Anlayışsız Komsu

Pamuk Prensesiniz

Kadinin kariyeri Cenneti ayaklarnin altina almasdr
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
415
500
33
31
Kızlar sızın alt komsunuz da bebeklerınız ses yapıyo diye aksam oklavayla vuruyor mu? Ya da camdan pike sılkeledınız diye hemen yöneticiye koşuyor mu? Kapıyı zıl çalar çalmaz acmadınz diye yöneticinın zılıne basmaya geçiyor mu? Sabah sabah sınırlerımı zıplattı terbiyesiz ya. Allah tan ağzının payını verdim de rahatladım. İnsanlar da hıc anlayış düşünce denen bisey kalmamış. Zaten 2bebekle canım çıkıyor ki onun dışında da streslı bı hayatım var zaten, ( su an memurun ama yerinde kalabilmek için tekrardan üni sınavını kazanmam gerekıyo,bunun için de oturup ders çalışmam gerekıyo ama bu çok zira 2kucuk bebegım var ilgi bekleyen =[ kocam zaten tamamen skntı eski konumdan bılen bilir) bı de böyle insanları gördüm mu cıldırasım geliyor. ben gibi sakın kızı da delırttıya valla helal olsun.

Pike silkelemeniz yanlış. Bizim apartmanda da yasak. Banyo içinde silkeleyin gerekiyorsa.
Bebekler ağlıyor diye oklavayla vuruyorsa hatalı. Kaç yaşındalar, ses sorunu nedir bilmiyorum ama mesela yere topla vuruyorlarsa, uygun olmayan saatlerde koşuyorlarsa vs. o zaman haklı. Gerekli önlemleri almanız lazım.
Sıkıntılı olabilir hayatınız. Komşunuz bilir bilmez, çekmek zorunda değil.
Belki de gereksiz sorun yaratıyordur komşu. Ayrıntı vermediğiniz için ihtimaller üzerinden yazıyorum.

Benim sikayetci oldugum komsu tipi de sizsiniz .Cocuk kismina bisey demiyorum cocuklar hoplar ziplar durduramazsiniz .Ama bu gece 12 de olursa ben de oklava vururum .Isten geliyorum tam dinlencem yatak odasinda tepinmek nedir?
Sizin balkonunuz yok mu niye camdan bisey salliyorsunuz .Ici saç kıl dolu bi örtüyü kadin tepemden salladi cam acıktı olduğu gibi iceri girdi .Ben uyarinca da ici boştu diyor madem bos niye salladin .Hic birinde yöneticiye kosmadim uslubunca uyardim ama anlayan insan gerek
Yani demem o ki igneyi kendine cuvaldizi baskasina .Belki o kisi de ortu cirpiyor cok gürültü geliyor diye sizden yakınıyor .

Bebekler duvarlara surekli birsey atmiyorsa her sesleri kabul edilir.

Zile bassin kapiyi yumruklasin canim istemezse acmam sahsi kapim yoneticiyi ne ilgilendirir.

Camlardan birsey cirpmayin.Belirli gunleri varsa apartmanin o gunlere uyun.
Canım bırı tam yürüme zamanında daha yeni yeni yuruyo o yüzden her odayı gezmek ıstıyo ve çoğunlukla 12den önce uyumuyo bı de kapak dolap cekmece kapatmayı cok sevıyo, otekı de 4aylık ve ağlaması bağırması oluyor tabı ister istemez gaz sancısı tutunca çok ağlıyor

Apartman da oturmayı bu yüzden sevmiyorum, gönlümüzce hiç bir şey silkeleyemiyoruz.Halbuki camlarım kapalı olduğu sürece benim üst katlarım istediklerini silkelesinler ne olacak yani,balkona gelmediği sürece kapalı camdan bana göre hiç bi sorun yok.Benim alt komşum da öyle aman hemen şikayet :/

Sizin de haklı olduğunuz konular var. Bebeklerin ses çıkarmasını önlemek çok güç. Ben komşunun yerinde olsaydım çocukların sesleri için oklavayla vurmazdım belki ama pike silkelerseniz gidip yönetime şikayet ederdim. Yani üstten pike silkeleyen komşuyla ben de tartışmazdım. Komşunuzu daha haklı buldum

haklisin: cocuk, yasalar bile cocuk istedigi kadar bagira bilir diyor.
haksizsin camdan birsey sallamak cok kötü altda oldugunu sen düsün. cok cok kötü isterse sadece toz olsun.

camdan sallama artik birsey cocuklar kücük istedigi kadar bagirsinlar.

ben bir kere ogluma ninni söylüyorum diye komsum vurmaya basladi. ninni bu bagirarak söylemedim bile. kadina inat sesli sesli söylemeye basladim. gitmis sikayet etmis. yönetici salakmisin diip geri yollamis

Ağlayan çocuğa yapılacak bir şey yok. Ama büyüğün uyku saatlerini düzenleyebilseniz çok iyi olur. Gündüz fazla uyuyor demek ki. Benimki de öyleydi, gündüz babanesi çok uyutuyordu, gece uyumuyordu.
11-12de pat pat kapak sesi gelse herkes rahatsız olur.
Be eklerinizin arası çok azmış. Allah kolaylıkla büyütme sabrı versin size.

Zaman Silkeleme ısıne kızmasına birşey demiyorum ama gel bana de hemen yöneticiye koşmak nasıl bı terbıyesızlk kapıyı anında acmadm diye, yönetici karsı Komşum ben kapıyı acmısım buyurun diyorum kadın hala karşımda adama benı şikayet edıyo olmaz bı da kısurumuza bakmayın dedim hala devam edıyo. Yere topla vurması filan yok da kediyle oynuyo cıgırıyo heyecanlanıp onun dışında yeni yeni yeni yürüdüğü için odaları geziyoruz. Bı de 2sı de olan olduğundan mı ne zaptetmek gerçekten zor oluyo.

Silkelenmekte hatalısınız. Bi şeyleri silkeleyince temizlik olmuyo pislik etrafa da yayılıyo. Bende çok kavga ettim silkelenen komşularımla. Balkonumda saçlar çerez kabukları kırıntılar. Mecbur muyum milletin pisliğini temizlemeye..

Onun dışında haklısınız ama bebek yani ağlar da bağırır da.. ağızlarını kapatacak haliniz yok ya.

Ama işte herkesin camı kapalı mı nasıl kontrol edeceğiz? Ben 10. kattayım, en üst, bir altın camını bile görmüyorum, kaldı ki diğer katlar. Hem camdan içeri girmese cam dışındaki denizlikte birikiyor pislikler.

Annem düzenlemişti geldiğinde uyku saatini her gün 9da yatar olduydu sonra bizi yine bı köye getirdiler kaldık 15gun tüm düzeni bozuldu simdi de toparlanmıyo iste. Gündüz de 9da kalkar ve on dakkalık uykuya geceye kadar bekleyebılır oyle bı bebek. Sagolun :)

Ben bu silkme işine çok takığım.Camların kapalı olması, silkelenen şeyin niteliği hiç farketmez.
Ne olursa olsun yukardan aşağıya birşeyler yağdırmak yanlış , daha önce uyarılmış mıydınız?Belki son çare olarak gitmiştir yöneticiye onu bilmiyoruz.
Çocuklar konusunda birşey diyemem gece de olsa gündüz de olsa kontrolden çıkabiliyor birşeyler, tatlı dille söylemek varken,dan dan vurmakla ayıp etmiş.

Aynen öyle oluyor ben de 12 katlı binanın 3. katındayım. Pis kulak çubuğu, kürdan, izmarit, saç yumakları neler neler atlıyor balkonuma. Hangisini şikayet edeceğim kimin attığı bile belli değil. Rüzgarı hiç mi hesaba katamıyorlar anlamıyorum.

Camdan birşey sirkelediğiniz zaman şikayet edilirsiniz. Benim eşim bikere kilim sirkeledi,alt kat şikayetçi oldu. Haksız da diyemem bence de yanlış ama eşimi bunu yaparken görmemiştim. Sonradan da uyardım yapma diye. Ben çarşaf bile silkelemeyip sık sık değiştiriyorum veya tüy toplayıcısıyla alıyorum üzerinde ne varsa.
Diğer konuda haklısınız tabi ki bebek sesinden rahatsız olacak kadar sorunlu olmamalı insanlar. Biraz anlayış gerekiyor. Benim üst komşumdan geceleri bile ses geliyor hemde saz sesi :)
Ama hiç de rahatsızlık duymuyorum.

herkes yazmis zaten silkelemek pislik yapmaktan baska birsey degil

ses konusunda ise , bebek bagirmasina aglamasina kimse birsey diyemez ama gece 12 de dolap kapagi carpan bebegin annesini bende sikayet ederim , insanlarin dinlenip uyuyacagi saatte oyle bir gurultu yapilmaz , cocuga bunu yaptirmayacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…