Anlayışsız komşum!!!

canım benimde komşumla ilgili bir konum var ama başka bir komşumda mutlaka uğrar bana iş çıkışı çalar 5 dk diye girer tam bir saat oturmadan kalkmaz bende bazen zilin fişi var onu çekiyorum o zaman ısrarcı olmuyo ama diğer türlü ne bahanem olursa olsun oturmadan gitmez hatta gecen gün evi su bastı tüm parkelerşm söküldü evde ustalar var o zaman bile geldi 1 saat oturdu gitti düşünün halimi :(

Evin içinde inşaat var nasıl gelipte oturuyorlar anlamıyorum o insanları bizde yeni aldıgımız evde biraz tadilat yaptırdık babam begenmedi yerleri degiştirdi bir komşumuz telefon açıyor size oturmaya gelecez diyor anneme çayı kısırı hazırla diyor evdeki inşaatta 3 günlük annem kadına söyle diyor x hanım evim şuan inşaat oturacak yer yok diyor balkonlara kadar dolu 3 gün sonra gelin diyor biz bile ayaktayız yani gece yatarken bile bir tanıdıgımızın evine gittik kadınada bunu söyledi x hanım tabi anneme hemen küsüyor ne var yani biz gelir bir köşede otururduk diyor evin her tarafı inşaat evin içi usta dolu ama insanlar bunu anlamıyor bi türlü.

Evin içinde inşaat var nasıl gelipte oturuyorlar anlamıyorum o insanları bizde yeni aldıgımız evde biraz tadilat yaptırdık babam begenmedi yerleri degiştirdi bir komşumuz telefon açıyor size oturmaya gelecez diyor anneme çayı kısırı hazırla diyor evdeki inşaatta 3 günlük annem kadına söyle diyor x hanım evim şuan inşaat oturacak yer yok diyor balkonlara kadar dolu 3 gün sonra gelin diyor biz bile ayaktayız yani gece yatarken bile bir tanıdıgımızın evine gittik kadınada bunu söyledi x hanım tabi anneme hemen küsüyor ne var yani biz gelir bir köşede otururduk diyor evin her tarafı inşaat evin içi usta dolu ama insanlar bunu anlamıyor bi türlü.

yalnız değilmişim ne güzel:))ben birine çıkarken kapıdan bişi söyleyecek olsam bile çekinirim ama bazı insanlar çok geniş geçen kalabalık bir grup misafiirm gelecek temizlik yaıyorum süpürge ortada açtım kapıyı teklifsiz dalar içeri anlettim misafirim var temizlik yapıyordum aa öylemi dedi hemen oturdu inan tam bir saat sonraa kalktı evime gelen kadına git diyemiyorum Allah sabır versin diyorum artık...

yalnız değilmişim ne güzel:))ben birine çıkarken kapıdan bişi söyleyecek olsam bile çekinirim ama bazı insanlar çok geniş geçen kalabalık bir grup misafiirm gelecek temizlik yaıyorum süpürge ortada açtım kapıyı teklifsiz dalar içeri anlettim misafirim var temizlik yapıyordum aa öylemi dedi hemen oturdu inan tam bir saat sonraa kalktı evime gelen kadına git diyemiyorum Allah sabır versin diyorum artık...

Yalnız degilsin canım bir ara evimize bir misafir gelecekti kardeşimin spor hocasının hanımı bizde bir gün önceden temizlik falan yapıyorduk annemle o sıra bir komşumuz geldi ne yapıyorsunuz diye sordu bizde x hanım gelecek dedik yarın tabi kadın oturdu gitti, annemin onu çağırmasınıda bekledi fakat evimize gelen spor hocasının hanımı o kadını hiç sevmiyordu kadın haklı olarak bende sevmiyorum ertesi gün oldu bu komşumuz pat diye çıktı geldi hocanın hanımına diyorki aa sizdemi burdaydınız geleceginizini bilmiyordum dedi bende kadına dayanamayıp ne yalan söylüyorsun abla dedim x hanımın gelecegini bir gün önceden biliyordun dedim:1::1: ama kadın o kadar yüzsüz ki kalkıp gitmedi bile hiç kimsede onunla ilgilenmedi.

zeynep,yeliz beterin beteri var desenize:52:
uff yaa ne diye yalan söylemek zorunda bırakırsınız insanı anlayışı kıt bunlarıniyüzsüzler:47:

zeynep,yeliz beterin beteri var desenize:52:
uff yaa ne diye yalan söylemek zorunda bırakırsınız insanı anlayışı kıt bunlarıniyüzsüzler:47:

Evet canım beterin beteride var ilk yorumunda bahsettigim kişi bir gün mahallede şöyle bir söz sarf etmiş enayiler olmasa bizim halimiz ne olurdu demiş şimdi çok yalnız kapısını bile çalan yok o komşulara nasıl davranıyorsa komşularda ona ögle davranıyor biz ordan taşındık ta kurtulduk ha gerçi geçen sene yazın anneme telefon açıyor bir yerden bulmuş telefonu sizin site havuzluymuş biz ailece havuza gelecez dedi bide bize yemek hazırla diyor anneme, annemde havuz dışarıdan olanlar için paralı dedi anneme diyorki sen ödersin paramızı annemde ödeyemem dedi tabi kadın gelmedi

ve kurtuldummm
:21:cuma günü eve geldiğimde eşim onun duyabileceği şekilde bu ne yaa bi gidiyosun tüm gün yolda geçiyo yazık değil mi bu çocuğa da demişti
bana kızmış gibi sanki ama içeri girince inşallah duymuştur yoksa senin hayır diycen yok demişti
evet duymuş:33:
karşı komsuma çaya davet etti az önce bugün yırttın kardeşim götürdü ablayı asm ye dedi:52::36:
:21:

Komsunuzun yaptigi tamamiyle insan kullanmak hadi cok mecbur kalinir bir kere yardim isteyebilir ama o ne ki cocukla konusur gibi cingirak salla falan:53:sinir bozucu bir kadin belli ki :41:bide hersey bi yana böyle dogurupta yok ben yikayamam,yok ben emziremem,tutamam edemem:47:kardesim cocugunu asi olmaya götüremiyosan dogurma yada kendi isini kendin halletmeyi ögren benim merak ettigim sizi cagirmadaki amci neydi bebegemi baktiriyo?Bugünlük yirtmissiniz ama tekrar ayni seyi isterse bence esim kiziyo falan bile degil benimde kendi evim cocugum bi duzenim var sen her cagirdiginda seninle gelemem ,senin rahatin icin cocugumdan fedakarlik edemem deyin:20:

Komsunuzun yaptigi tamamiyle insan kullanmak hadi cok mecbur kalinir bir kere yardim isteyebilir ama o ne ki cocukla konusur gibi cingirak salla falan:53:sinir bozucu bir kadin belli ki :41:bide hersey bi yana böyle dogurupta yok ben yikayamam,yok ben emziremem,tutamam edemem:47:kardesim cocugunu asi olmaya götüremiyosan dogurma yada kendi isini kendin halletmeyi ögren benim merak ettigim sizi cagirmadaki amci neydi bebegemi baktiriyo?Bugünlük yirtmissiniz ama tekrar ayni seyi isterse bence esim kiziyo falan bile degil benimde kendi evim cocugum bi duzenim var sen her cagirdiginda seninle gelemem ,senin rahatin icin cocugumdan fedakarlik edemem deyin:20:

bebeği çok huysuz pusette giderken ağlıyo uyumak için illa sallamak gerekiyo e tek basına yapamıyca için de beni çağırıyo
dün akşamüstü kahve içmeye geldi,kırılmamış diye sevindim yine de:26:

bebeği çok huysuz pusette giderken ağlıyo uyumak için illa sallamak gerekiyo e tek basına yapamıyca için de beni çağırıyo
dün akşamüstü kahve içmeye geldi,kırılmamış diye sevindim yine de:26:

Günaydın bazen annemle bebek bakma olayından falan konuşuruz annem 2 çocuk büyüttü ama kimseden yardım almadı ben ilk çocugum çok zayıf doğmuşum 1 kg anca hep benim için bu çocuk yaşamaz falan demişler gece gündüz doktor doktor gezdirmişler ama hiç kimse yardım etmemiş anneme babam sagolsun çok destek çıkmış erkek kardeşim çok huysuzdu 8 ay boyunca hiç uyutmadı bizi sadece gündüzleri en fazla 2 saat uyurdu geceleri ise hiç uyumazdı annem ve babam nöbetleşe duruyorlardı başında hiç kimseden yardım istemişler herkes çocuklarını tek büyütüyor bence komşunuz biraz abartmış.

bize de bir keresinde komşular çaya gelmişlerdi,evde gündelikçi temizlik yapıyoken bide..
gelde çıldırma,düşüncesizler ordusu!!!
gelemem işim var kusura bakma de
kısa ve net
kapat kapıyı sonra da
sinir oluyorum yaaaa,millet ne kadar bencil,yok tan anlamıyolar!!!

ve kurtuldummm
:21:cuma günü eve geldiğimde eşim onun duyabileceği şekilde bu ne yaa bi gidiyosun tüm gün yolda geçiyo yazık değil mi bu çocuğa da demişti
bana kızmış gibi sanki ama içeri girince inşallah duymuştur yoksa senin hayır diycen yok demişti
evet duymuş:33:
karşı komsuma çaya davet etti az önce bugün yırttın kardeşim götürdü ablayı asm ye dedi:52::36:
:21:

Ozaman komşunuzun kardeşi başına belayı almış:27:

bize de bir keresinde komşular çaya gelmişlerdi,evde gündelikçi temizlik yapıyoken bide..
gelde çıldırma,düşüncesizler ordusu!!!
gelemem işim var kusura bakma de
kısa ve net
kapat kapıyı sonra da
sinir oluyorum yaaaa,millet ne kadar bencil,yok tan anlamıyolar!!!

Hiç sorma arkadaşım düşüncesiz insan heryerde var bizim kapı komşumuz biraz düşencesiz biz oturdugumz yere taşınalı 1 sene oldu ev büyük olunca eksiklerimiz var ara ara yeni eşyalarımızı alarak tamamlıyoruz kadın biz eve ne alırsak 5 dk sonra pat diye çıkıp geliyor bugun ne aldınız nerden aldınız tek tek inceliyor bizim eve gelen misafirleri bile takip ediyor kapının deliginden bakıyor bugun size şunlar geldi bunlar geldi yada birisi bize gelirken kim gelmiş diye kapıyı açıp bakıyor tekrar kapatıyor annem çok sinir oluyor bir gün bişey diyecem diyor ama kalbini kırmak istemiyorum diyor yoksa annem kadına çoktan cevabını vermişti.

Ne kadar görgüsüz insanlar var ya bizim komşunun da 3 çocuğu var peşpeşe yaptı isteyerek, kadın girişte babamı da görse "ayyy X abii elim kolum dolu şu çocuğu çıkarsana" diye koskoca adam onun çocuğunu taşıyodu. Tamam insanlık hali eli kolu doludur falan da hep mi öyle olur. Bi ara zile basıyordu kim o diyodum "ay canım benim biyere kadar gidicem çocukları çıkardım da torbalar kapımın önünde kaldı arabaya kadar getirsene gençsin sen ehehe" diye. En son bi'kaç kere daha "ayy x abi, ya torbalara ya çocuğa yardım et" deyince annem çıldırdı ve o adam kaç yaşında senin çocuğunu taşımak zorunda mı bize güvenipte mi doğurdun dedi. Ogün bozuldu aradan yıllar geçti çocuklar ilkokulda şimdi de apartman girişinde karşılaşınca ay canım arabada poşetlerim kaldı iki dakka çıkarsak ya diyo, x abla arkadaş bekliyo geç bile kaldım kusura bakma deyip sıvışıyorum:52:

bebeğinde B12 eksikliği varmış iğne oluyo o yüzden...
doğruyu söylemek en iyisi galiba çünkü bugün bahane uydurduğumu baya belli ettim yalnız gitsen dedim nasıl gidiyim gördün ne çektiğimi diyo.bi yandan da üzülüyorum:50:

İyi de çocuğu yaparken sizden söz mü aldı beraber büyütücez diye..Hey allahım ya..Kaybetmekten korktuğunuz biriyse temkinli konuşun.Ama görüşşem ne olur görüşmesem ne olur diyeceğiniz biriyse ''eşim her seferinde gelmemden rahatsız oluyor.Aramızda problem oluyor''deyin.Hem de eşinizden çekinmesini sağlayarak ileride ki farklı şeyler için olabilecek ısrarlarının da önüne geçmiş olursunuz.Dikkat edin.Söyleme eşine hemen gider geliriz de diyebilir.Bu da sizin elinize güzel bir koz geçirir.''Kusura bakma ama eşime yalan söyleyemem.Huzurumu riske atamam.Bunu teklif etmen bile hoş değil'' dersin.İster küser.İsterse konuşur ama tavrını da öğrenmiş olur..
Bahaneler uydurarak sıyrılmaya çalışmak sevmediğim bi tarzdır.Hem bir sürü bahane uydurarak yalan söylemenize vesile olur.Hem de sürekli stres yaşamanıza sebep olur.O yüzden size tavsiyem kesin dille konuşun.Kafanız rahat olur..

not:msj ı yazdıktan sonra son sayfaları okudum.Sanırım çözmüşsünüz.İnşallah kalıcı çözüm olur..

Son düzenleme:
konuşurken net olun eşim izin vermiyor gelemem deyin ısrar etmesine izin vermeyin ,böyle insanlar vardır çevresindekileri kullanmayı çok severler sürekli işlerine koştururlar sizede böyle bir komşu denk gelmiş ,birde bu kadın niye hergün çocuğu sağlık ocağına götürüyor ki?

konuşurken net olun eşim izin vermiyor gelemem deyin ısrar etmesine izin vermeyin ,böyle insanlar vardır çevresindekileri kullanmayı çok severler sürekli işlerine koştururlar sizede böyle bir komşu denk gelmiş ,birde bu kadın niye hergün çocuğu sağlık ocağına götürüyor ki?

Bebeginde b12 eksikligi varmış igne oluyormuş ama b12 ignesi aylık yada haftalık olarak yapılır günlük olmaz ben öyle biliyorum çünkü annemde kullandı.

sinie olurum böyle insanlara bide küçük çocuğunuz varmış bazı insanlar kullanmayı severler asla izin vermeyin koyun mesafenizi

Back
X