anlayamıyorum arkadaşlar =( çok anlamak istiyorum ama yapamıyorum =(

bir hevesle konuya girdim atar kelimesine ışık getirmek için ama olay çözülmüş :ssz:

Doğru olan hangisi?

canım yorumları tamamen okuyamadım kim doğruyu söyledi bilemiyorum ama benim naçizane bilgime göre atar cesaret, heybet anlamına gelir.
atarlanmak diye bir durum yok tabi Türkçede sonradan oluşturulmuş ama kullanılıyor olması da şaşırtıcı değil çünkü Türkçeyi nereye çekersen oraya gider.
eski anlamını çok fazla yitirmese de sinirlenmek, çıkışmak olarak kullanılıyor .
zaten çoğu kelime de eski anlamında kullanılmıyor günümüzde:31:

canım yorumları tamamen okuyamadım kim doğruyu söyledi bilemiyorum ama benim naçizane bilgime göre atar cesaret, heybet anlamına gelir.
atarlanmak diye bir durum yok tabi Türkçede sonradan oluşturulmuş ama kullanılıyor olması da şaşırtıcı değil çünkü Türkçeyi nereye çekersen oraya gider.
eski anlamını çok fazla yitirmese de sinirlenmek, çıkışmak olarak kullanılıyor .
zaten çoğu kelime de eski anlamında kullanılmıyor günümüzde:31:

Hah işte bizde atarlanmak üzerinden gittik... kökünden gelmedir odur budur derken konu buralara geldi:1:

Teşekkür ederim bilgiler için:16:

Hey MaşaAllah, konu dışı ve polemik...

Cezalar ağır deniyor birde, ağır dendiği, feveran edildiği halde hala herkes yapacağından geri kalmıyorsa biz ne yapalım...

Back
X