Anlayış yoksunu eş

"Zarar gelmiyor"luk bir şey değil ki, sıcaktan uyuyamamak diye bir şey var işte. :)
Esintide, soğukta yatmasam uyuyamam ben, sıcaktan zarar gelmez deyip eşim gibi uyumaya çalışsam sabahı ederim, sabahı döndürür öbür geceyi ederim, uyuyamam, en fazla canıma geçer bayılırım. Ancak mesela eşim ter içinde de kalsa uyur, ben biraz terleyeyim sıkıntı gelir uyanırım. Anlattım ya, gecenin köründe uykumun ara yerinden uyanırdım diye. :) İşte insanların uyku konforu da farklı farklı, siz eşinizle bir orta yol bulmaya bakın. Evinizin en güzel esen yeri orasıysa da orada yatmak ister yani soğuğu seven biri. Mesela annemlerin yazlığında klima yoktu geçtiğimiz senelere kadar. Yatılı kalacağımda, akşam dağdan esinti alan bir köşesi vardı evin, gider oraya yatardım kutup ayısı gibi ahshs Oranın pencelerini kapatmak isteseler itiraz ederdim.

Siz sarıp sarmalayın boynunuzu, alın önleminizi. Eşinizle de gündüz güzelce bir konuşun "Sıcaktan uyuyamıyor musun hayatım, ben de yine tutulur boynum, canım yanar hasta olurum diye önlem almaya çalışıyorum. Nasıl yapsak bu pencere işini?" diye. Öküz değilse o da bir çare düşünür. Şimdi uyku zamanı, sinir minir şey etmeyin. Sabah konuşursunuz.

Denerim canım sağolasın
Boynum tutuldu benimle ilgilenmedin, hapşırdim cok yasa demedin cok yorucu değil mi karsi taraf icin?
Ah hemde nasıl ben dusuncesizlik ediyorum işte böyle bekletilere girerek

Anlamaz o.en iyisi ben odamı ayirmaliyim

Uzerinizi ortun ya da dusunuzu daha erken saatlerde alin calismiyorsaniz. Ben de havalar 17-18 derece olmaya basladigindan beri cam acik yatiyorum, arada cocuklar da gelip yaninda yatiyor. Boyun fitigim ve daha bir suru seyim var boynumda, hicbir yerim tutulmuyor.

Peki siz boyun fitiginizi tedavi ettirmeyi dusunmez misiniz?

Siz de bayağı ılımlıymışsınız

Boynumu sıcak tutmam söylendi.

Sıcaktada uyunmaz yani siz haklısınız ama rahat edemiyorsa orada yatsın havalar soğuyunca tekrar birlikte yatarsınız şart mı yani?

Boynumu sıcak tutmam söylendi.
Aslinda onerilmez; cunku sicak kaslari gevsetir ve o kaslarin gevsememesi lazim fitiginizin daha da zarar gormemesi icin.

Sicak uygulama sadece fizik tedavide yapilir ve bitince gecer. Ozetle ben sizin sorununuzun boyun tutulmasindan ziyade anlayissiz ve sizinle ilgilenmeyen esiniz oldugunu dusunuyorum

Siz de bayağı ılımlıymışsınız

Ben, ılımlı ahshsh hiç güleceğim yoktu vallahi.
Sinirli, tartışmalı zamanlarından geçip, çözüme kavuşturduğumuz bir konu olduğu için çözümleri yazıyorum işte. Olmuyor "Beni hiç düşünmüyorsun!" diye birbirini işaret etmeyle. Eşimle, yan yana gelebilecek en zıt iki insanız ve aksine ben daha hırçın-öfkeli kalırım eşimin yanında, o çok sakindir, ılımlıdır. Ancak birbirimizi anlamanın, zıtlıklarımıza rağmen birlikte olmaya devam etmek için, bizi bir arada tutacak yollar keşfetmenin peşindeyiz. Konu sahibinin eşinde yoksa bu anlayış, zaten konuşsa da işlemez. Bari boşa dövüşmesin, boşa kendini yıpratmasın.

Eşim binadaki erkeklerle okey oynamaya gidip saat 1 den sonra eve döndü 4 saat okey mi olur diyorum kendi adıma.. Şimdi hangimizin ki daha düşüncesiz bilemedim..

Bende sicaktan uyuyamiyorum. Klimamiz salonda, acip yatiyoruz odamiz soguk olmuyor, ustelik timer var kendiliginden kapaniyor. Ama esim usuturuz diyor. En son yataga buz kupunu beze sararak yattim. Kesinlikle uyuyamıyorum bacagimi koydugum yer yaniyor sanki.

Sizin saglik probleminiz varmis. Imkaniniz varsa daha erken saatte dus alamaz misiniz?

Ben ironi yapmıştım aslında Bilmiyorum, ben yorumunuzdan eşinize karşı tahammülsüz olduğunuzu düşündüm.. Klimayı 20 dereceye alıp eşinize örtecek bir şey bırakmamanız falan

Ben ironi yapmıştım aslında Bilmiyorum, ben yorumunuzdan eşinize karşı tahammülsüz olduğunuzu düşündüm.. Klimayı 20 dereceye alıp eşinize örtecek bir şey bırakmamanız falan

Ahashsh anlamadım valla gecenin 2sinden sonra benim ironi, sarkazm, hiciv algısı kapanıyor. Hele de yoğun bir günün ardından.

Ya ben eşime neler ettim, denk gelen konularda vardır öyle anlatırım. :)
Tahammülsüz değilim, tahammülümün gün içinde her yerinden zorlanacağı kadar zıttız eşimle ve dahi tahammül derecelerimiz dahi iki ayrı uç gibidir bir aradayken. O kadar gamsızdır ki ben sinire kalırım onun o tahammülünü/gamsızlığını gördükçe "Ula ben neden sinirleniyorum! Adam sinirlenmiyor bile ya?!" diye bir daha sinirlenirim üzerine ahshs Tabii geçtik hep oralardan...

Ha niye evlendiniz bu kadar zıtsa huylarınız diyecek olursan da, onu biz de açıklayamıyoruz ahshs

İlgilenmeme konusuna katılıyorum ancak hava sıcaksa ben de durmazdım.
O sıcak boğar insanı,dayanamayan için eziyet olur.Uyuyamaz.Yapis yapış başladı zaten sıcaklar.
Kurayacak vakit kalacak sekilde girersin duşa..
Olur,biter..
Yani kocam yahut eşim demek yerine eş kişisi denince ne oluyor ben de onu merak ediyorum.
Daha havalı mi oluyor ki :/

Kocama sinirlendim, mesafeli bir hitap sekli kullanayim demek oluyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…