Annanem

Çok üzüldüm cidden ben. Olan olmuş en nihayetinde kahretmeyin kendinizi. Büyük teyze ne demeye o kadar diretti annesini bakımevine kapamak için anlamış değilim. Sınanmadığımız hiçbir şeyin masumu sanmayalım kendimizi.Allah korusun bu gibi durumlardan.Kötüye yine bir şey olmuyorda, iyi vicdan yapıyor çok fena.

Canım üzülme, dua et sadece. İnan ki artık fark etmez annanen için. Bize kötü görünen de hayr olabilir.
Bu dünya da çekmek belkide en iyisi, biliyor musun? Ölümden sonrasında hesap var, ama bu dünyada çektimiz hastalıklar, sıkıntılar hesabımızdan düşülüyor. Annaneciğin daha hafifleyerek gitmiştir.
Annenin hakkını ödenmez, bunu düşünmeden kadına zor günler yaşatanlar hayıflansın.

Evet bu yorumu bekliyordum...
Annem de var doğru söylüyorsun, fakat annem annanemin bu durumlarını kaldıramadı
2 hafta Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı...
Çünkü annemin zaten psikolojik problemlerinin olduğu bir geçmişi var.
Üstüne annesinin bu hale koyulması ve tüm yükü anneme mal etmeleri teyzelerimin, annemi bunalıma soktu...

Bir gece sabaha karşı evinde şuursuzca kendini sokağa atmış.
2 adam saldırmak istemiş, komşular yetişmiş.
Polisler vs. derken ben arandım. Normalde annem yalnız yaşar evinde, aldım onu getirdim evime.
Ama olacak gibi değil, doktorunu aradık, ona götürdük.
Yatış verdiler.

Hamd olsun şimdi iyi, toparladı kendini.
Fakat hiç kimse benim ve annemin yaşadığını yaşamadı...

Teyzelerinin ki bir nevi suç bastırmak yani.
Anlaşılan annen de bakıma ihtiyacı olan bir insan. Hastaya hasta emanet etmek olmazmış zaten. Her şey olup bittikten sonra bahanelerin arkasına sığınmak kolaydır zaten. Çevrendeki herkes de bunu yapıyor.
Keşke sen kimseyi dinlemeyip bir şey yapsaymışsın. Anneni hiç yalnız bırakma en azından bir de onun vicdan azabını yüklenme.

1 anne baba 10 evlada bakıyorda 10 evlat bı anaya bakamıyor.. yazık. kendınızı uzmeyın. yıpratmayın. rabbımın sevdıgı kuluymus deyın kı yanına aldı. 1 hafta kalmıs yogun bakımda benım babannem tam 38 gun kaldı. acınızı anlyabılıyorum..

erkekler aralari iyi olmayan annelerine bile sahip cikiyorlarda bu kizlar annelerine neden bakmak istemezler anlamam.soyle dusunebilirdiniz maasida varmis yetmedigi yerde kizlari yardimci olurdu.bi bakici bulunup arada sirada siz yanina gidip gelebilirdniz.

çok üzüldüm.ben de yaşlanınca bakımevine yatmak isterim.tek oğlum var.gelinlerin buradaki konularını okuyunca,off diyorum.insan eti ağırdır, derler bizde.
ama kız evlat,anneye ,babaya bakar diye düşünürdüm.demek ki öyle olmuyormuş.
keşke teyzenizle mücadele etseydiniz,yatırmamak için.kanunları pek bilmem.ama anneniz kabul etmeseydi,teyzeniz yatıramazdı.yani,evlatların hepsinin istemesi lazım,yaşlıyı huzur evine yatırmak için.
siz vicdan yapıyorsunuz anlıyorum ama yapacak bir şey yok artık.allah anneannenize rahmet etsin,bol bol dua edin.o sizin pişmanlığınızı,görüyordur.

Başınız sağolsun çok üzüldüm.Ama olan olmuş artık kendinizi paralasanızda çare yok .
Teyzenizde ne vicdan varmış anlamadım valla.
Şu varki ne ekersen onu biçersin ...

Allah rahmet eylesin...
bir anne baba 10 çocuğuna bakarda 10 çocuk bir anne babaya bakamaz...ne kadar doğru bir söz malesef...keşke herkeste merhemet olsa...

Bence de, aynı fikirdeyim. alzheimer hastalarını gördüm, hakikaten evde bakılması zor haldeler.
O konuda hiç birşey diyemem...
Fakat annanem öyle şeyler yaşadı ki, anlatamam. O kadar kahroldum ki.
Teyzem bize hep şöyle dedi "niye ziyarete gidip kadına umut veriyorsunuz, o oradan çıkamayacak!" biz her şekilde uğraştık ama olmadı, çıkartamadık.

Öncelikle başınız sağolsun
Ama pasif kalmışsınız olayda, o teyzeyi ikiye ayırırım gık edemez, tek kelime ettirmem
En kötü ihtimal geliriyle bir hemşire tutulurdu, evde bakılırdı, bu konularda biraz laf dinlemez olmak lazım
Teyzeniz gibi tipleri bilirim, bizde de var, en temizi hiç konuşturmamak, karıştırmamak
Mekanı cennet olsun, bol bol dua edin size de ona da iyi gelecektir

Çok üzüldüm cidden ben. Olan olmuş en nihayetinde kahretmeyin kendinizi. Büyük teyze ne demeye o kadar diretti annesini bakımevine kapamak için anlamış değilim. Sınanmadığımız hiçbir şeyin masumu sanmayalım kendimizi.Allah korusun bu gibi durumlardan.Kötüye yine bir şey olmuyorda, iyi vicdan yapıyor çok fena.
Annanemin cenazesinde herkes şöyle dedi "Allah kurtardı, düzelse ne olacaktı ki, yine bakım evine kapatırdı onu kızı"...

Benim annanemin çevresi çok geniş, evine giden kapısını kapalı görünce şok olmuş.
Ben arayıp haber vermiştim bilmeyenlere. Herkes şok oldu zaten...
Çok uğraştılar, sadece ben değil, diğer akrabalarda annanemi çıkartmak için.
Ama olmadı. Kimse yapamadı birşey, artık siz düşünün...

Dediğin gibi, dışardan birşeyleri yorumlamak çok güzel "niye yapmadın, niye etmedin" yapılabilecek birşey olsaydı zaten biz durur muyduk?
Bende artık diyorum Allah mekanını cennet etsin, inşallah ahirette yüzü hep gülsün...

Annanem yoğun bakımda devlet hastanesinde, doktor dedi özele geçirmemiz gerek en yakın Medical Park hastanesine naklini sağlayacağız, teyzemin dediği tek şey "parası ne kadar, çok pahalıdır şimdi, burda kalsa olmaz mı" kadın canıyla pençeleşirken teyzem para derdindeydi.
Eşimde dedi "ne diyorsun sen, annen ölüyor farkında mısın?" sonra da doktora döndü ve dedi ki "siz naklini sağlayın, masraf neyse ben bizzat karşılayacağım". Sustu orada teyzem.

Sonra naklini sağladık özel hastaneye...

sunu soracagim.suan ananeniz sag olsaydi yinemi bakimevinde olurdu.?
Hayır, olmazdı.
Bırakmazdım onu orada, 2 ay içinde vefat etti zaten.
Biz sudan çıkmış balık gibi olduk, kaç tane hastane araştırdım hem yaşlılığı nedeniyle sağlığına bakılabileceği bir yer (fizik tedavi gerekiyordu ve inanın hastaneler kabul etmiyor, bizzat araştırmasam bilmezdim bu konuyu..) Fakat buldum bir kaç tane. Onlarda istemediler orayı fakat ben yer ayarladım randevu aldım görüşmeye gelmediler, tek başına verilecek bir karar olmadığı için, görüşmeye gidilmedi.
Ben üstlenicem farkı yeterki gelin bir görüşün dedik yok, istemediler.
Bu arada annanemin nüfusundan tutun banka kartına kadar hepsi büyük teyzemdeydi.

Canım üzülme, dua et sadece. İnan ki artık fark etmez annanen için. Bize kötü görünen de hayr olabilir.
Bu dünya da çekmek belkide en iyisi, biliyor musun? Ölümden sonrasında hesap var, ama bu dünyada çektimiz hastalıklar, sıkıntılar hesabımızdan düşülüyor. Annaneciğin daha hafifleyerek gitmiştir.
Annenin hakkını ödenmez, bunu düşünmeden kadına zor günler yaşatanlar hayıflansın.
Ben sadece bu kadar uğraştığım halde gece başımı yastığa koyunca annanem geliyor gözümün önüne.
Son halleri geliyor birden aklıma, kahroluyorum nasıl izin verdik, nasıl birşey yapamadık, nasıl elimizi kolumuzu bağladılar diye kahroluyorum. Son günlerini güzel geçirebilirdi, bu imkan vardı. Fakat ecel kimi nerede nasıl bulacak bunun garantisi yok o muhakkak. Ama herşey çok daha iyi olabilirdi.

Dediğin gibi herşeyde bir hayır var. Allah'ın takdirine sual olunmaz.
Ama bu kadar uğraştığım halde vicdanım sızlıyor ve üzülüyorum, onlar nasıl geceleri yastığa başını koyuyor?
Cenazesinde büyük teyzem yapayalnız kaldı. Hiç bir akraba ona yaklaşmadı ve hiç kimse onunla konuşmak istemedi.
İyi de oldu, daha beter olsun. annesine bunu yapan bir başkasına ne yapmaz.
Ama rabbimden diliyorum, Peygamberimiz (s.a.v.) bile "yaşattığını yaşamadan ölmeyeceksiniz" buyurmuş, inşallah onlarda yaşattıklarını yaşarlar...
Ne gözüm görsün ne kulağım duysun benden ırak olsunlar inşallah...

Öncelikle başınız sağolsun
Ama pasif kalmışsınız olayda, o teyzeyi ikiye ayırırım gık edemez, tek kelime ettirmem
En kötü ihtimal geliriyle bir hemşire tutulurdu, evde bakılırdı, bu konularda biraz laf dinlemez olmak lazım
Teyzeniz gibi tipleri bilirim, bizde de var, en temizi hiç konuşturmamak, karıştırmamak
Mekanı cennet olsun, bol bol dua edin size de ona da iyi gelecektir

Evet pasif kaldık gibi görülüyor malesef böyle anlatınca.
Fakat Allah başa vermesin. Gerçekten yapılabilecek birşey olsaydı inanın yapardık ve yapmayı çok denedik.
Hiç bir şekilde fırsat verilmedi. Sadece ben değil, annanemin kardeşlerinin çocukları bir oldu, hepsi denedi.
Ne yatırılan bakım evinden çıkartabildik, ne de son olanlara müdahale edebildik.
:KK61::KK61::KK61:

Hayır, olmazdı.
Bırakmazdım onu orada, 2 ay içinde vefat etti zaten.
Biz sudan çıkmış balık gibi olduk, kaç tane hastane araştırdım hem yaşlılığı nedeniyle sağlığına bakılabileceği bir yer (fizik tedavi gerekiyordu ve inanın hastaneler kabul etmiyor, bizzat araştırmasam bilmezdim bu konuyu..) Fakat buldum bir kaç tane. Onlarda istemediler orayı fakat ben yer ayarladım randevu aldım görüşmeye gelmediler, tek başına verilecek bir karar olmadığı için, görüşmeye gidilmedi.
Ben üstlenicem farkı yeterki gelin bir görüşün dedik yok, istemediler.
Bu arada annanemin nüfusundan tutun banka kartına kadar hepsi büyük teyzemdeydi.
gercekten boyle dusunuyorsaniz uzulmeyin artik insanin vicdani rahat olsun onemli olan bu.bence teyzenizinde ustune gidip uzmeyin artik eminim icten ice oda pisman ve uzuluyordur.esinizide takdir ettim helal olsun merhametliymis banane ya evlatlari dusunmuyor dememis.bu arada babaniz nerde..

erkekler aralari iyi olmayan annelerine bile sahip cikiyorlarda bu kizlar annelerine neden bakmak istemezler anlamam.soyle dusunebilirdiniz maasida varmis yetmedigi yerde kizlari yardimci olurdu.bi bakici bulunup arada sirada siz yanina gidip gelebilirdniz.

Bizim de teklifimiz buydu.
Hatta annanem kendi evinde kalsın, arada bir doktor gelir fizik tedavi uygular, neyse parası veririz dedik.
Bir de kadın olur yatılı, bakar. Neyse masrafı büyük kısmını ben karşılarım, siz karşılayabileceğiniz kadarını eklersiniz dedim.
Ve kardeşinin oğlu dedi ki ben 6 ay yanında bi fiil kalırım, sonrasına tekrar bakarız dedi.
Yok, kabul etmedi küçük teyzem.
Benim yakınımda sonra benim başıma kalıyor dedi ve eşi de demiş "sakın kabul etme, senin başına kalacak"
Bende bu mantığı anlamıyorum, ne demek "başına kalmak" ya. Annen bu senin!
Allah akıl fikir versin, dilerim onlara da yaşatsın bu acıları...

gercekten boyle dusunuyorsaniz uzulmeyin artik insanin vicdani rahat olsun onemli olan bu.bence teyzenizinde ustune gidip uzmeyin artik eminim icten ice oda pisman ve uzuluyordur.esinizide takdir ettim helal olsun merhametliymis banane ya evlatlari dusunmuyor dememis.bu arada babaniz nerde..
Yok eşim çok merhametlidir, Allah için hakkını yiyemem.
Hayatta kıyamaz kimseye ve o dedi zaten, keşke biz alıp baksak bile dedi.
Fakat o an ne şartlar müsaitti (annem çok rahatsızlandı) ne de imkanlar.
Ama dediğim de samimiyim ve gerçekten çok uğraştık.

Ben paylaşmak istedim, bu üzüntü beni mahvediyor.
Çalışmak istemem hayatımda hep bu yüzden.
Yarın ne olacağımızın garantisi yok.
Annaneciğimin iyiki emekli maaşı vardı, ya o da olmasaydı? Hali nice olurdu?
Hiç düşünmek bile istemiyorum. Sokağa atacaklardı herhalde kansızlar...

Back
X