Bi atar yüzünden konu nerelere geldi dimi.

face üzerinden yaşanılan bir ilişki!

Ya da yaşadığınızı sandığınız bir ilişki..

Adamın sana karşı ciddi birşeyler düşündüğünü sanmıyorum..

Üzülmeni istemem ama bence sen aklını başına topla da daha fazla bağlanmadan, bu kişiden kendini soyutlamaya bak..

Sonu yok gibi, senin bu ilişki sandığın şeyin..kusurabakma..

biraz daha zaman geçsin de bakalım..teşekkürler.

Türkçe - Vikipedi burada türkçenin sondan eklemeli bir dil olup olmadığı bilgisi vardır. dersi umarım siz vermiyorsunuzdur. kulaktan duyma bilgiler kullanmak pek sağlıklı değil.

Yok şekerim ben vermiyorum.. Ama yanıldığın bir noktayı belirtmeden geçemeyeceğim...Bu tuhaf kelimenin dilimizin sondan eklemeli bir dil olmasıyla değil, argoyla ilgisi vardır...
Türkçe'de atarlanmak diye bir kelime yoktur..
Bencede çık :4:
Bak bana hiç geyik yapıyom mu :55:

Vallahi ben hiç görmedim, ne zaman geldin bu konuya sen:53:

Kalk gidelim:4:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X