Anlayışsız Komsu

Bir yaşında bile degıl
11 aylık
Benım kucagımda olsun mızmızlık kalmıyor
Yapıdık ıkız gıbı oldugumuz sürece hersey normal
Fazla es dostlar gorusmuyosanız canım ister istemez anne bağımlısı olur. Benımkı kalabalık ortamda büyüdüğü için hıc oyle yapısıklıgı yoktur bana yanı ele karsı oyledır de akrabalardan biri oldun mu bildiği, durur. Hele kıı babamı gördü mu benı bile satar =)

Pek dışarı çıkmıyoruz soğuk olduğu için
Eşimde bıle durmaz
İllaki ben

Pike silkelemeniz yanlış bunu kabul edin. Çocuk konusunda ben asla oklavayla vurma yöneticiye şikayet etmeyi düşünmem. Çocuk bu yapar ama istisna durum artık ilkokul çağını geçmiş çocuklarsa ve sürekli yapıyorlarsa orada uyarırım. Burada ailenin disiplin sorunu vardır öğretilmesi gerek. Eski oturduğum evde üst katımda 3 tane çocuk vardı kücüklerdi çok gürültüleri gelirdi rahatsız olmazdım.

Kucuk olan bebeginiz aglayabilir buna kimse bir sey diyemez. Ama ben komsunuzu anladim, derdi bebek falan degil. Bence onun derdi gece gelen gurultu patirtilar, uzerine birseyler silkelenmesi ve anlatmadiginiz bir cok sey. Oncelikle 1 yas civari bebegin uyku saatlerinin duzenli olmasi lazim. Kimse siz onun uyku saatlerini duzenlemediniz diye gurultu patirti cekmeye mecbur degil. Hani en gec 10 da yatakta olmasi lazim. 11-12 de insanlar artik uyumaya geciyor. Mecburlar mi rahatsiz edilmeye? Benim de 19 aylik bir oglum var ve insanlari rahatsiz etmesine asla musaade etmem. Oyununu da oynar kosar da beraber dansederiz de. Ama belli bir saate kadar. 9 dan sonra sessizlik. Buna alisti da cunku cocuga ne verirseniz onu alir.

Ikincisi pike silkelemekte ozellikle haksizsiniz. Alt komsular yoldan gecenler sizin kiliniza tozunuza maruz kalmak zorunda mi...

Ust komsumuzun 1.5 yaslarinda bebegi var birde 8-9 yaslarinda oglu benim de 3 aylik bebegim var aglamasin insanlr rahatsiz olmasin diye ugrasirken onlarin yaptigi sesleri duydukca cinnet gecirmemek elde degil bende vurdum tavana cunku bebegim.yaptiklari sesden uykudan firliyordu kadin kapiya geldi bebek var sizde sanirim ses yapiyorsak ozur dileriz dedi tamam dedim ama hala devam ediyor deliricem yakinda cocugu bebekken aglamasindan rahatsiz olmazdim ama buyudukce ailenin zapt etmesi lazim sizin komsunun kapiyi acmadiniz diye yoneticiye gitmeside enteresan

Camdan birşeyler çırpan insanlar beni rahatsız eder.
Ben en üst katta oturuyorum ve hiçbir şekilde çırpmam, yapılınca da uyarırım...
O konuda haksızsınız.

Aynen katılıyorum sana valla.
İnsanlar utanmasa halı silkeleyecek...

Herkese camını kapattırıp silkeleyecek misiniz ben balkonda oturuyorum kaldırıp içeri geçin mi diyeceksiniz...
beğenmiyorsanız gidin müstakil ev alın...
Herkes sizin kılınıza tozunuza katlanmak zorunda değil...

Eğer yere vurarak yerde gezdirerek oyun oynusa yere kalınca bi battaniye serin aşağıya ses gitmez
Eğer birdaha gelip kapınızı çalarda polisi arayın kapımda biri var tanımıyorum gitmiyo diyin
Kv/annesi apartman sakini değil dolayısıyla hiçbişeyden rahatsız olamıyacağı gibi kapınızada dayanamaz

Gürültü yapıp insanları evinde huzursuz eden siz,

Yasak olmasına ragmen pis eşyalarınızı penceren çırpıp insanları rahatsız eden yine siz,

Ama bunlardan rahatsız oldu diye komşunuz görgüsüz öyle mi ? Işte buna gülerim.

Haksizsiniz hanimefendi, baştan sona haksizsiniz. Insanlari rahatsiz etmezseniz şikayet de edilmezsiniz , alın size kalıcı çözüm,lütfen uygulayın.

Benim de üst katımda bebek var asla o ağladı diye şikayet edemem bebek bu tabi ki aglayacak ağzına pamuk mu koysunlar. Onunla yatıp onunla uyanıyoruz ama misafirleri gelip tepindiklerinde esim duvara vurdu surekli gelen ve surekli ses yapan misafir bu pike olayinda hakli bence kimse kimsenin üstünden bi sey cirpmamali ama bence yani ayrica biraz empati yapin sadece cok zor durumda olan siz olamazsiniz herkesin kendine gore derdi vardir herkesin derdi kendine büyük gelir. Keske anlayışlı olsa herkes. Yönetici meselesi de gayet normal kadin yüz göz olmak istemez doğrudan gidip söyler onun tercihi saygi duyulmalı. Siz nasıl kendinize saygi duyulmasini istiyorsanız belki komsunuzda istiyordur. Sevgiyle kalin üzmeyin kendinizi:)

Canım acıkladım az önce ben pike cırpıyorum diye haklıyım demiyorum gözümün önünde yonetıcıye şikayet edıyo bana demek yerine buna kızıyorum. Bu görgüsüzlük. Bebeğim gezıyo ses yapıyo diye oklavayla vurulup durulmaz insan gibi belrtırsın rahatsızlıgını ki bebek bu baglayamam sadece daha büyük sesler çıkarmasını onleyebılırım.Bu da gorgusuzlugun alası. Bekarsınız sanırım ya da küçük bebegınız olmadığı bariz belli.

Eskiden bi komşumuz vardı biz 5 onlar 6. Katta. Doğulu coluklu çocuklu kalabalık bi aileydi. Kadın hep sofra bezi silkelerdi bi de çarşının göbeği neyse. Bir sılktı ekmek neyse dedik iki silkti zeytin copu neyse dedik üç bi silkti bildiğiniz tavuk parçaları kemikler pis şok. En son annem kadına saldiriyodu abim de ayırmak üzere aralarına siper olmuştu. Sonra defolup gittiler. He bi de çamaşırlarını sürekli bizim askiliga dusururlerdi. Bi gün bi yakaladım bildiğin koca apartmandan aşağı tshirtini almak için balkon fırçaları olur ya saplı onla nasıl didiniyo ama varya helal olsun dedim içimden. Öyle ses etmeden izledim alabilcek mi diye ve hakikaten de aldı ucuna takip 20 dakika uğraşsa da

Buyuk sesleri engelleyin o zaman rahatsiz olmasim komşunuz. Yoksa minik bir bebek kimseyi rahatsız etmez. Ayrica bazi insanlar hani yüz göz olmak istemez daha üst kademeyle isi halledip konuyu kapatmak ister. Pike ya da baska bi sey cirpmak hakli gorulemez madem yapmiyorsunuz keske yazmasaydiniz bende ona gore yorum yaptim. Belki tarzi oyledir bozmayin guzel sinirlerinizi bosverin kendi ailemizde bile bi suru hoslanmadigimiz tip var. Ayrica çocuğum yok degil olmuyor ama dibine kadar empati yapabiliyorum. Buradan canımı acittiginiz için teşekkür ederim.

Bebek sesi derken? yani ağlama sesi ise ne yazık ki yapacak bir şey yok bu konuda. bebeğe sus diyemezsiniz. ama gecenin 5 inde ağlayan bebek duyup uykumdan uyanırsam ben de pek keyiflenemem doğrusu. ama çıkıp size kızmam. bu apartmanların sorunu. öyle berbat yapıyorlar ki şu evleri komşu öksürse duyuyoruz.

ama camdan bir şey silkelemek sizin yanlışınız. daha dikkatli olun.

Valla benim komşu ikizlerimin gürültüsü gece 11 den sonra olunca vuruyor,iyi de oluyor insanları rahatsız etmemeyi öğreniyorlar.Hemen ışıklar kapanıp uykuya kolayca geçebiliyoruz.Bazen vurduğu için komşua dua bile ediyorum çünkü başka türlü yatıramıyorum :)

Bana sanki birikim sonucu bu hale gelmiş gibi geldi. Sürekli sese, bir şey silkelemeye maruz kalınca belki tahammül azalmıştır. Benim üst katımda çocuk yok. İki ergen var, gece onbirde annesi, kızı, oğlu oturma odamızda maç yapıyorlar resmen. Sürekli halı çırpıyor, bir şey silkeliyor. Her hafta sonu balkonumun içine kadar battaniye, nevresim asıyor. Bir de sanırım koşu bandı gibi bir şey var, her akşam bir saat tepemizde dan dun ses yapıyor.

İlk önce kibarca söyledim. Sonra bir gün kahvaltı yaparken balkonda soframıza kıl çırpınca çileden çıktım, kapısına çıktım elimde tabağımla. Lütfen dikkat eder misiniz dedim. Bunun karşılığında seslerde azalma olmadığı gibi selamı sabahı kesti. Sonra bir gün kapıma gelip ne dese beğenirsiniz. Eşin balkonda sigara içiyor, yeni yıkadığım şeyler kokuyor, arka tarafta içsin. Hayatımın şoku resmen.

Artık ben de yöneticiye gidiyorum direkt. Çünkü çok saygısızlar. Her gece muhakkak ses var. Eşi burada emniyet amiri olduğu için "polisi arayın da görün" diye sesleniyor ses için tepki verdiğimizde.

Hep denir ya kötü komşu insanı mal sahibi yapar diye, doğru. Ben hiç duvara vurmadım ama herkesin tahammülü de görgüsü de bir değil. Komşunuz bebek ağlaması için bunu yapıyorsa çok ayıp ama bahsettiğiniz dolap kapaklarının pat küt kapanmasına yapıyorsa haklı yönü olabilir. Yine de konuşmak yerine duvara vurmak hoş değil tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…