anlık durum değerlendirmesi istiyorum

rosseyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
1.747
1.697
133
kızlar şuan yaşadığım ve gerçekten benim bile buna çözüm bulamadığım bir durum içindeyim.
şimdi yaklaşık 3 aydır tanıdığım bir adamla her zamanki gibi bir küs bir barışık devam eden bir ilişki içindeyim.
yine iki gün önce kısa bir ayrılık gibi bişey yaşadık. 5 mayıs gecesi konuşmaya başladık tekrardan.
neyse uzatmıcam herşey 3 gündür falan gayet iyi.

şuan yaşadığım sorun şu ki, sabah 9 u 10 falan geçe günaydın yazdım bu adama. ama bana daha 2 dk önce birşey yazmış. tam iki saattir cevap vermiyor. ve inanın bu şuan bende öfke patlaması yapıyor. ben mi tahammülsüzüm. şimdi dicek olanlar olabilir ya adam uyuyordur pazar sabahı ama biliyorum bu adam öyle çok uyumaz ve sabah erken kalkar yüksek ihtimal. yani en azından bu saate kadar uyumaz. ya bu naz bu niyaz niye. uyanınca günaydın yaz.
şuan sinirden ne mesajına bakmak geliyor ne bişey. bu kadar sinirlenmem normal mi? ya da bu şekilde ilişkide böyle küçük şeylere sinirlenenler bu öfke kontrolünü nasıl yapıyor fikir istiyorum?

güncelleme 11:55

kızlar mesajına ben de 45 dk gibi bir süre sonra cevap verdim.
daha telefonu elimden bırakmadan şimdi cevap yazmış bana. yani evet her zaman olmuyor bu geç yazmaları.
ama işte benim sorunum niye geç yazdığında öfke patlaması yaşıyorum. buna çözüm arıyorum. çünkü sonrasında ben pişman oluyorum.

Son düzenleme:
Bu ofkenizin altinda bence bu tarz cok yasamis oldugunuz durumlar var. Yoksa bu denli sinirlenmezdiniz. Boyleyse eğer bence daha fazla yipratmayin kendinizi. Kurtulun bu adamdan.
bu öfkemin altında inan ne var bende çözemiyorum. ama tahminim sadece erken kalkmasını tahmin ettiğim ve buna rağmen bana geç cevap vermesi diye düşünüyorum. ama benim bu tahmin ederek yaptığım ön yargılarımın da her zaman olmasa da boş çıktığını da gördüm. belki adam uyumuştur diyorum. ama yok sakinleşemiyorum. buraya yazdım ki aklı selim düşüneyim biraz hırsım geçsin.
nispet yapar gibi mesajı açmadan beklemek de komiğime gidiyor. ama mesajı da açmak cevap da yazmak istemiyorum.

kızlar şuan yaşadığım ve gerçekten benim bile buna çözüm bulamadığım bir durum içindeyim.
şimdi yaklaşık 3 aydır tanıdığım bir adamla her zamanki gibi bir küs bir barışık devam eden bir ilişki içindeyim.
yine iki gün önce kısa bir ayrılık gibi bişey yaşadık. 5 mayıs gecesi konuşmaya başladık tekrardan.
neyse uzatmıcam herşey 3 gündür falan gayet iyi.

şuan yaşadığım sorun şu ki, sabah 9 u 10 falan geçe günaydın yazdım bu adama. ama bana daha 2 dk önce birşey yazmış. tam iki saattir cevap vermiyor. ve inanın bu şuan bende öfke patlaması yapıyor. ben mi tahammülsüzüm. şimdi dicek olanlar olabilir ya adam uyuyordur pazar sabahı ama biliyorum bu adam öyle çok uyumaz ve sabah erken kalkar yüksek ihtimal. yani en azından bu saate kadar uyumaz. ya bu naz bu niyaz niye. uyanınca günaydın yaz.
şuan sinirden ne mesajına bakmak geliyor ne bişey. bu kadar sinirlenmem normal mi? ya da bu şekilde ilişkide böyle küçük şeylere sinirlenenler bu öfke kontrolünü nasıl yapıyor fikir istiyorum?
Belki konuşmak istemiyordur o an ki ruh haliyle görüp bilerek cevap vermemiştir

Bu siniriniz öfkeniz ilişkinizden çok kendinize zarar verir yani bir insan pazar günü yataktan kalkar kalkmaz eline telefonu alamaz ki banyoya girer lavaboya girer biraz uykusunun açılması için yatağın içerisinde debelenir o geç cevap veriyorsa mesajlarınıza sizde geç cevap verin sabredin biraz yani size attı her mesajı anında cevaplama her telefonunu açmayın biraz görmezden gelin biraz daha sakin ne sabırlı ilerleyin

bu öfkemin altında inan ne var bende çözemiyorum. ama tahminim sadece erken kalkmasını tahmin ettiğim ve buna rağmen bana geç cevap vermesi diye düşünüyorum. ama benim bu tahmin ederek yaptığım ön yargılarımın da her zaman olmasa da boş çıktığını da gördüm. belki adam uyumuştur diyorum. ama yok sakinleşemiyorum. buraya yazdım ki aklı selim düşüneyim biraz hırsım geçsin.
nispet yapar gibi mesajı açmadan beklemek de komiğime gidiyor. ama mesajı da açmak cevap da yazmak istemiyorum.
O zaman haksizsiniz. Elinizde bi sebep yok cunku. Sakin olun. Belki uyku sersemi okuyup uyumaya devam etmistir.

Bu öfke karşı tarafa fazla anlam yüklemekten kaynaklanıyor. 20 lerimin başında benn de öyleydim. Hatta mesajlaşırken kaç dk snra attığına kadar hesaplıyordum falan. O kadar değer vermeyi ve kafa yprmayı bıraktım. Kendime odaklamdım. Telefon sesi gelirse anca o zaman elime alıpda bakıyorum mesaja. Yani kendine odaklanacaksın onu düşünüp durma

Bu öfke karşı tarafa fazla anlam yüklemekten kaynaklanıyor. 20 lerimin başında benn de öyleydim. Hatta mesajlaşırken kaç dk snra attığına kadar hesaplıyordum falan. O kadar değer vermeyi ve kafa yprmayı bıraktım. Kendime odaklamdım. Telefon sesi gelirse anca o zaman elime alıpda bakıyorum mesaja. Yani kendine odaklanacaksın onu düşünüp durma
bu da çok doğru çünkü saat 9 dan beri gözüm telefonda. sanırım bu biraz da yeni barışmış olmanın verdiği bir kontrolcülük. ama yine de dediğiniz gibi kesinlikle fazla anlam yüklemekten geçiyor.

bu da çok doğru çünkü saat 9 dan beri gözüm telefonda. sanırım bu biraz da yeni barışmış olmanın verdiği bir kontrolcülük. ama yine de dediğiniz gibi kesinlikle fazla anlam yüklemekten geçiyor.
Ve işin garip yanı sen anlam yüklemeyi bırakıp mesaj beklemeyince hatta atmayınca o sık atıyor. Hayatın kanunu. Enerjini hissediyor ben buna çok inanıyorım. Seninn onu düşündüğünden o kadar emin ki atmaya gerek duymuyor. Ama emin olmasa korkar ve atar. Bu korkutma enerjisini onu düşünmeyerek sağlayacaksın

Bu kadar basit şeylerde bir anda içinin öfke dolması normal değil, biraz cool olmaya çalış bence.
Bir insana "neden bana günaydın yazmadin,uyaniktin, iki saat bana nasıl cevap vermezsin" diye sinirlenmek bence akıl işi değil. Bir çeşit kompleks ürünü cümleler. O an yazmak istese zaten yazardı. Belki müsait değil, belki o an yazmadı.. neden her şeyde anlam arayasin ki? Benim arkadaşım ve sevgilisi de öyle, vallahi dün kızla bir gün geçirmeye çıktım,beni bile hayattan soğuttular. O kadar minik şeyler kavga sebebi ki. Yok arayacagim dedi eve gelince,eve gelmiş olması lazım nasıl hemen uyudu, yok evet aradı - köpeği gezdirmeye çıkmış ama ben 35 kere aradım nasıl duymadı,köpeği gezdirmeye telefonunu almadı mı, yok cat diye 'arkadssim geldi' dedi telefonu kapattı, yok whatsappta çevrimiçi ama bana yazmadı, yok biz disardayiz diye bozuldu,eve geç kalmayalım...
Bunların hepsi gerçekten bir akşam içinde benim de şahit oldugum kadarı. Birkac gün önce de kız eve geldiğinde onu kirtasiyeye çağırdım, ertesi gün postaneye gidecektim o da çocuğa kart atsın diye. İndik seçtik, o sırada çocuk aradi. "Bana evdeyim demiştin,disardasin" kavgası ettiler. Yalan söylemiş... Oysa ev şurası, kırtasiye burası, aynı sokaktaki yer.
İşte bazı insanlar (bu konuda senin sinirin de buna örnek) her şeyde bir anlam arıyorlar. Ve bunun ne kadar yorucu olduğunu görmüyorlar
Böyle küçük şeylere takılmak, dakika hesabı yapmak, hayatın doğal akışında olabilecek şeylere anlam yüklemek... İlişki bu değil ki.
Benim uzak mesafe ama yanima gelmek için fırsat yaratmaya çalışan, konuştuğum biri var. Geçen haftalarda Türkiye aktarması vardı, birkaç saatine aldım onu,gezdik. Bir sonraki izin tarihlerinden bahsetti, o zaman benim ülkeme geleceğinden falan ...neyse gitti, 'vardım ettim' diye konuştuk. Aradan günler geçti ne mesaj var, ne genelde attığımız mail mektubu, ne de posta kutumda gerçek mektup . Bayramda ben mesaj attım, bayramımi kutlamayı unuttuğunu hatırlattım , bayram biteli kaç gün oldu adam okundu yapmamış. Ama insta storilerimi beğen atıyor.
Ben de ne kadar canımı sikacagim ki benim mesajını görmezden gelen biri için:) bir havayolu indirim yapmısti, onun geleceğim dediği tarihleri de içine alan bir tarihte kendime vizesiz ülke bileti aldım. Çocuğa da haber vermedim. Zamanı gelip o yazdiginda söylerim, beni görmeye çok merakliysa yeni gittigim yere gelir, gelemezse de ne yapayım yani. Ben zaten yalnız olurum gibi yaptım tüm planlarımi:)
Hayat bana hak ettigim değeri vermeyene üzülecek kadar uzun değil.
Hava da güzel, günlerden de pazar. Çık bir arkadaşını da alıp disariya,havan degissin

Son düzenleme:
9da değil 11de günaydın mesajı yazdı diye mi?
Hayir. Bence net yazdim. Konu sahibi cok dolmus gibi yani daha once bu tarz durumlari cok yasamis gibi yazmis. Bende sizinde okudugunuz gibi eger bu dolmuslugunuzun altinda bu tarz durumlari size cok yasatmisligi varsa kurtulun bu adamdan dedim. Cunku surekli msja cvp vermeyen yada gec cvp veren biri olsaydi samimi ve durust biri olarak ben en azindan gormem. Ama konu sahibi zaten boyle bi durumun daha once yasanmadigini yazmis. Bende o zaman sakin olmasini ve ofkesinde haksiz oldugunu yazdim.

Borderline`liyim, terapi ile cok yol kat ettim ama hayatin grilerden ibaret oldugunu terapide ogrenmeden once ben de sizin gibiydim. Hic bir psikiyatriste gorundunuz mu? Bunu oylesine soylemiyorum, romantik partnerin iletisim kurdugunda iyi hissetmek, gec cevap verdiginde yasanan kontrolsuz/uygunsuz ofke patlamalari cok tipik Borderline belirtileri.

Bu arada tahmin edeyim, erkeklerle stabil olmayan bir iliski patterniniz var? Muhtemelen uzun sureli iliskiler yasayamiyor, tanistiginiz ve iliski ihtimali olan erkeklere cabuk baglaniyorsunuz?

Borderline`liyim, terapi ile cok yol kat ettim ama hayatin grilerden ibaret oldugunu terapide ogrenmeden once ben de sizin gibiydim. Hic bir psikiyatriste gorundunuz mu? Bunu oylesine soylemiyorum, romantik partnerin iletisim kurdugunda iyi hissetmek, gec cevap verdiginde yasanan kontrolsuz/uygunsuz ofke patlamalari cok tipik Borderline belirtileri.
bir sorun olduğunun farkındayım. psikiyatrist değil ancak psikologla görüştüm. kadın benim anlattığım durumlarla ilgili benden daha çok sinirlendi. neredeyse az bile yapmışsın deme noktasına geldi. o dönem aslında ya ben haklıymışım moduna girmiştim. ama aslında geldiğim süreçte hiç de öyle olmadığını farkediyorum.
bu öfke patlamalarım genelde ikili ilişkilerde ve haksızlık gördüğümde oluyor.
yani ben tabi ki bu fiziksel bir hal almadığı için hiç doktora gitmedim. aslında bu beni rahatsız etse de işte kriz boyutuna gelmediği için sanırım doktora gitmedim. bilmiyorum gitsem mi.
ama ilaç kullanma konusunda katıyım. biraz da psikiyatriste gitmeme sebebim bu olabilir

bir sorun olduğunun farkındayım. psikiyatrist değil ancak psikologla görüştüm. kadın benim anlattığım durumlarla ilgili benden daha çok sinirlendi. neredeyse az bile yapmışsın deme noktasına geldi. o dönem aslında ya ben haklıymışım moduna girmiştim. ama aslında geldiğim süreçte hiç de öyle olmadığını farkediyorum.
bu öfke patlamalarım genelde ikili ilişkilerde ve haksızlık gördüğümde oluyor.
yani ben tabi ki bu fiziksel bir hal almadığı için hiç doktora gitmedim. aslında bu beni rahatsız etse de işte kriz boyutuna gelmediği için sanırım doktora gitmedim. bilmiyorum gitsem mi.
ama ilaç kullanma konusunda katıyım. biraz da psikiyatriste gitmeme sebebim bu olabilir

Olay zaten hakli olup olmamaniz degil, durumlar karsisinda verdiginiz tepkiler. Bu da hayati beyaz ve siyahlarda yasamakla alakali. Borderline ozellikler cok kucuk yaslarda olusuyor, 2 yas ve oncesi olarak dusunun, bu donemde bakim vereni tarafindan yeterli guven hissini duymayan cocuklar ilerde Borderline ozelliklere sahip oluyor. Soyle dusunun, kucuk bir bebek karni ac agliyor. Agladigi surece hissettigi `kotu anne , kotu anne`, anne zamaninda yetisip karnini doyurmaya basladiginda ise `iyi anne, iyi anne` oluyor. Iste bu ani duygu gecisinin yetiskinlige tasindigini dusunun. Gun icinde duygu dalgalanmalari, stabil kalamama, ikili iliskilerde partnere duyulan kontrolsuz/uygunsuz ofke, kendine zarar verme davranisi-dusuncesi gibi bir cok belirtileri var.

Kisilik bozukluklari tanisini psikiyatristler koyar. Ama zaten ilac tedavisi direkt durumunuzu duzeltmez cunku bu Bipolar vs,gibi mental bir hastalik degil. Kisilik ozelliginiz. Ilaclar sadece semptomlarinizi duzenliyor. Ben mod stabilize edici bir ilac kullaniyorum mesela. Ama Borderline`in asil tedavisi terapi ile bas etme yontemlerini, grilerde yasamayi ogrenmek. Bu da terapistler icin calismasi cok ama cok zor bir konu, cogu terapist Borderline`li danisan almiyor, nasil yaklasacagini bilmiyor cunku:) Terapide aktarim ve ofke patlamalari cok oluyor terapiste karsi da. Yani yasam kalitenizi etkileyecek boyuttaysa mutlaka yardim alma konusunda bir adim atin derim. Benim icin cok faydali oldu.

Back
X