Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O kızların da evlatları var; kimse ben de bir gün yaşlanıcam diye düşünmüyor. Kendi çocuklarına kötü örnek olmuşlar.
Kaç yıl bakım evinde kaldı annaneniz? Öldükten sonra son 3-5 yılını ne kadar rahat geçirdiğinin ölen için bir önemi olduğunu sanmıyorum. O iyidir inşallah da, imtihanı başkaları kaybetmiş sanki.
Annemin beni kızdırmak için baş lafıydı, yaşlanınca bakımevine gideceğim...Yaşlanamadı bileAma şakası bile yerle bir ederdi beni, nasıl kabul edilebilir bir kişinin annesinin babasının bakımevine düşmesi.Allah korusun. Devran mutlaka dönüyor, o evlatlarda aynısını yaşayacağını düşünüyorum.Anneler babalar 10 tane çocuğa bakıyorda, 10 evlat toplaşıp bir anaya bakamıyor :/
Allah rahmet eylesin.
Annen yaşıyor mu direk teyze ve kuzenler deyince annen geldi aklıma. Çok büyük adaletsizlik var ortada. O kadar insan bir kadına sahip çıkamamış. Ölenle ölünmüyor yapacak bir şey yok.
Benim rahmetli anneannem de çok çilekeş bir kadındı. Ama son yıllarında yine oğlunun evinde hayata gözlerini yumdu. Çok fazla doğum yapmış en son 4 çocuğu yaşamış. Nazardan derlerdi bize de ama kimbilir genetik ne problemleri vardı ölen bebeklerin?
Etmedi...Annen niye müsaade ettiSouvveniR
21 Aralık günü annanem dünyaya gözlerini yumdu malesef...
Çok çalkantılı bir dönemdi. Kalbim hala çok acıyor, bir tuğla koymuşlar içine, ne kaldırabiliyorum ne hafifletebiliyorum. Kahroluyorum kısaca.
Annanem'in 3 kız çocuğu vardı, hayatında 7 sefer doğum yapmış. Hep bebeklerini (ölen 4 diğer çocuğunu) 1 - 1,5 yaşlarındayken beşikte son nefeslerine yetişerek kaybetmiş. Rahmetli Annanem hep "nazardan gitti yavrucaklarım, çok güzeldi hepsi" derdi. İnşallah ahirette şefaatçi olur evlatları...
Annanem hayat dolu bir insandı, fakat hayatının son günlerinde "hayattan kopartıldı"!
Çok şey yapmaya uğraştım, çok çabaladım hem ben hem eşim.
Annanem bakım evinde bırakıldı! İnanabiliyor musunuz? 3 Kız evladı varken bakım evine bırakıldı! Sonra da bir gece fenalaşıp, oradan çıkarılamayacağından ümidi kesince, kendini salıp devlet hastanesine kaldırıldı. Daha da gözlerini açamadı hayata. 1 hafta özel hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra da hayata gözlerini yumdu...
Nasıl gider bu acı? Affedemiyorum teyzelerimi, affedemiyorum kuzenlerimi...
Geçen gün en sevdiğim kuzenim yazmış "son zamanlarda birbirimizin yanında olamasak da iyi bir abla iyi bir kuzen iyi bir insandın hep benim için, anneliğin hepsinden güzeldir eminim, anneler günün kutlu olsun"
İçim cız ediyor, annanem sağ olup görseydi bu halimizi kahrolurdu.
Eminim kemikleri sızım sızım sızlıyordur... Rabbim yerinde dinlendirsin onu.
Fakat affedemiyorum, ne kendimi ne de bu konuda elimizi kolumuzu bağlayanları...
Neden bakım evine bıraktınız onu anlayamadım. Başınız sağ olsun21 Aralık günü annanem dünyaya gözlerini yumdu malesef...
Çok çalkantılı bir dönemdi. Kalbim hala çok acıyor, bir tuğla koymuşlar içine, ne kaldırabiliyorum ne hafifletebiliyorum. Kahroluyorum kısaca.
Annanem'in 3 kız çocuğu vardı, hayatında 7 sefer doğum yapmış. Hep bebeklerini (ölen 4 diğer çocuğunu) 1 - 1,5 yaşlarındayken beşikte son nefeslerine yetişerek kaybetmiş. Rahmetli Annanem hep "nazardan gitti yavrucaklarım, çok güzeldi hepsi" derdi. İnşallah ahirette şefaatçi olur evlatları...
Annanem hayat dolu bir insandı, fakat hayatının son günlerinde "hayattan kopartıldı"!
Çok şey yapmaya uğraştım, çok çabaladım hem ben hem eşim.
Annanem bakım evinde bırakıldı! İnanabiliyor musunuz? 3 Kız evladı varken bakım evine bırakıldı! Sonra da bir gece fenalaşıp, oradan çıkarılamayacağından ümidi kesince, kendini salıp devlet hastanesine kaldırıldı. Daha da gözlerini açamadı hayata. 1 hafta özel hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra da hayata gözlerini yumdu...
Nasıl gider bu acı? Affedemiyorum teyzelerimi, affedemiyorum kuzenlerimi...
Geçen gün en sevdiğim kuzenim yazmış "son zamanlarda birbirimizin yanında olamasak da iyi bir abla iyi bir kuzen iyi bir insandın hep benim için, anneliğin hepsinden güzeldir eminim, anneler günün kutlu olsun"
İçim cız ediyor, annanem sağ olup görseydi bu halimizi kahrolurdu.
Eminim kemikleri sızım sızım sızlıyordur... Rabbim yerinde dinlendirsin onu.
Fakat affedemiyorum, ne kendimi ne de bu konuda elimizi kolumuzu bağlayanları...
Kusura bakma amaEtmedi...
Ben etmedim... Eşim etmedi...
karıştırtmadı büyük teyzem.
Neler yaptık, ne hastaneler araştırdım. Her birini aradım.
Ona "paramız yetmez
Ben tabii ki isterdim. Fakat annem o dönem çok rahatsızdı, annaneme bunu duyurmadık.Allah rahmet etsin.peki siz evinizde bakmayi istemedinizmi..keske siz ilgilenseydiniz..
Kusura bakma ama
Ben annenin yerinde olsam büyükse büyük ablamı dinlemem
Annemi çeker alırım
Bildiğim kadarıyla zaten annen tek yaşıyor
Bakım evine verilen ücreti de annene verirlerdi, sağlık giderlerine siz de yardım ederdiniz.
Geçinirdi 2 kadın
Bence sadece teyzenler değil annen de suçlu
Olan olmuş ölen ölmüş
Allah rahmet eylesin
Ama benim de annem var, ablamdan icazet beklemem diye düşünüyorum
Ben tek konuya baktımEvet doğru söylüyorsun. Ama bir önceki yazdığımı kaçırdın...
Biz de icazet beklemezdik, eşim dahi söküp alırdı onu bakım evinden ama annanem de müsade etmedi.
Annanem hastalandıktan sonra annem de bunalıma girdi, hastalandı ve Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinde 2 hafta kaldı...
Annem çıktıktan bir müddet sonra da annanem vefat etti. Tekrar aynı şekilde annem rahatsızlanacak diye korktum ama çok şükür korktuğum başıma gelmedi.
Annanem ilk rahatsızlandığında zaten (bu arada hayatında ilk kez böyle ağır rahatsızlık geçirdi annanem ve sonrasında vefat etti) anneme çok yüklendi kardeşleri. Buna bağlı olarakta annemin ruhsal dengesi bozuldu. Annanemi yanına alsa dahi bakacak psikolojide değildi malesef.
Allah rahmet eylesin
Kendj istegi ile gitmediyse yanlis olmus. Benim annem mesela hep der ki ben bakimevine gidecem yaslaninca kafami dinlerim veririm maasimi en guzel sekilde bana bakarlar der
Ama zorla goturulmez kedi yavrusundan kurtulur gibi insan atilmaz, ben karsi degilim bakimevlerine. Bazi hastaliklarda onlar bizlerden daha iyi bakabiliyor cunku ve artik cok guzel ortamlari var birlikte yurt disi seyahatlerine bile doktorlari ile katilabiliyorlar. Ama dedigim gibi zorla goturulmez,kisi kendi istiyorsa gitmeli
Kadin zaten gayet saglammis anlattiklariniza gore, bir bakiciya ihtiyaci yokmus ki, sacma olmus birakilmasi.Bence de, aynı fikirdeyim. alzheimer hastalarını gördüm, hakikaten evde bakılması zor haldeler.
O konuda hiç birşey diyemem...
Fakat annanem öyle şeyler yaşadı ki, anlatamam. O kadar kahroldum ki.
Teyzem bize hep şöyle dedi "niye ziyarete gidip kadına umut veriyorsunuz, o oradan çıkamayacak!" biz her şekilde uğraştık ama olmadı, çıkartamadık.
Ben tek konuya baktım
Annenin sağlık durumu yazmıyordu
Bi de hani senin çocuğuna da baktığı için
Gayet bakabilir durumda sandım, geçmiş olsun
Olan olmuş artık yapacak bişey yok
Allah mekanını cennet etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?